Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ozob
- zahartowany metalizator
- Posty: 5852
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Co to kurwa za zupa? XD
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 3872
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
Re: Kącik Kulinarny v.2
Moja pani będąc na wycieczce w hungarii w sierpniu przywiezła mi takich 8 szt. Jest kurwa urwanie odbytu.Triceratops pisze: ↑07-12-2023, 16:01
Tez Moze byc ale madziarska opcja chili jest leprza, zre to ostatnio jak dzem
Chociaż teraz tak patrzę to mam jednak delikatnie inną etykietę, ale też Univer. Teraz widzę. Eros Pista ma w skali 1 ogień, a to co ja mam Haragos Pista ma 4.
support music, not rumors
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9656
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
Re: Kącik Kulinarny v.2
Nie trzeba po to aż na Węgry jeździć - na każdym porządnym targowisku można kupić
Guilty of being right
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15808
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Tak, Haragos jest ostrzejrzy, kiedys go bylo trudniej dostac, ziomeczek z korpokombinatu co pracowalem jezdzil regularnie na wegry i wszystkie przywozil. owszem jest nieco ostrzejszy ale 1 to ma chyba raczej Edes Anna, ktora jest w zasadzie lagodna.Rattlehead pisze: ↑09-12-2023, 17:14Moja pani będąc na wycieczce w hungarii w sierpniu przywiezła mi takich 8 szt. Jest kurwa urwanie odbytu.Triceratops pisze: ↑07-12-2023, 16:01
Tez Moze byc ale madziarska opcja chili jest leprza, zre to ostatnio jak dzem
Chociaż teraz tak patrzę to mam jednak delikatnie inną etykietę, ale też Univer. Teraz widzę. Eros Pista ma w skali 1 ogień, a to co ja mam Haragos Pista ma 4.
Tak czy srak wszystkie sa swietne, eros z czosnykiem tez killer jest, Pista to ich flagowiec. Mozna tym rozruszac naprawde wiele potraw, np w ramach testow wymieszalem to z majonezem do jajec, goscie wpierdalali i mlaskali.
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 634
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Hej a jak tam twoje hardkorowe low carb? Pisales cos kiedys, ze wchodzisz w drakonska wersje bez warzyw I dodatkow Dales rade na tym ujechac dlugo I jak samopoczuciel/zdrowie/ sprawnosc Po tym okresie wyglada - byly chwile zwatpienia/kryzysowe?Triceratops pisze: ↑07-12-2023, 10:05Rolmopsy kiedys nalogowo, teraz od czasu do czasu, Ja ostatnio opierdalam na ostro. Do sledzia pokrojnego w paski, bieresz ogora kiszonego w kostke, cebule w kostke, papryke w kostke, czosnyk przez praske, sypiesz sol, piepr ziolowy, chili, cayenne i zalewasz to Skorpionem albo Chilli z Roleskiego wymieszanym z keczupem pikantnym Heinz. Zajebiscie piecze w ryj, do bimberu extra
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15808
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Zaden tam hardkore, albo jestes low albo high, chyba, ze zerocarb, przeciez forko zeroinginhealth istnialo od 2 dekad i zyli tam jakos..
Tak czy srak nakupilem w takiej fajnej masarni lokalno-wysylkowej full-natural sobie boczkow (kiedys wlepialem zdjecie, samo biale prawie), sloikow babuni czyli mieso w sloiku peklowane, slonine wedzona, pare konserw z dziczyzny itp i to zarlem z miesiac. Oczywiscie nie fanatyczylem jak Saladinio czy Baker, ze zero niczego same steki nawet beze przypraw, bo musztardezjum czy chili z roleskiego dodaje, no bez smaku to wszystko chujowe. Samopoczucie zajeboza, woda szybko schodzi i ogolnie fajnie, bo malo srania jest. Mozna tak cisnac non stop w zasadzie i bez tego zbawiennego blonnika i innych roslinnych gowien mozna zyc. Ale jak sie zbliza jesien to mam faze na sledzie i chuj, wpierdalam na wiadra, a ze z cebulom i ogurom smakujo to nie wybrzydzam.
