Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Dragazes
- w mackach Zła
Re: Smartfon
Dzięki. Mam jeszcze pytanie czy nawigacja w Mapy Google bardzo zżera internety?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
j/w - nie. jakies grosze. zreszta w opcjach masz pomiar poboru danych w podziale na aplikacje to mozesz sobie sprawdzic.
this is a land of wolves now
- Dragazes
- w mackach Zła
Aha, dzięki - myślałem że piszecie o Navi Expert, bo takie coś też miałem automatycznie wgrane. :)
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- empir
- zahartowany metalizator
Re: Odp: Smartfon
O ile pamiętam to możesz wgrac sobie trasę po Wi-Fi z kompa a potem jechać offlineDragazes pisze:Dzięki. Mam jeszcze pytanie czy nawigacja w Mapy Google bardzo zżera internety?
Wysłane z mojego Nexus 5
- Riven
- Kontakt:
to jak najbardziej. jest tez opcja sciagania na pamiec telefonu wybranych kawalkow mapy. dawno tego nie uzywalem , ale w zeszlym roku z powodzeniem korzystalem offline z mapy miasta i okolic gdy bylem zagranica i korzystanie z internetu mobilnego nie wchodzilo w gre.
google maps ftw.
google maps ftw.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
są here maps od nokii, przynajmniej na szajsungi, free offline navigation. Ściągasz mapę na telefon i jazda.

- empir
W androidzie 5.0 skopali wg mnie kalendarz i galerię. W sumie to galerii już nie ma, zamiast tego jest folder zdjęcia.
Kalendarz wcześniej był dużo wygodniejszy w dodawaniu spotkań, zajęć itp. Teraz to wygląda jak jakiś gejsbuk.
Kalendarz wcześniej był dużo wygodniejszy w dodawaniu spotkań, zajęć itp. Teraz to wygląda jak jakiś gejsbuk.
- Riven
- Kontakt:
Galeria jak najbardziej jest, i to lepsza niz kiedykolwiek - pod postacia Photos. Ma bardzo dobry interfejs i zajebiste wyszukiwanie (wpisujesz czego szukasz, a on na zdjeciach znajduje odpowiadajce obiekty, rewelacja). Oczywiscie najlepiej uzywac do zdjec konta google i autobackupu, dzieki czemu mozna zapomniec o ograniczeniach wynikajacych z pamieci telefonu.
Co do kalendarza, rzeczywiscie jest jakis przedobrzony. Niby ladny, ale funkcjonalnie mam wrazenie niedorobiony. Dlatego uzywam Month Calendar Widget. Wyglada bardzo elegancko i latwo sie dodaje wydarzenia. Poza tym jest kilka ponoc dobrych aplikacji alternatywnych (widzialem ze zagranico polecajo https://play.google.com/store/apps/deta ... ndar&hl=en" onclick="window.open(this.href);return false; ), ale mi wystarcza widget.
Month calendar: https://play.google.com/store/apps/deta ... dl.chronos" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do kalendarza, rzeczywiscie jest jakis przedobrzony. Niby ladny, ale funkcjonalnie mam wrazenie niedorobiony. Dlatego uzywam Month Calendar Widget. Wyglada bardzo elegancko i latwo sie dodaje wydarzenia. Poza tym jest kilka ponoc dobrych aplikacji alternatywnych (widzialem ze zagranico polecajo https://play.google.com/store/apps/deta ... ndar&hl=en" onclick="window.open(this.href);return false; ), ale mi wystarcza widget.
Month calendar: https://play.google.com/store/apps/deta ... dl.chronos" onclick="window.open(this.href);return false;
- empir
Niby tak. Może się przekonam. Na chwilę obecną jestem rozczarowany.Riven pisze:Galeria jak najbardziej jest, i to lepsza niz kiedykolwiek - pod postacia Photos. Ma bardzo dobry interfejs i zajebiste wyszukiwanie (wpisujesz czego szukasz, a on na zdjeciach znajduje odpowiadajce obiekty, rewelacja). Oczywiscie najlepiej uzywac do zdjec konta google i autobackupu, dzieki czemu mozna zapomniec o ograniczeniach wynikajacych z pamieci telefonu.
