Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
To SOR gdzieś były zamknięte? Pomijam już to, że jakieś 80-90% zgłaszających się tam osób nie ma wskazań (co nawet potwierdzają raporty NIK). Powtórzę, bo mogło Ci umknąć - więcej chorych z Covid-19 = bardziej rozległy zawał systemu ochrony zdrowia (BTW w III RP od ponad 20 lat nie ma - nomenklaturalnie i prawnie - czegoś takiego, jak "służba zdrowia"), który w naszym bantustanie nie jest gotowy na jakąkolwiek kryzysową sytuację.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czy SOR-y nie przeprowadzają segregacji sanitarnej chorych pod kątem Covid dyskryminując tych, którzy nie uzyskali pozytywnego wyniku testu? Umknęło Ci także to, że właśnie mamy rozległy zawał służby zdrowia, właśnie dzięki temu co napisałem powyżej. Poza brakiem dostępności dla ludzi cierpiących na naprawdę śmiertelne schorzenia przejawia się on w liczbie zgonów. Lekko licząc jest to 25 tys. miesięcznie więcej ponad średnią.Sybir pisze: ↑02-01-2021, 10:52To SOR gdzieś były zamknięte? Pomijam już to, że jakieś 80-90% zgłaszających się tam osób nie ma wskazań (co nawet potwierdzają raporty NIK). Powtórzę, bo mogło Ci umknąć - więcej chorych z Covid-19 = bardziej rozległy zawał systemu ochrony zdrowia (BTW w III RP od ponad 20 lat nie ma - nomenklaturalnie i prawnie - czegoś takiego, jak "służba zdrowia"), który w naszym bantustanie nie jest gotowy na jakąkolwiek kryzysową sytuację.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Sybir
To chyba Tobie umknęło to, co pisałem kilka postów wyżej, a co uzupełniłem w kolejnym wpisie. Rozumiem, że wg Ciebie SOR nie mają wyznaczonych stref Covid i non-Covid? Aż tak ogarniasz temat organizacji systemu ochrony zdrowia, czy jednak jest "jak zwykle"? Ponadto proszę wziąć do ręki kalkulator i mi tu wszystko ładnie wyliczyć, żeby nie być gołosłownym

Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Bloodcult
Tak bardzo prawdziwe <3
- ozob
- zahartowany metalizator
Żeby nie być gołosłownym w kontekście przekazów medialnych:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg1
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxNewsImg6
Pierwsze lepsze z brzegu. (:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxOpImg1
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxNewsImg6
Pierwsze lepsze z brzegu. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nagrobek
ozob, jesteś kolejny na liście. poczekaj. jest was niemało ale damy rade(:
-
Mnie to zastanawia jedna kwestia. Ja mam swira - można tak to tłumaczyć. Ale jak wytłumaczyć to, że rozpytalem 2 osoby, które są na pierwszej linii w walce z covidem ode mnie z rodziny (2 kobiety napierdalające w tych skafandrach w pocie czoła) i jak zapytałem o szczepienia to sa na nie i pełne sceptycyzmu. Rozpytalem też innych znajomych lekarzy w ilości 4 różnych specjalizacji- są na nie. Kurwa dziwić sie tu ludziom, że sa pełni obaw jak ludzie z zawodu sami sa na nie i sie obawiają a psy wieszacie tutaj na chłopakach, ze Szury. Chujowy jest swiat 01 a tutaj mam wrażenie na forume, ze tak jest.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
-
To ja z kolei znam dwie osoby z pierwszej linii, w tym jedna już po zakażeniu koronawirusem, i obydwie są na tak. Ta po przejściu jest na razie ozdrowiencem, więc ma szczepienie około marca, kwietnia ze względu na duży poziom przeciwciał, druga jest już chyba zaszczepiona. Każdy niech sam rozpatrzy czy się szczepić czy nie, i niech każdy będzie mieć odwagę ponieść za swoje decyzje odpowiedzialność.
-
A jest gdzieś może dostępny materiał na podstawie np badania opini publicznej z środowiska medycznego ile osób deklaruje zaszczepienie? Ciekawy jestem bardzo nawet jeśli nie do końca wyniki będą miarodajne
- ozob
Czy mogę zaryzykować hipotezę, że szczepionka u tych 80% przechodzących na lekko lub bez objawów, nic tak naprawdę nie zmieni lub zmieni niewiele? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- w mackach Zła
szczepionka została warunkowo dopuszczona
zbyt krótko została testowana
producent zwolniony z odpowiedzialności za skutki uboczne
nie wiadomo jak szczepionka wpływa na inne leki
to są fakty!!!!!!!
to są fakty!!!!!!!
-
- weteran forumowych bitew
Nie znalazłem takich danych, ale np. w spółce Szpitale Pomorskie chęć zaszczepienia się wyraziło 70% personelu.
https://www.gdansk.pl/wiadomosci/korona ... j,a,186707
Odsetek może się zwiększyć, bo zapisy ciągle trwają.
Na rp.pl kilka dni temu widziałem info, że na szczepienie zapisało się 450 000 osób z całego krajowego personelu medycznego. Nie wiem jaki to odsetek, nie znajdę teraz linku. W każdym bądź razie stawiam na to, że chętna do szczepienia jest wyraźna większość.
Tak przy okazji: na dzień dzisiejszy na świecie przyjęło szczepionkę 10 mln osób, w Izraelu już 11% populacji. O żadnych poważnych skutkach ubocznych nic nie słychać. Są, to prawda, często występujące odczyny poszczepienne, ale błahe, jak ból w miejscu wkłucia, gorączka itp.
-
Wedle słów jednej z tych osób, na około 100 pracowników szpitala nie zaszczepią się jakieś 4 osoby... To oczywiście nie jest cały personel, ale ci, których zna i kojarzy. Lekarze zaszczepili się podobno wszyscy, jeśli chodzi o pielęgniarki to tam jest najwięcej sceptyków, co do ratowników nie mam pojęcia. Oczywiście to nie jest żadna wyrocznia i zdaje sobie sprawę, że w innych punktach może sytuacja przedstawiać się zgoła inaczej. Bazuję na słowach osoby która jest częścią personelu szpitala, więc nie będę się upierał że to wyniki sondażowe jedyne i słuszne.
-
Dzięki wielkie za materiał!
-
- rasowy masterfulowicz
- Sybir
Człowieku, nawet nie wiesz, o czym piszesz, mimo że nawet tutaj, na forume, wklejane były materiały świadczące o tym, że ta szczepionka jest wystarczająco sprawdzona i skuteczna - zapoznałeś się z nimi? Znasz ChPL? Wiesz, jak skonstruowana jest szczepionka i jak ma działać na poszczególnych etapach?ursus pisze:szczepionka została warunkowo dopuszczona
to są fakty!!!!!!!
U mnie w oddziale szczepią się wszyscy, nawet mimo tego, że większość przerobiła Covid-19.
- Sybir
Tego to aż żal komentować. :/mocny2_3 pisze:https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobi ... 2,2b83378a
- uglak
Znani aktorzy na liście zaszczepionych w puli z WUM-u. "Nie sądziłam, że będzie afera"
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kor ... Id,4962735
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kor ... Id,4962735
Coraz lepiej...Moi rodzice, będąc seniorami, byli na liście osób do zaszczepienia. Ponieważ mój ojciec porusza się o kulach, pojechałam z nim na szczepienie. Nie było nikogo poza nami, pani doktor mnie zaprosiła i powiedziała, że "skoro już pani jest, niech pani wejdzie, jest otwarta dawka". Ja z tego skorzystałam. Nie miałam poczucia, że to nieetyczne, ponieważ zrozumiałam to tak, że dawka się zmarnuje.
Guilty of being right
- Sybir
"Nie sądziłam, że będzie afera." Reakcja nieprzewidywalna 
Zaraz siadam do książek, żeby jak najszybciej móc to powiedzieć w pewnym zamorskim języku obcym

Zaraz siadam do książek, żeby jak najszybciej móc to powiedzieć w pewnym zamorskim języku obcym

Znane osoby zwykle mają wszystko łatwiej i szybciej, wszędzie i zawsze. Nie doszukiwałbym się więc tu złej woli u aktorów. Tak juz po prostu jest.