Kącik Kulinarny v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Gore_Obsessed, ultravox, Heretyk, Nasum, Sybir

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10166
Rejestracja: 22-04-2017, 19:15
Lokalizacja: Prag

Re: Kącik Kulinarny v.2

19-10-2023, 09:51

Jimmy Boyle pisze:
19-10-2023, 09:41
^
pasta z makreli jak najbardziej, w kazdym wydaniu, tylko te ości...
jest i pasta a la makrela dla vege patologii:

https://kuchnialidla.pl/weganska-pasta-a-la-makrela
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Pukajacy Bob
postuje jak opętany!
Posty: 328
Rejestracja: 11-07-2004, 12:42

Re: Kącik Kulinarny v.2

19-10-2023, 10:51

Jimmy Boyle pisze:
19-10-2023, 09:41
^
pasta z makreli jak najbardziej, w kazdym wydaniu, tylko te ości...
cza se wczesniej podłubać i wyjmnąć

a vege fuj fuj!
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew
Posty: 1843
Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
Lokalizacja: cipsko twojego starego

Re: Kącik Kulinarny v.2

19-10-2023, 16:53

Zanabyłem wiejskiej swojskiej cebuli i boczku i odjebałem kozak zupę crbulową.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8187
Rejestracja: 26-12-2010, 12:33

Re: Kącik Kulinarny v.2

19-10-2023, 19:54

Kurwa pierwszy raz od 10 dni miałem czas żeby coś samemu zrobić.

Obrazek
Kupię:

Vastum Hole Below
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8187
Rejestracja: 26-12-2010, 12:33

Re: Kącik Kulinarny v.2

19-10-2023, 22:01

Jimmy Boyle pisze:
19-10-2023, 09:41
^
pasta z makreli jak najbardziej, w kazdym wydaniu, tylko te ości...

Łee Makrela nie ma tyle osci. Ja robiłem jakiś czas temu pastę z Zębacza. Kurwa te małe skurwysńskie łosci so nie do wygrzebania- ostre i twarde jak sam skurwysyn. Ryba rozpierdala smakowo ale ile trzeba się napocić żeby komuś łosc w gardle nie staneła. Makrela to przy tym mały pikuś.
Kupię:

Vastum Hole Below
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8187
Rejestracja: 26-12-2010, 12:33

Re: Kącik Kulinarny v.2

19-10-2023, 22:15

Sgt. Barnes pisze:
18-10-2023, 23:00
Obrazek
Gulasz węgierski, ja pierdolę, to jest to co lubię raz na miesiąc opierdolić.
Gulasz angielski też lubię, tylko czy Anglicy wiedzą, że coś takiego istnieje :sarcasm2:
Ja gulasz robię po swojemu. Najsampierw nie smazę a duszę mięso- tak nie raz i z 2 godziny zejdzie - najbardziej optuje za wołowiną z łopatki albo z karczku. Dusze. Dopiero na sam koniec podsmażam. Zupełnie na odwrót jak podają przepisy wszelakie. Na osobnej patelni podsmażam pieczarki z cebula i papryką czerwoną zwykła i trochę cayenne ostrej. I zawsze robię na bulionie wołowym. On sie tak gotuje z 3 godziny.

Ostatnio wysłałem lubę do mięsnego:

-Kurwa Anka coś przywiozła- pręgę wołową zylasta, to sie będzie dusic 4 godziny żeby było miękkie - mówiłem kurwa łopatkę albo karczek

Ja pierdole samo to mięso kroiłem z 20 minut .

Wyślij babę po zakupy do mięsnego.
Kupię:

Vastum Hole Below
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5389
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

04-11-2023, 22:30

Obrazek
Bigosik własnej roboty, dwukrotnie odgrzewany, chuj, że na noc :D
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
fugazi
w mackach Zła
Posty: 835
Rejestracja: 17-02-2018, 23:11

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-11-2023, 14:44

Był smak na domowe flaki
Obrazek
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator
Posty: 4459
Rejestracja: 31-12-2001, 18:22

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-11-2023, 15:16

o panie
pociekła ślina.
uwielbiam flaki, ale rzadko mam czas je gotowac.
z jakich podrobow i miecha korzystales?
ja dodaje sporo imbiryu w pewnym moemncie i przyostrzam, robia sie wtedy troche bardziej orientalne, ale zaajebiste
WINYLE na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18597
CeDeki na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18589
fugazi
w mackach Zła
Posty: 835
Rejestracja: 17-02-2018, 23:11

