Kurestwo i upadek zasad na scenie metalowej

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

Re: Kurestwo i upadek zasad na scenie metalowej

23-12-2019, 22:36

Ogre pisze:
A za naszego, Rodzimego podwórka nie było podobnej historii dotyczącej Devilyn i Novego?
Chyba, że coś pomieszałem....
Jakoś tak było. W normalnym składzie widziałem Devilyn chyba ostatni raz w Rusocinie. Z jednych ze starszych akcji tego typu była pewnie ta z Żubrem i resztą Pandemonium.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

24-12-2019, 03:28

przypomniała mi sie wojenka Yattering - Thrash em all, straszne rzeczy kiedyś Kmiołek o nich wypisywał, że jakoś nigdy szczególnie mnie ten zespół nie interesował to i nie zgłębiałem za bardzo tematu.Pamięta ktoś o co tam chodziło ? kto miał racje a kto był chujem ?
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

24-12-2019, 10:19

panowie z metalliki nie zaplacili jakiemus dziadowi 20 lat po nagraniu teledysku
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

24-12-2019, 10:27

Lucek pisze:przypomniała mi sie wojenka Yattering - Thrash em all, straszne rzeczy kiedyś Kmiołek o nich wypisywał, że jakoś nigdy szczególnie mnie ten zespół nie interesował to i nie zgłębiałem za bardzo tematu.Pamięta ktoś o co tam chodziło ? kto miał racje a kto był chujem ?

Głośna sprawa, he, he. Goście z Yattering to trochę tacy dziwni byli, ale i Kmiołek z wiekiem zaczął bzdury gadać, więc myślę, że jest remis. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
Triceratops

24-12-2019, 10:34

Swierszczu na pewno byl dziwny i mial nierowno pod deklem, pamietam jakie akcje odpierdalal na forum Metalheart. Robil ludzi w chuja na kase, bo na stronie ich sklepu stalo, ze przesylka wliczona w koszt plyty podany na stronie a on sie upieral, ze nalezy dodatkowo zaplacic za przesylke.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Devil_Machine
zaczyna szaleć

24-12-2019, 13:05

Tam gdzie pojawia się kasa kończą się koledzy. To samo w życiu prywatnym i zawodowym. Ciekawe, ze ktoś wierzył iż metal to uczciwość i braterstwo. Naiwniak.
Awatar użytkownika
Darekthrone
w mackach Zła

24-12-2019, 13:10

Medard pisze:Ozzy, a właściwie jego żonka wymusiła zrzeczenie się wszystkich praw autorskich do utworów, na jego drugim gitarzyscie Lee, który dołączył po śmierci Randy'ego, tak więc chłopina nic nie zarobił.
Sharon Osbourne to chciwe żydowskie babsko. Nieźle tam mieszała z tymi muzykantami męża a i coś czytałem, że i popdpadła chłopakom z Iron Maiden.
Awatar użytkownika
TheDude

24-12-2019, 13:14

^ Pana Don dobrze jej przekazał swoją wiedzę:

https://en.wikipedia.org/wiki/Don_Arden

"He gained a reputation in Britain for his aggressive, sometimes illegal business tactics; which led to his being called "Mr Big", the "Yiddish Godfather" and the "Meyer Lansky of Pop"."

:)
Ostatnio zmieniony 24-12-2019, 13:14 przez TheDude, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Medard

24-12-2019, 13:14

Devil_Machine pisze:Tam gdzie pojawia się kasa kończą się koledzy. To samo w życiu prywatnym i zawodowym. Ciekawe, ze ktoś wierzył iż metal to uczciwość i braterstwo. Naiwniak.
Warto dodać, że pojawiają się różni doradcy z wytwórni oraz producenci płyt
i sprawa jeszcze bardziej się komplikuje.

Gdzieś czytałem, jak wokalista moonspella zastanawiał się, gdzie jest jego kasa i musi nadal mieszkać z rodzicami z braku pieniędzy, skoro płyty odniosły komercyjny sukces. Dopiero, gdy zaczęli wszystko sami organizować, zaczęło się to opłacać.
Nie oceniam tutaj samej muzyki, u nich często kiepskiej, tylko sprawy biznesowe.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Nasum

24-12-2019, 13:37

Lucek pisze:przypomniała mi sie wojenka Yattering - Thrash em all, straszne rzeczy kiedyś Kmiołek o nich wypisywał, że jakoś nigdy szczególnie mnie ten zespół nie interesował to i nie zgłębiałem za bardzo tematu.Pamięta ktoś o co tam chodziło ? kto miał racje a kto był chujem ?

