mi tez możesz dać znać, choć z tego co widzę "Flowers ... " niezbyt potaniało i dwa średnio jest dostępna;Triceratops pisze:Nie sraj zarem, bedzie tania to wezmiesz. Poczekalem pare tygodni i kupilem Piano Magic za niecale 30 z przesylka nowka w folii. I tak mialem we flacu wiec jakos wytrzymalem. Znajde tanie to ci dam znac.twoja_stara_trotzky pisze:nie no, 80 zł + poczta to lekka przeginka...
ROME - Flowers From Exile [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: ROME - Flowers From Exile [2009]
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wszystko to kwestia cierpliwosci i znalezienia okazji. Wiele plyt wyszlo w tamtym roku drogo ale dalo sie kupic tanio, czesto np sprzedawcy sonduja cene wystawiajac jedna za 0,99 a reszte w kup teraz za spora kwote. Crippled Black Phoenix - 200 Tons Of Bad Luck kupilem we Francji za rownowartosc ok 33 zl z przesylka, oczywiscie nowa w folii.
woodpecker from space
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
no to jest jedyna pozycja na którą poluje. W MM wrocławskim Skaut widział po 56 zł z tego co pamiętam, ostatnio chciałem kupić ale niestety już nie było jej;Triceratops pisze:Wszystko to kwestia cierpliwosci i znalezienia okazji. Wiele plyt wyszlo w tamtym roku drogo ale dalo sie kupic tanio, czesto np sprzedawcy sonduja cene wystawiajac jedna za 0,99 a reszte w kup teraz za spora kwote. Crippled Black Phoenix - 200 Tons Of Bad Luck kupilem we Francji za rownowartosc ok 33 zl z przesylka, oczywiscie nowa w folii.
a zakup obowiązkowy na oryginale, bo to jedna z tych rzeczy która mnie totalnie zniszczyła w roku poprzednim!
w tym przypadku czuje się przez Ciebie wyprany

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jakbym wczesniej wiedzial, minalem sie z nia pare razy jeszcze.
woodpecker from space
I znowu nie dla mnie... Tak jak wszyscy uwielbiam "Kwiatki na uchodźstwie", EPka była piękna i nie spodziewałbym się, że po niej wyjdzie coś tak słabego... Całość bez żadnej wyrazistości, poza tym przewiejskim akordeonem (na następnej pewnie małpa będzie na katarynce grała) i zakończeniem, które kojarzy mi się z odlotem ET w kosmos i zapłakanymi dziećmi patrzącymi na oddalający się spodek. I ponownie, jak z Woven Hand, dam temu jest parę szans, ale na nic nie liczę - nigdy nie zdarzyło mi się, bym radykalnie zmienił zdanie o płycie.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jednak czestotliwosc z jaka wydaja te wszystkie plyty nie wychodzi im na dobre.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Dobry album chociaż oczekiwania były większe. Nie przebili FFE, ale wstydu nie ma.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- grot
- weteran forumowych bitew
Coś w ten deseń. Chociaż momentami jest naprawdę świetnie, to jednak całość nie jest tak spójna i płynna jak kwiatki. Tym niemniej słucha się bardzo przyjemnie.Nerwowy pisze:Dobry album chociaż oczekiwania były większe. Nie przebili FFE, ale wstydu nie ma.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Flowers zaczynalo troche przynudzac pod koniec, ale plyta byla ogolem bardzo dobra, a tu mielizny sie zaczynaja wlasciwie od poczatku. Powinni troche wiecej czasu sobie dac, bo takie wypluwanie albumow jeden za drugim malo komu wychodzi na dobre
- ryszard
- postuje jak opętany!
"Problem" w tym, że taki "Les Deracines", czyli praktycznie pierwszy numer na płycie, to jeden z najlepszych utworów tego krążka.0ms pisze:Flowers zaczynalo troche przynudzac pod koniec, ale plyta byla ogolem bardzo dobra, a tu mielizny sie zaczynaja wlasciwie od poczatku. Powinni troche wiecej czasu sobie dac, bo takie wypluwanie albumow jeden za drugim malo komu wychodzi na dobre
Osobiście dałem sobie spokój z mp3. W najbliższym czasie sprawie sobie oryginał i wtedy wydam ostateczny osąd.
A dla tych, którzy psioczą na cenę, chciałbym przypomnieć casus "MMM", które jak wychodziło, również było przez wielu (również przeze mnie) uznawane za rozczarowanie po świetnym "Confessions...". Z czasem ocena uległa zmianie i w tym roku musiałem za to odpokutować, płacąc za CD coś w okolicach 80 zł. Wnioski wyciągnąć trzeba, więc polecam brać nową, póki jest.
That's what she said !
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Podoba mi się coraz bardziej, generalnie nie jestem rozczarowany a album uważam za krok w dobrym kierunku. Dużo bardziej subtelne i stonowane to jest a przy tym jak zwykle u Rome z masą smaczków, które stopniowo się odkrywa.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- rasowy masterfulowicz
Bardzo dobry jest ten nowy Rzym, jedynie co mnie irytuje to kawałek zamykający, numer 12 . Kurwa cymbałki zapowiadające przyjście króla lwa czy co??? Gryzie mi się w tym jedynym miejscu wokal + melodia, no i ta bajkowa końcówka... no źle się ta płyta kończy. Reszta bardzo sympatyczna, znakomita pozycja, idealna na morze, kiedy już wejdzie się na łajbę po odpoczywaniu na plaży przy FFE 

- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
ta płyta na pierwszy rzut ucha nie powala tak jak EPka niestety. Podobny problem miałem z MMM. Też trochę się męczyłem, a teraz uważam ją za najlepszą w dyskografii. Nowa na razie wydaje mi się zbyt optymistyczna, romantyczna. Taka wiosna ze słoneczkiem i bezchmurnym niebem. Eh, żeby chociaż jakiś sztorm na chwilę się pojawił... 

Coś tam było! Człowiek!
-
- rasowy masterfulowicz
No i nie mogę przyzwyczaić się do L'Assassin tutaj. Wspaniały numer, ale on idealnie wpasowywał się w doskonałą i spójną epkę. Tutaj jego obecność jest jakby oderwana od całości.
- chaos
- w mackach Zła
przynajmniej ładnie w szmaciaku wydana
- twoja_stara_trotzky
z CD nadal mnie nie przekonuje, a być może nawet nie przekonuje mnie jeszcze bardziej, ale wydane przepięknie.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Zespół z gatunku 'a postaraj się nie ziewać'. Ja ziewam... Sorka Paweł-próbowałem.
- Skaut
Generalnie to oni mają 4 topowe osiągnięcia, więc proponuję zmierzyć się z tym zespołem zaczynając od pierwszej płyty.AroHien pisze:Hmmm, a ja myślałem, że te całe 'Kwiaty...' to ich topowe osiągnięcie...Skaut pisze:bo nie od tej płyty zacząłeśAroHien pisze:Zespół z gatunku 'a postaraj się nie ziewać'. Ja ziewam... Sorka Paweł-próbowałem.
Coś tam było! Człowiek!