Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese

Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

TAK
159
63%
NIE
95
37%

Liczba głosów: 254
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

27-04-2021, 08:48

Zdecydowanie.
Jak wypadnie jeden z drugim z systemu zdrowotnego, to szybciutko poprosi o strzał z abortowanych płodów. Nawet ten zakazany przez episkopat, z produkcji "nieetycznej". Cokolwiek by to znaczyło.

A co do samego blokowania terminów, marnowania szczepionek. Żaden z dwóch oszołomów się nie zająknął. Nie zanegował, czyli w domyśle, pochwalają akcje. Wiecie co z nimi robić.
lys på slutten av lys
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

27-04-2021, 08:56

Slyd pisze:
27-04-2021, 08:45
NFZ powinien się zabrać za tych którzy się nie chcą szczepić a potem chorują i mają powikłania.
Płacisz składki - NFZ opłaca Ci szczepionkę, podanie oraz ewentualna powikłania poszczepiennne.
Nie zaszczepiłeś się - zachorowałeś - leczenie oraz powikłania pocovidowe sam opłacasz.
Dokładnie! Wreszcie głos rozsądku! NFZ powinien wywalić z systemu palaczy - o wiele większe koszty dla systemu niż Covid (nowotwory, choroby płuc czy układu krążenia). Później ludzi pijących alkohol, następnie zażywających narkotyki. Te wszystkie używki powodują wielokrotnie większe koszty dla systemu niż Covid. Później trzeba wyeliminować tych co jedzą mięso, na końcu zabrać się za wegetarian i cyklistów.
Celem życia nie jest przeżycie.
535

27-04-2021, 08:59

Slyd pisze:
Ascetic pisze:
27-04-2021, 08:36
535 pisze:
27-04-2021, 08:18
Nie wiem o co się tu spierać? Jeden się chce szczepić, drugi nie. Proste. Po chuj wprowadzać do sprawy konflikt? Nawiasem mówiąc te ścierwa świadomie blokujące terminy szczepień winno się powiesić za jaja w miejscu publicznym. Podobnie jak faszystowskich popisowych gowinów sugerująch segregację. Tymczasem kościoły otwarte, mrówki otwarte, biedronki i lidle otwarte. Kastorama i Obi oraz ikea tylko z parkingu. Nosz kurwa ich w dupę jebana mać. Akurat mam duże potrzeby. I jeszcze jedno. Za sytuację w ochronie zdrowia odpowiada nie wirus tylko wszystkie skurwiałe styropianowoubeckie rządy. Także panowie dajcie se spokój.
Michał, weź się spionizuj. Albo wróć do choćby wczorajszych postów tego kurwiszcza, co nie potrafi wytrzymać, jak kulturalni ludzie rozmawiają i się wpierdala do rozmowy. A jak nie masz czasu na czytanie to Ci zreferuję wykwity tej pustej pały:

- heheh, szczepią się, hehe. <Bo patus, nie może wyrobić, że ktoś z kimś gada np. o terminach szczepień>

- gorączka panie,

- szczepionka groźna, a może nie groźna, bo lockdown zabija, a tak właściwie to jedno i drugie zabija. W pominięciu tego co tak naprawdę zabija, czyli wirusa,

Dalej referować wysrywy szura?

ps. Spokój to już był.
Nie ma sensu edukować i przegadywać tych co mają wyjebane co covid i jego powikłania powodują. A za to, że blokują skurwysny ludziom terminy na szczepienia powinna być surowa kara.
NFZ powinien się zabrać za tych którzy się nie chcą szczepić a potem chorują i mają powikłania.
Płacisz składki - NFZ opłaca Ci szczepionkę, podanie oraz ewentualna powikłania poszczepiennne.
Nie zaszczepiłeś się - zachorowałeś - leczenie oraz powikłania pocovidowe sam opłacasz.
Przypominam, że rozmawiasz z kimś dla kogo bycie poza systemem enefzetu do którego się modlisz nie jest nowością, ani tym bardziej powodem do sraczki. Wolny wybór. Kojarzysz jeszcze tego typu opcję? Także weź kurwa nie strasz, proszę.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

