POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

17-01-2019, 17:05

Tak czy siak, większość z was ma albo wkrótce będzie mieć logo :)

Obrazek
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-01-2019, 17:05

Triceratops pisze:
nicram pisze:[
Triceratops pisze: To smutne i troche zalosne, ze wiekszosc osob teoretycznie wyksztalonych demonstruje prymitywny ateizm oparty na jebaniu w kler, ktory oczywiscie jest wrzodem i patologia,
No mój apaszkowy potworze widzę w Tobie pewnego rodzaju rozdarcie. Nie chcesz żeby jebać kler, choć jest to wrzód i patologia? Właśnie, że wrzody trzeba wycinać a patologię tępić. Chciałbym Ci jakoś dodać otuchy, ale nie wiem jak. :-)
No chyba nie zrozumiales tego co napisalem, napisalem, ze kler, a wlasciwie jego zachowanie to patologia, wiec w czym masz problem? Kler jako szeroko rozumiana kasta kaplanska w niemal kazdej zinstytucjonalizowanej religii jest patologia i wypaczeniem jej zasad. Nie widze tu zadnej sprzecznosci. Napisalem, ze jedynie opieranie swojego ateizmu na podstawie czynow jakichs degeneratow jest plytkie i w zasadzie ludziom wyksztalconym nie przystoi.
Cieszę się, że już mi wyjaśniłeś. Tylko nie rozumiem, do kogo tutaj skierowany był tamten post. Wszak chyba nikt nie wykazuje postawy, którą zdiagnozowałeś. Myślę, że niektórzy walczą z klerem, bo trzeba z nim walczyć celem wyplenienia zła. :-) Nikt chyba nie wspominał o ateizmie?
all the monsters will break your heart
535

17-01-2019, 17:07

TheDude pisze:Tak czy siak, większość z was ma albo wkrótce będzie mieć logo :)

Obrazek
Nie mam domofonu. Nie przedrze się. Zresztą chyba mnie wykreślili bo nawet ministranci nie zostawiają karteczek, ani kościelny nie dociera z ciałem pana we walizce.
Awatar użytkownika
nicram

17-01-2019, 17:08

TheDude pisze:Tak czy siak, większość z was ma albo wkrótce będzie mieć logo :)

Obrazek
Ja nie. A najśmieszniejsze jest to, że nie tak powinno się to pisać. Tylko C+M+B od Christus Mansionem Benedicat. Katolicy i nie wiedzą. :-)
Awatar użytkownika
COFFIN

17-01-2019, 18:01

Triceratops pisze: Tak? A jak spiewaja o Bogu, np Mortification?
Bywały wynaturzenia tego typu w obrębie tego, czy tamtego gatunku. Jednak to tylko pojedyncze przypadki niemające znaczenia w kontekście całości.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Drone

17-01-2019, 18:16

COFFIN pisze:
Bywały wynaturzenia tego typu w obrębie tego, czy tamtego gatunku. Jednak to tylko pojedyncze przypadki niemające znaczenia w kontekście całości.
To mniej więcej tak jak pisać, że czarna skóra nie definiuje wyglądu mieszkańców środkowej Afryki, bo raz na jakiś czas urodził się tam albinos :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
nicram

17-01-2019, 18:28

COFFIN pisze:
Zgadza się. Mortification to gówniane gówno nie mające nic wspólnego z death metalem. Do zaorania i zapomnienia. Wynaturzenie to dobre określenie tego obślizgłego czegoś. :-)
Awatar użytkownika
Triceratops