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-11-2023, 15:35

Najprzewielebniejszy pisze:
16-11-2023, 15:16
o panie
pociekła ślina.
uwielbiam flaki, ale rzadko mam czas je gotowac.
z jakich podrobow i miecha korzystales?
ja dodaje sporo imbiryu w pewnym moemncie i przyostrzam, robia sie wtedy troche bardziej orientalne, ale zaajebiste
Wszystko zaczynam od gotowanego kilka godzin rosołu, w którym jest porcja z kurczaka, golonka z indyka, kacze udko i pręga wołowa (duuużo pręgi). Flaki kupuję już krojone, po pierwsze takich w płatach to ciężko dostać, a po drugie i chyba najważniejsze, z wygody. Flaki gotuję wstępnie trzy razy wymieniając wodę. Potem do dużego gara idzie większa część rosołu, marchewki i pietruszki, flaki i pokrojona Praga. Smażona na maśle cebula z papryką słodką mieloną. Fchuj majeranku no i imbiru ma się rozumieć. Od jakiegoś czasu nie robię już zasmażki z masła i mąki. Zrezygnowałem z tego. To się wszystko jeszcze gotuje tak do dwóch godzin. Jak wytrzymam to jem dopiero na drugi dzień jak się wszystko przegryzie. Rzekłem.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator
Posty: 4459
Rejestracja: 31-12-2001, 18:22

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-11-2023, 16:20

i namówił

trza wziac dzien wolnego, albo nawet dwa bo przy okazji nastawie goloneczke peklowana
i bede rooooibl!
dziekuje :)
WINYLE na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18597
CeDeki na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18589
Awatar użytkownika
Tokarz
zaczyna szaleć
Posty: 143
Rejestracja: 13-05-2005, 12:10
Lokalizacja: Puławy

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-11-2023, 18:04

swojego czasu trochę eksperymentowałem z flakami. Do ugotowanych w rosole flaczków i klasycznie przyprawionych dorzucam puchę krojonych pomidorów i puchę białej fasoli. Całość gotuję ok 20 minut. Najlepiej żeby potem przegryzły się do dnia następnego ale nie mam tak silnej woli ;) podaję mocno podgrzane z łychą startego parmezanu lub grana padano. Polecam :)
***** ***
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5389
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

17-11-2023, 22:29

Obrazek
Jajka w sosie tatarskim - mistrzostwo świata. Małe, a cieszy. I do wódki i na niedzielne śniadanie. Ja wolę.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator
Posty: 4459
Rejestracja: 31-12-2001, 18:22

Re: Kącik Kulinarny v.2

18-11-2023, 08:47

Tokarz pisze:
16-11-2023, 18:04
swojego czasu trochę eksperymentowałem z flakami. Do ugotowanych w rosole flaczków i klasycznie przyprawionych dorzucam puchę krojonych pomidorów i puchę białej fasoli. Całość gotuję ok 20 minut. Najlepiej żeby potem przegryzły się do dnia następnego ale nie mam tak silnej woli ;) podaję mocno podgrzane z łychą startego parmezanu lub grana padano. Polecam :)
Tokarz, a skąd bierzesz flaki?
Te skojarzysz? Producent AWA, flaki puławskie krojone extra:

https://m.facebook.com/profile.php/?id=100067103450676

Obrazek
WINYLE na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18597
CeDeki na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18589
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5389
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

03-12-2023, 13:42

Kapusta zasmażana z boczkiem. Uwielbiam od dziecka. Możecie mi życzyć pomyślnych wiatrów 😉
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz
Posty: 2299
Rejestracja: 21-12-2010, 21:06

Re: Kącik Kulinarny v.2

03-12-2023, 19:33

^
rozumiem, ze to taki lekki trening przed świątecznym bigosem :)
Więc bździj Pan. Na Zdrowie!
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5389
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

03-12-2023, 20:43

Jimmy Boyle pisze:
03-12-2023, 19:33
^
rozumiem, ze to taki lekki trening przed świątecznym bigosem :)
Więc bździj Pan. Na Zdrowie!
Podziękował :D
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
Believer
weteran forumowych bitew
Posty: 1843
Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
Lokalizacja: cipsko twojego starego

Re: Kącik Kulinarny v.2

05-12-2023, 13:02

Naszło mnie wczoraj na klasyczne śledzie z cebulą w oleju. Tego mi było trzeba, zrobiłem i zjadłem od razu pół słoika. Dziś będę się bawił w śledzie z cebulą, pomidorami, orzechami i rodzynem. Jadłem raz i były wybitne, a przepis jest prosty.
https://www.mniammniam.com/sledzie-pomi ... xhCo_ad4lE
piotraz
weteran forumowych bitew
Posty: 1207
Rejestracja: 01-04-2011, 11:14

Re: Kącik Kulinarny v.2

05-12-2023, 15:23

Śledzie to je to. Ja 3 x do roku odbieram od znajomego olej rzepakowy przez niego tłoczony i powiem ci, że śledź w tym oleju z cebulką i pieprzem nie ma sobie równych. Tydzień leży w tym a potem do jedzenia zapraszam.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator
Posty: 4459
Rejestracja: 31-12-2001, 18:22

Re: Kącik Kulinarny v.2

05-12-2023, 16:40

wlasnie pochlonałem rowneiz sledzia w cebulce, naczytalem sie tu i zaszedlem do garmazerki przy pracy.
no i tak siedzialem w miejscu pracy i żarłem te sledzie :)
WINYLE na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18597
CeDeki na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18589
ODPOWIEDZ