Tak czy srak nakupilem w takiej fajnej masarni lokalno-wysylkowej full-natural sobie boczkow (kiedys wlepialem zdjecie, samo biale prawie), sloikow babuni czyli mieso w sloiku peklowane, slonine wedzona, pare konserw z dziczyzny itp i to zarlem z miesiac. Oczywiscie nie fanatyczylem jak Saladinio czy Baker, ze zero niczego same steki nawet beze przypraw, bo musztardezjum czy chili z roleskiego dodaje, no bez smaku to wszystko chujowe. Samopoczucie zajeboza, woda szybko schodzi i ogolnie fajnie, bo malo srania jest. Mozna tak cisnac non stop w zasadzie i bez tego zbawiennego blonnika i innych roslinnych gowien mozna zyc. Ale jak sie zbliza jesien to mam faze na sledzie i chuj, wpierdalam na wiadra, a ze z cebulom i ogurom smakujo to nie wybrzydzam.
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 634
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Tzn.chcesz mi powiedziec ze odrzuciles najlepsze zrodla bialka czyli jaja I don't believe it. Ja zre 5-10 dziennie. A co z podrobami (u mnie watrobka I kaszanka 1 x tydzien musi byc!) .
Samopoczucie ok, a co z energia I sila na treningach I nie tylko - nie czujesz sie slabszy przy takiej monotonnej diecie?
Temat dla mnie mocno aktualny gdyz iz walcze z podjadaniem smieci. No niestety imprezki okolicznosci roznej, ciasta sie trafiaja piwsko - do tego praca w korpo gdzie ciagle ktos prxynosi rozne gowna I kusi I podjadam wiecej smieci. I fizycznie slabo sie to znosi - coz sam se winien jestem.
Samopoczucie ok, a co z energia I sila na treningach I nie tylko - nie czujesz sie slabszy przy takiej monotonnej diecie?
Temat dla mnie mocno aktualny gdyz iz walcze z podjadaniem smieci. No niestety imprezki okolicznosci roznej, ciasta sie trafiaja piwsko - do tego praca w korpo gdzie ciagle ktos prxynosi rozne gowna I kusi I podjadam wiecej smieci. I fizycznie slabo sie to znosi - coz sam se winien jestem.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15808
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
To bylo w ramach takiego krotkiego i radykalnego experymentu , chcialem pocisnac na samym miesie, watrobianke tez zarlem i pasztet z watroby, ogolnie mieso z masarni. Jajca zre regularnie ale mam okresy, ze odstawiam, bo mam dosc.
Nic a nic, zadnych spadkow, oczywiscie zdarzaja sie dni zamuly ale nie wiaze tego z zarlem.
Ja juz jestem ponad to, bo podjadanie jest mi obce od dawna, bo ja jem tez ogolnie rzadko, z reguly raz dziennie, czasami raz na 2-3 dni, Oczywiscie jak sie trafia impra to trudno sie mowi, carb loading leci tak sobie wmawiam, ale na tym trybie jest ekonomiczniej bo mniej trzeba wypic zeby sie upicMaruder pisze: ↑12-12-2023, 17:42Temat dla mnie mocno aktualny gdyz iz walcze z podjadaniem smieci. No niestety imprezki okolicznosci roznej, ciasta sie trafiaja piwsko - do tego praca w korpo gdzie ciagle ktos prxynosi rozne gowna I kusi I podjadam wiecej smieci. I fizycznie slabo sie to znosi - coz sam se winien jestem.
woodpecker from space
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 634
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Hmmm ogolem wszystko sie zgadza, a z ciekawosci robiles sobie badania krwi odkad tak high fatowo zerujesz (w twoim przypadki to pewnie kilka jesli nie kilkanascie lat). Wiadomo, ze te zalecenia anty cholesterolowe I podejscie niektorych lekarzy do tematu to jest kpina ale mimo wszystko ciekaw jestem jak lipidogram sie przedstawia i czy masz prawidlowe proporcje ldl/hdl, %tg (wg.nowszych wytycznych ). U mnie po kilku miechach przejscia na tluszcze dosc drastycznie sie parametry poznienialy.
- tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8231
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
Re: Kącik Kulinarny v.2
Tricu wygląda to przepysznie. Podsmażasz mięcho zanim trafi do gara?Triceratops pisze: ↑09-12-2023, 14:30Gulaszon zrobion, przezera sie, prawie caly sloik Pisty wjebalem, pali w ryj. Bimber sie chlodzi. Karnawal czas zaczac.
Btw w netto dobra cena za wielka flache z uchwytem Lauder's Whisky. Tez sie chlodzi.
