No wiesz. Z drugiej strony nie było wcale lepiej. Zakaz wejścia do lasu. Spacer z małżonką w odległości dwóch metrów i w maseczkach, ..., setki bardzo mocno wątpliwych działań i zaleceń. Ogólnie rzecz biorąc tak jakby komuś zależało, by w tej sprawie panował totalny chaos. O co chodzi? Posłużę się cytatem. "Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi" i od siebie dodam, że nie o życie oraz zdrowie kogokolwiek, a już z pewnością nie głównie o to. Nie chciałem się w tym wcześniej grzebać, ale wczoraj samo wybiło. Przez ostatnie miesiące woziłem matkę na chemię. Właściwie dzięki pandemii w ogóle się zorientowała, że coś jest nie tak i dzięki pandemii i temu, że ludzie się wystraszyli , by w ogóle gdzieś wychodzić w miarę gładko i płynnie weszła w program leczenia. Natomiast nawet w tych warunkach przeszła niekończące się oczekiwanie, tłumy na korytarzach , widoki wykończonego personelu i dantejskie sceny pod dyżurką, czy gabinetem lekarza. Nie chcę wiedzieć co się tam dzieje i będzie działo teraz. Dlatego powtarzam po raz kolejny. Wszyscy politycy odpowiedzialni za ten stan rzeczy, przepalający publiczne pieniądze, winni zawisnąć na latarniach. Z drugiej strony ludność powinna przestać płacić na system , który działa jak loteria na odpuście. Proste jasne zasady. Nie ma pomocy. Nie ma kasy i każdy radzi sobie sam. Nawet jeżeli prowadzić to ma do przedwczesnego zejścia. Nie ma solidarności i płacenia za innych.hcpig pisze: ↑22-05-2021, 08:57Tak, to prawda. Forum zalały linki do szajstron kwestionująych wszystko, od wirusa jako takiego, przez samą jego szkodliwość po zamach na szczepionki, oberwało się nawet respiratorom, opierano również o tak poważne żródła jak np. 'list podpisany przez wybitnych lecz anonimowych lekarzy i specjalistów', Tak, też mnie to wkurwia, żólwik.
Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Uwazaj, bo w lesie mozna spotkac szurow, to ci bez maseczek. Nie podchodz, podchodz tylko do trzezwo myslacych. Ognisko z dystansem i w maseczkach to ciekawa perpsektywa.535 pisze: ↑22-05-2021, 08:45Gorzej, że ci szury. Te szczury znaczy. Też mnie nie lubią. Sam nie wiem co robić? Chciałbym się do kogoś przyłączyć, żeby być takim fajnym kumplem łatą, ale chyba nie bardzo umiem. No nic. Psychoterapia już wdrożona, zbieram się na ognisko do lasu . Boczek, karkówka i Rampuśak siedzą już w bagażniku. Kupię jeszcze po drodze w Rabie odpowiednią musztardę i będzie git.Triceratops pisze: ↑22-05-2021, 08:35Mozliwe, nie sledze forum juz tak jak kiedys od kiedy kowidowe gowno zalalo forum i objawily sie tlumy zawodowych wirusologow. W kazdym razie jak zostales szurem to zostales wykluczony z towarzystwa klepania sie po plecach i wzajemnego ssania palki. Dla wielu to wazne535 pisze: ↑22-05-2021, 08:26
Przegapiłeś ten odcinek. Według niektórych użytkowników tego forum ja tym szurem już zostałem. Co prawda żaden nie wyjaśnił mi co to szur i do dzisiaj nie wiem, czy jechać z nimi jak z kupą gnoju, zamknąć się w sobie, czy ucieszyć, że wreszcie jestem KIMŚ.Choć szur to mi się ze szczurem kojarzy. Z drugiej strony lepszy szczur, niż chomik o białej myszce nie wspominając.
@Swoja droga ciekawi mnie ile osob z tego forum przestalo chodzic bez maseczek od kiedy milosciwie nam panujacy Jaroslaw Polskezbaw pozwolil im chodzic bez kagancow? Czy dalej naukowo popierdalaja w maskach, bo nie bedzie im pisoskie panisko zycia ustawialo?
woodpecker from space
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Pan PiS ogłosił że virus już nie jest śmiertelny to nie noszą. Czego nie zrozumiałeś ? 

Widuję ludzi w maseczkach. Jakie to ma znaczenie? Tak jak nie przeszkadzają mi dziwne fryzury, czy strój. Tak samo nie przeszkadza mi to, że ktoś nosi maseczkę. Chce to nosi. Nie chce, nie nosi. Chuj mi do tego.
- Triceratops
Ja mysle, ze jako rozsadni ludzie nosza, bo dobrze wiedza, ze zaden pisoski pajac nie bedzie decydowal o tym czy wirusa nie ma. Wirus jest ciagle smiertelnym zagrozeniem i z pewnoscia nosza maski, bo dobrze wiedza, ze jak teraz je sciagna to czeka nas 7 fala w pazdzierniku 2024 i 13 fala we wrzesniu 2028. Odpowiedzialni ludzie, dzieki ktorym to jeszcze nie pierdolnelo.