27-04-2021, 09:03

Mam wrażenie, że dla pewnych osób największym bólem jest to, że inni żyją w miarę normalnie. Nie noszą maski na ulicy, chodzą do restauracji czy do knajpy na piwo, spotykają się ze znajomymi, uprawiają sport.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 09:06

mistrzsardu pisze:
Mam wrażenie, że dla pewnych osób największym bólem jest to, że inni żyją w miarę normalnie. Nie noszą maski na ulicy, chodzą do restauracji czy do knajpy na piwo, spotykają się ze znajomymi, uprawiają sport.
Pojebie. Problem jest taki, że wczoraj nie wyrobiliście, jak rozmawiały osoby o szczepieniach. Czyli jakbyś pisał o sobie powyżej. To takim jak ty przeszkadzają inni. Co widać doskonale po akcji "blokujemy szczepionki". Te, typie. zablokowałeś już komuś termin?
lys på slutten av lys
bartwa

27-04-2021, 09:07

Wygląda na to, że w końcu uda mi się zaszczepić za tydzień pfizerem w Ostródzie. No i git.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 09:08

535 pisze:
Slyd pisze:
Ascetic pisze:
27-04-2021, 08:36

Michał, weź się spionizuj. Albo wróć do choćby wczorajszych postów tego kurwiszcza, co nie potrafi wytrzymać, jak kulturalni ludzie rozmawiają i się wpierdala do rozmowy. A jak nie masz czasu na czytanie to Ci zreferuję wykwity tej pustej pały:

- heheh, szczepią się, hehe. <Bo patus, nie może wyrobić, że ktoś z kimś gada np. o terminach szczepień>

- gorączka panie,

- szczepionka groźna, a może nie groźna, bo lockdown zabija, a tak właściwie to jedno i drugie zabija. W pominięciu tego co tak naprawdę zabija, czyli wirusa,

Dalej referować wysrywy szura?

ps. Spokój to już był.
Nie ma sensu edukować i przegadywać tych co mają wyjebane co covid i jego powikłania powodują. A za to, że blokują skurwysny ludziom terminy na szczepienia powinna być surowa kara.
Przypominam, że rozmawiasz z kimś dla kogo bycie poza systemem enefzetu do którego się modlisz nie jest nowością, ani tym bardziej powodem do sraczki. Wolny wybór. Kojarzysz jeszcze tego typu opcję? Także weź kurwa nie strasz, proszę.
Mówisz. że jesteś poza systmem? Jak ciebie zbiorą z ulicy po wylewie, to powiesz> eee sorryy, panowie, ja na forum napisałem, że się nie leczę w enefzeecie, poczekam na prywatną karetkę? Tak czytam te próby bycia jak niejaki fanatyk poza systemem i się coraz śmieszniej robi. Tu pokrzykiwanie na trupa, tu na slyda. Nie głosujesz. Nie pracujesz. Nie korzystasz z enefzetu. A benzynę wlewasz do baku i płacisz za akcyzę, czy też masz swoją rafinerię?

Wracając do wypowiedzi slyda. Nie chce, jak widać nie musi się szczepić. Luz. Tyle, że dlaczego inni mają płacić za jego respirator? Jak kozak to do końca. Butla w domu, łóżko szpitalne też można wynająć - mogę podać adresy. Niech się leczy w domu. Amantatydą. Czy jak sie to nazywa tam.
lys på slutten av lys
535

27-04-2021, 09:12

Ascetic pisze:
535 pisze:
Slyd pisze:

Mówisz. że jesteś poza systmem? Jak ciebie zbiorą z ulicy po wylewie, to powiesz> eee sorryy, panowie, ja na forum napisałem, że się nie leczę w enefzeecie, poczekam na prywatną karetkę? Tak czytam te próby bycia jak niejaki fanatyk poza systemem i się coraz śmieszniej robi. Tu pokrzykiwanie na trupa, tu na slyda. Nie głosujesz. Nie pracujesz. Nie korzystasz z enefzetu. A benzynę wlewasz do paku i płacisz za akcyzę, czy też masz swoją rafinerię?
Tomku. W tym kraju nie masz pewności, czy ktokolwiek się Tobą zainteresuje. Nawet jeżeli płacisz najwyższe składki. Oczywiście możesz się z tym nie zgadzać. Co do bycia fanatykiem, ja jestem zwolennikiem tezy, że na kogo trafi na tego bęc, bo tak w istocie zorganizowany jest ten system.
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

