POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

31-10-2021, 16:21

nicram pisze:
31-10-2021, 06:40
mad pisze:
31-10-2021, 02:28
Medard pisze:
31-10-2021, 00:48
skoro nie rozumiesz, że partia, której nie lubisz spełniała
swoje obietnice wyborcze, trafia też propagandowo na podatny grunt do wystarczająco dużej grupy wyborców, dlatego dwa razy wygrała wybory, a właściwie to nawet cztery razy.

A w tym czasie pisanie mętnych postów, ma niby załatwić temat, skoro nie można podać dobrego przykładu działań opozycji
i takiego przykładu nie będzie nawet za rok, czy dwa, szkoda, że tak jest, ale niestety nie może być lepiej w tym kraju.
+1
Pozamiatałeś.
Nie oczekuj od wacka i innych lemingowych tytanów intelektu niczego poza smutnymi strukturami syntaktycznymi opartymi na kurwowaniu i zamiennikach. Czasami trupek jeszcze jakiś pomponikowy mem zapoda i ot, wszystko.
Widzę Madziu, że jeszcze nie zmyłaś swojego makijażu z kaczego gówna z wczoraj, a tu nałożyłaś na swój pisi ryj nowy "podkład". :-D Jak tam inflacja i drożyzna? O dwie wieże i Obajtka nawet nie pytam, bo pewnie tak dawne aferki już wykasowałaś z twardego dysku. A kary 1.5 mln EUR dziennie? "Będziemy obniżać podatki" A tu taki chuj. Madzia wyruchana w dupę. :-D Dzisiaj zapewne także przyjmiesz na twarz kacze guano. Z radością. :-D Może to będą kolejne 2 mld dla telewizji kaczego Goebbelsa? :-D
Dzisiaj pewnie po nocy też wbije, jak przetrawi, to co mu nasrają do jadaki i łba. Coraz ciężej trawi, pewnie tankował, a może i do biedry wskoczył po gównożarcie, spojrzał na paragony, bo się koleżka dopiero po północy odpala, ale, co się dziwić, jak nawet jego ziomale mają o nim i jemu podobnych zdanie, jak my tutaj.

O, proszę, tutaj z e-mailików widać, jak to robactwo pisowe postrzegają sami pisowscy ka(ł)owcy:

Obrazek

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... rzadu.html

O tym drugim, paraolimpijczyku, niestety w korespondencji nic nie ma.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

31-10-2021, 16:25

Tymczasem w TVP żeby pokazać jak bardzo Szwecja nie istnieje z powodu emigrantów w Wiadomościach puścili scenę napadu z szwedzkiego serialu kryminalnego. Potem się dziwić Madowi skoro z tego czerpie wiedzę o świecie :D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

31-10-2021, 16:30

Hatefire pisze:
Tymczasem w TVP żeby pokazać jak bardzo Szwecja nie istnieje z powodu emigrantów w Wiadomościach puścili scenę napadu z szwedzkiego serialu kryminalnego. Potem się dziwić Madowi skoro z tego czerpie wiedzę o świecie :D
Masz powyżej. Doskonale sobie zdają sprawę, jakim "zasobem" zarządzają. Nawet ci macherzy od głów, nie mają wątpliwości, że każdą srakę są w stanie ich "wyborcy #mniejszezlo" wchłonąć. Stąd mogą sobie pozwolić na takie newsy jak wzmiankowane ze Szwecji.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

31-10-2021, 17:20

Kto to jest leming?
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
hcpig

31-10-2021, 17:22

dzik pisze:
Kto to jest leming?
Taki co nie głosuje na Pis (of szit).
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Hatefire

