Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

15-03-2019, 13:18

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

15-03-2019, 14:17

Plagueis pisze:
byrgh pisze: nietrudno przebić D3
Ta? A komu się udało? Wiem, wiem - pewnie wskażesz Path of Exiled, ewentualnie Drakensang...
Grim Dawn.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

15-03-2019, 14:35

Mental pisze:
Plagueis pisze:
byrgh pisze: nietrudno przebić D3
Ta? A komu się udało? Wiem, wiem - pewnie wskażesz Path of Exiled, ewentualnie Drakensang...
Grim Dawn.
ni chuja Panie, Grim down jest słabe. Kiedys takie gierki dodawali na płytach do gazety.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

15-03-2019, 17:15

Grim Dawn wygląda fajnie, ale z tym detronizowaniem Diablo to ja bym tu nie przesadzał.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

15-03-2019, 20:20

Ketler pisze:
Blue to nie wymóg. Nie wiem czy jest sens się pakować w 1 czy 2 PS bo są generalnie emulatory na pc, które nie mam niestety pojęcia jak działają.
Xbox z 2001 roku, kilkadziesiąt zł, ew. dokupić za 20 zł kabel HDMI, exy są nieemulowalne na PC, emulatory starszych platform są praktycznie wszystkie a po dokupieniu dysku mozna zrobić mega-automat - patrz Coin-Ops.

PSX nie warto, długie loadingu, brzydka grafa, lada chwila laser padnie - lepsze są emulatory z graficznymi pluginami. PS2: też na PCSX2 odpalisz wszystko a jak masz mocnego PC to również gry będą wyglądały nieporównanie lepiej niż w oryginalne.
vicek pisze:
Ten znak zapytania to Rain.
Yare Yare Daze
tomaszm

18-03-2019, 00:34

Metro Exodus skończone i muszę przyznać ,że jestem bardzo z spędzonego czasu przy tej grze zadowolony. Klimat, klimat i jeszcze raz klimat. Fakt, że gra wyciska siódme poty ze sprzętu i jest bardzo wymagająca(zmuszony byłem zmienić kartę na mocniejszą by sensownie pograć) ale piękniejszego tytułu nie widziałem np moment w Wołdze kiedy łódką wpływamy do Terminala - coś niesamowitego(ta gra świateł!). Świetnie się bawiłem, jest masa zajebistych momentów chwytających za gardło gdzie rośnie adrenalina co spowodowane jest fantastycznym bestiariuszem(te latające gargulce czy mutanty wpinające się na budynki- coś zajebistego) i możliwościami ataku w momencie kiedy się go najmniej spodziewamy przez jakiś niemiluchów. Świetna jest eksploatacja i modyfikacja broni. Nieprzyjazne środowisko postapo, cykl dobowy(w nocy eksterminacja ludzkich antagonistów cichaczem gasząc źródła światła to sam miód) ,który wpływa na rozgrywkę -wszystko to współgra. Z wad które muszę wymienić to system kolizyjny obiektów ,który czasem mocno zawodzi , nasz protagonista milczek no i ta optymalizacja mogłaby być lepsza. Ktoś w recenzjach wspominał o zawodzącym AI ale na wysokim poziomie (może to przez patche) nie ma się do czego przyczepić i zachowanie ludzkich nieprzyjaciół jest całkiem sensowne. Jednym słowem Warto!

W kolejce nowy Resident Evil i Pillarsi 2 a czasu brak. Jak żyć?
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
Awatar użytkownika
TheDude

18-03-2019, 01:46

^ Good to know. Jak znajdę w lokalnym sklepie wśród używanych to też pogram :)
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

18-03-2019, 08:58

hcpig pisze:
Ketler pisze:
Blue to nie wymóg. Nie wiem czy jest sens się pakować w 1 czy 2 PS bo są generalnie emulatory na pc, które nie mam niestety pojęcia jak działają.
Xbox z 2001 roku, kilkadziesiąt zł, ew. dokupić za 20 zł kabel HDMI, exy są nieemulowalne na PC, emulatory starszych platform są praktycznie wszystkie a po dokupieniu dysku mozna zrobić mega-automat - patrz Coin-Ops.

