Sklepy pozamykali?Peebuls pisze:Kwestia jest też taka, że XP mam legalnie i zawsze jakieś aktualizacje wpadną, a 7 i 8 musiałbym kraść :).
Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Scaarph
- zahartowany metalizator
wywal ten websearch: http://www.bleepingcomputer.com/forums/ ... h-toolbar/est pisze:chyba nie, bo otwiera mi się jakis zjebany websearch, który uaktywnil sie po próbie instalacji office'a z sieci.Olo pisze:a to nie jest domyślna opcja Firefoxa?wolę bez klikania, kwestia przyzwyczajeń:)byrgh pisze:nie łatwiej po prostu umieścić w pasku stronę startową np. na pierwszym miejscu? ;) wówczas tylko klikasz rolkę i voila :)
wtedy przy ctrl+t powinno otwierać ci się okno z tymi miniaturkami stron ostatnio/często otwieranych/przypiętych.
- uglak
moze mam dziwny komputer, ale kurwa... we wszystko uwierze, ale szybsza? sam menadzer rozruchu laduje sie rok w porownaniu do xp/visty/7/linuksow, a gdzie tam jeszcze do uruchomienia systemu.Riven pisze:ósemka jest oczywiście lepsza od siódemki, pod każdym względem, a przed wszystkim jest szybsza i ma lepszy task manager. no ale downy w necie istnieją, owszem
moze zaczalbym szukac jakichs pozytywow, ale kulejaca ergonomia i wywalajace sie co kilkanascie minut sterowniki do karty graficznej skutecznie zniechecily mnie do blizszego zapoznania sie z tym tworem
Guilty of being right
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
z tym task managerem punkt dla Ciebie, faktycznie laduje się dziwnie długo (otwieram go raz na ruski rok wiec dlatego o tym zapomniałem). nie mniej boot od zera na każdym z komputerow na których testowalem trwa wyraźnie krócej niż win7. jeden z nich to był solidny zlom - a osemka o dziwo wyciąga z niego znacznie więcej soku niż 7.
jeśli chodzi o ergonomie - nie będę już dyskutowal o metro itp., bo to było tutaj przerabiane, chyba nawet w tym temacie - w skrocie, trzeba mieć ekran dotykowy. a jak się go nie ma, to jest stary dobry windows 7 z wieloma małymi, ale dobrymi zmianami w interfejsie i o ogolnie poprawionej estetyce. tak wiec - instalując osomke mamy wszystko to co w 7 + pare fajnych usprawnień i lepsze GUI. a jeśli Ci się jebie karta - coz no, bywa, jak to mawiają linuksowcy: U MNIE DZIALA :D.
jeśli chodzi o ergonomie - nie będę już dyskutowal o metro itp., bo to było tutaj przerabiane, chyba nawet w tym temacie - w skrocie, trzeba mieć ekran dotykowy. a jak się go nie ma, to jest stary dobry windows 7 z wieloma małymi, ale dobrymi zmianami w interfejsie i o ogolnie poprawionej estetyce. tak wiec - instalując osomke mamy wszystko to co w 7 + pare fajnych usprawnień i lepsze GUI. a jeśli Ci się jebie karta - coz no, bywa, jak to mawiają linuksowcy: U MNIE DZIALA :D.
this is a land of wolves now
- Loathe
- postuje jak opętany!
Nie będę zaśmiecał szanowne forum i tworzył nowego wątku, dlatego na łamach tego proszę o pomoc.
Czy tablet Asus Transformer Pad TF300T bedzie dobrym wyborem? Tablet ma być zamiennikiem trochę nieporęcznego notebooka w podróż czy na uczelnię: głównie do przeglądania stron www, pdf, multimedialnej rozrywki, tworzenia dokumentów etc.
Czy tablet Asus Transformer Pad TF300T bedzie dobrym wyborem? Tablet ma być zamiennikiem trochę nieporęcznego notebooka w podróż czy na uczelnię: głównie do przeglądania stron www, pdf, multimedialnej rozrywki, tworzenia dokumentów etc.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
jeśli przez dokumenty masz na myśli cos co nie wymaga bardziej złożonego formatowania, recenzji itp, to pewnie.
this is a land of wolves now
- hcpig
Polećcie jakiś (najlepiej freeware) program, który otworzy .mdx, demon odpada.
Yare Yare Daze
- Biały
- w mackach Zła
Alcohol 120%
ale dlaczego nie demon? zawsze można zainstalować wersje lite, która jest free i bez adware
ale dlaczego nie demon? zawsze można zainstalować wersje lite, która jest free i bez adware
- hcpig
Bo zjebał mi się Demon Lite, wiesza sie i instalka i unistalka i sam program, musiałem wyjebać manualnie ale odpala się Demon Pro tyle że przy próbie mountowania wyskakuje 'You need to have at least one drive', no to załączam wszyskie opcje z 'add xxx virtual drive' ale nic, dalej wyskakuje ten komunikat.
Yare Yare Daze
- Biały
- w mackach Zła
najlepiej byłoby go całkowicie odinstalować, łącznie z wpisami w rejestrze (np. programem Revo Uninstaller) i spróbować ponownej instalacji. Chociaż jak już ręcznie zabrałeś się do deinstalacji to może go już nie czytać ten program, można by przeczyścić rejestr CCleanerem, a jak nie pomoże no to ręcznie.
- 29a
- zaczyna szaleć
hihiś, google postanowilo google readera wylaczyc ;), od razu wszystkie odpowiedniki dostaly ddosa.
