KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: KRYTYCZNIE O WYTWÓRNIACH

24-06-2011, 21:33

Masz przecież w "My eBay" w zakładce "Won items" opcję "contact seller", wybierasz że nie chcesz żadnej z automatycznych odpowiedzi i wysyłasz maila.

BTW - 3 tygodnie to jeszcze względne granice normy.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

24-06-2011, 21:33

moonfire pisze: Kupowanie w USA to chyba nienajlepszy pomysł.
nie ma reguły, ja jakos poza 1 przypadkiem złych doswiadczen nie mam
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

24-06-2011, 21:35

nie rozumiem - popraw mnie jeśli się mylę, ale chyba zawsze można wybrać opcję contact seller.

edit: zawsze drugi.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

24-06-2011, 21:37

Scaarph pisze:
zawsze z tego leje... nie wiem czemu - ale mnie to tak zajebiscie bawi ze bania mała :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

24-06-2011, 21:44

est pisze:Ja ostatnio byłem świadkiem nowego rekordu świata ustanowionego prze Selfmadegod. Zamówiłem płyty w piątek około 12ej i w poniedziałek rano obudził mnie listonosz z paczuszką (w weekendy poczta chyba nie pracuje). Ktoś tu pisał kiedyś o Karolu jako o mistrzu szybkiej wysyłki. Zgadzam się po stokroć.
Karol ekspresowo załatwia temat!
we środę złożyłem zamówienie dziś przesyłka już u mnie w domu;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

24-06-2011, 21:46

Morph pisze:Masz przecież w "My eBay" w zakładce "Won items" opcję "contact seller", wybierasz że nie chcesz żadnej z automatycznych odpowiedzi i wysyłasz maila.

Właśnie, że u koleżki to nie działa.

Robię "skontaktuj się z użytkownikiem", dalej "wybierz temat", "gdzie jest mój przedmiot", bo nie ma oprócz automatycznych, żadnych innych opcji, dostaję info "Sprzedający get_importcds otrzymał Twoją płatność dnia 29 maj, 2011. ". Potem oczywiście wybieram opcję "Nie, nie otrzymałem odpowiedzi.", kontynuuję więc i dostaję zajebistą odpowiedź od systemu "Niestety, nie udało się znaleźć odpowiedzi na Twoje pytanie. Niestety, ten sprzedający nie może odpowiedzieć na Twoje pytanie. Radzimy jeszcze raz przejrzeć opis przedmiotu, aby sprawdzić, czy odpowiedź nie jest już podana w treści aukcji."

Najgorsze, że to może być też wina poczty, na mojej dzielni przycinają ostro w chuja, ostatnio dostałem na skrytkę awizo z datą wsteczną sprzed 2 tygodni, a do skrzynki już dwa rachunki za net nie przyszły.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

24-06-2011, 21:49

Powinna być możliwość "Jeśli masz pytania, skontaktuj się ze sprzedającym bezpośrednio.", jak przy innych aukcjach, przed chwilą sprawdziłem. Nie ma jej jednak.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

24-06-2011, 21:54

Adrian696 pisze:
Scaarph pisze:
zawsze z tego leje... nie wiem czemu - ale mnie to tak zajebiscie bawi ze bania mała :)
że tak powiem nic śmiesznego ;)
moonfire pisze:
Morph pisze:Masz przecież w "My eBay" w zakładce "Won items" opcję "contact seller", wybierasz że nie chcesz żadnej z automatycznych odpowiedzi i wysyłasz maila.

Właśnie, że u koleżki to nie działa.

Robię "skontaktuj się z użytkownikiem", dalej "wybierz temat", "gdzie jest mój przedmiot", bo nie ma oprócz automatycznych, żadnych innych opcji, dostaję info "Sprzedający get_importcds otrzymał Twoją płatność dnia 29 maj, 2011. ". Potem oczywiście wybieram opcję "Nie, nie otrzymałem odpowiedzi.", kontynuuję więc i dostaję zajebistą odpowiedź od systemu "Niestety, nie udało się znaleźć odpowiedzi na Twoje pytanie. Niestety, ten sprzedający nie może odpowiedzieć na Twoje pytanie. Radzimy jeszcze raz przejrzeć opis przedmiotu, aby sprawdzić, czy odpowiedź nie jest już podana w treści aukcji."
ebay potrafi być mocno nieintuicyjny. ja sam miałem kiedyś podobny problem, ale koniec końców udało mi się jednak wysłać sprzedającemu wiadomość w jakiś tam sposób. teraz nie pamiętam jak i gdzie tego szukać. może spróbuj ebayowe forum?

a 3 tygodnie ze stanów to nic szczególnego, dłużej się czekało, ale jeśli płaciłeś paypalem pilnuj dat.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

24-06-2011, 21:56

Tak, płaciłem Paypalem, po ilu dniach mogę otworzyć spór?
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