PSX nie warto, długie loadingu, brzydka grafa, lada chwila laser padnie - lepsze są emulatory z graficznymi pluginami. PS2: też na PCSX2 odpalisz wszystko a jak masz mocnego PC to również gry będą wyglądały nieporównanie lepiej niż w oryginalne.
vicek pisze:
Ten znak zapytania to Rain.
Rain deconfirmed (twit Boona)
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

18-03-2019, 09:03

Zna ktos jakis darmowy program do nagrywania gier ???
byrgh
zahartowany metalizator

18-03-2019, 09:08

Co masz na myśli, gameplay czy zapis na CD?
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

18-03-2019, 09:24

byrgh pisze:Co masz na myśli, gameplay czy zapis na CD?
To pierwsze .
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

18-03-2019, 09:28

Ketler pisze:Pany znawcy od konsol, potrzebuje porady.

Kupiłem w zeszłym roku ps4, i po 3 miesiacach sprzedałem. Sprzęt używałem raz na tydzień, i to głównie do oglądanie Blu Ray, itd, itp.

Jednak generalnie miło by było mieć konsolke za kilka stówek, żeby móc czasem pociupać w jakąs gierkę z żoną czy dzieciakami. Co polecicie? Ps2, Ps3, Ps1, jakis xbox? Generalnie idzie o używke. A jak będzie odtwarzac blueray w tym to już rewelacja.
Kup sobie ps3 slim w odpowiedniej konfiguracji by moc samemu w 10 min zrobic w niej cfw i grac w gry z ps3,ps2,psx i do tego
emulacja starych systemow w retroarch.

cena plus minus 300 zl ;]
Ketler
zaczyna szaleć

18-03-2019, 10:50

Bień pisze:

Kupiłem w zeszłym roku ps4, i po 3 miesiacach sprzedałem. Sprzęt używałem raz na tydzień, i to głównie do oglądanie Blu Ray, itd, itp.

Jednak generalnie miło by było mieć konsolke za kilka stówek, żeby móc czasem pociupać w jakąs gierkę z żoną czy dzieciakami. Co polecicie? Ps2, Ps3, Ps1, jakis xbox? Generalnie idzie o używke. A jak będzie odtwarzac blueray w tym to już rewelacja.
Kup sobie ps3 slim w odpowiedniej konfiguracji by moc samemu w 10 min zrobic w niej cfw i grac w gry z ps3,ps2,psx i do tego

Ok, to brzmi bardzo kusząco. Powiedz tylko co znaczy "odpowiednia konfiguracja" :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

18-03-2019, 11:11

Kupuj PS4 niewiele drożej a lepsze, teraz remasterija sporo gier z starszych konsol więc same plusy. Na święta pewnie znów będzie można nówkę kupić za ok 800 zł.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Ketler
zaczyna szaleć

18-03-2019, 11:14

maciek z klanu pisze:Kupuj PS4 niewiele drożej a lepsze, teraz remasterija sporo gier z starszych konsol więc same plusy. Na święta pewnie znów będzie można nówkę kupić za ok 800 zł.
Kupie cokolwiek zeby tylko NFS: Hot Pursuit z psx'a poszlo :)
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

18-03-2019, 11:53

Ketler pisze:
Bień pisze:

Ok, to brzmi bardzo kusząco. Powiedz tylko co znaczy "odpowiednia konfiguracja" :)
Kupienie konsoli ktora ma w sobie oficjalna wersje oprogramowania od sony nie wieksza niz 4.82 -przez dlugi okres czasu nie bylo z tym problemu ale jakis czas temu sony z zaskoczenia wydalo kolejna wersje/update do 4.83 ktora chyba blokuje juz mozliwosc przerobienia konsoli w domu w ciagu 10 min :}

Do tego ps3 Slim musi miec odpowiedni model:
,,wersje PS3 SLIM o modelach: CECH 2004A; CECH 2004B, CECH 2104A; CECH 2104B; CECH 2003A; CECH 2003B, CECH 2103A; CECH 2103B;
-niektore konsole PS3 SLIM o modelach: CECH 2504A; CECH 2503A; CECH 2503B; CECH 2504B; (w tych konsolach poza modelem nalezy sprawdzi DATA CODE znajdujacy sie w malym bialym kwadraciku na spodzie konsoli, jedna literka i jedna cyferka tam jest, jesli znajdziesz tam oznaczenia 0C lub 0D to Twoja konsol da sie przerobic. Jesli znajdziesz tam oznaczenia 1A to tylko niektore konsole z tych wersji mozna przerobi . Konsole z oznaczeniem 1B oraz 1C nie nadaj sie do tej przerobki,,
Obrazek

Na necie duzo jest poradnikow co i jak :D Jak bedziesz sie w to bawil napisz na priv a podesle ci opowiednie info.