Przetestuję te dwie apki. Wydają się bardzo ok.Riven pisze:Co do kalendarza, rzeczywiscie jest jakis przedobrzony. Niby ladny, ale funkcjonalnie mam wrazenie niedorobiony. Dlatego uzywam Month Calendar Widget. Wyglada bardzo elegancko i latwo sie dodaje wydarzenia. Poza tym jest kilka ponoc dobrych aplikacji alternatywnych (widzialem ze zagranico polecajo https://play.google.com/store/apps/deta ... ndar&hl=en" onclick="window.open(this.href);return false; ), ale mi wystarcza widget.
- Riven
- Kontakt:
Jak Ci bardzo nie pasi Photos, to zawsze mozna uzyc starego dobrego QuickPic. Ale radze dac szanse guglowi - tez na poczatku krecilem nosem, ale w praniu wyszlo, ze zrobili zajebista rzecz. Dzieki temu w ogole nie odczuwam ze mam tylko 16 gb pamieci (a do tej pory zawsze mialem 32).
- empir
Spoko. Nim cokolwiek zmienię to trochę się pobawię tym co mam.Riven pisze:Jak Ci bardzo nie pasi Photos, to zawsze mozna uzyc starego dobrego QuickPic. Ale radze dac szanse guglowi - tez na poczatku krecilem nosem, ale w praniu wyszlo, ze zrobili zajebista rzecz. Dzieki temu w ogole nie odczuwam ze mam tylko 16 gb pamieci (a do tej pory zawsze mialem 32).
Jako że kalendarza sporo używam to już te dwie apki polecane przez Ciebie testuję.
- chaos
- w mackach Zła
przetestuj navigatora, można wrzucić mapy offline, przejechałem na tym pół europy i raz ino mnie w konia zrobił ;)Dragazes pisze:Dzięki. Mam jeszcze pytanie czy nawigacja w Mapy Google bardzo zżera internety?
- chaos
- w mackach Zła
sol ma fajnego klienta pocztyRiven pisze: (widzialem ze zagranico polecajo https://play.google.com/store/apps/deta ... ndar&hl=en" onclick="window.open(this.href);return false; ), ale mi wystarcza widget.
- Riven
- Kontakt:
nie watpie, ale google inbox jest na ten moment nie do wyjebania:)
- Riven
- Kontakt:
http://www.phonearena.com/news/You-have ... us_id63266" onclick="window.open(this.href);return false;
hehehehe
nie jestem fanem szajsunga ale milo wiedziec, ze czasem demokracja skutkuje slusznymi wyborami
chociaz co do interfejsu to nie wiem co gorsze - paskudny touchwizz czy ograniczony jak szumlewicz iOs. z dwojga zlego chyba jednak wole samsunga - mozna to przynajmniej jakos ukryc pod alternatywnym launcherem i jest jednak mocno konfigurowalne. ale pod katem estetyki i plynnosci oczywiscie zwycieza Apple.
wniosek z tego jest taki: najlepiej olac oba i kupic cos co oferuje stock android, czyli albo nexusa, albo motorole :)).
hehehehe
nie jestem fanem szajsunga ale milo wiedziec, ze czasem demokracja skutkuje slusznymi wyborami
chociaz co do interfejsu to nie wiem co gorsze - paskudny touchwizz czy ograniczony jak szumlewicz iOs. z dwojga zlego chyba jednak wole samsunga - mozna to przynajmniej jakos ukryc pod alternatywnym launcherem i jest jednak mocno konfigurowalne. ale pod katem estetyki i plynnosci oczywiscie zwycieza Apple.
wniosek z tego jest taki: najlepiej olac oba i kupic cos co oferuje stock android, czyli albo nexusa, albo motorole :)).
- Zenek
- weteran forumowych bitew
- Riven
- Kontakt:
Przecież iphone nie ma szafirowego ekranu. Zenek, co Ty masz z tym ajfonem ze ciągle jakieś ploty wklejasz? Jesteś zły ze cebula i nie stać na apple, czo nie? Nieładnie
- chaos
- w mackach Zła
idze idze z tym guglemRiven pisze:nie watpie, ale google inbox jest na ten moment nie do wyjebania:)
- Riven
- Kontakt:
Inbox działa inaczej niż normalna poczta, polecam, używam od jakiegoś czasu i jestem zachwycony ;)
- Żułek
inaczej czyli jak ? do góry nogami ? :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist