Dzięki wielkie. Będe badał.Plastek pisze:tomaszm pisze:Przy czym chłopaki tak obsram na noc gatki jak przy the the haxan cloak. Lustmordy znam w całosci. Mogą być soundtracki z jakimś złowieszczym klimatem. Dzięki za polecenia z góry.
POSTAWA ROSZCZENIOWA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA
- TheDude
^ Bardzo dobre !!
- Puszczyk
- rozkręca się
Mikko Aspa i jego najgorsze oblicze, pedofilskie Nicole 12:tomaszm pisze:Przy czym chłopaki tak obsram na noc gatki jak przy the the haxan cloak. Lustmordy znam w całosci. Mogą być soundtracki z jakimś złowieszczym klimatem. Dzięki za polecenia z góry.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
I inne:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Groza w muzyce to bardzo fajny kierunek poszukiwań, powyższe to zaledwie czubek góry lodowej.
-
- weteran forumowych bitew
Wrzuć sobie WHITEHOUSE - Dedicated to Peter Kurten albo Birthdeath Experience. Tylko ostrzegam, że to jest wyjątkowo brutalne guwno, często dość chamsko wykorzystujące fakt, że ludzi mózg instynktownie uruchamia poczucie zagrożenia przy dźwiękach wysokich i piskliwych (np płacz dziecka, ale nie tylko).tomaszm pisze:Przy czym chłopaki tak obsram na noc gatki jak przy the the haxan cloak. Lustmordy znam w całosci. Mogą być soundtracki z jakimś złowieszczym klimatem. Dzięki za polecenia z góry.
NICOLE 12 to też dobbry kierunek.
Z rzeczy łagodniejszych i bardziej nastrojowych, ale dalej trepanujących czaszkę, to koniecznie NURSE WITH WOUND i to:
[youtube][/youtube]
Plus pielucha pampersów i będziesz zadowolony!
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
Dzięki wielkie. Masa polecanek, część znam tylko z nazwy. Będzie co badać.
-
- postuje jak opętany!
Tomaszu! Szybka polecanka z mojej strony, bo widzę, że sporo liniaczy już dostałeś. W każdym razie badaj koniecznie Yen Pox, szczególnie "Blood Music".
[youtube][/youtube]
Dodatkowo może Alan Lamb? Bardziej wyciszony, ale też cudowny klimat:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Dodatkowo może Alan Lamb? Bardziej wyciszony, ale też cudowny klimat:
[youtube][/youtube]
-
Słabo się orientuje w muzyce elektronicznej ale ten kawałek po prostu robi mi kuku. Jest obłędny i coś na tą modłe poszukuje. To co się dzieje od 4 minuty to jest obłęd.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- hcpig
Za mało śledziłem sceny deathowej przez ostatnie klika lat, zapodajcie jakieś dobre wytryski tylko nie rzemiosło a rzeczy którego uznajecie za duże, takie z top 10 2011-2016, epki / LP / splity cokolwiek.
Yare Yare Daze
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ja bym to widział tak (żeby nie było, mowa o pełniakach):
Ulcerate - Destroyers of All (razem z Everything is Fire z 2008 roku są to płyty WIELKIE, Vermis też jest ok, ale mi aż tak nie przypasował)
Mitochondrion - oba pełniaki, debiut z 2008 (wbrew pozorom bardzo eklektyczna muzyka, szczególnie jak na black/death)
Dead Congregation ostatnie (debiut bardziej mi podchodzi, no ale to przed 2011 wyszło), choć to może kojarzysz
Impetuous Ritual ostatni (debiut jest z 2008 albo 2009) - amorficzny grób metal, uwielbiam i zawsze słucham z sercem na ramieniu
Teitanblood ostatnie zakładam, że znasz; epka Woven Black Arteries też znakomita
Obliteration ostatnie
Beyond - Fatal Power of Death (nie jest to żadna wielka płyta, ale ze świecą szukać czegoś równie intensywnego w wyeksploatowanym jednak poletku piwnicznego black/death)
Bym jeszcze polecił ostatnie Adversarial, Nuclearhammer czy Grave Miasma, ale miały być duże (w sensie ważne) rzeczy, a to są tylko bardzo solidne wg mnie.
Ulcerate - Destroyers of All (razem z Everything is Fire z 2008 roku są to płyty WIELKIE, Vermis też jest ok, ale mi aż tak nie przypasował)
Mitochondrion - oba pełniaki, debiut z 2008 (wbrew pozorom bardzo eklektyczna muzyka, szczególnie jak na black/death)
Dead Congregation ostatnie (debiut bardziej mi podchodzi, no ale to przed 2011 wyszło), choć to może kojarzysz
Impetuous Ritual ostatni (debiut jest z 2008 albo 2009) - amorficzny grób metal, uwielbiam i zawsze słucham z sercem na ramieniu
Teitanblood ostatnie zakładam, że znasz; epka Woven Black Arteries też znakomita
Obliteration ostatnie
Beyond - Fatal Power of Death (nie jest to żadna wielka płyta, ale ze świecą szukać czegoś równie intensywnego w wyeksploatowanym jednak poletku piwnicznego black/death)
Bym jeszcze polecił ostatnie Adversarial, Nuclearhammer czy Grave Miasma, ale miały być duże (w sensie ważne) rzeczy, a to są tylko bardzo solidne wg mnie.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Rzuciłem jeszcze szybko okiem na moją kolekcję na rateyourmusic i dorzuciłbym dwie pozycje. Jedna ważna: pełna płyta Flourishing, w kurwę gęste i ciężkie granie - jeśli podejdzie ci Ulcerate, to Flourishing trzeba sprawdzić. Druga mniej ważna, ale obok takiego deathmetalowo-crustowego miksu nie przechadzam obojętnie: ostatnie Bastard Priest.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Dodałbym jeszcze:
Portal - Vexovoid
Diskord - Dystopics
Verminous - The Unholy Communion
Bastard Priest - Ghouls of the Endless Night
Portal - Vexovoid
Diskord - Dystopics
Verminous - The Unholy Communion
Bastard Priest - Ghouls of the Endless Night
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Od siebie dodam jeszcze
[youtube][/youtube]
edit
O nie. Pomyłka. Poniżej 13 tysięcy "wejść". To nie może być dobre.
