15k za jeden dyżur... Nie dostaję tyle (łącznie) za WSZYSTKIE moje dyżury

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Mnie zastanawia inna rzecz. Ten sam Onet, jeszcze kilka miesięcy temu napuszczł motłoch na przedsiębiorców próbujących działać pomimo zakazów. Prowadzono relację, prowokacje oraz podawano namiary działających siłowni, restauracji i innych lokali objętych zakazami. Potem, ku uciesze gawiedzi następowały sprawozdania z wjazdu psiarni i wywlekania właścicieli. Lekarze jawili się za to, jako rycerze w białych kitlach, umierający z wycieńczenia na barykadach walki z epidemią. Oklaski na balkonach, pizze dowożone do szpitali, każdy mógł dostać swoje 5 minut w tv na pohukiwanie o nieodpowiedzialnym narodzie i swej niedoli. Może wajha się odwraca i nadszedł czas na przyjęcie swojej porcji z tego gówna? Życie.535 pisze: ↑22-05-2021, 07:18Nie komentuję. Nie oceniam. Chciałem się tylko zapytać obecnych na sali pracowników ochrony zdrowia , ile jest prawdy w poniższych rozważaniach ?https://www.onet.pl/informacje/onetpozn ... n,79cfc278
Tośmy jeszcze nie przyjęli?Rumburak pisze:Może wajha się odwraca i nadszedł czas na przyjęcie swojej porcji z tego gówna?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Miałem na myśli "medialny" aspekt. Od bohaterów z pierwszej linii frontu do skurwysynów wynoszących pieniądze w workach ze szpitali.Sybir pisze: ↑22-05-2021, 08:00Tośmy jeszcze nie przyjęli?Rumburak pisze:Może wajha się odwraca i nadszedł czas na przyjęcie swojej porcji z tego gówna?
Wracając do poprzedniej mojej wypowiedzi - o ile dobrze kojarzę, to w niektórych szpitalach rozliczane były tzw. godziny kombinezonowe, i tylko za te był wypłacany dodatek - taki był przynajmniej plan. W moim szpitalu dotyczyło to np. konsultantów z innych oddziałów.
W kwestii manipulacji? Bardzo chetnie, wiele razy pisalem, ze media zywia sie strachem i sensacja i teraz maja zlote lowy. Co prawda ten i ow mnie pare razy pouczal nt roli mediow bez odpowiedniego backgroundu wczesniej wielikrotnie nawolujac do wypowiadania sie w zakresie kompetencji :) No chyba, ze pijesz do znajomego pana lekarza kupujacego u mnie moje eko bio jajka jezdzacym niebieskim bolidem (myslalem ze to Bugatti ale z bliska okazalo sie Maserati)
O prosze, medioznawstwo nie jest potrzebne do oczywistych wnioskow ale pamietaj o jakze tu waznym i wielokrotnie podkreslanym wniosku- nie wolno sie wypowiadac bez kompetencji, bo mozna zostac szurem.
W zasadzie to tylko do tego.Triceratops pisze:No chyba, ze pijesz do znajomego pana lekarza kupujacego u mnie moje eko bio jajka jezdzacym niebieskim bolidem (myslalem ze to Bugatti ale z bliska okazalo sie Maserati)
Przegapiłeś ten odcinek. Według niektórych użytkowników tego forum ja tym szurem już zostałem. Co prawda żaden nie wyjaśnił mi co to szur i do dzisiaj nie wiem, czy jechać z nimi jak z kupą gnoju, zamknąć się w sobie, czy ucieszyć, że wreszcie jestem KIMŚ.Choć szur to mi się ze szczurem kojarzy. Z drugiej strony lepszy szczur, niż chomik o białej myszce nie wspominając.Triceratops pisze: ↑22-05-2021, 08:20
O prosze, medioznawstwo nie jest potrzebne do oczywistych wnioskow ale pamietaj o jakze tu waznym i wielokrotnie podkreslanym wniosku- nie wolno sie wypowiadac bez kompetencji, bo mozna zostac szurem.
No nie wiedzialem, ze tak cie to intryguje.
Mozliwe, nie sledze forum juz tak jak kiedys od kiedy kowidowe gowno zalalo forum i objawily sie tlumy zawodowych wirusologow. W kazdym razie jak zostales szurem to zostales wykluczony z towarzystwa klepania sie po plecach i wzajemnego ssania palki. Dla wielu to wazne535 pisze: ↑22-05-2021, 08:26Przegapiłeś ten odcinek. Według niektórych użytkowników tego forum ja tym szurem już zostałem. Co prawda żaden nie wyjaśnił mi co to szur i do dzisiaj nie wiem, czy jechać z nimi jak z kupą gnoju, zamknąć się w sobie, czy ucieszyć, że wreszcie jestem KIMŚ.Choć szur to mi się ze szczurem kojarzy. Z drugiej strony lepszy szczur, niż chomik o białej myszce nie wspominając.Triceratops pisze: ↑22-05-2021, 08:20
Gorzej, że ci szury. Te szczury znaczy. Też mnie nie lubią. Sam nie wiem co robić? Chciałbym się do kogoś przyłączyć, żeby być takim fajnym kumplem łatą, ale chyba nie bardzo umiem. No nic. Psychoterapia już wdrożona, zbieram się na ognisko do lasu . Boczek, karkówka i Rampuśak siedzą już w bagażniku. Kupię jeszcze po drodze w Rabie odpowiednią musztardę i będzie git.Triceratops pisze: ↑22-05-2021, 08:35Mozliwe, nie sledze forum juz tak jak kiedys od kiedy kowidowe gowno zalalo forum i objawily sie tlumy zawodowych wirusologow. W kazdym razie jak zostales szurem to zostales wykluczony z towarzystwa klepania sie po plecach i wzajemnego ssania palki. Dla wielu to wazne535 pisze: ↑22-05-2021, 08:26Przegapiłeś ten odcinek. Według niektórych użytkowników tego forum ja tym szurem już zostałem. Co prawda żaden nie wyjaśnił mi co to szur i do dzisiaj nie wiem, czy jechać z nimi jak z kupą gnoju, zamknąć się w sobie, czy ucieszyć, że wreszcie jestem KIMŚ.Choć szur to mi się ze szczurem kojarzy. Z drugiej strony lepszy szczur, niż chomik o białej myszce nie wspominając.Triceratops pisze: ↑22-05-2021, 08:20
Tak, to prawda. Forum zalały linki do szajstron kwestionująych wszystko, od wirusa jako takiego, przez samą jego szkodliwość po zamach na szczepionki, oberwało się nawet respiratorom, opierano również o tak poważne żródła jak np. 'list podpisany przez wybitnych lecz anonimowych lekarzy i specjalistów', Tak, też mnie to wkurwia, żólwik.
