SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SARS-CoV-2

11-08-2021, 14:08

Sybir pisze:
11-08-2021, 13:58
@Karkas: Rozumiem, że taki obraz obserwujesz u siebie po raz pierwszy, czy już może kiedyś wystąpił przy jakiejś chorobie infekcyjnej?
Nie dziwię się reakcji profesora - co mógł na 100% stwierdzić? Dla niego to też pewnie coś nowego (zakładając, że dla Ciebie też).
Z innej beczki - dobrze, że zgłosiłeś potencjalny NOP, teraz pytanie, jak to ostatecznie zostanie sklasyfikowane i - najważniejsze - kiedy ustąpi. Wykop to nie jest najlepsze forum do dzielenia się swoimi obserwacjami i problemami, szczególnie okołocovidowymi - tam polaryzacja jest chyba większa, niż na naszym forume, a walka bardziej brutalna, afair.
Nie kojarzę takich objawów nigdy. Jestem świadom, że profesor też człowiek, mam mu tylko za złe, że nie zgłosił tego mimo wszystko, skoro miał wątpliwości. Wykop mi raz już pomógł, chyba nawet na forume ktoś to zauważył, ale to było w sytuacji potrącenia na zielonym świetle jak walczyłem o odszkodowanie, dostałem ogromne wsparcie wtedy i nawet Link4 się chyba przestraszył bo zaraz zmienili decyzję odmowną. Tutaj też nie przygotowałem się dobrze, ale jak pomyślę ile by tu trzeba zrobić żeby to pokazać konkretnie, zebrać dokumentację medyczną, wszystkie daty, porobić zdjęcia... A potem jeszcze użerać się w komentarzach z tymi, którzy i tak nie uwierzą... Kurde, chory jestem, a jeszcze tyle mam walczyć o swoje w ciągłbym stresie, to zwyczajnie nie fair.

Swoją drogą część pro-szczepionkowców jest naprawdę pojebana - widzę że ludzie zgłaszają wszystko, co tylko poddaje szczepionki w wątpliwość, i to nie jakieś fejk niusy tylko wszystko dosłownie, i atakują słownie. Odwrotna sytuacja na FB WHO, tam z kolei antyszczepionkowcy mają używanie. Tylko jakoś nikt nie widzi że po obu stronach jest masa jakichś pojebów.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
bartwa

11-08-2021, 14:09

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
to zwyczajnie nie fair.
It's a cold world. Nikt nikogo nic nie obchodzi.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-08-2021, 14:11

maciek z klanu pisze:
11-08-2021, 14:05
Dzięki sprobuje
Powodzenia. Mam wrażenie że to jednak z covidem jest związane, większość z nas bardzo mało się teraz rusza. O, jeszcze coś - bo mówisz że to z siedzeniem związane - sprawdź dobrze krzesło i stół - u mnie jest niestety tak, że stół jest przy ścianie, a krzesło nie do końca, i wymuszało to ode mnie trochę takie skręcanie się ciała, i przez to miałem notoryczne spięcie mięśni prawego barku. Jak odsunąłem trochę stół od ściany to pomogło, a rozciąganie rozbiło to do końca. W naszym wieku już chyba niestety trzeba dbać o takie rzeczy.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

bartwa pisze:
11-08-2021, 14:09
ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
to zwyczajnie nie fair.
It's a cold world. Nikt nikogo nic nie obchodzi.
Wiem. Jak to mawiał Śmierć u Terry'ego Pratchetta: "NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA."
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

11-08-2021, 14:13

@Karkas: Zawsze trzeba dbać o takie rzeczy, bo kiedyś dojdzie do kumulacji i zaczyna boleć. ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
bartwa

11-08-2021, 14:14

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Wiem. Jak to mawiał Śmierć u Terry'ego Pratchetta: "NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI. JESTEM TYLKO JA."
Mówią że 2 rzeczy są pewne na tym świecie, ale to bzdura, podatki nie dorastają śmierci do pięt.
haku
starszy świeżak

11-08-2021, 14:19

maciek z klanu pisze:
11-08-2021, 13:55
Rozumiem u mnie sprawa się ciągnie od marca. Mrowienie nogi i rece. Jak zakładam nogę na nogę to bardziej. Czucie jest tylko mrowi. Do tego spięte mega barki mam, podnoszę o kilka cm. Nie wiadomo co to. Jak wstaję to duża poprawa. Nasila się ewidentnie Jak siedzę. Tak jakby od miejsca gdzie się kończy siedzisko i uciska nogę to do kostki mrowi. Czy w przypadku problemów z krążeniem zmienialobysie uczucie mrowienie w zależności od pozycji? Nawet jak lekko ruszę nogą to na chwilę znika.
Cześć, kilka lat temu miałem podobne akcje, nikt nie był w stanie pomóc, próbowałem leczenia od wizyt lekarskich (neurolog a potem nawet wizyta szpitalna). Nic nie pomogli, chłop zdrów jak ryba. Było blisko otarcia się o psychiatrę (nadmierny stres, sugerowano także depresję). Poszedłem do znajomego fizjoterapeuty (osteopata), który natychmiast zlokalizował problem - nadmierny stres, który skutkował niewiarygodnie spiętymi mięśniami oraz problemy z kręgosłupem i uciskiem na konkretne miejsca w ciele itd. . Kilka wizyt, potem ćwiczenia i rozciąganie pod jego okiem i problem nie wrócił.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

