Rasizm na Masterfulu

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Rasizm na Masterfulu

28-09-2017, 12:18

Popytalem pod budka z piwem i w sklepie miesnym, Wszyscy jak jeden maz mi powiedzieli, ze rasizm to wszelkie wskazywanie różnic międzyrasowych czy same próby definiowania tychże ras. Co mam teraz zrobic?
woodpecker from space
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

28-09-2017, 13:04

Leć jeszcze do warzywniaka, tam prawdziwa patola zaopatruje się w maliny!
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Triceratops

28-09-2017, 13:17

To samo powiedzieli. Skrzyczelie mnie, ze Biblii nie czytam, bo tam tez stoi, ze Sem, Cham i Jafet po potopie wyruszyli do Starego Swiata i dali poczatek rasom: semickiej, czarnej i indoeuropejskiej. Jak im powiedzialem, ze w takim razie Biblia jest rasistowska to mnie oblali octem i zwyzywali od lewakow. Bylo mi bardzo wstyd ale na szczescie nikogo znajomego nie bylo w sklepie.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

03-05-2019, 21:46

Obrazek
Guilty of being right
Pacjent

01-11-2019, 20:08

Nie wolno rasizmu w sporcie? Wolno!
http://www.sport.pl/sport/7,83709,25357 ... #s=BoxOpMT" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
uglak

31-01-2020, 20:27

Skrajna lewica też podchodzi poważnie do zagrożenia koronawirusem ;-)

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

31-01-2020, 20:57

^ Pierdolenie ;) Wystarczy sobie przypomnieć, jaka była reakcja w Polsce na przegrany mecz Korea Płd.-Polska podczas mistrzostw świata w piłce kopanej w roku 2002. Nie wiem, jak u Ciebie, u mnie w mieście ekipa podpitych "kibiców" polowała przy akademikach na przypadkowych Azjatów, chuj czy z Korei, czy z Wietnamu, czy kurwa innej Mandżurii. A tu jak najbardziej, jeśli sytuacja źle się rozwinie, efekty społeczne mogą być ekstremalne. I nie trzeba być lewakiem, ani naukowcem z Uniwersytetu w Berkeley. Wystarczy odrobina wyobraźni i powierzchowna znajomość psychologii tłumu.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
uglak

31-01-2020, 21:10

Pierwsze słyszę, a mecze MŚ2002 oglądałem w Rynku, gdzie prawdopodobieństwo trafienia na Azjatów jest nawet większe niż na akademikach.

A jeśli chodzi o ten przypadek to najwyraźniej jesteś bardziej "postępowy" niż Uniwersytet w Berkley, bo oni przeprosili za post ;-)
https://www.theguardian.com/us-news/202 ... y-apology-" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

31-01-2020, 21:29

No widzisz, a ja ten mecz oglądałem w klubie studenckim, blisko akademików. Działo się, działo. Ostatecznie więcej strachu dla obiektów agresji, niż rzeczywistych strat, ale przecież to była kompletna pierdoła.

Nie jestem "postępowy", tylko stały w poglądach. Przepraszanie za to, że się coś powiedziało, chociaż zasadniczo nie powiedziało się nic złego, jest najgorszym z licznych objawów poprawności politycznej. Zwróć proszę uwagę, że przeprosiny dotyczyły chyba nie tego, że dopuścili taką reakcję jako możliwą, tylko tego, że zasugerowali, że to "normalna" reakcja :D

A na koniec (bo i kruszyć kopii o coś takiego nie zamierzam) w ramach eksperymentu myślowego wyobraź sobie, co by się działo w Polsce, gdyby ta choroba nie pochodziła z Chin, tylko np. z Indii, albo - nie daj borze iglasty - z jakiegoś kraju muzułmańskiego. Na razie widziałem tylko pojedyncze wpisy typu "żółtki do domu", bo Chińczycy i Japończycy mają u nas w sumie dobrą opinię. Ale w mojej dzielnicy mieszka sporo Azjatów (nie mam pojęcia skąd, ani co tu robią), jedna Pani nawet w moim budynku. Codziennie mijam na ulicy przynajmniej kilka osób, będę obserwował reakcje przechodniów ;)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

05-02-2020, 21:46

uglak pisze:Pierwsze słyszę, a mecze MŚ2002 oglądałem w Rynku, gdzie prawdopodobieństwo trafienia na Azjatów jest nawet większe niż na akademikach.

A jeśli chodzi o ten przypadek to najwyraźniej jesteś bardziej "postępowy" niż Uniwersytet w Berkley, bo oni przeprosili za post ;-)
https://www.theguardian.com/us-news/202 ... y-apology-" onclick="window.open(this.href);return false;
Kolego Uglak, specjalnie dla Cię:
https://kobieta.wp.pl/windy-meng-zostal ... 822919297a

Moje miasto, takie piękne.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Prodi
postuje jak opętany!