Jakby ktos szukal skutecznego zamiennika to:
http://feedly.com - bardzo fajny interfejs, i maja wlasny storage engine napisac zeby utrzymac funkjonalnosc po zamknieciu gr
http://newsblur.com - ciekawy i bardzo funkcjonalny czynik - aktualnie z niego korzystam juz od ~pol roku
http://www.tt-rss.org/ - to chyba jest do samodzielnego postawienia, ale interfejs bardzo przypomina GR wiec jak sie ktos przyzwyczail to czemu nie.
Juz pare innych stron zapowiedzialo tworzenie wlasnego systemu - np http://digg.com - aczkolwiek podejzewam ze oni maja juz wlasny wewnetrzny agregator na potrzeby tworzenia newsow.
Rozumiem tutaj kork google. Teraz wszyscy korzystaja z facebookow, google plusow czy flipboardow, wiec przejmowanie sie garstka uzytkownikow ktorej w dodatku ciezko cos sprzedac bo z premedytacja pomija wchodzenie na strony i wyswietlanie reklam, kiepsko na takich zarobic. Z drugiej strony dzieki temu ruchowi pan od newsblur mial np skok o 60.000 uzytkownikow w przeciagu weekendu (120%) wiec jego jednoosobowy projekt dostal poteznego kopa.
Mnie do ponownego uzywania rssow zmusily wlasnie facebooki i inne, bo ich stream pozycjonuje newsy wg wlasnego algorytmu i nie mozna wyswietlic tylko informacji nieprzeczytanych, przez co czlowiek zmuszony jest po np kilkudniowej absencji do przewijania feedu przez pare ekranow zeby znalezc w ktorym miejscu skonczyl. Niektorym to sie moze podobac ale ja wole samemu oznaczac czy dana informacja zostala przez mnie przeczytana czy nie.
Jakby ktos szukal skutecznego zamiennika to:
http://feedly.com - bardzo fajny interfejs, i maja wlasny storage engine napisac zeby utrzymac funkjonalnosc po zamknieciu gr
http://newsblur.com - ciekawy i bardzo funkcjonalny czynik - aktualnie z niego korzystam juz od ~pol roku
http://www.tt-rss.org/ - to chyba jest do samodzielnego postawienia, ale interfejs bardzo przypomina GR wiec jak sie ktos przyzwyczail to czemu nie.
Juz pare innych stron zapowiedzialo tworzenie wlasnego systemu - np http://digg.com - aczkolwiek podejzewam ze oni maja juz wlasny wewnetrzny agregator na potrzeby tworzenia newsow.
Rozumiem tutaj kork google. Teraz wszyscy korzystaja z facebookow, google plusow czy flipboardow, wiec przejmowanie sie garstka uzytkownikow ktorej w dodatku ciezko cos sprzedac bo z premedytacja pomija wchodzenie na strony i wyswietlanie reklam, kiepsko na takich zarobic. Z drugiej strony dzieki temu ruchowi pan od newsblur mial np skok o 60.000 uzytkownikow w przeciagu weekendu (120%) wiec jego jednoosobowy projekt dostal poteznego kopa.
Mnie do ponownego uzywania rssow zmusily wlasnie facebooki i inne, bo ich stream pozycjonuje newsy wg wlasnego algorytmu i nie mozna wyswietlic tylko informacji nieprzeczytanych, przez co czlowiek zmuszony jest po np kilkudniowej absencji do przewijania feedu przez pare ekranow zeby znalezc w ktorym miejscu skonczyl. Niektorym to sie moze podobac ale ja wole samemu oznaczac czy dana informacja zostala przez mnie przeczytana czy nie.
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
W jaki sposób mozna kalibrować monitor? Ściągnąłem plik ICC i co dalej?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Biały
- w mackach Zła
w win7 prawy przycisk myszy->personalizuj->ekran->kalibruj kolor
-
Czy można do modemu z Neo podłaczyć telefon? Jak? Filtry mam, proszę o schemat.
- Morph
- Kontakt:
est pisze:proszę o schemat.

Give birth to something dead
- Clochard
- weteran forumowych bitew
Ładny :D ale modem nie ma dwóch gniazdów RJ 11 :(
- Drone
Do gniazdka w ścianie rozgałęziacz RJ-11, potem w jedną gałąź telefon, w drugą filtr, a za filtrem modem.est pisze:Czy można do modemu z Neo podłaczyć telefon? Jak? Filtry mam, proszę o schemat.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Tak, to była najprostsza opcja, ale nie mam dojścia do gniazdka, tzn. równałoby się to z przeciąganiem kabla na parter czego nie chcę robic w tydzień po remoncie :)Drone pisze:Do gniazdka w ścianie rozgałęziacz RJ-11, potem w jedną gałąź telefon, w drugą filtr, a za filtrem modem.est pisze:Czy można do modemu z Neo podłaczyć telefon? Jak? Filtry mam, proszę o schemat.
Dlatego właśnie pytałem czy można jakoś z modemu podpiąć telefon. Morfi schemat do dupy. Dwója :)
- Drone
To odwrotnie: rozgałęziacz do gniazda w modemie, kabel telefoniczny do jednego wtyku, telefon do drugiego przez filtr.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Nieeee, no przecież kabel łączacy gniazdko telefoniczne z modemem jest już "za filtrem". Drugi filtr zadziała odfiltrowywująco? Już kurde nic nie wiem :)