Chcesz zamienić arcydzieło pomysłowo-technologiczne bo SMS za krótki??????????? No daj spokój. Odkąd korzystam z Jeżyny chodzi mi po głowie tylko jedna myśl - kupić sobie własną jako prywatny.kakademona pisze:ja razem z zoną od jakiegos czasu mamy blackberry i jestesmy zmuszeni do zamiany jednak na inne.wszystko jest super w blackberry, mamy ten nasz ulubiony komunikator gdzie mozna do woli gadac miedzy sobą, jednak po jakims czasie okazało się ,że na blackberry sms zawiera 70 znaków i to jest chyba przyczyną o wiele wiekszych rachiunków.z zalem ale pozbywamy się, a przynajmniej ona -w gre wchodzi xperia albo ta nowa nokia n8 czy jakos tak.ktos juz ta nokie testował?
a! bo widze ze wy specjalisci jestescie, da sie na xperii albo tej nokii ( albo moze maja juz seryjnie) zainstalowac cos takiego jak jest w blackberry czyli blackberry messenger? taki chat czy jak to tam nazwac, zeby nie trzepac sms?
Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Smartfon
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
- weteran forumowych bitew
ja akurat uwielbiam blackberry.sms praktycznie uzywam.niestety moja zona jest uzalezniona od sms no i dlatego ta decyzja bo rachunki sa dramatyczne.jednak jest to powód.
po jakims rozenznaiu jest nablizej sony xperii.
po jakims rozenznaiu jest nablizej sony xperii.
- Morph
- Kontakt:
Swoją drogą to z ciekawości sprawdziłem - u mnie jest normalnie 160, więc coś tu nie gra. Inna sprawa - nie można po prostu maili słać zamiast SMSów? Na Jeżynie żadna różnica.
-
w orange dostałem info ,że jest 70 znaków...mozna słac, tylko nie kazdy pewnie ma e-mail w telefonie..
- Morph
- Kontakt:
Kwestia może być taka że defaultowo ustawione jest wysyłanie SMSów w Unicode, wtedy mają 70, jak się je ustawi normalnie to będzie 160.
-
kurde ja nic z tego nie rozumiem.....my mamy 9700 bold.moze to ma jakies znaczenie? model.
- Morph
- Kontakt:
Też mam Bolda, podejrzewam jednak że to wina ustawień sieci. Fakty są taie, że normalnie formatowane SMSy mają 160 znaków, SMSy w Unicode - 70.
- Zenek
Stary, poszukaj w ustawieniach sms, w nokiach też były takie problemy z krótkimi smsami jak jest ustawione wysyłanie polskich znaków, zmienia się opcje w ustawieniach i jak piszesz z polskimi znakami to i tak wysyła bez polskich znaków, wtedy 1 sms to 160 znaków inaczej właśnie kończy się po siedemdziesięciu.

- Morph
- Kontakt:
No przecież to napisałem wyżej
. Problem z tym że te ustawienia w Jeżynach są czasem tak pogrzebane głęboko że nie wiadomo co gdzie jest.

- Zenek
no ale lepiej poświęcić trochę czasu i pogrzebać w ustawieniach niż się sprzętu dobrego z tego powodu pozbywać ;D

- Morph
- Kontakt:
No ba! Żeby jeszcze w Polsce było takie wsparcie Jeżyn ze strony sieci jakie oferuje Verizon to by było w ogóle bosko.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
przegladalem sobie opis desire hd i kurwa, ale to jest fajny telefon
dobre parametry i wyglada rewelacyjnie. chyba najladniejszy htc. jakby ktos sie zastanawial nad smartfonem z nieco wyzszej polki to polecam rozwazyc. aluminiowa obudowa to nie byle co.
http://www.htc.com/www/product/desirehd/overview.html
dobre parametry i wyglada rewelacyjnie. chyba najladniejszy htc. jakby ktos sie zastanawial nad smartfonem z nieco wyzszej polki to polecam rozwazyc. aluminiowa obudowa to nie byle co.
http://www.htc.com/www/product/desirehd/overview.html
this is a land of wolves now
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
W blackberry jak się piszę smski z polskimi znakami tak jest, trzeba pisać bez polskich znaków i jest gitara
- Scaarph
a właśnie, ja tego zupełnie nie kumam. co jest w tych telefonach takiego, czego nie ma w innych, co sprawia, że blackberry to "arcydzieło pomysłowo-technologiczne"?Morph pisze: arcydzieło pomysłowo-technologiczne
- Morph
- Kontakt:
- Jakość wykonaniaScaarph pisze:a właśnie, ja tego zupełnie nie kumam. co jest w tych telefonach takiego, czego nie ma w innych, co sprawia, że blackberry to "arcydzieło pomysłowo-technologiczne"?Morph pisze: arcydzieło pomysłowo-technologiczne
- BEZPIECZEŃSTWO (Secure Desktop, ale nie tylko)
- Integracja
- Wygoda użytkowania
- Wsparcie
- Dostępność aplikacji
- Zajebisty GPS
- W 100% bezproblemowy system
Jedyny zgrzyt jest taki, że żaden inny operator nie zapewnia tak genialnej jakości obsługi użytkowników Jeżyn jak Verizon.
- Scaarph
no nie wiem, jakoś mnie nie namówiłeś.Morph pisze:- Jakość wykonaniaScaarph pisze:a właśnie, ja tego zupełnie nie kumam. co jest w tych telefonach takiego, czego nie ma w innych, co sprawia, że blackberry to "arcydzieło pomysłowo-technologiczne"?Morph pisze: arcydzieło pomysłowo-technologiczne
- BEZPIECZEŃSTWO (Secure Desktop, ale nie tylko)
- Integracja
- Wygoda użytkowania
- Wsparcie
- Dostępność aplikacji
- Zajebisty GPS
- W 100% bezproblemowy system
Jedyny zgrzyt jest taki, że żaden inny operator nie zapewnia tak genialnej jakości obsługi użytkowników Jeżyn jak Verizon.
-jakość wykonania - czyli co, że to są najlepiej wykonane telefony? miałem kilka w rencach, ot telefon po prostu, do tego szeroki strasznie co mnie wkurwia deko
-BEZPIECZEŃSTWO - nie wiem, co to ten secure desktop, ale ja tam i bez tego się czuję w miarę bezpiecznie

