Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese

Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

TAK
159
63%
NIE
95
37%

Liczba głosów: 254
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

27-04-2021, 09:41

535 pisze:
27-04-2021, 09:36
Ascetic pisze:
27-04-2021, 09:29
535 pisze:
27-04-2021, 09:24
I jeszcze jedno Tomek. Tak samo jak wkurwiająca jest propaganda wolnościowców piwniczaków na tym forum, drażni mnie popisowy system trupa , polegajacy na zapominaniu i zacieraniu w pamięci tego kto był kim, co mówił i co robił. Oczywiście jestem gorącym orędownikiem systemu w którym ten kto płaci za usługę , otrzymuje ją niezwłocznie i w możliwie najlepszej jakości.
Gdyby nie trup, to miałbyś tutaj samych brunatnych gierojów, hehe, dSturmer, hehe. Równowaga musi być. Ja po prawdzie nie pamiętam, kiedy choć jeden wpis jego przeczytał. Tak od początku do końca. Mam nagłówek i wiem, że Sławek Nowak to fajnych chłopak i ta boazeria z 3 milionami to żony stomatolog. Swoją drogą, nie wiem, czy to trup podejmował, jak Tobie nie przeszkadza, że gościa 9 miesięcy Sławka trzymają w areszcie, a później jakg gdyby nigdy nic wypuszczają, Dla mnie to afera większa niż jego złodziejstwo, że żyjemy w kraju, że się 3 razy przedłuża areszt i jakby nie było sprawy. Bez kontaktu z rodziną.
Jak tam chcesz, ale jeżeli Tobie nie przeszkadza, że faciu promuje ludzi, którzy przez osiem, a nawet więcej lat wspierali systemową pedofilię kościółka nie robiąc absolutnie kurwa nic, a nawet stawiając pomniki tym ścierwom to będzie Ci ciężko zrozumieć o czym piszę.
mistrzchazardu, ozob, pacjent i jeszcze nastu innych konfiarzy. Tu masz bardziej przyszłość. W kontekście wspierania czarnych zboków. Przypominam, kto na placu trzech krzyży jakimiś strażami i ciałami swymi bronił "wartości chrześcijańskich". Nie tak dawno zresztą.

Ty ciągle z tym trupem i trupami politycznymi, których on tutaj promuje. Ja tam wolę patrzeć w przyszłość a nie w przeszłość. I tu się rzeczywiście nie dogadamy.

Swoją drogą gość miał jaja, że mu się chciało tak niepopularny kierunek promować. Zawsze mnie to dziwiło. Teraz spacyfikowany siedzi cicho.
lys på slutten av lys
535

27-04-2021, 09:43

Ascetic pisze:
27-04-2021, 09:37
535 pisze:
27-04-2021, 09:32
Ascetic pisze:

O. Sorry, za wyrywność. Ale Michał. Bądźmy poważni z tym bycia poza systemem. Nie ma czegoś takiego. No chyba, że wbijesz do lasu. Tak na stałe.