27-04-2021, 09:14

mistrzsardu pisze:
ja nie mam z tym problemu, idź sobie do knajpy, nie zabronie Ci.Od tego są inni ludzie.Ja sobie też pójde już niedługo.Za to widze regularnie jak wy prujecie dupe do ludzi w maskach.Są zaczepki na slepach i podśmiechujki.Jak delikwent w masce, często kobieta zareaguje to lejecie w morde.I kto tu ma ból dupy ogryzku?
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

27-04-2021, 09:15

Ascetic pisze:
Tyle, że dlaczego inni mają płacić za jego respirator?
Z tego samego powodu dla którego inni płacą za palaczy, alkoholików, narkomanów, bezdomnych, chorych psychicznie, sieroty itd.
Awatar użytkownika
Ascetic

mistrzsardu pisze:
27-04-2021, 08:56
Slyd pisze:
Dokładnie! Wreszcie głos rozsądku! NFZ powinien wywalić z systemu palaczy - o wiele większe koszty dla systemu niż Covid (nowotwory, choroby płuc czy układu krążenia). Później ludzi pijących alkohol, następnie zażywających narkotyki. Te wszystkie używki powodują wielokrotnie większe koszty dla systemu niż Covid. Później trzeba wyeliminować tych co jedzą mięso, na końcu zabrać się za wegetarian i cyklistów.
Typ jak zawsze "celnie". W założeniu "drogość" fajek i wódy wynika z tego, że pieniądze powinny iść na profilaktykę i leczenie (a, żepewnie nie idą, to już inna kwestia. Założenie jest). Dragi są poza systemem. Przypominam, że poza twoim domem, gdzie ci mamusia od małego je podaje, jak widać po wpisach, są nielegalne. Więc o tym człowieku piszesz? Ale tak. Tam jest haracz, u tych co się nie szczepią też powinieen być.
lys på slutten av lys
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

27-04-2021, 09:17

mocny2_3 pisze:
mistrzsardu pisze:
ja nie mam z tym problemu, idź sobie do knajpy, nie zabronie Ci.Od tego są inni ludzie.Ja sobie też pójde już niedługo.Za to widze regularnie jak wy prujecie dupe do ludzi w maskach.Są zaczepki na slepach i podśmiechujki.Jak delikwent w masce, często kobieta zareaguje to lejecie w morde.I kto tu ma ból dupy ogryzku?
Nie interesuje mnie czy inni chodzą w maskach czy bez, czy się szczepią czy nie. Nic mi do tego, więc chyba mnie z kimś pomyliłeś.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 09:18

mistrzsardu pisze:
Ascetic pisze:
Tyle, że dlaczego inni mają płacić za jego respirator?
Z tego samego powodu dla którego inni płacą za palaczy, alkoholików, narkomanów, bezdomnych, chorych psychicznie, sieroty itd.
Przekleję po raz drugi.

"
Typ jak zawsze "celnie". W założeniu "drogość" fajek i wódy wynika z tego, że pieniądze powinny iść na profilaktykę i leczenie (a, żepewnie nie idą, to już inna kwestia. Założenie jest). Dragi są poza systemem. Przypominam, że poza twoim domem, gdzie ci mamusia od małego je podaje, jak widać po wpisach, są nielegalne. Więc o tym człowieku piszesz? Ale tak. Tam jest haracz, u tych co się nie szczepią też powinieen być.

"

I dopiszę. I kto to pisze? > Szur konfederata. O bezdomnych, czy niepełnosprawnych. Przecież tacy jak ty, wychowany na "korwinowskiej myśli" ubiliby i zrzucili ze skały taki "element społeczny". A co do samych środków, które tam idą, nie popadaj po raz kolejny w śmieszność.
Ostatnio zmieniony 27-04-2021, 09:51 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 09:19

mistrzsardu pisze:
27-04-2021, 09:17
mocny2_3 pisze:
mistrzsardu pisze:
Nie interesuje mnie czy inni chodzą w maskach czy bez, czy się szczepią czy nie. Nic mi do tego, więc chyba mnie z kimś pomyliłeś.
Poważnie?