integracja - czego z czym?
wygoda użytkowania - nie użytkowałem, ale z tych co użytkowałem to najmilej mi się sony ericssona użytkowało, bo się w chuj przyzwyczaiłem
wsparcie - jakie? czyje?
dostępność aplikacji - ma więcej/szerzej dostępne od choćby androida?
zajebisty gps - też mam. ale ok - czyli mam rozumieć, że blackberry ma najlepszy ten gps ze wszystkich telefonów?
w 100% bezproblemowy system - ja dotychczas na androidzie też nie natrafiłem na żaden problem, zatem również mam w 100% bezproblemowy

może to wyglądać na przypierdalanie się, może i trochę tak faktycznie jest, ale kurde, no jakoś te argumenty mnie nie powaliły

- Morph
- Kontakt:
Imo tak, poza tymi z metalowymi obudowami. A szeroki jest bo ma QWERTY-jakość wykonania - czyli co, że to są najlepiej wykonane telefony? miałem kilka w rencach, ot telefon po prostu, do tego szeroki strasznie co mnie wkurwia deko

Szyfrowanie danych na telefonie, szyfrowane emaile, dla szaraków nic potrzebnego ale jak ktoś ma delikatne sprawy do załatwienia to naprawdę jak znalazł.-BEZPIECZEŃSTWO - nie wiem, co to ten secure desktop, ale ja tam i bez tego się czuję w miarę bezpiecznie![]()
U mnie z MS Exchange konkretnie, ale inne nie są problemem.integracja - czego z czym?
W moim przypadku Verizona, nie było opcji że nie mam gdzieś pokrycia/zasięgu/netu/pusha.wsparcie - jakie? czyje?
Przede wszystkim bardziej przydatne, jak przeglądam AppStore czy AndroidMarket to się czuję jak w japońskiej dzielnicy handlowej gdzie jest wszystko od dobrych garniturów do lizaków z Hello Kitty.dostępność aplikacji - ma więcej/szerzej dostępne od choćby androida?
Nie wiem czy najlepszy ale spisuje się równie dobrze jak niezła samochodowa Navi.zajebisty gps - też mam. ale ok - czyli mam rozumieć, że blackberry ma najlepszy ten gps ze wszystkich telefonów?
Nie musisz się przekonywać, Jeżyna to prawie jak religiano nie wiem, jakoś mnie nie namówiłeś.

A poważnie - zalety Jeżyny widać dopiero jak dla kogoś jest to narzędzie prawie że pracy. Ostatnio mniej więcej 50% czasu spędzam w podróżach służbowych. I naprawdę - kwestia tego żeby być non stop pod mailem (bez wyciągania Fynkpada) czy żeby móc szybko się "zlokalizować" to są naprawdę sprawy kluczowe. Tego nie zapewni mi ani Android, ani WP.
Dlaczego tak dużo służbowych komórek to Jeżyny - myślisz że to przypadek?
- Scaarph
zatem właśnie - wygląda mi na to, że o ile to faktycznie może być najlepszy telefon do pracy, tak dla kogoś, kto do pracy telefonu nie używa może już być raczej umiarkowanie dobry, bez szaleństwa.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jak to wszystko czytam, to się zastanawiam gdzie te czasy, kiedy telefon służył do dzwonienia
Nie myślałem, że w tym wieku będę taki staroświecki w tej kwestii 

“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Mental
bałbym się coś takiego trzymać w kieszeni, bo już dwa telefony przepiłem a jeden rozjebałem, poza tym mi telefon służy do wykonywania/odbierania połączeń i wysyłania/odbierania smsów, nic więcej.
edit: ano, okazjonalnie do internetu
edit: ano, okazjonalnie do internetu

You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are