Co do samego meritum sprawy. Nosz kurwa. Bądźmy konsekwentni. Chce się jeden z drugi męczyć z kowidem? Nie nosi namordnika. Ma wyjebane na wszelakie zalecenia. Jak widać, żyjemy w społeczeństwie, gdzie może sobie kupić zwolnienie lekarskie i może mieć na to wysrane. Nawet nie ma paszportów. Pełen luz. Tyle, że niech do końca będzie taki kowboj czacza. Niech bierze wszystko na klatę. Z pełnym inwentarzem. Niech zdycha w domu. Niech nawpierdala się wybielacza, amantatydy, czy jak temu jest i baja. A jak zamarzy mu się ciepłe szpitalne łóżeczko, to niech buli. Proste jak umysł ozoba.
Tomasz. Wyraźnie pisałem o enefzecie w którym leczenie dużej części chorób jest od dawna pierdoloną fikcją. Natomiast wpłaty są zawsze realne. Nie mylmy chuja z ogórkiem. Wracając do szczepień. Dobrowolność i powszechna dostępność, a co najważniejsze rzetelna informacja. To jedyne sposoby w cywilizowanym kraju , by zachęcić obywateli. No chyba, że obieramy ostateczny kierunek na Chiny, czy inną Białoruś.
To jeszcze inna sprawa. To, że coś kuleje, nie znaczy, że trzeba uznać, że nie ma racji bytu. Przewrotnie sam podejmując kwestię nfztu i jak sugerujesz niepłacenia sugerowanego kierujesz nas w stronę chin. Tak nie trzeba płacić fikcyjnych, czy nie składek.
Widzę, że jesteś zwolennikiem podtrzymywania fikcji i patologii , układzików , znajomków i lewych kolejek oraz gabinecików fundowanych ze wspólnej sakwy. Nie dogadamy się. Mnie to jebie. Dopóki stoję na nogach. Potem widły i piec. Pozdrawiam.
535

27-04-2021, 09:44

Ascetic pisze:
535 pisze:
Ascetic pisze:
27-04-2021, 09:29

Gdyby nie trup, to miałbyś tutaj samych brunatnych gierojów, hehe, dSturmer, hehe. Równowaga musi być. Ja po prawdzie nie pamiętam, kiedy choć jeden wpis jego przeczytał. Tak od początku do końca. Mam nagłówek i wiem, że Sławek Nowak to fajnych chłopak i ta boazeria z 3 milionami to żony stomatolog. Swoją drogą, nie wiem, czy to trup podejmował, jak Tobie nie przeszkadza, że gościa 9 miesięcy Sławka trzymają w areszcie, a później jakg gdyby nigdy nic wypuszczają, Dla mnie to afera większa niż jego złodziejstwo, że żyjemy w kraju, że się 3 razy przedłuża areszt i jakby nie było sprawy. Bez kontaktu z rodziną.
Jak tam chcesz, ale jeżeli Tobie nie przeszkadza, że faciu promuje ludzi, którzy przez osiem, a nawet więcej lat wspierali systemową pedofilię kościółka nie robiąc absolutnie kurwa nic, a nawet stawiając pomniki tym ścierwom to będzie Ci ciężko zrozumieć o czym piszę.
mistrzchazardu, ozob, pacjent i jeszcze nastu innych konfiarzy. Tu masz bardziej przyszłość. W kontekście wspierania czarnych zboków. Przypominam, kto na placu trzech krzyży jakimiś strażami i ciałami swymi bronił "wartości chrześcijańskich". Nie tak dawno zresztą.

Ty ciągle z tym trupem....
Nie, nie Tomek. To Ty wywlokłeś trupa ze szafy. Mam wskazać dokładny cytat?
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 09:45

535 pisze:
27-04-2021, 09:43
Ascetic pisze:
535 pisze:

Tomasz. Wyraźnie pisałem o enefzecie w którym leczenie dużej części chorób jest od dawna pierdoloną fikcją. Natomiast wpłaty są zawsze realne. Nie mylmy chuja z ogórkiem. Wracając do szczepień. Dobrowolność i powszechna dostępność, a co najważniejsze rzetelna informacja. To jedyne sposoby w cywilizowanym kraju , by zachęcić obywateli. No chyba, że obieramy ostateczny kierunek na Chiny, czy inną Białoruś.
To jeszcze inna sprawa. To, że coś kuleje, nie znaczy, że trzeba uznać, że nie ma racji bytu. Przewrotnie sam podejmując kwestię nfztu i jak sugerujesz niepłacenia sugerowanego kierujesz nas w stronę chin. Tak nie trzeba płacić fikcyjnych, czy nie składek.
Widzę, że jesteś zwolennikiem podtrzymywania fikcji i patologii , układzików , znajomków i lewych kolejek oraz gabinecików fundowanych ze wspólnej sakwy. Nie dogadamy się. Mnie to jebie. Dopóki stoję na nogach. Potem widły i piec. Pozdrawiam.
Bardziej realist. Choć nie tak dawno temu zakładałem dział anarcho-cośtamcośtam.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 09:48