17-01-2019, 18:29

nicram pisze: Cieszę się, że już mi wyjaśniłeś. Tylko nie rozumiem, do kogo tutaj skierowany był tamten post. Wszak chyba nikt nie wykazuje postawy, którą zdiagnozowałeś. Myślę, że niektórzy walczą z klerem, bo trzeba z nim walczyć celem wyplenienia zła. :-) Nikt chyba nie wspominał o ateizmie?
Zatem po prostu ze szlachetnych pobudek walczysz z klerem jako rakiem toczacym organizm twojego kochanego kosciola? :D Raczej watpie, no chyba, ze mnie zadziwisz. Bo taka walka jest jak najbardziej szlachetna, pokonac zlo w kosciele, zeby kosciol stal sie znowu fajny ;)
Bo ja z kolei nie rozumiem osob, ktore wg mnie powinny sie cieszyc, ze kosciol toczy zlo, a zapamietale walcza o dobro w nim. W koncu jezeli ktos zle zyczy kosciolowi to ktos taki powinien sie z takich degeneracyjnych procesow cieszyc.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
nicram

17-01-2019, 18:39

Triceratops pisze:
nicram pisze: Cieszę się, że już mi wyjaśniłeś. Tylko nie rozumiem, do kogo tutaj skierowany był tamten post. Wszak chyba nikt nie wykazuje postawy, którą zdiagnozowałeś. Myślę, że niektórzy walczą z klerem, bo trzeba z nim walczyć celem wyplenienia zła. :-) Nikt chyba nie wspominał o ateizmie?
Zatem po prostu ze szlachetnych pobudek walczysz z klerem jako rakiem toczacym organizm twojego kochanego kosciola? :D Raczej watpie, no chyba, ze mnie zadziwisz. Bo taka walka jest jak najbardziej szlachetna, pokonac zlo w kosciele, zeby kosciol stal sie znowu fajny ;)
Bardzo lubię Twoje poczucie humoru. :-) Ja nie walczę z klerem. Trzymam się od tego gówna z daleka. Chyba, że ignorowanie to także walka. W sumie chyba tak.:-) Myślę, że taka postawa w dalszej perspektywie może zdziałać więcej niż fizyczna anihilacja. :-) Taki proces zachodził w co bardziej światłych społeczeństwach (np. Czechach, Holandii) i wywiera skutki długofalowe. Atakowanie sprawia, że napotyka się na opór, co zawsze mobilizuje przeciwnika. A wystarczy, żeby przeciwnik sam się wykończył. :-)
Triceratops pisze:Bo ja z kolei nie rozumiem osob, ktore wg mnie powinny sie cieszyc, ze kosciol toczy zlo, a zapamietale walcza o dobro w nim. W koncu jezeli ktos zle zyczy kosciolowi to ktos taki powinien sie z takich degeneracyjnych procesow cieszyc.
Bingo i tak właśnie jest. Ja się cieszę. Trzeba tylko głośno o tym mówić, bo motłoch ma tendencję do zapominania. A jak wiadomo powtarzanie jest matką nauki. :-)
BOLEK
weteran forumowych bitew

18-01-2019, 10:28

[youtube][/youtube]
popieram
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

18-01-2019, 17:21

BOLEK pisze:[youtube][/youtube]
popieram
Wronski to bardzo madry facet (pomimo niektorych swoich opinii, ale zwalam to na koniecznosc z wiadomych wzgledow).
KVLT lizania CZASZKI
535

18-01-2019, 17:49

To o czym mówi ten jegomość nie jest dla mnie żadną nowością. Przecież rządzą nami ludzie, którzy nie potrafią rozwiązać kwestii skupu butelek. Od niemal trzydziestu jebanych lat.
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

19-01-2019, 01:27

nicram pisze:Ja nie walczę z klerem. Trzymam się od tego gówna z daleka. Chyba, że ignorowanie to także walka. W sumie chyba tak.:-) Myślę, że taka postawa w dalszej perspektywie może zdziałać więcej niż fizyczna anihilacja. :-) Taki proces zachodził w co bardziej światłych społeczeństwach (np. Czechach, Holandii) i wywiera skutki długofalowe. Atakowanie sprawia, że napotyka się na opór, co zawsze mobilizuje przeciwnika. A wystarczy, żeby przeciwnik sam się wykończył. :-)
To jest mądre. Pochwalam.
Obrazek
Efowski
weteran forumowych bitew

