POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
Tak czy siak, większość z was ma albo wkrótce będzie mieć logo :)

- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Cieszę się, że już mi wyjaśniłeś. Tylko nie rozumiem, do kogo tutaj skierowany był tamten post. Wszak chyba nikt nie wykazuje postawy, którą zdiagnozowałeś. Myślę, że niektórzy walczą z klerem, bo trzeba z nim walczyć celem wyplenienia zła. :-) Nikt chyba nie wspominał o ateizmie?Triceratops pisze:No chyba nie zrozumiales tego co napisalem, napisalem, ze kler, a wlasciwie jego zachowanie to patologia, wiec w czym masz problem? Kler jako szeroko rozumiana kasta kaplanska w niemal kazdej zinstytucjonalizowanej religii jest patologia i wypaczeniem jej zasad. Nie widze tu zadnej sprzecznosci. Napisalem, ze jedynie opieranie swojego ateizmu na podstawie czynow jakichs degeneratow jest plytkie i w zasadzie ludziom wyksztalconym nie przystoi.nicram pisze:[No mój apaszkowy potworze widzę w Tobie pewnego rodzaju rozdarcie. Nie chcesz żeby jebać kler, choć jest to wrzód i patologia? Właśnie, że wrzody trzeba wycinać a patologię tępić. Chciałbym Ci jakoś dodać otuchy, ale nie wiem jak. :-)Triceratops pisze: To smutne i troche zalosne, ze wiekszosc osob teoretycznie wyksztalonych demonstruje prymitywny ateizm oparty na jebaniu w kler, ktory oczywiscie jest wrzodem i patologia,
all the monsters will break your heart
Nie mam domofonu. Nie przedrze się. Zresztą chyba mnie wykreślili bo nawet ministranci nie zostawiają karteczek, ani kościelny nie dociera z ciałem pana we walizce.TheDude pisze:Tak czy siak, większość z was ma albo wkrótce będzie mieć logo :)
- nicram
Ja nie. A najśmieszniejsze jest to, że nie tak powinno się to pisać. Tylko C+M+B od Christus Mansionem Benedicat. Katolicy i nie wiedzą. :-)TheDude pisze:Tak czy siak, większość z was ma albo wkrótce będzie mieć logo :)
- COFFIN
Bywały wynaturzenia tego typu w obrębie tego, czy tamtego gatunku. Jednak to tylko pojedyncze przypadki niemające znaczenia w kontekście całości.Triceratops pisze: Tak? A jak spiewaja o Bogu, np Mortification?
'Come the Blessed Madness'
- Drone
To mniej więcej tak jak pisać, że czarna skóra nie definiuje wyglądu mieszkańców środkowej Afryki, bo raz na jakiś czas urodził się tam albinos :)COFFIN pisze:Bywały wynaturzenia tego typu w obrębie tego, czy tamtego gatunku. Jednak to tylko pojedyncze przypadki niemające znaczenia w kontekście całości.Triceratops pisze: Tak? A jak spiewaja o Bogu, np Mortification?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- nicram
Zgadza się. Mortification to gówniane gówno nie mające nic wspólnego z death metalem. Do zaorania i zapomnienia. Wynaturzenie to dobre określenie tego obślizgłego czegoś. :-)COFFIN pisze:Bywały wynaturzenia tego typu w obrębie tego, czy tamtego gatunku. Jednak to tylko pojedyncze przypadki niemające znaczenia w kontekście całości.Triceratops pisze: Tak? A jak spiewaja o Bogu, np Mortification?
- Triceratops
Zatem po prostu ze szlachetnych pobudek walczysz z klerem jako rakiem toczacym organizm twojego kochanego kosciola? :D Raczej watpie, no chyba, ze mnie zadziwisz. Bo taka walka jest jak najbardziej szlachetna, pokonac zlo w kosciele, zeby kosciol stal sie znowu fajny ;)nicram pisze: Cieszę się, że już mi wyjaśniłeś. Tylko nie rozumiem, do kogo tutaj skierowany był tamten post. Wszak chyba nikt nie wykazuje postawy, którą zdiagnozowałeś. Myślę, że niektórzy walczą z klerem, bo trzeba z nim walczyć celem wyplenienia zła. :-) Nikt chyba nie wspominał o ateizmie?