31-10-2021, 17:25

dzik pisze:
Kto to jest leming?
Hatefire pisze:
09-07-2020, 23:13
dzik pisze:
09-07-2020, 22:47
Nie wiem też kto to jest leming.
Środowiska prawicowe lubią używać określenia leming na osobę ślepo i bezmyślnie podążającą, za jakimś nurtem politycznym nawet wbrew swojemu interesowi. Co ciekawe sami powielają fałszywą kalkę. Lemingi, to grupa, czy tam rodzina gryzoni zamieszkujących tereny około arktyczne. Jak zaczyna brakować żarcia podejmują wędrówki, które kończą się czasem tragicznie na przykład utonięciem przy przekraczaniu strumienia. Wytwórnia Walta Disneya swego czasu nakręciła pseudo-przyrodniczy film jakoby popełniały zbiorowe, bezmyślne samobójstwa, w tym celu zrzucono wiele zwierząt z urwiska. Co utrwaliło mit, bezmyślnych zwierząt idących przed siebie. Krótko mówiąc łykając jak pelikan fałszywe treści, przejęli określenie, które nadali swoim przeciwnikom politycznym, którzy jakoby łykają jak pelikany fałszywe treści :-)
Już ci kiedyś pisałem 😁
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Bloodcult

31-10-2021, 17:30

Będziesz musiał pewnie jeszcze z 5 razy napisać bo on będzie kolejne razy udawał że nie wie :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
bartwa

31-10-2021, 17:31

Jak czytam tą definicję to 95% ludzi to lemingi. I orientacja polityczna nie ma tu nic do rzeczy.
535

31-10-2021, 17:36

Hatefire pisze:
No ale to jest akurat prawda. W każdym aucie, którym byłem w Szwecji musiałem po przyjeździe lepić dziury po kulach. Raz jeden w okolicach Kiruny ostrzelano nas z moździeża. Piękny, ale bardzo niebezpieczny kraj.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

31-10-2021, 20:56

Hatefire pisze:
31-10-2021, 17:25
dzik pisze:
Kto to jest leming?
Hatefire pisze:
09-07-2020, 23:13
dzik pisze:
09-07-2020, 22:47
Nie wiem też kto to jest leming.
Środowiska prawicowe lubią używać określenia leming na osobę ślepo i bezmyślnie podążającą, za jakimś nurtem politycznym nawet wbrew swojemu interesowi. Co ciekawe sami powielają fałszywą kalkę. Lemingi, to grupa, czy tam rodzina gryzoni zamieszkujących tereny około arktyczne. Jak zaczyna brakować żarcia podejmują wędrówki, które kończą się czasem tragicznie na przykład utonięciem przy przekraczaniu strumienia. Wytwórnia Walta Disneya swego czasu nakręciła pseudo-przyrodniczy film jakoby popełniały zbiorowe, bezmyślne samobójstwa, w tym celu zrzucono wiele zwierząt z urwiska. Co utrwaliło mit, bezmyślnych zwierząt idących przed siebie. Krótko mówiąc łykając jak pelikan fałszywe treści, przejęli określenie, które nadali swoim przeciwnikom politycznym, którzy jakoby łykają jak pelikany fałszywe treści :-)
Już ci kiedyś pisałem 😁
O dzięki, jakoś przeoczyłem, moja skucha.
Czyli lemingi to aktualnie wyborcy PiS. Teraz już wiem.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

31-10-2021, 20:58

Bloodcult pisze:
Będziesz musiał pewnie jeszcze z 5 razy napisać bo on będzie kolejne razy udawał że nie wie :)
Wystarczy dwa razy. Przeoczyłem albo zapomniałem. Czyli ty jesteś lemingiem na przykład.
bartwa

31-10-2021, 21:01

dzik pisze:
Przeoczyłem albo zapomniałem.
Myślę że to żadna strata nie wiedzieć kto to leming.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

31-10-2021, 21:28

Lemingi w kontekście politycznym to oczywiście wyznawcy poprawności politycznej ślepo podążający za wytycznymi z gw czy tvn. Pewną odmianą lemingów są julki - zafiksowane i niezbyt lotne młode dziewuszki lewaczki udzielające się z zapałem w mediach społecznościowych. Mit to mit, nie do końca istotne jest jego oparcie w realiach. Tak czy inaczej renoma zmitologizowanych lemingów jako bezmyślnych stworzonek nie jest zbyt wysoka (lemingi w grach komputerowych - może to stąd wziął się mit). Nie rozumiem tego wypierania z siebie leminga przez lemingi - jest przecież dla przeciwwagi tyle negatywnych określeń dotyczących prawicowców czy konserwatystów, że trudno zrozumieć ten lemingowy dyskomfort. Sądzę, że wynika on być może z pragnienia monopolizowania określeń deprecjonujących, co z kolei wypływać może z ich wizji czarno-białego świata. Typowymi przykładami lemingów na forum są: trup i nicram. Jest jeszcze wacek, ale jemu daleko choćby do poziomu leminga.
Awatar użytkownika
nicram

