Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
to nie stary:Scaarph pisze:a gdzie fragment o zapinaniu w kakao przez starego? był tu jeszcze przed chwilą
wolf pisze:Kiedyś na clubbingu poznałem fajna dziewczynę,zgrabna blondyna z dużym cycem,pamiętam jej fascynację doorsami coż z tego skoro nie lubiła w kakao,zdecydowanie chujowa kapela.
oj co się wpierdalasz?KreatoR pisze:to nie stary:Scaarph pisze:a gdzie fragment o zapinaniu w kakao przez starego? był tu jeszcze przed chwiląwolf pisze:Kiedyś na clubbingu poznałem fajna dziewczynę,zgrabna blondyna z dużym cycem,pamiętam jej fascynację doorsami coż z tego skoro nie lubiła w kakao,zdecydowanie chujowa kapela.
No ale dlaczego sie niezdrowo podniecasz, nie udawaj kogos, kim nie jestes przeciez juz pare razy sie skompromitowales i wtedy twoje odzywki na poziomie kibolskim ci jakos nie przeszkadzaly. Jak np w temacie o The Orb , gdzie nie potrafiles slowa wydukac wiec od razu przechodziles do wyzwiskharry harry pisze:Byl,ale nie ma.Nie bede sie znizal do do poziomu tego tępaka ani wdawal w jakies przepychanki na poziomie kibolskim,bo to do niczego nie prowadzi,duran duran nie jest dla mnie partnerem do rozmowy na zadnej plaszczyznie, z KAZDYM tutaj potrafie rozmawiac i czesto nawet ostre rozmowy cos wnoszą,w tym przypadku serio jest to dla mnie od dawna męczące.Kolo nie przejawia chocby odrobiny inteligencji,jest tępy jak cep,jak dotąd nie bylo ani jednej ciekawej wymiany zdan.Niech on wystawia wizytowke sobie i temu forum.Ja z burakiem juz skonczylem.
LOL! myślałem, że miałeś na myśli kakademonaScaarph pisze:oj co się wpierdalasz?harry harry napisał, że triceps jest użyteczny, gdy stary go zapina w kakao, ale szybko wyedytował posta, stąd moje pytanie, bo widziałem w tej dyskusji spory potencjał
Idz oglondac szwajcenegera i rambo, ambitne kino nie dla ciebieScaarph pisze:a właśnie, swoją drogą ten temat przypomniał mi jak bardzo nienawidzę tej spierdoliny almodovara pedryla, dzięki.
raczej ambitne inaczejTriceratops pisze:Idz oglondac szwajcenegera i rambo, ambitne kino nie dla ciebieScaarph pisze:a właśnie, swoją drogą ten temat przypomniał mi jak bardzo nienawidzę tej spierdoliny almodovara pedryla, dzięki.
Wg mnie szwajcenegera i stallona o brak ambicji trudno posadzicKreatoR pisze:raczej ambitne inaczejTriceratops pisze:Idz oglondac szwajcenegera i rambo, ambitne kino nie dla ciebieScaarph pisze:a właśnie, swoją drogą ten temat przypomniał mi jak bardzo nienawidzę tej spierdoliny almodovara pedryla, dzięki.
kierwa, Cobra = KVLT!Triceratops pisze:Niedawno zainspirowany linkami do soundtrackow wklejonymi przez Manka obejrzalem sobie Cobre z 1986. Znakomite kino, nie ma tych spedalonych metroseksualnych ciot z zelem na glowie, jest stallone i ten drugi napakowany czubek, konkluzja jest taka, ze prawa czlowieka sa tylko dla ludzi, pelne zadowolenie, na koniec odjezdza motorkiem zeby bzyknac swoja przyszla zonke.
harry harry pisze:Od kiedy Almodovar to ambitne kino?Myslalem,ze to raczej rzecz dla fanow brazylijskich telenoweli.Stawianie Almo obok Tarkowskiego-takie rzeczy tylko na masterfulu:)
po chuj sie chwalisz gluchota, powiedz mi?Scaarph pisze:większości nie znam, co mi nie przeszkadza stawiać the doors BARDZO nisko, lekceważyć nawet.
i żeby uniknąć zjebanych pytań i innych prawd życiowych - tak, ja naprawdę słyszałem większość ich płyt. nie wiem, czy nie wszystkie, no ale mnie to nie interesuje.
A moim skromnym zdaniem, poziom rebelii i awangardowości tych kapel jest bardzo podobny. Nie ważne czy gra się rozwrzeszczanego, garażowego rocka a'la The Stooges czy proto-gotyckie smuty typu The Doors, dadaistyczną meta-muzykę The Residents czy wreszcie zgrzytliwy łomot w stylu wczesnego Swans - to tylko różne sposoby oddziaływania na słuchacza. Natomiast tkwi w nich ten sam impuls wyrywający odbiorcę z przyzwyczajeń w odbiorze muzyki.ultravox pisze:Znam większość z tych zespołów i niektóre z nich kocham, ale wpisywanie ich w temacie o najlepszym zespole rockowym uważam za nieporozumienie - nawet jeśli wszystkie można zaliczyć do szeroko pojętego rocka. Jedyny prawdziwie rockowy zespół z tego zestawu to The Stooges... no może jeszcze The Birthday Party, ale też nie do końca.harry harry pisze:Faust,Can,Amon Duul I i II,The Velvet Underground,Swans,This Heat,Cabaret Voltaire,Joy Division,Neu!,The Stooges,The Birthday Party,Pink Floyd (pierwsze 3),The Residents,Soft Machine,Gong,Art Zoyd,Henry Cow,Cpt.Beefheart & The Magic Band,Zappa,.Naprawde nie znacie tych zespolow?Bo nie wierze,ze stawiacie wyzej The Doors.