Trochę panowie się pochamrali o kasę, znaczy Kmiołek i Świerszcz.

Kmiołek przygotował dla nich standardowy kontrakt czyli, to on miał pokrywać wszelkie wydatki za studio i te wynikające z promocji płyty. Później miał otrzymać swoje pieniądze ze sprzedaży płyty, zespół za pierwszy album otrzymałby 0%, natomiast za drugi 60% zysków. Tak to mniej więcej wygladało.

Świerszcza zaczęło uwierać to, że wedle niego pozycja zespołu na scenie jest pomniejszana i Massive blokuje dostęp do informacji o sprzedaży. Marcin uważał że płyt sprzedało się o wiele więcej, natomiast Kmiołek podaje mu nierzetelne informacje chcąc więcej kasy zatrzymać dla siebie.

Później była trasa z Hate, "Victims tour" na której zespół sprzedawał nowe wzory koszulek. Zespół był ponoć w trudnej sytuacji finansowej, więc managment zrezygnował z części zysków ze sprzedaży tych koszulek, jednak po trasie nie było ani kasy ani ciuchów. Część miała zostać skradziona, część dana w komis, część sprzedana. Kmiołek zrezkł się również podobno wynagrodzenia za licencję "Humans pain", przekazał też jakieś tantiemy Swierszczowi 5000 złociszy.

Póżniej zaczęła ta sytuacja uwierać także Kmiołka, więc spotkali się by omówić wszelkie nieporozumienia. Kmiołek chciał kontynuować kontrakt natomiast Swierszcz chciał nowego, który będzie mógł bardziej kontrolować. Zespół miałby wtedy wgląd we wszystkie działania biznesowe, więcej tantiem, i płaciłby Kmiołkowi tylko za promocję - jakoś tak to wygladało. Nie dogadali się i zaczęli prezentować swoje zdanie przy okazji oblewając się nawzajem gnojówą.

Co ciekawe, obydwie strony prezentują pogląd, że na tej współpracy tylko straciły i nie zarobiły ani złotówki. Obydwie strony chciały więcej dla siebie, każdy przekładał swój interes nad czyjś, więc wyszło jak wyszło. Kto był chujem większym, a kto mniejszym, niech każdy rozstrzygnie sam.
Necropunk
w mackach Zła

26-12-2019, 14:19

Największą oznaką upadku sceny metalowej jest istnienie dziesiątek tysięcy fanpejdży na buniu zgorzkniałych metalowców po 40, którzy swoje życiowe frustracje wolą wylewać na nastoletnie kapele z fiu-bździu w głowie i pokrewnych szympansów. Uwidoczniło to smutny fakt, że lwia część tych metalowców to mentalny poziom czytelniczek Życia na gorąco i Imperium.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

26-12-2019, 14:27

Chodzi Ci o szefa Arachnofobii i jego Daily Cancer?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

26-12-2019, 14:35

Necropunk pisze:Największą oznaką upadku sceny metalowej jest istnienie dziesiątek tysięcy fanpejdży na buniu zgorzkniałych metalowców po 40, którzy swoje życiowe frustracje wolą wylewać na nastoletnie kapele z fiu-bździu w głowie i pokrewnych szympansów. Uwidoczniło to smutny fakt, że lwia część tych metalowców to mentalny poziom czytelniczek Życia na gorąco i Imperium.
kolego. bardzo celny i mocny klaps mokrą łapą w gołe dupsko. albo facjatę.
Necropunk
w mackach Zła

26-12-2019, 14:56

Headcrab pisze:Chodzi Ci o szefa Arachnofobii i jego Daily Cancer?
Nie tylko.
trueyak
starszy świeżak

26-12-2019, 22:56

Nasum pisze:

Trochę panowie się pochamrali o kasę, znaczy Kmiołek i Świerszcz.