535 pisze:
27-04-2021, 09:44
Ascetic pisze:
535 pisze:

Ty ciągle z tym trupem....
Nie, nie Tomek. To Ty wywlokłeś trupa ze szafy. Mam wskazać dokładny cytat?
Nie musisz. Dla równowagi jak masz takie zacięcie masz jeszcze kilku innych na których możesz się skoncentrować. Masz wymienionych powyżej 3 pierwszych z brzegu. W przyszłości z tymi nastoma punktami w wyborach, nie raz będą wychwalać "wartości chrześcijańskie" ubrane w czarne spódniczki. I to nie będzie posrednio jak u trupa a bezpośrednio jak u ich mentora np. bonkiewicza.
lys på slutten av lys
535

27-04-2021, 09:51

Ascetic pisze:
27-04-2021, 09:08
535 pisze:
27-04-2021, 08:59
Slyd pisze:
27-04-2021, 08:45

Nie ma sensu edukować i przegadywać tych co mają wyjebane co covid i jego powikłania powodują. A za to, że blokują skurwysny ludziom terminy na szczepienia powinna być surowa kara.
NFZ powinien się zabrać za tych którzy się nie chcą szczepić a potem chorują i mają powikłania.
Płacisz składki - NFZ opłaca Ci szczepionkę, podanie oraz ewentualna powikłania poszczepiennne.
Nie zaszczepiłeś się - zachorowałeś - leczenie oraz powikłania pocovidowe sam opłacasz.
Przypominam, że rozmawiasz z kimś dla kogo bycie poza systemem enefzetu do którego się modlisz nie jest nowością, ani tym bardziej powodem do sraczki. Wolny wybór. Kojarzysz jeszcze tego typu opcję? Także weź kurwa nie strasz, proszę.
Mówisz. że jesteś poza systmem? Jak ciebie zbiorą z ulicy po wylewie, to powiesz> eee sorryy, panowie, ja na forum napisałem, że się nie leczę w enefzeecie, poczekam na prywatną karetkę?
Jeszcze odniosę się do tego fragmentu. Otóż Tomaszu drogi. Myślę, a nawet jestem pewien, że wpłaciłem do tego systemu wystarczająco dużo, żeby choć ten jeden przejazd karetką na sygnale i solidną dawkę pavulonu przyjąć z honorem, godnością i bez wyrzutów sumienia.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 09:56

535 pisze:
27-04-2021, 09:51
Ascetic pisze:
27-04-2021, 09:08
535 pisze:
27-04-2021, 08:59

Przypominam, że rozmawiasz z kimś dla kogo bycie poza systemem enefzetu do którego się modlisz nie jest nowością, ani tym bardziej powodem do sraczki. Wolny wybór. Kojarzysz jeszcze tego typu opcję? Także weź kurwa nie strasz, proszę.
Mówisz. że jesteś poza systmem? Jak ciebie zbiorą z ulicy po wylewie, to powiesz> eee sorryy, panowie, ja na forum napisałem, że się nie leczę w enefzeecie, poczekam na prywatną karetkę?
Jeszcze odniosę się do tego fragmentu. Otóż Tomaszu drogi. Myślę, a nawet jestem pewien, że wpłaciłem do tego systemu wystarczająco dużo, żeby choć ten jeden przejazd karetką na sygnale i solidną dawkę pavulonu przyjąć z honorem, godnością i bez wyrzutów sumienia.
Ja też. Od nastu lat płacę miesięcznie razy kilka zus (choć po raz pierwszy coś poszło w zawieszenie, więc daniny bedzie mniej). Teraz historycznie wysoki, bo przecież trzeba wywindować minimalną. A leczę się prywatnie. Może poza krwią i aktualnie kolonoskopią. I wiem jak jest. Pracuję więcej, żeby jak mnie jebnie, mieć z czego dojść do siebie. Zresztą teraz pokowidowo mnie jebło i nie przestałem płacić składek. Tutaj się różnimy. W sensie, że wiem, że tego nie zmienią i nie stękam, że wrzucam do wora bez dna. Ok. Może stąd się bierze moja postawa, jak szur nie chce się szczepić, to niech płaci za leczenie później. Ja ponoszę konsekwencję wyboru. Nie idę na etat to bulę zbójecki zus. To i niech te kurwie bulą. Też mają wybór. Albo strzał, albo dopłata do łóżka. To powinieneś zaakceptować. Czyż nie? Taką logikę.

