KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH
Masz przecież w "My eBay" w zakładce "Won items" opcję "contact seller", wybierasz że nie chcesz żadnej z automatycznych odpowiedzi i wysyłasz maila.
BTW - 3 tygodnie to jeszcze względne granice normy.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Adrian696
- zahartowany metalizator
nie ma reguły, ja jakos poza 1 przypadkiem złych doswiadczen nie mammoonfire pisze: Kupowanie w USA to chyba nienajlepszy pomysł.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Scaarph
nie rozumiem - popraw mnie jeśli się mylę, ale chyba zawsze można wybrać opcję contact seller.
edit: zawsze drugi.
- Adrian696
zawsze z tego leje... nie wiem czemu - ale mnie to tak zajebiscie bawi ze bania mała :)Scaarph pisze:
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Karol ekspresowo załatwia temat!est pisze:Ja ostatnio byłem świadkiem nowego rekordu świata ustanowionego prze Selfmadegod. Zamówiłem płyty w piątek około 12ej i w poniedziałek rano obudził mnie listonosz z paczuszką (w weekendy poczta chyba nie pracuje). Ktoś tu pisał kiedyś o Karolu jako o mistrzu szybkiej wysyłki. Zgadzam się po stokroć.
we środę złożyłem zamówienie dziś przesyłka już u mnie w domu;
- moonfire
Właśnie, że u koleżki to nie działa.Morph pisze:Masz przecież w "My eBay" w zakładce "Won items" opcję "contact seller", wybierasz że nie chcesz żadnej z automatycznych odpowiedzi i wysyłasz maila.
Robię "skontaktuj się z użytkownikiem", dalej "wybierz temat", "gdzie jest mój przedmiot", bo nie ma oprócz automatycznych, żadnych innych opcji, dostaję info "Sprzedający get_importcds otrzymał Twoją płatność dnia 29 maj, 2011. ". Potem oczywiście wybieram opcję "Nie, nie otrzymałem odpowiedzi.", kontynuuję więc i dostaję zajebistą odpowiedź od systemu "Niestety, nie udało się znaleźć odpowiedzi na Twoje pytanie. Niestety, ten sprzedający nie może odpowiedzieć na Twoje pytanie. Radzimy jeszcze raz przejrzeć opis przedmiotu, aby sprawdzić, czy odpowiedź nie jest już podana w treści aukcji."
Najgorsze, że to może być też wina poczty, na mojej dzielni przycinają ostro w chuja, ostatnio dostałem na skrytkę awizo z datą wsteczną sprzed 2 tygodni, a do skrzynki już dwa rachunki za net nie przyszły.
- moonfire
Powinna być możliwość "Jeśli masz pytania, skontaktuj się ze sprzedającym bezpośrednio.", jak przy innych aukcjach, przed chwilą sprawdziłem. Nie ma jej jednak.
- Scaarph
że tak powiem nic śmiesznego ;)Adrian696 pisze:zawsze z tego leje... nie wiem czemu - ale mnie to tak zajebiscie bawi ze bania mała :)Scaarph pisze:
ebay potrafi być mocno nieintuicyjny. ja sam miałem kiedyś podobny problem, ale koniec końców udało mi się jednak wysłać sprzedającemu wiadomość w jakiś tam sposób. teraz nie pamiętam jak i gdzie tego szukać. może spróbuj ebayowe forum?moonfire pisze:Właśnie, że u koleżki to nie działa.Morph pisze:Masz przecież w "My eBay" w zakładce "Won items" opcję "contact seller", wybierasz że nie chcesz żadnej z automatycznych odpowiedzi i wysyłasz maila.
Robię "skontaktuj się z użytkownikiem", dalej "wybierz temat", "gdzie jest mój przedmiot", bo nie ma oprócz automatycznych, żadnych innych opcji, dostaję info "Sprzedający get_importcds otrzymał Twoją płatność dnia 29 maj, 2011. ". Potem oczywiście wybieram opcję "Nie, nie otrzymałem odpowiedzi.", kontynuuję więc i dostaję zajebistą odpowiedź od systemu "Niestety, nie udało się znaleźć odpowiedzi na Twoje pytanie. Niestety, ten sprzedający nie może odpowiedzieć na Twoje pytanie. Radzimy jeszcze raz przejrzeć opis przedmiotu, aby sprawdzić, czy odpowiedź nie jest już podana w treści aukcji."
a 3 tygodnie ze stanów to nic szczególnego, dłużej się czekało, ale jeśli płaciłeś paypalem pilnuj dat.
- moonfire
Tak, płaciłem Paypalem, po ilu dniach mogę otworzyć spór?
- Scaarph
u mnie jest tak:
i to pogrubione proszę ja ciebie to link do formularza wiadomości.Where is my item?: We found 1 answer(s)
Where is my item?