A to nie wczoraj twój był wpis, "grupa wsparcia, hehe"?

Nie wal stary po nocach, bo nie kontrolujesz jak widać wpisów.
lys på slutten av lys
535

27-04-2021, 09:24

I jeszcze jedno Tomek. Tak samo jak wkurwiająca jest propaganda wolnościowców piwniczaków na tym forum, drażni mnie popisowy system trupa , polegajacy na zapominaniu i zacieraniu w pamięci tego kto był kim, co mówił i co robił. Oczywiście jestem gorącym orędownikiem systemu w którym ten kto płaci za usługę , otrzymuje ją niezwłocznie i w możliwie najlepszej jakości.
Awatar użytkownika
Ascetic

535 pisze:
Ascetic pisze:
535 pisze:

Mówisz. że jesteś poza systmem? Jak ciebie zbiorą z ulicy po wylewie, to powiesz> eee sorryy, panowie, ja na forum napisałem, że się nie leczę w enefzeecie, poczekam na prywatną karetkę? Tak czytam te próby bycia jak niejaki fanatyk poza systemem i się coraz śmieszniej robi. Tu pokrzykiwanie na trupa, tu na slyda. Nie głosujesz. Nie pracujesz. Nie korzystasz z enefzetu. A benzynę wlewasz do paku i płacisz za akcyzę, czy też masz swoją rafinerię?
Tomku. W tym kraju nie masz pewności, czy ktokolwiek się Tobą zainteresuje. Nawet jeżeli płacisz najwyższe składki. Oczywiście możesz się z tym nie zgadzać. Co do bycia fanatykiem, ja jestem zwolennikiem tezy, że na kogo trafi na tego bęc, bo tak w istocie zorganizowany jest ten system.
O. Sorry, za wyrywność. Ale Michał. Bądźmy poważni z tym bycia poza systemem. Nie ma czegoś takiego. No chyba, że wbijesz do lasu. Tak na stałe.

Co do samego meritum sprawy. Nosz kurwa. Bądźmy konsekwentni. Chce się jeden z drugi męczyć z kowidem? Nie nosi namordnika. Ma wyjebane na wszelakie zalecenia. Jak widać, żyjemy w społeczeństwie, gdzie może sobie kupić zwolnienie lekarskie i może mieć na to wysrane. Nawet nie ma paszportów. Pełen luz. Tyle, że niech do końca będzie taki kowboj czacza. Niech bierze wszystko na klatę. Z pełnym inwentarzem. Niech zdycha w domu. Niech nawpierdala się wybielacza, amantatydy, czy jak temu jest i baja. A jak zamarzy mu się ciepłe szpitalne łóżeczko, to niech buli. Proste jak umysł ozoba.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 09:29

535 pisze:
I jeszcze jedno Tomek. Tak samo jak wkurwiająca jest propaganda wolnościowców piwniczaków na tym forum, drażni mnie popisowy system trupa , polegajacy na zapominaniu i zacieraniu w pamięci tego kto był kim, co mówił i co robił. Oczywiście jestem gorącym orędownikiem systemu w którym ten kto płaci za usługę , otrzymuje ją niezwłocznie i w możliwie najlepszej jakości.
Gdyby nie trup, to miałbyś tutaj samych brunatnych gierojów, hehe, dSturmer, hehe. Równowaga musi być. Ja po prawdzie nie pamiętam, kiedy choć jeden wpis jego przeczytał. Tak od początku do końca. Mam nagłówek i wiem, że Sławek Nowak to fajnych chłopak i ta boazeria z 3 milionami to żony stomatolog. Swoją drogą, nie wiem, czy to trup podejmował, jak Tobie nie przeszkadza, że gościa 9 miesięcy, no tego Sławka trzymają w areszcie, a później jakby i gdyby nigdy nic wypuszczają, to ja nie wiem. Dla mnie to afera większa niż jego złodziejstwo, że żyjemy w kraju, że się 3 razy przedłuża areszt i jakby nie było sprawy. Bez kontaktu z rodziną dodam gościa trzymają.
Ostatnio zmieniony 27-04-2021, 09:32 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
535

27-04-2021, 09:32

Ascetic pisze:
535 pisze:
Ascetic pisze:

O. Sorry, za wyrywność. Ale Michał. Bądźmy poważni z tym bycia poza systemem. Nie ma czegoś takiego. No chyba, że wbijesz do lasu. Tak na stałe.