Bo ja z kolei nie rozumiem osob, ktore wg mnie powinny sie cieszyc, ze kosciol toczy zlo, a zapamietale walcza o dobro w nim. W koncu jezeli ktos zle zyczy kosciolowi to ktos taki powinien sie z takich degeneracyjnych procesow cieszyc.
woodpecker from space
- nicram
Bardzo lubię Twoje poczucie humoru. :-) Ja nie walczę z klerem. Trzymam się od tego gówna z daleka. Chyba, że ignorowanie to także walka. W sumie chyba tak.:-) Myślę, że taka postawa w dalszej perspektywie może zdziałać więcej niż fizyczna anihilacja. :-) Taki proces zachodził w co bardziej światłych społeczeństwach (np. Czechach, Holandii) i wywiera skutki długofalowe. Atakowanie sprawia, że napotyka się na opór, co zawsze mobilizuje przeciwnika. A wystarczy, żeby przeciwnik sam się wykończył. :-)Triceratops pisze:Zatem po prostu ze szlachetnych pobudek walczysz z klerem jako rakiem toczacym organizm twojego kochanego kosciola? :D Raczej watpie, no chyba, ze mnie zadziwisz. Bo taka walka jest jak najbardziej szlachetna, pokonac zlo w kosciele, zeby kosciol stal sie znowu fajny ;)nicram pisze: Cieszę się, że już mi wyjaśniłeś. Tylko nie rozumiem, do kogo tutaj skierowany był tamten post. Wszak chyba nikt nie wykazuje postawy, którą zdiagnozowałeś. Myślę, że niektórzy walczą z klerem, bo trzeba z nim walczyć celem wyplenienia zła. :-) Nikt chyba nie wspominał o ateizmie?
Bingo i tak właśnie jest. Ja się cieszę. Trzeba tylko głośno o tym mówić, bo motłoch ma tendencję do zapominania. A jak wiadomo powtarzanie jest matką nauki. :-)Triceratops pisze:Bo ja z kolei nie rozumiem osob, ktore wg mnie powinny sie cieszyc, ze kosciol toczy zlo, a zapamietale walcza o dobro w nim. W koncu jezeli ktos zle zyczy kosciolowi to ktos taki powinien sie z takich degeneracyjnych procesow cieszyc.
-
- weteran forumowych bitew
[youtube][/youtube]
popieram
popieram
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
- rasowy masterfulowicz
Wronski to bardzo madry facet (pomimo niektorych swoich opinii, ale zwalam to na koniecznosc z wiadomych wzgledow).BOLEK pisze:[youtube][/youtube]
popieram
KVLT lizania CZASZKI
To o czym mówi ten jegomość nie jest dla mnie żadną nowością. Przecież rządzą nami ludzie, którzy nie potrafią rozwiązać kwestii skupu butelek. Od niemal trzydziestu jebanych lat.
- immortal69
- postuje jak opętany!