A tak w ogóle i szczególe, to ciekawe jest, że te wolnościowce konfederaty, jak przychodzi do płacenia za szurostwo to się pienią. Przecież to oni są za wolnym rynkiem na wszelkie usługi. Na likwidację państwowego wszystkiego zagłosowali by obiema ręcami. Nawet ozob twierdzi, że zdychają słabi i to właściwie według niego dobrze. Korwinizm pełną gębą. To z czym szury mają problem? Pełne uwolnienie od państwowej służby zdrowia. A .... trzeba zapłacić za wybory .... rozumiem .... boli ....
lys på slutten av lys
535

27-04-2021, 10:05

Czy ja stękam? Stwierdziłem tylko, że mnie to jebie, a otrzymałem kilka zdań straszenia i propagandy. Wybacz. Muszę jechać. Domek się sam nie dokończy.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

27-04-2021, 10:07

mocny2_3 pisze:
27-04-2021, 09:14
mistrzsardu pisze:
27-04-2021, 09:03
Mam wrażenie, że dla pewnych osób największym bólem jest to, że inni żyją w miarę normalnie. Nie noszą maski na ulicy, chodzą do restauracji czy do knajpy na piwo, spotykają się ze znajomymi, uprawiają sport.
ja nie mam z tym problemu, idź sobie do knajpy, nie zabronie Ci.Od tego są inni ludzie.Ja sobie też pójde już niedługo.Za to widze regularnie jak wy prujecie dupe do ludzi w maskach.Są zaczepki na slepach i podśmiechujki.Jak delikwent w masce, często kobieta zareaguje to lejecie w morde.I kto tu ma ból dupy ogryzku?
Przypominam tylko że niedawno byłeś zwolennikiem zabijania ludzi bez masek i mówiłeś, że policja powinna otworzyć do nich ogień.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

@535

Mi się też nadganianie straconego roku, nie nadgoni samo. A, że robota sama się pcha w łapy, to też robię rząd i znikam stąd.
lys på slutten av lys
bartwa

27-04-2021, 10:09

Strzelać do wszystkich, w maskach i bez i po problemie.
Slyd

27-04-2021, 10:17

Ascetic pisze:
535 pisze:
Ascetic pisze:

O. Sorry, za wyrywność. Ale Michał. Bądźmy poważni z tym bycia poza systemem. Nie ma czegoś takiego. No chyba, że wbijesz do lasu. Tak na stałe.

Co do samego meritum sprawy. Nosz kurwa. Bądźmy konsekwentni. Chce się jeden z drugi męczyć z kowidem? Nie nosi namordnika. Ma wyjebane na wszelakie zalecenia. Jak widać, żyjemy w społeczeństwie, gdzie może sobie kupić zwolnienie lekarskie i może mieć na to wysrane. Nawet nie ma paszportów. Pełen luz. Tyle, że niech do końca będzie taki kowboj czacza. Niech bierze wszystko na klatę. Z pełnym inwentarzem. Niech zdycha w domu. Niech nawpierdala się wybielacza, amantatydy, czy jak temu jest i baja. A jak zamarzy mu się ciepłe szpitalne łóżeczko, to niech buli. Proste jak umysł ozoba.
To jeszcze inna sprawa. To, że coś kuleje, nie znaczy, że trzeba uznać, że nie ma racji bytu. Przewrotnie sam podejmując kwestię nfztu i jak sugerujesz niepłacenia sugerowanego kierujesz nas w stronę chin. Tam nie trzeba płacić fikcyjnych, czy nie składek.