Zapomniałeś dodać o postulatach strzelania do ludzi bez maseczek, nawoływania do tworzenia obozów, segregacji oraz pierdolenia o szurach w tysiącu i jednym temacie. Aha, jeszcze wymagania, aby każdy użytkownik zajął stanowisko w sprawie, celem odpowiedniego sklasyfikowania na forum i przyporządkowania go do odpowiedniej kolumny w Excelu.hcpig pisze: ↑22-05-2021, 08:57Tak, to prawda. Forum zalały linki do szajstron kwestionująych wszystko, od wirusa jako takiego, przez samą jego szkodliwość po zamach na szczepionki, oberwało się nawet respiratorom, opierano również o tak poważne żródła jak np. 'list podpisany przez wybitnych lecz anonimowych lekarzy i specjalistów', Tak, też mnie to wkurwia, żólwik.
Maserati jednak, z daleka jakis sporotwy bolid. Nie wiem czy to jakas roznica, chyba, ze w cenie auta. Facet mowi, ze forsa lezy na ziemi, tylko trzeba sie po nia schylic. A ze teraz legalnie mozna robic waly, wiec kto moze ten robi.
Z jesterem dyskusja nie ma sensu, on sie nacpal palonego plastiku od czasu jak probowal odpalic Wiedzmina pod linuxem na starym VooDoo Rush.Rumburak pisze: ↑22-05-2021, 09:08Zapomniałeś dodać o postulatach strzelania do ludzi bez maseczek, nawoływania do tworzenia obozów, segregacji oraz pierdolenia o szurach w tysiącu i jednym temacie. Aha, jeszcze wymagania, aby każdy użytkownik zajął stanowisko w sprawie, celem odpowiedniego sklasyfikowania na forum i przyporządkowania go do odpowiedniej kolumny w Excelu.hcpig pisze: ↑22-05-2021, 08:57Tak, to prawda. Forum zalały linki do szajstron kwestionująych wszystko, od wirusa jako takiego, przez samą jego szkodliwość po zamach na szczepionki, oberwało się nawet respiratorom, opierano również o tak poważne żródła jak np. 'list podpisany przez wybitnych lecz anonimowych lekarzy i specjalistów', Tak, też mnie to wkurwia, żólwik.
xD xD
Już ci napisałem. To wyjątkowe proste - mieliście po prostu szczęście. Innym (bardzo wielu) tego szczęścia zabrakło. Szczeście jednak rzecz ulotna i możesz się jeszcze bardzo zdziwić, czego ci nie życzę.
Jakieś normy i reguły w społeczeństwie muszą obowiązywać, bo bez tego mielibyśmy niezły Meksyk (dosłownie i w przenośni). Jak jedziesz samochodem i widzisz ograniczenie prędkości do 40 km/h, to mruczysz pod nosem: "co to za lewackie fanaberie?" i ciśniesz ile ci się słuszne wydaje?
Jakim patykiem? Ja miałem test na Vikernesa. Puścili Bużum, zwymiotowałem i wywróżyli z Jacksona Pollocka na posadzce.
No nie rozumiesz, nie rozumiesz... a inwektywami rzucasz. Nieładnie.
My tu gadu gadu, a liczba zaszczepionych pierwszą dawką wzrosła u nas do 12 mln 369 tys. osób. Dane z wczoraj.Fanatyk pisze: ↑21-05-2021, 09:38Właśnie ukazała się wisienka na malinowym torcie:Nie mam pojęcia skąd bierzesz te liczby, ale mijasz się całkowicie z rzeczywistością. Znalezienie danych zajęło mi kilkanaście sekund. Na 38 milionów obywateli mamy ponad 7,3 mln dzieciaków (dane GUS z 2019 r.). Zostaje około 31 mln, a z nich 12 mln 125 tys. dostało pierwszą dawkę. Mniej więcej 40%, czyli dwa razy więcej niż próbujesz tu wcisnąć. Zarzucacie fałsze i kłamstwa wszystkim wokół, a sami nieźle "podrasowujecie" rzeczywistość. Parę milionów w tę czy "w tamtę", jeden chuj.
https://wiadomosci.wp.pl/szczepienia-na ... 557264928a
"Mniej niż 10 procent polskich nastolatków z najmłodszych roczników zgłosiło się na szczepienie przeciwko COVID-19 w pierwszych dwóch dniach rejestracji. 16- i 17-latkowie po uzyskaniu zgody rodziców lub opiekunów mogli rejestrować się od 17 maja. "
...mniej niż 10% to jest też 1%...i takie właśnie było zainteresowanie naszej młodzieży
A dlaczego tak ciskasz tymi inwektywami? Dorosły człowiek jesteś. Piszesz na forum publicznym. Nie wstyd ci?
Nokaut. ; )