[youtube][/youtube]
edit
O nie. Pomyłka. Poniżej 13 tysięcy "wejść". To nie może być dobre.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Z rzeczy (około)deathmetalowych na pewno obowiązkową pozycją jest jeszcze ostatnie SWALLOWED.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Faktycznie, nie zauważyłem. To sorry, jednak nie warte sprawdzenia.
55 tysięcy. Trochę mniejsze gówno, ale ci którym Metallica leży na sercu, powinni rzucić uchem. Szkoda, że chłopaki nie wytrzymali zderzenia z "metalową" rzeczywistością.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
-
- weteran forumowych bitew
Jeszcze jedyna płyta GRAVE UPHEAVAL z 2013 roku, na pewno to żaden kamień milowy, ale w kategorii "smoła i gruz" jest to rzecz już na granicy ambientu właściwie, piękna muzyka.
Poza tym fajne jest jeszcze niewspomniane VALLENFYRE (chociaż dosyć wtórne; tylko co z tego?), ale patrząc po wymienianych nazwach to właściwie żadna z kapel ani płyt nie jest duża w tym sensie, że "najpierw oni a potem długo nic". Jakoś się to porozdrabniało wszystko strasznie, a dystanse między wyrobnikami a wizjonerami bardzo poskracały. O ile ci ostatni jeszcze gdzieś są - właściwie poza dwójką TEITANBLOOD, która niby została doceniona, ale zarazem przeszła jakoś bokiem, IMO niesłusznie, żadnych przejawów wizjonerstwa w ostatnich latach raczej nie było. No SWALLOWED jeszcze ma potencjał.
Poza tym fajne jest jeszcze niewspomniane VALLENFYRE (chociaż dosyć wtórne; tylko co z tego?), ale patrząc po wymienianych nazwach to właściwie żadna z kapel ani płyt nie jest duża w tym sensie, że "najpierw oni a potem długo nic". Jakoś się to porozdrabniało wszystko strasznie, a dystanse między wyrobnikami a wizjonerami bardzo poskracały. O ile ci ostatni jeszcze gdzieś są - właściwie poza dwójką TEITANBLOOD, która niby została doceniona, ale zarazem przeszła jakoś bokiem, IMO niesłusznie, żadnych przejawów wizjonerstwa w ostatnich latach raczej nie było. No SWALLOWED jeszcze ma potencjał.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ciekawe zjawisko,
jak jestem na tym forum (niedługo) zaobserwowałem gremialne walenie gruchy nad Horrendeous, pełniakiem Cruciamentum (o Ep'ce nie powiem złego słowa), czy o zgrozo pończoszniczym Tribulation
a tutaj proszę jakie piękne horyzonty się rozciągają: Portal, Dead C, Grave M, Mito, Imp R, StargG, , GRAVE U, Teitan.
normalnie się wzruszyłem i złamałem swoje ustalenie,
dodałbym jeszcze mimo wszystko Lvcifyre, Temple Nighside, Abyssal, Irkallian Oracle, Nuclear Hammer (dobra jeszcze może być najnowszy hiszapański zaciąg w postaci Altarage) i robiąc układ dla jednego piewcy tego zespołu: Adversarial
tako mówię JA
jak jestem na tym forum (niedługo) zaobserwowałem gremialne walenie gruchy nad Horrendeous, pełniakiem Cruciamentum (o Ep'ce nie powiem złego słowa), czy o zgrozo pończoszniczym Tribulation
a tutaj proszę jakie piękne horyzonty się rozciągają: Portal, Dead C, Grave M, Mito, Imp R, StargG, , GRAVE U, Teitan.
normalnie się wzruszyłem i złamałem swoje ustalenie,
dodałbym jeszcze mimo wszystko Lvcifyre, Temple Nighside, Abyssal, Irkallian Oracle, Nuclear Hammer (dobra jeszcze może być najnowszy hiszapański zaciąg w postaci Altarage) i robiąc układ dla jednego piewcy tego zespołu: Adversarial
tako mówię JA
lys på slutten av lys
- Sybir
Nikt nie wspomni o debiucie GIGAN? OK, to ja wspomnę.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
No i bardzo gitnie, że wspominasz, bo właśnie przypomniałeś mi nazwę tej kapeli, co od kilku dni za mną chodzi, że miałem obadać, a za cholerę nie mogłem sobie przypomnieć nazwy.Sybir pisze:Nikt nie wspomni o debiucie GIGAN? OK, to ja wspomnę.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try