Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

Re: Smartfon

24-11-2014, 20:40

Dzięki. Mam jeszcze pytanie czy nawigacja w Mapy Google bardzo zżera internety?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

24-11-2014, 20:40

j/w - nie. jakies grosze. zreszta w opcjach masz pomiar poboru danych w podziale na aplikacje to mozesz sobie sprawdzic.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

24-11-2014, 20:44

Aha, dzięki - myślałem że piszecie o Navi Expert, bo takie coś też miałem automatycznie wgrane. :)
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Re: Odp: Smartfon

24-11-2014, 23:46

Dragazes pisze:Dzięki. Mam jeszcze pytanie czy nawigacja w Mapy Google bardzo zżera internety?
O ile pamiętam to możesz wgrac sobie trasę po Wi-Fi z kompa a potem jechać offline

Wysłane z mojego Nexus 5
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

24-11-2014, 23:55

to jak najbardziej. jest tez opcja sciagania na pamiec telefonu wybranych kawalkow mapy. dawno tego nie uzywalem , ale w zeszlym roku z powodzeniem korzystalem offline z mapy miasta i okolic gdy bylem zagranica i korzystanie z internetu mobilnego nie wchodzilo w gre.

google maps ftw.
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

25-11-2014, 07:35

są here maps od nokii, przynajmniej na szajsungi, free offline navigation. Ściągasz mapę na telefon i jazda.
Obrazek
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

25-11-2014, 16:04

W androidzie 5.0 skopali wg mnie kalendarz i galerię. W sumie to galerii już nie ma, zamiast tego jest folder zdjęcia.
Kalendarz wcześniej był dużo wygodniejszy w dodawaniu spotkań, zajęć itp. Teraz to wygląda jak jakiś gejsbuk.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-11-2014, 16:14

Galeria jak najbardziej jest, i to lepsza niz kiedykolwiek - pod postacia Photos. Ma bardzo dobry interfejs i zajebiste wyszukiwanie (wpisujesz czego szukasz, a on na zdjeciach znajduje odpowiadajce obiekty, rewelacja). Oczywiscie najlepiej uzywac do zdjec konta google i autobackupu, dzieki czemu mozna zapomniec o ograniczeniach wynikajacych z pamieci telefonu.

Co do kalendarza, rzeczywiscie jest jakis przedobrzony. Niby ladny, ale funkcjonalnie mam wrazenie niedorobiony. Dlatego uzywam Month Calendar Widget. Wyglada bardzo elegancko i latwo sie dodaje wydarzenia. Poza tym jest kilka ponoc dobrych aplikacji alternatywnych (widzialem ze zagranico polecajo https://play.google.com/store/apps/deta ... ndar&hl=en" onclick="window.open(this.href);return false; ), ale mi wystarcza widget.

Month calendar: https://play.google.com/store/apps/deta ... dl.chronos" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

25-11-2014, 16:39

Riven pisze:Galeria jak najbardziej jest, i to lepsza niz kiedykolwiek - pod postacia Photos. Ma bardzo dobry interfejs i zajebiste wyszukiwanie (wpisujesz czego szukasz, a on na zdjeciach znajduje odpowiadajce obiekty, rewelacja). Oczywiscie najlepiej uzywac do zdjec konta google i autobackupu, dzieki czemu mozna zapomniec o ograniczeniach wynikajacych z pamieci telefonu.
Niby tak. Może się przekonam. Na chwilę obecną jestem rozczarowany.

Riven pisze:Co do kalendarza, rzeczywiscie jest jakis przedobrzony. Niby ladny, ale funkcjonalnie mam wrazenie niedorobiony. Dlatego uzywam Month Calendar Widget. Wyglada bardzo elegancko i latwo sie dodaje wydarzenia. Poza tym jest kilka ponoc dobrych aplikacji alternatywnych (widzialem ze zagranico polecajo https://play.google.com/store/apps/deta ... ndar&hl=en" onclick="window.open(this.href);return false; ), ale mi wystarcza widget.

Month calendar: https://play.google.com/store/apps/deta ... dl.chronos" onclick="window.open(this.href);return false;
Przetestuję te dwie apki. Wydają się bardzo ok.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-11-2014, 16:47

Jak Ci bardzo nie pasi Photos, to zawsze mozna uzyc starego dobrego QuickPic. Ale radze dac szanse guglowi - tez na poczatku krecilem nosem, ale w praniu wyszlo, ze zrobili zajebista rzecz. Dzieki temu w ogole nie odczuwam ze mam tylko 16 gb pamieci (a do tej pory zawsze mialem 32).
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

25-11-2014, 17:00

Riven pisze:Jak Ci bardzo nie pasi Photos, to zawsze mozna uzyc starego dobrego QuickPic. Ale radze dac szanse guglowi - tez na poczatku krecilem nosem, ale w praniu wyszlo, ze zrobili zajebista rzecz. Dzieki temu w ogole nie odczuwam ze mam tylko 16 gb pamieci (a do tej pory zawsze mialem 32).
Spoko. Nim cokolwiek zmienię to trochę się pobawię tym co mam.
Jako że kalendarza sporo używam to już te dwie apki polecane przez Ciebie testuję.
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

25-11-2014, 19:49

Dragazes pisze:Dzięki. Mam jeszcze pytanie czy nawigacja w Mapy Google bardzo zżera internety?
przetestuj navigatora, można wrzucić mapy offline, przejechałem na tym pół europy i raz ino mnie w konia zrobił ;)
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

25-11-2014, 19:50

Riven pisze: (widzialem ze zagranico polecajo https://play.google.com/store/apps/deta ... ndar&hl=en" onclick="window.open(this.href);return false; ), ale mi wystarcza widget.

sol ma fajnego klienta poczty
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

25-11-2014, 22:00

nie watpie, ale google inbox jest na ten moment nie do wyjebania:)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-11-2014, 00:36

http://www.phonearena.com/news/You-have ... us_id63266" onclick="window.open(this.href);return false;

hehehehe
nie jestem fanem szajsunga ale milo wiedziec, ze czasem demokracja skutkuje slusznymi wyborami

chociaz co do interfejsu to nie wiem co gorsze - paskudny touchwizz czy ograniczony jak szumlewicz iOs. z dwojga zlego chyba jednak wole samsunga - mozna to przynajmniej jakos ukryc pod alternatywnym launcherem i jest jednak mocno konfigurowalne. ale pod katem estetyki i plynnosci oczywiscie zwycieza Apple.

wniosek z tego jest taki: najlepiej olac oba i kupic cos co oferuje stock android, czyli albo nexusa, albo motorole :)).
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

27-11-2014, 03:53

ponoć te szafiry na nowych ajfonkach łatwo się rysują
Obrazek
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-11-2014, 09:44

Przecież iphone nie ma szafirowego ekranu. Zenek, co Ty masz z tym ajfonem ze ciągle jakieś ploty wklejasz? Jesteś zły ze cebula i nie stać na apple, czo nie? Nieładnie
Awatar użytkownika
chaos
w mackach Zła

27-11-2014, 12:29

Riven pisze:nie watpie, ale google inbox jest na ten moment nie do wyjebania:)
idze idze z tym guglem
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

27-11-2014, 12:33

Inbox działa inaczej niż normalna poczta, polecam, używam od jakiegoś czasu i jestem zachwycony ;)
Awatar użytkownika
Żułek

27-11-2014, 12:41

inaczej czyli jak ? do góry nogami ? :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