Co do samego meritum sprawy. Nosz kurwa. Bądźmy konsekwentni. Chce się jeden z drugi męczyć z kowidem? Nie nosi namordnika. Ma wyjebane na wszelakie zalecenia. Jak widać, żyjemy w społeczeństwie, gdzie może sobie kupić zwolnienie lekarskie i może mieć na to wysrane. Nawet nie ma paszportów. Pełen luz. Tyle, że niech do końca będzie taki kowboj czacza. Niech bierze wszystko na klatę. Z pełnym inwentarzem. Niech zdycha w domu. Niech nawpierdala się wybielacza, amantatydy, czy jak temu jest i baja. A jak zamarzy mu się ciepłe szpitalne łóżeczko, to niech buli. Proste jak umysł ozoba.
Tomasz. Wyraźnie pisałem o enefzecie w którym leczenie dużej części chorób jest od dawna pierdoloną fikcją. Natomiast wpłaty są zawsze realne. Nie mylmy chuja z ogórkiem. Wracając do szczepień. Dobrowolność i powszechna dostępność, a co najważniejsze rzetelna informacja. To jedyne sposoby w cywilizowanym kraju , by zachęcić obywateli. No chyba, że obieramy ostateczny kierunek na Chiny, czy inną Białoruś.
535

27-04-2021, 09:36

Ascetic pisze:
27-04-2021, 09:29
535 pisze:
Gdyby nie trup, to miałbyś tutaj samych brunatnych gierojów, hehe, dSturmer, hehe. Równowaga musi być. Ja po prawdzie nie pamiętam, kiedy choć jeden wpis jego przeczytał. Tak od początku do końca. Mam nagłówek i wiem, że Sławek Nowak to fajnych chłopak i ta boazeria z 3 milionami to żony stomatolog. Swoją drogą, nie wiem, czy to trup podejmował, jak Tobie nie przeszkadza, że gościa 9 miesięcy Sławka trzymają w areszcie, a później jakg gdyby nigdy nic wypuszczają, Dla mnie to afera większa niż jego złodziejstwo, że żyjemy w kraju, że się 3 razy przedłuża areszt i jakby nie było sprawy. Bez kontaktu z rodziną.
Jak tam chcesz, ale jeżeli Tobie nie przeszkadza, że faciu promuje ludzi, którzy przez osiem, a nawet więcej lat wspierali systemową pedofilię kościółka nie robiąc absolutnie kurwa nic, a nawet stawiając pomniki tym ścierwom to będzie Ci ciężko zrozumieć o czym piszę.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-04-2021, 09:37

535 pisze:
27-04-2021, 09:32
Ascetic pisze:
535 pisze:

Tomasz. Wyraźnie pisałem o enefzecie w którym leczenie dużej części chorób jest od dawna pierdoloną fikcją. Natomiast wpłaty są zawsze realne. Nie mylmy chuja z ogórkiem. Wracając do szczepień. Dobrowolność i powszechna dostępność, a co najważniejsze rzetelna informacja. To jedyne sposoby w cywilizowanym kraju , by zachęcić obywateli. No chyba, że obieramy ostateczny kierunek na Chiny, czy inną Białoruś.
To jeszcze inna sprawa. To, że coś kuleje, nie znaczy, że trzeba uznać, że nie ma racji bytu. Przewrotnie sam podejmując kwestię nfztu i jak sugerujesz niepłacenia sugerowanego kierujesz nas w stronę chin. Tam nie trzeba płacić fikcyjnych, czy nie składek.

Co do dostępności szczepionek i rzetelnej informacji a nie ma manipulacji, to poza dyskusją. Tyle, że oni inaczej nie potrafią. Co do dobrowolności. Owszem. Pod pewnymi warunkami. To nie przedszkole. Jak wybijesz szybę w sklepie masz konsekwencje. Świadomy wybór. Tutaj powinno być analogicznie. Nie szczepisz się. Koncert zza monitora, leczonko u tricepsa i ytube porady zdrowotne od górniak.
Ostatnio zmieniony 27-04-2021, 09:43 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Zablokowany