11-08-2021, 14:55

Właśnie mam takie przeczucie, że jednak ta izolacja, stres ciągle pierdolenie o covidzie mogą mieć wpływ, może nawet jakas nerwica. Fizjoterapeuta chwycil się za głowę jak zobaczył jak napięta mam obręcz barkową, zresztą pani Co robiła zdjęcie odcinka szyjnego dala mi odważniki bo niby luźne barki tak wysoko trzymałem że zasłaniały szyję.

Dzięki zobaczę w tymkierunku
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
vicotnick
rasowy masterfulowicz

11-08-2021, 15:19

Stres można odreagować, najlepiej solidnie się zmęczyć basen/rower/bieganie, jakikolwiek ruch, człowiek wtedy lepiej funkcjonuje. Powodzenia.
Panopticon
w mackach Zła

11-08-2021, 16:20

Profesorze nicram, jakiś komentarz?

Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

11-08-2021, 16:29

Panopticon pisze:
11-08-2021, 16:20
Profesorze nicram, jakiś komentarz?

Sprawdzilem, faktycznie tak to wyglada. Tez sie chetnie dowiem o co kaman.
Awatar użytkownika
Sybir

11-08-2021, 16:36

Czy w poprzednich falach piki zachorowań w Polsce i w Izraelu nakładały się na siebie? Nie sprawdzałem, ale rzucam takie pytanie. ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-08-2021, 16:52

A może tak wszyscy zrobimy jedno wielkie coronaparty, zarazimy się i przechorujemy ? Wirus nie będzie miał się jak transmitować, rzucam takie pytanie. ;)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Sybir

11-08-2021, 17:06

Nie dziwię się, że niektórzy z Tobą dyskutują lub walczą na forume, kol. Bloodcult - dziwię się, że im się chce i poświęcają na to czas i energię. :D
Slyd

11-08-2021, 17:11

Bloodcult pisze:
11-08-2021, 16:52
A może tak wszyscy zrobimy jedno wielkie coronaparty, zarazimy się i przechorujemy ? Wirus nie będzie miał się jak transmitować, rzucam takie pytanie. ;)
A jeśli po tym coronaparty powiedzmy 10% zejdzie a kolejne 10% będzie miało ciężkie, przewlekłe powikłania to rozumiem, że odpowiedzialny za ten stan będzie organizator coronaparty?
Awatar użytkownika
Bloodcult

11-08-2021, 17:12

Udział w coronaparty będzie dobrowolny :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

11-08-2021, 17:17

Na początku imprezy pacjent wygłosi przemówienie o tym, że covid nie jest groźny. Ludzie go posłuchają i nikomu nic nie będzie.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Slyd

11-08-2021, 17:22

Bloodcult pisze:
11-08-2021, 17:12
Udział w coronaparty będzie dobrowolny :)
No to pięknie strzeliłeś sobie w kolano.

Czyli - dobrowolnie podpisujesz zgodę, że chcesz się zaszczepić na covid - ale w razie powikłań, pełną odpowiedzialność ma ponosić producent, mimo, że dobrowolnie się zgodziłeś - i to jest BE....

Ale jak się dobrowolnie zgodzisz przyjść na zorganizowane coronaparty - no ktoś je przecież musi jakoś zorganizować - to w razie zejścia (ups... jak ktoś nie miałby farta) lub powikłań to nikt nie ponosi żadnej odpowiedzialności - to jest CACY

Akrobacja godna antyszczepa.
Awatar użytkownika
nicram

11-08-2021, 17:33

Nie pierwszy raz sobie strzela w kolano. Właściwie chłopak już nie ma czegoś takiego jak kolana. :-D W potylicę też sobie strzelał, więc nie ma już mózgu, ale to już nie raz udowadniał.
all the monsters will break your heart
ursus
w mackach Zła

11-08-2021, 17:36

Sybir pisze:
11-08-2021, 16:36
Czy w poprzednich falach piki zachorowań w Polsce i w Izraelu nakładały się na siebie? Nie sprawdzałem, ale rzucam takie pytanie. ;)
Takie dyskretne pytanie. Ile lewych zaświadczonek jest w służbie zdrowia. Nie wszystkie doktorki chcą się dać wyszczepić Daję zakład że dużo jest takich przypadków
Zablokowany