Ależ ta nowa płyta Dropkick Murphys to jest straszliwa kaszana! Słuchałem jej wiele razy, potem odstawiłem z nadzieją, że zaskoczy, wróciłem i jest bez zmian. Nie wiem o co chodzi, ale oni po prostu zgubili gdzieś to, co ich zawsze wyróżniało i za co ich kiedyś pokochałem, a mianowicie potężną moc. Ta moc wylewała się z każdego numeru, a płyty porywały.
Na nowej nie ma ani jednego utworu, przy którym zaczęłaby mi chodzić nóżka, no ani jednego! Nie zostało nic z ich oi!'owego chuligaństwa, zestarzeli się straszliwie, ugrzecznili, a nie zdziwiłbym się także gdyby po prostu się zblazowali. Momentami grają takie folkowe słodko-pierdzenie, że aż mi smutno. Najgorsze jest to, że nie widzę szans na to, żeby ta płyta jeszcze kiedyś "zaskoczyła".
Celtic Punk - temat zbiorczy
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Re: Celtic Punk - temat zbiorczy
Tego oi!'owego chuligaństwa to jest tam tyle co death metalu na ostatnich płytach Therion. DM to teraz takie "celtyckie" Golec uOrkiestra.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Trafne określenie :)
- Self
- rasowy masterfulowicz
Kurwa, nie podoba mi się to stężenie negatywnych opinii. Co prawda nie oczekiwałem jakichś rewelacji po ostatnim przeciętnym albumie, ale kichy też nie przewidywałem. Trza będzie przeprowadzić własne badania terenowe z butelką Szmuglera w łapie.