XXXprzedawcaXXX received your payment on W GRUDNIU PO POŁUDNIU. This item is being sent from a seller in United States to you in WÓLCE PIŹDZISIÓWCE. Additional time may be required in order for your shipment to clear customs. Please contact the seller directly with any questions.
- Scaarph
max 45 dni. nie pamiętam, ile minimum. ja bym miesiąc przynajmniej poczekał.moonfire pisze:Tak, płaciłem Paypalem, po ilu dniach mogę otworzyć spór?
raz już się przejechałem. po 45 dniach nie zrobisz nic.
- moonfire
Przy innych transakcjach pojawia mi się "]contact the seller directly", jeno po polsku, bo mam konto na naszym jebaju, ale przy tej nie ma takiej możliwości. Może koleżka ma zablokowane?Scaarph pisze:u mnie jest tak:i to pogrubione proszę ja ciebie to link do formularza wiadomości.Where is my item?: We found 1 answer(s)
Where is my item?
XXXprzedawcaXXX received your payment on W GRUDNIU PO POŁUDNIU. This item is being sent from a seller in United States to you in WÓLCE PIŹDZISIÓWCE. Additional time may be required in order for your shipment to clear customs. Please contact the seller directly with any questions.
- Scaarph
nie bardzo rozumiem jak i dlaczego ktoś mógłby mieć zablokowaną możliwość kontaktu ze sobą.
spróbuj zalogować się zamiast w ebay.pl w ebay.co.uk albo ebay.com i stamtąd spróbuj się skontaktować, może będzie ten link. a jeśli nie to nie wiem, może walnij zapytanie do samego ebaya?
spróbuj zalogować się zamiast w ebay.pl w ebay.co.uk albo ebay.com i stamtąd spróbuj się skontaktować, może będzie ten link. a jeśli nie to nie wiem, może walnij zapytanie do samego ebaya?
- moonfire
Tak będę musiał zrobić, dzięki.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Kiedyś spotkałem się z takim sprzedawcą, że miał zablokowane zadawanie pytań. Jak próbowałem coś od siebie zadać to pojawiał się komunikat, że sprzedawca nie ma możliwości odpowiedzieć na pytanie i proszę poszukać w gotowych odpowiedziach. Ale to był jakiś olbrzymi hurtownik, kilkadziesiąt tysięcy aukcji miał wystawione.Scaarph pisze:nie bardzo rozumiem jak i dlaczego ktoś mógłby mieć zablokowaną możliwość kontaktu ze sobą.
- empir
to jak twoja zajdzie w ciąże to radzę test na ojcostwo zrobić ;PScaarph pisze:zawsze drugi.
- moonfire
Tu chyba jest podobna sytuacja, wiele koleżka sprzedaje, to nawet jakiś sklep jest. Cóż, czekam do końca następnego tygodnia i otwieram spór.knaar pisze:Kiedyś spotkałem się z takim sprzedawcą, że miał zablokowane zadawanie pytań. Jak próbowałem coś od siebie zadać to pojawiał się komunikat, że sprzedawca nie ma możliwości odpowiedzieć na pytanie i proszę poszukać w gotowych odpowiedziach. Ale to był jakiś olbrzymi hurtownik, kilkadziesiąt tysięcy aukcji miał wystawione.Scaarph pisze:nie bardzo rozumiem jak i dlaczego ktoś mógłby mieć zablokowaną możliwość kontaktu ze sobą.
-
- rozkręca się
ostatnio ze Stanów trochę wolno idzie, normalnie w półtora tygodnia płyty były u mnie, teraz też już ponad 3tygodnie czekammoonfire pisze:Tu chyba jest podobna sytuacja, wiele koleżka sprzedaje, to nawet jakiś sklep jest. Cóż, czekam do końca następnego tygodnia i otwieram spór.knaar pisze:Kiedyś spotkałem się z takim sprzedawcą, że miał zablokowane zadawanie pytań. Jak próbowałem coś od siebie zadać to pojawiał się komunikat, że sprzedawca nie ma możliwości odpowiedzieć na pytanie i proszę poszukać w gotowych odpowiedziach. Ale to był jakiś olbrzymi hurtownik, kilkadziesiąt tysięcy aukcji miał wystawione.Scaarph pisze:nie bardzo rozumiem jak i dlaczego ktoś mógłby mieć zablokowaną możliwość kontaktu ze sobą.
a od tego sprzedawcy co Ty brałem już kilka razy i problemu nie było
- metalized
- weteran forumowych bitew
Jakby ktoś coś zauważył ciekawego w niemieckim distro Amor Fati może się nie krępować - szybko i konkretnie , bardzo konkretna obsługa , takie giermańcowe Pagan heh. Bardzo profesjonalnie zostałem potraktowany.
P.J.E.C.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja kupuję regularnie od Niemców z Blackscaped. Zajebisty sklep!
all the monsters will break your heart