Kupię:
Of feather and bone Bestial Hymn of perversions
www.kancelaria-pionier.pl
https://www.facebook.com/p/Fundacja-MAM ... 393989433/
Możesz to wspieraj
https://www.youtube.com/watch?v=l4cCPCdjloA
Of feather and bone Bestial Hymn of perversions
www.kancelaria-pionier.pl
https://www.facebook.com/p/Fundacja-MAM ... 393989433/
Możesz to wspieraj
https://www.youtube.com/watch?v=l4cCPCdjloA
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2164
- Rejestracja: 21-12-2010, 21:06
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dzięki Monsieur za ten przepis, śledziory wyszły rzeczywiście wybitne. Ja podrasował trochę zalewę sokiem z cytryny i odrobiną octu.Believer pisze: ↑05-12-2023, 13:02Naszło mnie wczoraj na klasyczne śledzie z cebulą w oleju. Tego mi było trzeba, zrobiłem i zjadłem od razu pół słoika. Dziś będę się bawił w śledzie z cebulą, pomidorami, orzechami i rodzynem. Jadłem raz i były wybitne, a przepis jest prosty.
https://www.mniammniam.com/sledzie-pomi ... xhCo_ad4lE
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15808
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Z reguly dusze mieso oddzielnie w cebuli, smalcu i curry z chili ale teraz mialem takie "sloiki babuni", kupuje w mojej masarni, mieso w zalewie wlasnej i galarecie to pokroilem w kostke i wjebalem z 1,5kgtomaszm pisze: ↑12-12-2023, 18:36Tricu wygląda to przepysznie. Podsmażasz mięcho zanim trafi do gara?Triceratops pisze: ↑09-12-2023, 14:30Gulaszon zrobion, przezera sie, prawie caly sloik Pisty wjebalem, pali w ryj. Bimber sie chlodzi. Karnawal czas zaczac.
Btw w netto dobra cena za wielka flache z uchwytem Lauder's Whisky. Tez sie chlodzi.
woodpecker from space
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15808
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Kiedys (a przypadek swoj opisywalem tutaj) lazilem nawet 3 razy w tygodniu na badania zeby se posprawdzac normy i udowodnic profesorowi, ktory mnie przyjmowal, ze dieta ma jednak wplyw na markery. Kazdy parametr mozesz sobie z osobna podkrecic i wyregulowac. Teraz mam to gdzies, a na nowe wytyczne to mam juz wyjatkowo wyjebane, one sa po to zeby ludzi do aptek zapedzic.Maruder pisze: ↑12-12-2023, 18:24Hmmm ogolem wszystko sie zgadza, a z ciekawosci robiles sobie badania krwi odkad tak high fatowo zerujesz (w twoim przypadki to pewnie kilka jesli nie kilkanascie lat). Wiadomo, ze te zalecenia anty cholesterolowe I podejscie niektorych lekarzy do tematu to jest kpina ale mimo wszystko ciekaw jestem jak lipidogram sie przedstawia i czy masz prawidlowe proporcje ldl/hdl, %tg (wg.nowszych wytycznych ). U mnie po kilku miechach przejscia na tluszcze dosc drastycznie sie parametry poznienialy.
woodpecker from space
- TheDude
- zahartowany metalizator
- Posty: 6222
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
W tv leci Czas Apokalipsy, w lodówce kilka piwów a na talerzu moc niezwykła:
Metka, świeża bułka, ogórek kiszony, dużo pieprzu, nieco soli i ku wojnie!!! Hailsa.
Metka, świeża bułka, ogórek kiszony, dużo pieprzu, nieco soli i ku wojnie!!! Hailsa.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5338
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Też lubię ten patent, ale preferuję metkę wołową tatarską. To jest apokalipsa spełniona
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- TheDude
- zahartowany metalizator
- Posty: 6222
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
^ Nie kojarzę czy taką jadłem. Poszukam przy okazji zakupów i dokonam badania sensorycznego
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5338
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Bez problemu znajdziesz w większości sklepów, jest też w internecie. Szczerze polecam, chociaż pewnie w chuj niezdrowe
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15808
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
To wolowina tez juz niezdrowa? Zaczynam sie gubic w tym swiecie :/
woodpecker from space
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5338
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
W sensie, że mocno przetworzone. Ja wołowinę co najmniej dwa razy w tygodniu, najczęściej w formie steku bądź gulaszu. Mega się po tym czuję.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5338
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
wątróbka wieprzowa z cebulką - smak jest!
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.