Ps. niech te Polaczki zdechna, co za narod.
woodpecker from space
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
Napalmem w nich! polaki, robaki, cebulaki!
- hcpig
Pamiętaj, że pisać powinno się o faktach - a tymczasem wklejasz jakieś symetryczne fantasmagorie.Rumburak pisze: ↑22-05-2021, 09:08Zapomniałeś dodać o postulatach strzelania do ludzi bez maseczek, nawoływania do tworzenia obozów, segregacji oraz pierdolenia o szurach w tysiącu i jednym temacie. Aha, jeszcze wymagania, aby każdy użytkownik zajął stanowisko w sprawie, celem odpowiedniego sklasyfikowania na forum i przyporządkowania go do odpowiedniej kolumny w Excelu.
xD xD
To było ultrakretyńskie akurat - nikt tego nie bronił.
Yare Yare Daze
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Ja tam noszę maseczki jak trzeba, nie noszę jak nie trzeba. Już choćby dlatego, że nie lubię dostawać mandatów. Wy ryzykujecie rozmowę z panami policjantami?
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
Dokładnie. To samo ze szczepieniami. Powiedziałem nawet ostatnio kilku znajomym, którzy nie wiem dlaczego głośno mówią co, gdzie i kiedy sobie wstrzyknęli żądając ode mnie oceny tego zjawiska: nie przeszkadzało mi, że chlaliście, nie przeszkadzało mi, że ćpaliście to dlaczego miałoby mi przeszkadzać, że zaszczepiliście się? Jednocześnie oczekuję, że nikt mi niczego nie będzie narzucał, a to niestety już ma miejsce.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Rumburak
Takie same to fakty, jak te przytoczone przez ciebie. Wszystko warte funta kłaków, albo i nie. Na pewno jedni warci drugich. Szkoda, że wyżynają się tylko w internecie.hcpig pisze: ↑22-05-2021, 10:08Pamiętaj, że pisać powinno się o faktach - a tymczasem wklejasz jakieś symetryczne fantasmagorie.Rumburak pisze: ↑22-05-2021, 09:08Zapomniałeś dodać o postulatach strzelania do ludzi bez maseczek, nawoływania do tworzenia obozów, segregacji oraz pierdolenia o szurach w tysiącu i jednym temacie. Aha, jeszcze wymagania, aby każdy użytkownik zajął stanowisko w sprawie, celem odpowiedniego sklasyfikowania na forum i przyporządkowania go do odpowiedniej kolumny w Excelu.
xD xD
To było ultrakretyńskie akurat - nikt tego nie bronił.
Xd
- Bloodcult
@Maniek
Ryzykuję w wielu przypadkach. Niekiedy pzechodzę na czerwonym, niekiedy jadę szybciej niż dopuszczalna prędkość na drodze którą jadę, niekiedy nie stosuje się po znaków drogowych w godzinach kiedy one obowiązują a niekiedy spożywam alkohol w bramie. Sytuacji jest wiele. Maseczka jest jakimś wyjątkiem ?
Ryzykuję w wielu przypadkach. Niekiedy pzechodzę na czerwonym, niekiedy jadę szybciej niż dopuszczalna prędkość na drodze którą jadę, niekiedy nie stosuje się po znaków drogowych w godzinach kiedy one obowiązują a niekiedy spożywam alkohol w bramie. Sytuacji jest wiele. Maseczka jest jakimś wyjątkiem ?
- Gore_Obsessed
Jest to medialny temat, więc wydaje mi się, że w tym przypadku łatwiej niż w pozostałych zostać "podliczonym".Bloodcult pisze: ↑22-05-2021, 10:23@Maniek
Zupełnie pomijam w tej chwili aspekt epidemiczny.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- ozob
Ja generalnie chodzę bez maski. Godzę sie na to ryzyko. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Triceratops
Racja, niech zdechna w meczarniach.
Ps.solidarnosc spoleczna, dbajmy o siebie i o wszystkich
woodpecker from space
- ozob
Nie dość, że Texas nie wymarł to jeszcze to. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
- ozob
Tam gdzie mieszkam mówi się na to maska na twarz. Skoro u ciebie to kaganiec to spoko. (:
- Rumburak
Do gazu z nimi!Triceratops pisze: ↑22-05-2021, 10:37Racja, niech zdechna w meczarniach.
Ps.solidarnosc spoleczna, dbajmy o siebie i o wszystkich
Dystans. Dezynfekcja. Maseczka - dbając o siebie, chronisz innych xD
- Triceratops
A co to za szurskie gadki trzeba nie trzeba? Wirus jest, stanowi realne zagrozenie, twoi znajomi poumierali a ty paradujesz bez maseczki? Troche odpowiedzialnosci
woodpecker from space
-