19-01-2019, 12:06

Triceratops pisze:
Wszyscy znamy te historie tak z grubsza ale to tylko z grubsza i nci wiecej. Wg Konencznego zyjemy teraz w cywilizacji zachodniej wywodzacej sie z cywilizacji lacinskiej, ktora jest oparta na greckiej filozofii, rzymskim prawie i chrzescijanskiej etyce, co mozna sobie sprawdzic nawet na szybko jezeli sie nie lubi czytac ksiazek https://pl.wikipedia.org/wiki/Cywilizac ... i%C5%84ska" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak czy srak, czy sie to komus podoba (mi sie tez kiedys nie podobalo) czy nie, takie sa fakty. Mowie tu bez oceniania, bo co tu oceniac.
Ciężko, żeby Koneczny uważał inaczej;]. Ciekawiej wygląda to u Toynbee. Natomiast znając historię mniej z grubsza, (i nie tylko ją) te fakty wyglądają nieco inaczej. Czy raczej dostajemy dużo bardziej pełny i szczegółowy obraz. Co do wspomnianej etyki chrześcijańskiej (która w raczej średnim stopniu wywodzi się z tej religii - zwłaszcza w jej pierwszej fazie funkcjonowania), to można by to skomentować następująco. To, że - w uproszczeniu na potrzeby dyskusji - zasady moralne dookreśla się akurat takim przymiotnikiem, jest wynikiem największej obrotności Chrześcijaństwa. I mocy finansowej:]
Pacjent

19-01-2019, 12:08

nicram pisze:
COFFIN pisze:
Zgadza się. Mortification to gówniane gówno nie mające nic wspólnego z death metalem. Do zaorania i zapomnienia. Wynaturzenie to dobre określenie tego obślizgłego czegoś. :-)
"Scrolls of the Megilloth" jest bardziej diabelską płytą niż cała dyskografia BEHEMOTH, nie mówiąc już o tym, że jest to 1000 razy lepsze muzycznie od ekipy Darskiego.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

19-01-2019, 14:24

Pacjent pisze: "Scrolls of the Megilloth" jest bardziej diabelską płytą niż cała dyskografia BEHEMOTH, nie mówiąc już o tym, że jest to 1000 razy lepsze muzycznie od ekipy Darskiego.
Tak, oczywiście. A Ziemia jest płaska. Diabelska płyta w przypadku Mortification to co najmniej oksymoron. Śmieszne chrześcijańskie gówno, ale rozumiem, że czujesz wewnętrzny imperatyw, żeby ich bronić. :-)
Pacjent

19-01-2019, 14:36

Oczywiście. Bardzo dobry zespół na 3-4 pierwszych płytach.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Agony
postuje jak opętany!

19-01-2019, 18:56

Panowie, a co powiecie na INCUBUS ''Serpent Temptation''? Znakomita płyta, a przy tym jedno z prekursorskich, death metalowych dokonań. Jednak teksty z tego albumu zawierają chrześcijańskie przesłanie, np. w jednym utworze zespół z całą mocą i niezachwianą pewnością zapowiedział powtórne i bliskie przyjście Chrystusa, który ma zrobić porządek na Ziemi i odpłacić grzesznikom. To już nie przelewki, nie jest to bajanie o niebieskich ogrodach, ale konkretne, mocne przesłanie.
In God We Trust
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

19-01-2019, 19:11

jebać.
byrgh
zahartowany metalizator

19-01-2019, 19:12

nicram pisze:
Pacjent pisze: "Scrolls of the Megilloth" jest bardziej diabelską płytą niż cała dyskografia BEHEMOTH, nie mówiąc już o tym, że jest to 1000 razy lepsze muzycznie od ekipy Darskiego.
Tak, oczywiście. A Ziemia jest płaska. Diabelska płyta w przypadku Mortification to co najmniej oksymoron. Śmieszne chrześcijańskie gówno, ale rozumiem, że czujesz wewnętrzny imperatyw, żeby ich bronić. :-)
A ja odkąd tylko wróciłeś do "swojej pierwotnej formy" to jestem ciekaw, co właściwie próbujesz sobie powetować i pewnie jak niektórzy stąd też mam już parę hipotez ;)
ODPOWIEDZ