Kmiołek przygotował dla nich standardowy kontrakt czyli, to on miał pokrywać wszelkie wydatki za studio i te wynikające z promocji płyty. Później miał otrzymać swoje pieniądze ze sprzedaży płyty, zespół za pierwszy album otrzymałby 0%, natomiast za drugi 60% zysków. Tak to mniej więcej wygladało.

Świerszcza zaczęło uwierać to, że wedle niego pozycja zespołu na scenie jest pomniejszana i Massive blokuje dostęp do informacji o sprzedaży. Marcin uważał że płyt sprzedało się o wiele więcej, natomiast Kmiołek podaje mu nierzetelne informacje chcąc więcej kasy zatrzymać dla siebie.

Później była trasa z Hate, "Victims tour" na której zespół sprzedawał nowe wzory koszulek. Zespół był ponoć w trudnej sytuacji finansowej, więc managment zrezygnował z części zysków ze sprzedaży tych koszulek, jednak po trasie nie było ani kasy ani ciuchów. Część miała zostać skradziona, część dana w komis, część sprzedana. Kmiołek zrezkł się również podobno wynagrodzenia za licencję "Humans pain", przekazał też jakieś tantiemy Swierszczowi 5000 złociszy.

Póżniej zaczęła ta sytuacja uwierać także Kmiołka, więc spotkali się by omówić wszelkie nieporozumienia. Kmiołek chciał kontynuować kontrakt natomiast Swierszcz chciał nowego, który będzie mógł bardziej kontrolować. Zespół miałby wtedy wgląd we wszystkie działania biznesowe, więcej tantiem, i płaciłby Kmiołkowi tylko za promocję - jakoś tak to wygladało. Nie dogadali się i zaczęli prezentować swoje zdanie przy okazji oblewając się nawzajem gnojówą.

Co ciekawe, obydwie strony prezentują pogląd, że na tej współpracy tylko straciły i nie zarobiły ani złotówki. Obydwie strony chciały więcej dla siebie, każdy przekładał swój interes nad czyjś, więc wyszło jak wyszło. Kto był chujem większym, a kto mniejszym, niech każdy rozstrzygnie sam.
Jest w tym trochę racji, niestety najwięcej stracił zespół, bo co oni po tym wszystkim osiągnęli? Trzeba było podkulić ogon i umocnić swoją pozycję by później coś walczyć o swoje. A tak, wyszło po polsku i nikt w sumie już nie pamięta tego zespołu oprócz 100 metalowców którzy chcą jego reaktywacji.
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

27-12-2019, 09:04

Darekthrone pisze:
Medard pisze:Ozzy, a właściwie jego żonka wymusiła zrzeczenie się wszystkich praw autorskich do utworów, na jego drugim gitarzyscie Lee, który dołączył po śmierci Randy'ego, tak więc chłopina nic nie zarobił.
Sharon Osbourne to chciwe żydowskie babsko. Nieźle tam mieszała z tymi muzykantami męża a i coś czytałem, że i popdpadła chłopakom z Iron Maiden.
Rodzinne rzucanie jajkami w Bruce'a Dickinsona w czasie koncertu Iron Maiden było szczytem żenady.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

27-12-2019, 09:46

Necropunk pisze:Największą oznaką upadku sceny metalowej jest istnienie dziesiątek tysięcy fanpejdży na buniu zgorzkniałych metalowców po 40, którzy swoje życiowe frustracje wolą wylewać na nastoletnie kapele z fiu-bździu w głowie i pokrewnych szympansów. Uwidoczniło to smutny fakt, że lwia część tych metalowców to mentalny poziom czytelniczek Życia na gorąco i Imperium.
+miliard
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
devastator77
zahartowany metalizator

27-12-2019, 12:44

Pan_Kimono pisze:
+miliard
Skończyłem 40 lat już jakiś czas temu,nie jestem zgorzkniały ani sfrustrowany,nie czytam wymienionych przez ciebie tytułow prasowych i nie mam i nigdy nie miałem nigdzie żadnego fanpejdżu.Także moi znajomi nie posiadają takich rzeczy,to raczej domena młodzieniaszków którzy zaczęli słuchać muzyki od pierwszej płyty Furii.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
patogen
zaczyna szaleć

27-12-2019, 12:58

Dokładnie tak
Awatar użytkownika
Sybir

27-12-2019, 13:01

Niezupełnie, Koledzy.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ODPOWIEDZ