31-10-2021, 21:34

Tako rzekła Madzia wysmarowana kaczym gównem i ryjem pełnym kaczo-gównianych frazesów. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

31-10-2021, 21:38

nicram pisze:
Tako rzekła Madzia wysmarowana kaczym gównem i ryjem pełnym kaczo-gównianych frazesów. :-D
A nie mówiłem? Czarno-biały świat i frustracje...
Awatar użytkownika
nicram

31-10-2021, 21:41

mad pisze:
31-10-2021, 21:38
nicram pisze:
A nie mówiłem? Czarno-biały świat i frustracje...
nicram pisze:
31-10-2021, 06:40

Widzę Madziu, że jeszcze nie zmyłaś swojego makijażu z kaczego gówna z wczoraj, a tu nałożyłaś na swój pisi ryj nowy "podkład". :-D Jak tam inflacja i drożyzna? O dwie wieże i Obajtka nawet nie pytam, bo pewnie tak dawne aferki już wykasowałaś z twardego dysku. A kary 1.5 mln EUR dziennie? "Będziemy obniżać podatki" A tu taki chuj. Madzia wyruchana w dupę. :-D Dzisiaj zapewne także przyjmiesz na twarz kacze guano. Z radością. :-D Może to będą kolejne 2 mld dla telewizji kaczego Goebbelsa? :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bloodcult

31-10-2021, 21:44

dzik pisze:
Bloodcult pisze:
Wystarczy dwa razy. Przeoczyłem albo zapomniałem. Czyli ty jesteś lemingiem na przykład.
Ja jestem wilkiem.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

31-10-2021, 23:04

mad pisze:
Lemingi w kontekście politycznym to oczywiście wyznawcy poprawności politycznej ślepo podążający za wytycznymi z gw czy tvn. Pewną odmianą lemingów są julki - zafiksowane i niezbyt lotne młode dziewuszki lewaczki udzielające się z zapałem w mediach społecznościowych. Mit to mit, nie do końca istotne jest jego oparcie w realiach. Tak czy inaczej renoma zmitologizowanych lemingów jako bezmyślnych stworzonek nie jest zbyt wysoka (lemingi w grach komputerowych - może to stąd wziął się mit). Nie rozumiem tego wypierania z siebie leminga przez lemingi - jest przecież dla przeciwwagi tyle negatywnych określeń dotyczących prawicowców czy konserwatystów, że trudno zrozumieć ten lemingowy dyskomfort. Sądzę, że wynika on być może z pragnienia monopolizowania określeń deprecjonujących, co z kolei wypływać może z ich wizji czarno-białego świata. Typowymi przykładami lemingów na forum są: trup i nicram. Jest jeszcze wacek, ale jemu daleko choćby do poziomu leminga.
Dla mnie to to samo, co wyznawcy poprawności katolickiej, ślepo zapatrzeni w propagandę telewizji towarzysza Kurskiego, Gazety Polskiej, Gościa Niedzielnego i programu tego niedorozwoja Roli.
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

31-10-2021, 23:35

dzik pisze:
mad pisze:
Dla mnie to to samo, co wyznawcy poprawności katolickiej, ślepo zapatrzeni w propagandę telewizji towarzysza Kurskiego, Gazety Polskiej, Gościa Niedzielnego i programu tego niedorozwoja Roli.
Oczywiście, że to samo. Z tym, że nazwa lemingi została zarezerwowana dla tych, o których ja napisałem. Ale zawsze możliwe jest rozszerzenie pola semantycznego wyrazu, kto wie.
Awatar użytkownika
Medard

31-10-2021, 23:39

dzik pisze:
mad pisze:
Ale jest na to przynajmniej jedno, nawet trafne, określenie: mohery, albo moherowe berety.
Die Welt ist meine Vorstellung.
ODPOWIEDZ