To jest mądre. Pochwalam.nicram pisze:Ja nie walczę z klerem. Trzymam się od tego gówna z daleka. Chyba, że ignorowanie to także walka. W sumie chyba tak.:-) Myślę, że taka postawa w dalszej perspektywie może zdziałać więcej niż fizyczna anihilacja. :-) Taki proces zachodził w co bardziej światłych społeczeństwach (np. Czechach, Holandii) i wywiera skutki długofalowe. Atakowanie sprawia, że napotyka się na opór, co zawsze mobilizuje przeciwnika. A wystarczy, żeby przeciwnik sam się wykończył. :-)
-
- weteran forumowych bitew
Ciężko, żeby Koneczny uważał inaczej;]. Ciekawiej wygląda to u Toynbee. Natomiast znając historię mniej z grubsza, (i nie tylko ją) te fakty wyglądają nieco inaczej. Czy raczej dostajemy dużo bardziej pełny i szczegółowy obraz. Co do wspomnianej etyki chrześcijańskiej (która w raczej średnim stopniu wywodzi się z tej religii - zwłaszcza w jej pierwszej fazie funkcjonowania), to można by to skomentować następująco. To, że - w uproszczeniu na potrzeby dyskusji - zasady moralne dookreśla się akurat takim przymiotnikiem, jest wynikiem największej obrotności Chrześcijaństwa. I mocy finansowej:]Triceratops pisze:
Wszyscy znamy te historie tak z grubsza ale to tylko z grubsza i nci wiecej. Wg Konencznego zyjemy teraz w cywilizacji zachodniej wywodzacej sie z cywilizacji lacinskiej, ktora jest oparta na greckiej filozofii, rzymskim prawie i chrzescijanskiej etyce, co mozna sobie sprawdzic nawet na szybko jezeli sie nie lubi czytac ksiazek https://pl.wikipedia.org/wiki/Cywilizac ... i%C5%84ska" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak czy srak, czy sie to komus podoba (mi sie tez kiedys nie podobalo) czy nie, takie sa fakty. Mowie tu bez oceniania, bo co tu oceniac.
-
"Scrolls of the Megilloth" jest bardziej diabelską płytą niż cała dyskografia BEHEMOTH, nie mówiąc już o tym, że jest to 1000 razy lepsze muzycznie od ekipy Darskiego.nicram pisze:Zgadza się. Mortification to gówniane gówno nie mające nic wspólnego z death metalem. Do zaorania i zapomnienia. Wynaturzenie to dobre określenie tego obślizgłego czegoś. :-)COFFIN pisze:Bywały wynaturzenia tego typu w obrębie tego, czy tamtego gatunku. Jednak to tylko pojedyncze przypadki niemające znaczenia w kontekście całości.Triceratops pisze: Tak? A jak spiewaja o Bogu, np Mortification?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Tak, oczywiście. A Ziemia jest płaska. Diabelska płyta w przypadku Mortification to co najmniej oksymoron. Śmieszne chrześcijańskie gówno, ale rozumiem, że czujesz wewnętrzny imperatyw, żeby ich bronić. :-)Pacjent pisze: "Scrolls of the Megilloth" jest bardziej diabelską płytą niż cała dyskografia BEHEMOTH, nie mówiąc już o tym, że jest to 1000 razy lepsze muzycznie od ekipy Darskiego.
-
Oczywiście. Bardzo dobry zespół na 3-4 pierwszych płytach.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- postuje jak opętany!
Panowie, a co powiecie na INCUBUS ''Serpent Temptation''? Znakomita płyta, a przy tym jedno z prekursorskich, death metalowych dokonań. Jednak teksty z tego albumu zawierają chrześcijańskie przesłanie, np. w jednym utworze zespół z całą mocą i niezachwianą pewnością zapowiedział powtórne i bliskie przyjście Chrystusa, który ma zrobić porządek na Ziemi i odpłacić grzesznikom. To już nie przelewki, nie jest to bajanie o niebieskich ogrodach, ale konkretne, mocne przesłanie.
In God We Trust
- nagrobek
- zahartowany metalizator
jebać.
-
- zahartowany metalizator
A ja odkąd tylko wróciłeś do "swojej pierwotnej formy" to jestem ciekaw, co właściwie próbujesz sobie powetować i pewnie jak niektórzy stąd też mam już parę hipotez ;)nicram pisze:Tak, oczywiście. A Ziemia jest płaska. Diabelska płyta w przypadku Mortification to co najmniej oksymoron. Śmieszne chrześcijańskie gówno, ale rozumiem, że czujesz wewnętrzny imperatyw, żeby ich bronić. :-)Pacjent pisze: "Scrolls of the Megilloth" jest bardziej diabelską płytą niż cała dyskografia BEHEMOTH, nie mówiąc już o tym, że jest to 1000 razy lepsze muzycznie od ekipy Darskiego.