Co do dostępności szczepionek i rzetelnej informacji a nie ma manipulacji, to poza dyskusją. Tyle, że oni inaczej nie potrafią. Co do dobrowolności. Owszem. Pod pewnymi warunkami. To nie przedszkole. Jak wybijesz szybę w sklepie masz konsekwencje. Świadomy wybór. Tutaj powinno być analogicznie. Nie szczepisz się. Koncert zza monitora, leczonko u tricepsa i ytube porady zdrowotne od górniak.
Dokładnie. Popieram. Obecnie u nas są obowiązkowe szczepienia przeciwko:

gruźlicy,
zakażeniom pneumokokowym,
błonicy,
krztuścowi,
polio (poliomyelitis),
odrze,
śwince,
różyczce,
tężcowi,
wirusowemu zapaleniu wątroby typu B,
zakażeniom przeciwko Haemophilus influenzae typu B.

Zapewne niejeden z Forumowiczów dzielnie prowadził swoją pociechę na takie szczepienie....
Czy ktoś sprawdzał przed podaniem szczepionki swojemu dziecku kiedy została zarejestrowana, ile czasu ją badano przed podaniem,
ile ma działań niepożądanych, ile było powikłań długoterminowych oraz jaka jest ewentualna śmiertelność?
No tak - te szczpionki są "cacy" a przeciw covid "be"
500 razy większe jest prawdopodobieństwo poważnego incydentu grożącego śmiercią przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej niż po szczepionce przeciwko covid.....
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

27-04-2021, 10:42

Dlaczego odpowiedzialność finansowa (zakładam że pomimo ważnego ubezpieczenia) ma dotyczyć tylko leczenia covid ?

Nie przypominam sobie aby sprawcy wypadków albo np. palacze papierosów byli odciążani za konsekwencje swoich działać.
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 10:49

Bloodcult pisze:
27-04-2021, 10:42
Dlaczego odpowiedzialność finansowa (zakładam że pomimo ważnego ubezpieczenia) ma dotyczyć tylko leczenia covid ?

Nie przypominam sobie aby sprawcy wypadków albo np. palacze papierosów byli odciążani za konsekwencje swoich działać.
Poważnie. Nie? Nie płacisz OC? Obowiązkowego dodam. Człowieku, weź się ocknij. Nie zapłać OC, miej wypadek, zobaczysz, jak to działa w praktyce xD

W kwestii fajek i nie tylko:

Obrazek

Reasumując wszyscy płacą. Palacze, wypadkowicze. Szury niezaszczepione też powinny. Jak wszyscy to wszyscy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-04-2021, 11:05

Nagle sami korwiniści...

Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 11:10

Bloodcult pisze:
27-04-2021, 11:05
Nagle sami korwiniści...
Co tam bredzisz? Zadałeś pytanie, jako stary chłop, na które powinieneś znać odpowiedź.

Chyba każdy wyszczekany brunatny gnojek korwinista wie, że w fajkach jest akcyza, a Państwo twierdzi, że kasa idzie na leczenie i profilaktyke. Każdy podrośnięty wyszczekany knyp, też powinien wiedzieć, czym jest obowiązkowe OC. Nie wiesz. Kompromitujesz się. A później coś stękasz, jak dostajesz wiedze, że sami korwiniści. Ty normalny jesteś?