24-06-2011, 21:58

u mnie jest tak:
Where is my item?: We found 1 answer(s)

Where is my item?
XXXprzedawcaXXX received your payment on W GRUDNIU PO POŁUDNIU. This item is being sent from a seller in United States to you in WÓLCE PIŹDZISIÓWCE. Additional time may be required in order for your shipment to clear customs. Please contact the seller directly with any questions.
i to pogrubione proszę ja ciebie to link do formularza wiadomości.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

24-06-2011, 22:00

moonfire pisze:Tak, płaciłem Paypalem, po ilu dniach mogę otworzyć spór?
max 45 dni. nie pamiętam, ile minimum. ja bym miesiąc przynajmniej poczekał.
raz już się przejechałem. po 45 dniach nie zrobisz nic.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

24-06-2011, 22:05

Scaarph pisze:u mnie jest tak:
Where is my item?: We found 1 answer(s)

Where is my item?
XXXprzedawcaXXX received your payment on W GRUDNIU PO POŁUDNIU. This item is being sent from a seller in United States to you in WÓLCE PIŹDZISIÓWCE. Additional time may be required in order for your shipment to clear customs. Please contact the seller directly with any questions.
i to pogrubione proszę ja ciebie to link do formularza wiadomości.
Przy innych transakcjach pojawia mi się "]contact the seller directly", jeno po polsku, bo mam konto na naszym jebaju, ale przy tej nie ma takiej możliwości. Może koleżka ma zablokowane?
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

24-06-2011, 22:10

nie bardzo rozumiem jak i dlaczego ktoś mógłby mieć zablokowaną możliwość kontaktu ze sobą.
spróbuj zalogować się zamiast w ebay.pl w ebay.co.uk albo ebay.com i stamtąd spróbuj się skontaktować, może będzie ten link. a jeśli nie to nie wiem, może walnij zapytanie do samego ebaya?
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

24-06-2011, 22:57

Tak będę musiał zrobić, dzięki.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

24-06-2011, 23:35

Scaarph pisze:nie bardzo rozumiem jak i dlaczego ktoś mógłby mieć zablokowaną możliwość kontaktu ze sobą.
spróbuj zalogować się zamiast w ebay.pl w ebay.co.uk albo ebay.com i stamtąd spróbuj się skontaktować, może będzie ten link. a jeśli nie to nie wiem, może walnij zapytanie do samego ebaya?
Kiedyś spotkałem się z takim sprzedawcą, że miał zablokowane zadawanie pytań. Jak próbowałem coś od siebie zadać to pojawiał się komunikat, że sprzedawca nie ma możliwości odpowiedzieć na pytanie i proszę poszukać w gotowych odpowiedziach. Ale to był jakiś olbrzymi hurtownik, kilkadziesiąt tysięcy aukcji miał wystawione.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

25-06-2011, 01:05

Scaarph pisze:zawsze drugi.
to jak twoja zajdzie w ciąże to radzę test na ojcostwo zrobić ;P
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

26-06-2011, 12:44

knaar pisze:
Scaarph pisze:nie bardzo rozumiem jak i dlaczego ktoś mógłby mieć zablokowaną możliwość kontaktu ze sobą.
Kiedyś spotkałem się z takim sprzedawcą, że miał zablokowane zadawanie pytań. Jak próbowałem coś od siebie zadać to pojawiał się komunikat, że sprzedawca nie ma możliwości odpowiedzieć na pytanie i proszę poszukać w gotowych odpowiedziach. Ale to był jakiś olbrzymi hurtownik, kilkadziesiąt tysięcy aukcji miał wystawione.
Tu chyba jest podobna sytuacja, wiele koleżka sprzedaje, to nawet jakiś sklep jest. Cóż, czekam do końca następnego tygodnia i otwieram spór.
Barbapapa
rozkręca się

26-06-2011, 13:08

moonfire pisze:
knaar pisze:
Tu chyba jest podobna sytuacja, wiele koleżka sprzedaje, to nawet jakiś sklep jest. Cóż, czekam do końca następnego tygodnia i otwieram spór.
ostatnio ze Stanów trochę wolno idzie, normalnie w półtora tygodnia płyty były u mnie, teraz też już ponad 3tygodnie czekam
a od tego sprzedawcy co Ty brałem już kilka razy i problemu nie było
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

27-06-2011, 21:04

Jakby ktoś coś zauważył ciekawego w niemieckim distro Amor Fati może się nie krępować - szybko i konkretnie , bardzo konkretna obsługa , takie giermańcowe Pagan heh. Bardzo profesjonalnie zostałem potraktowany.
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-06-2011, 21:06

Ja kupuję regularnie od Niemców z Blackscaped. Zajebisty sklep!
all the monsters will break your heart
ODPOWIEDZ