06-02-2020, 00:22

Lukass pisze:
uglak pisze:Pierwsze słyszę, a mecze MŚ2002 oglądałem w Rynku, gdzie prawdopodobieństwo trafienia na Azjatów jest nawet większe niż na akademikach.

Kolego Uglak, specjalnie dla Cię:
https://kobieta.wp.pl/windy-meng-zostal ... 822919297a

Moje miasto, takie piękne.
No wiesz co, żółta a do tego LPG, Uglakowi takie rzeczy fundujesz, miejże litość.
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-02-2020, 00:28

^ Nie mam litości dla nikogo, taki nowy ja ;) A tu ma to sens, rasa żółta jest oczywistym obiektem potencjalnej agresji, kolega Uglak protestował. Nawiasem: widziałem pierwszą osobę (z Azji) na ulicy, w masce. Dzielnica niezbyt tłoczna.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
uglak

06-02-2020, 08:49

Jak LPG to oczywiście zasłużyła. Diesel i benzyna - normalna rodzina! A tak serio to nie wiedziałem, że mam komentować wszystkie incydenty ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

08-02-2020, 18:21

^ Nie oczekuję tego, tak sobie tylko wrzuciłem ;)
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Pacjent

09-06-2020, 18:01

Obrazek
Nie obejdzie się bez protestów.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

09-06-2020, 18:10

:D :D :D
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Medard

19-07-2020, 20:59

Było już o Sienkiewiczu rasiście, a to był mały pikuś przy takim
Lovecraftcie, chyba zakończy się popularyzowanie jego twórczości, taki teksty zapodawał:

Czarnuchy są biologicznie niższe od rasy białej a nawet mongolskiej, i trzeba co jakiś czas przypomnieć Amerykanom z północy o niebezpieczeństwie którym grozi dopuszczanie ich do przywilejów społecznych i politycznych... Ku-Klux klan to szlachetna choć oczerniana grupa Południowców którzy ocalili pół kraju przed zagładą... Rasizm to dar natury, który umożliwia zachowanie w czystości podziału ludzkości który ewoluował przez wieki..
Źródło: The Conservative, Vol. I, No. 2, p.4, 1915.

Albo

Jaki sens ma dogadzanie pospólstwu? To po prostu zwierzęta – bo wszystko co godne podziwu w człowieku jest wynikiem specjalnego wychowania. „Równość” jest bzdurą – ale wielkie opactwo lub katedra pokryta mchem są wzruszającą rzeczywistością. Dobre dla nas jest zabezpieczenie i przechowanie wartości i warunków, które stworzyły wielkie opactwa i pałace oraz malownicze miasta otoczone murami, żywe pejzaże wież i kopuł, luksusowe gobeliny, jak również fascynujące książki, obrazy i posągi, kolosalne organy z ich szlachetną muzyką, a także bohaterskie czyny na polach bitewnych. Oto wszystko co dobre w życiu: zabierz je i nie ma nic dla czego człowiek o wyrafinowanym guście mógłby żyć.
Źródło: List z 10 lutego 1923, cytowany w: The Racial World-view of H.P. Lovecraft, A. Trumbo.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Hatefire

19-07-2020, 21:14

Jego kumpel Howard (ten od Conana) też. Z czasem złagodził swoje poglądy, raz pod wpływem kobiety, z którą był jakiś czas w związku, która delikatnie rzecz nazywając nie odnosiła się z entuzjazmem do jego poglądów. Dwa widział w jaką paranoję popadał Lovecraft i powoli zaczynał rozumieć, że chyba nie tędy droga. Niemniej oboje byli życiowymi przegrywami. Bez pieniędzy i perspektyw. A sam Howard strzelił samobója.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

19-07-2020, 21:20

Hatefire pisze:
19-07-2020, 21:14
Jego kumpel Howard (ten od Conana) też. Z czasem złagodził swoje poglądy, raz pod wpływem kobiety, z którą był jakiś czas w związku, która delikatnie rzecz nazywając nie odnosiła się z entuzjazmem do jego poglądów. Dwa widział w jaką paranoję popadał Lovecraft i powoli zaczynał rozumieć, że chyba nie tędy droga. Niemniej oboje byli życiowymi przegrywami. Bez pieniędzy i perspektyw. A sam Howard strzelił samobója.
Tak, nie wyszło im biznesowo, ale twórczość pozostała, tylko patrząc na to, co się działo z tym od scoutingu, to ich koniec jest bliski.

Jako, że mieszkasz w mieście nazizmu, takie teksty widziałem z okazji ostatnich demonstracji, to w Katowicach może Lovecraft się utrzyma, bo w Wawce będzie zaorany.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Hatefire

19-07-2020, 21:25

A czytałeś relację Maćka hehe? To żadne miasto nazizmu. Tu mieszkają prości ludzie pracy, którzy cenią święty spokój. Żaden nazizm czy bolszewizm im nie w głowie.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