Twierdzisz, też, że byłaby nieró∑ność jakby szury musiały płacić, za to, że stanowią problem dla społeczeństwa. Otóż nie. Palacze i kierowcy płacą. Jako potencjalny problem płacą. Szury też powinny. Czego nie rozumiesz prawaku?
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-04-2021, 11:30

OC nie ma nic do rzeczy. Jak spadniesz z drabiny i połamiesz kulasy to nikt ci nie każe bulić bo nie miałeś OC. Połamanie kulasów jest przecież konsekwencją wyboru który podjąłeś. Przymusu nie ma.

Jeśli opłacenie akcyzy zwalnia z odpowiedzialności to dlaczego składka na ubezpieczenia zdrowotne już nie ?

Domyślam się że dlatego że tacy jak ty po prostu trzęsą portkami ze strachu :)

Slyd

27-04-2021, 11:43

no tak.... najlepiej mieć na wszystko wyjebane, na reżim sanitarny, na szczepionki i czekać aż 70-80% populacji się zaszczepi - a samemu nie, bo nie. Taki społeczny altruizm. Niech się inni szczepią bo JA CHCĘ by było normalnie....
Awatar użytkownika
Rumburak
weteran forumowych bitew

27-04-2021, 11:49

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
mocny2_3 pisze:
27-04-2021, 09:14
mistrzsardu pisze:
27-04-2021, 09:03
Mam wrażenie, że dla pewnych osób największym bólem jest to, że inni żyją w miarę normalnie. Nie noszą maski na ulicy, chodzą do restauracji czy do knajpy na piwo, spotykają się ze znajomymi, uprawiają sport.
ja nie mam z tym problemu, idź sobie do knajpy, nie zabronie Ci.Od tego są inni ludzie.Ja sobie też pójde już niedługo.Za to widze regularnie jak wy prujecie dupe do ludzi w maskach.Są zaczepki na slepach i podśmiechujki.Jak delikwent w masce, często kobieta zareaguje to lejecie w morde.I kto tu ma ból dupy ogryzku?
Przypominam tylko że niedawno byłeś zwolennikiem zabijania ludzi bez masek i mówiłeś, że policja powinna otworzyć do nich ogień.
Oprócz postulatów strzelania do ludzi bez maseczek, lamentuje tu od roku jak to ludzie obostrzeń nie przestrzegają i nie siedzą w domu a na koniec twierdzi, że nie ma z tym problemu :D może chłopaczek jakieś dwubiegunowy jest.
hcpig pisze:
07-11-2024, 18:51
Wśród największych jak Morbid Angel to nie ale Vader? Azarath niszczy Vadera.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 12:00

Bloodcult pisze:
27-04-2021, 11:30
OC nie ma nic do rzeczy. Jak spadniesz z drabiny i połamiesz kulasy to nikt ci nie każe bulić bo nie miałeś OC. Połamanie kulasów jest przecież konsekwencją wyboru który podjąłeś. Przymusu nie ma.

Ej. Chłopcze. Co ty tutaj kombinujesz? OC dla kolesia na drabinie? Ty jesteś normalny, czy od tak, zwyczajnie jebnięty? Ta mgła pokowidowa już tak twój zrypany beret przestawiła kompletnie? Zaczyna od kierowców a później coś międli o kolesiu na drabinie, hehe. Tak jak ten wczoraj. Szczepionki niebezpieczne, eeee. nie lockdown w 0,2% niebezpieczny, eeee ... wszystko niebezpieczne. To wy jesteście zasrani, że tym pierdem ze strachu aż tu wali. Wszystko niebezpieczne LOL

A co do bania albo nie bania. To my jesteśmy kozaki. Idziemy na czołówę z mordeczymi szczepionkami. To tak gwoli przypomnienia. Tymi co koszą kobiety w ciąży w uk. Poronienia i te sprawy. Na te co są jednym wielkim eksperymentem. To o jakim baniu ty mówisz?

A tak w ogóle i szczególe. Katolski wycieruchu. Wbiłeś bo episkopat ci napisał, że z wyskrobków robione i się nie szczepić xD? Tak to wyglada LOL
lys på slutten av lys
Zablokowany