Wydaje sie ze szukanie takiej konsoli brzmi jak czarna magia ale to zaden problem...pytasz tylko sprzedawcy o te 2 rzeczy i wszystko :D

Ja kupilem ps3 slim 320 gb z 2 padami i orginalna gra za 260 zl xD

Ale tu tez zalezy jakie ty masz podejscie ..ps4 faktycznie mozesz juz dorwac w dobrej cenie.Uzywane gry tez nie sa w strasznych cenach.

Na ps3 gry sa teraz za grosze..ale nie oszukujmy sie,majac cfw bedziesz gry sciagal z odpowiednich miejsc xD
Awatar użytkownika
maciek z klanu

18-03-2019, 12:11

Ketler pisze:
maciek z klanu pisze:Kupuj PS4 niewiele drożej a lepsze, teraz remasterija sporo gier z starszych konsol więc same plusy. Na święta pewnie znów będzie można nówkę kupić za ok 800 zł.
Jaka to była piękna gra
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Ketler
zaczyna szaleć

18-03-2019, 12:24

maciek z klanu pisze:
Ketler pisze:
Jaka to była piękna gra
Bardziej sie zagrywalem na PC. Wpisywalo sie GO12 i zapierniczalo szkolnym busem. To byly czasy :)
Awatar użytkownika
hcpig

18-03-2019, 15:48

Bień pisze:
Ja bym się podpisał pod tym gdyby to nie było tak awaryjne chujstwo z problemami z chłodzeniem a Xbox to jednak bunkier nie do zdarcia i też odtwarza gry z PSX chociaż z różnym efektem. No i na PS3 nie masz Coin-Ops.

Pytanie czy jest sens kupować konsolę dla gry którą zaemulujesz bez problemu na pececie z 2004 roku czy byle smartfonie.
vicek pisze: Rain deconfirmed (twit Boona)
Biorąc pod uwagę trolling Boona może chciał żebyś myślał że potwierdzenie to zaprzeczenie podczas gdy jest naprawdę potwierdzeniem?

Tak czy inaczej ta edycja premium jest strasznie droga a nawet nie wiadomo jakie postacie wchodzą w jej skład. NRS zapowiada znowu jakiś wielki news na ten tydzień, może właśnie ten skład? Tyle co wiemy, to że na Kombat Kast będzie reveal Kotal Kahna i może Erron Blacka.
Yare Yare Daze
Ketler
zaczyna szaleć

19-03-2019, 06:07

hcpig pisze:
Bień pisze:
Ja bym się podpisał pod tym gdyby to nie było tak awaryjne chujstwo z problemami z chłodzeniem a Xbox to jednak bunkier nie do zdarcia i też odtwarza gry z PSX chociaż z różnym efektem. No i na PS3 nie masz Coin-Ops.

Pytanie czy jest sens kupować konsolę dla gry którą zaemulujesz bez problemu na pececie z 2004 roku czy byle smartfonie.
vicek pisze: Rain deconfirmed (twit Boona)
Biorąc pod uwagę trolling Boona może chciał żebyś myślał że potwierdzenie to zaprzeczenie podczas gdy jest naprawdę potwierdzeniem?

Tak czy inaczej ta edycja premium jest strasznie droga a nawet nie wiadomo jakie postacie wchodzą w jej skład. NRS zapowiada znowu jakiś wielki news na ten tydzień, może właśnie ten skład? Tyle co wiemy, to że na Kombat Kast będzie reveal Kotal Kahna i może Erron Blacka.
Co do emulacji to bym sie zgodził. Z tym że przesiadłem sie na linux mint, i ni cholery emulacja nie działa. Tak to jest jak się nie ogarnia...
ODPOWIEDZ