Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5426
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
ale mnie wzięło dzisiaj na rolmopsy...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2735
- Rejestracja: 17-02-2018, 21:00
-
- w mackach Zła
- Posty: 696
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Nie inaczej, 2 tygodniem w lodowce minimum.piotraz pisze: ↑31-07-2023, 22:33Ztomaszm pisze: ↑17-07-2023, 14:58Ja mięcho biorę tylko od localsów. Nie ufam sieciom. W hotelach nie zweryfikujsz co ci serwują.
Tu mój głowny punkt zaaopatrzenia. Zakupy raz na 2 miesiące i pomrożone w lodówce.
Ranczo nad Liswartą- można wygooglować
Mam takiego znajomka- potentat jeśli mowa o mięsie z kurczaka. Sprzedaje tego dziennie-dziennie na tysiące kilogramów. Co On tam tym zwierzakom zapodaje. Kurwa tablica mendelejewa w całości.
Zreszta mięso sklepowe z sieci to ciekawe historie. Boczek wędzony wytrzymuje w lodówce 2 tygodnie. Swojski 3 dni. Szynka podobnie, swojska 3 dni. Co tam się w tym miesię musi znajdować.............
Ludzie nie dostają raka od mięsa tylko to co w tym miesię sie znajduje. Mamy tak żenująco niskie normy i kryteria żywnosci które wpada w obieg ,że to jest nie do przyjęcia. W tym jest problem.
Swojski boczek wędzony 3 dni? Panie kto ci to wędzi i gdzie ty to trzymasz.... Mi taki boczek z miesiąc wytrzymuje jak go trzymam zima w spiżarni albo na strychu... W lodówce to samo.
Za to wedliny boczek z sieci Po kilku dniach slimaczeja mimo tych mendelejewow. Dlatego nie zre, chyba ze od biedy gdzies malzonka przypadkowo zakupi.
-
- w mackach Zła
- Posty: 838
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
Re: Kącik Kulinarny v.2
Chrzanu brak ale i tak jest zajebiście
- ozob
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6712
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Gotowana najlepsza.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1221
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
Re: Kącik Kulinarny v.2
Zrobilem ostatnio perliczke w solance, a pozniej glazura w marynacie miodowo, sojowo, pomarańczowej.... Pycha
- ozob
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6712
- Rejestracja: 19-02-2017, 22:50
Re: Kącik Kulinarny v.2
Cornish pasty. Klasyk z Wysp.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2220
- Rejestracja: 21-12-2010, 20:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
https://zapodaj.net/plik-1zGewioND3 A taki delikwent się trafił smażony pycha https://zapodaj.net/plik-IiP93PQHef
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8303
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
Re: Kącik Kulinarny v.2
Robię dziś pieczonkę na ognisku. Jestem podjarany jak ministrant na plebani u ksiedza Mateusza.
Kupię:
Vastum Hole Below
Of feather and bone Bestial Hymn of perversions
www.kancelaria-pionier.pl
https://www.facebook.com/p/Fundacja-MAM ... 393989433/
Vastum Hole Below
Of feather and bone Bestial Hymn of perversions
www.kancelaria-pionier.pl
https://www.facebook.com/p/Fundacja-MAM ... 393989433/
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8303
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ło Panie pieknie. Co to za grzyb?Kilgore pisze: ↑07-09-2023, 19:30https://zapodaj.net/plik-1zGewioND3 A taki delikwent się trafił smażony pycha https://zapodaj.net/plik-IiP93PQHef
Kupię:
Vastum Hole Below
Of feather and bone Bestial Hymn of perversions
www.kancelaria-pionier.pl
https://www.facebook.com/p/Fundacja-MAM ... 393989433/
Vastum Hole Below
Of feather and bone Bestial Hymn of perversions
www.kancelaria-pionier.pl
https://www.facebook.com/p/Fundacja-MAM ... 393989433/
-
- w mackach Zła
- Posty: 696
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2220
- Rejestracja: 21-12-2010, 20:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
Siedzuń sosnowy albo kozia broda pysznytomaszm pisze: ↑09-09-2023, 11:52Ło Panie pieknie. Co to za grzyb?Kilgore pisze: ↑07-09-2023, 19:30https://zapodaj.net/plik-1zGewioND3 A taki delikwent się trafił smażony pycha https://zapodaj.net/plik-IiP93PQHef
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1893
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
Re: Kącik Kulinarny v.2
^pyszny, ale czyszczenie tego grzyba to prawdziwa męka. Masz jakiś sprawdzony sposób jak to sprawnie robić? wg porad w internecie próbowałem wodą pod ciśnieniem z prysznica i sparzenia gorącą wodą, żeby się nie łamał
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5426
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Uwielbiam od dziecka, do tego bułeczka, szczypiorek na wierzch i nic więcej.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6838
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
Jajecznica z boczkiem und szczypiorem po 12h w robocie to była wręcz uczta. Na chwilę zajechałem do familii i ojciec takim przysmakiem mnie uraczył. Łałałiła!!
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5426
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Aleś mi smaka narobił. Za późno na taką ucztę, ale jutro robię to samo
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6838
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
^ Ostatnio nieco schudłem (odstawka nadmiaru Pepsi, Fanty etc. o dziwo zadziałała. No coś takiego... ), więc skusiłem się na późną kolację
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5426
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Gulasz węgierski, ja pierdolę, to jest to co lubię raz na miesiąc opierdolić.
Gulasz angielski też lubię, tylko czy Anglicy wiedzą, że coś takiego istnieje
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Pukajacy Bob
- postuje jak opętany!
- Posty: 328
- Rejestracja: 11-07-2004, 12:42
Re: Kącik Kulinarny v.2
naszło mnie na paste z makreli, o takom
https://aniagotuje.pl/przepis/szybka-pa ... irkF-D9CB0
https://aniagotuje.pl/przepis/szybka-pa ... irkF-D9CB0
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal Black Metal
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2317
- Rejestracja: 21-12-2010, 21:06
Re: Kącik Kulinarny v.2
^
pasta z makreli jak najbardziej, w kazdym wydaniu, tylko te ości...
pasta z makreli jak najbardziej, w kazdym wydaniu, tylko te ości...