SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: SARS-CoV-2

14-05-2021, 09:39

Ascetic pisze:
14-05-2021, 09:32
Mam pytanie o zakres szurostwa. Czy ten co rozwala się jedną nogą na jednym fotelu a drugą na drugim to też szur? Czy tylko wzburzony, obserwujący i nie kminiący rzeczywistości? Czy podjudzanie i zadawanie powierzchownie pytań, z zakresu, "kij w szprychy", to już szurostwo, czy tylko aspirowanie do tego grona? Bo mam dylemat.
No to trochę jak z byciem gejem. Jak bezwarunkowo jarają cię wyłącznie faceci, to jesteś gejem. Jak wolisz płoodozmian to biseksualistą ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

14-05-2021, 09:41

maciek z klanu pisze:
empir pisze:
14-05-2021, 08:10
Może ma home offfice? ;)

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Akurat prawda
No to ściągnij maseczkę w domu ;)

Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

14-05-2021, 09:43

Ostatnio widziałem, jak czterech milicjantów z megasuki legitymowało dwóch na oko ledwie pełnoletnich szurów za brak maseczki. Zabawnie to wyglądało, gdy weryfikowali zdjęcia z dokumentów z rzeczywstością, a zatrzymani mieli już ryje pozakrywane kominami :)

Jeśli chodzi o pracę w biurze, to moje lepsze pół ma nakaz pracy w maseczce (administracja publiczna, bez kontaktu z interesantami). Wcześniej mieli pozwolenie na przyłbice, ale znieśli, bo hur dur trzeba mordy schować bardziej. Kurwowała na czym świat stoi, ale po miesiącu się przyzwyczaiła i teraz w namordniku trzaska nawet nadgodziny.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

14-05-2021, 09:44

Hatefire pisze:
maciek z klanu pisze:
14-05-2021, 08:33
To jest plaga te noszenie masek pod nosem i dumny wyraz twarzy ,,ale was wyjebałem idioci,,. Niestety dziwi mnie ze ochrona na to niereaguje, wiem ze dziadki itd ale wynika to z tego ze nikt tych sklepów nie kontroluje z zew
Szury to specyficzny gatunek. W trakcie epidemii dżumy rozdrapywaliby obrzęki chorych byle udowodnić, że choroby nie ma, tylko to spisek gibelinów z podpuszczenia Cesarza Rzeszy Niemieckiej :-D

Potem by pozdychali oczywiście na dżumę.
Podejrzewam że czasach epidemii dżumy z szurami się nie pierdolili.

Pewne jest to że i w tamtych czasach i w obecnych szura cechował deficyt intelektualny i wiara w zabobony.

Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-05-2021, 09:45

Hatefire pisze:
Ascetic pisze:
Mam pytanie o zakres szurostwa. Czy ten co rozwala się jedną nogą na jednym fotelu a drugą na drugim to też szur? Czy tylko wzburzony, obserwujący i nie kminiący rzeczywistości? Czy podjudzanie i zadawanie powierzchownie pytań, z zakresu, "kij w szprychy", to już szurostwo, czy tylko aspirowanie do tego grona? Bo mam dylemat.
No to trochę jak z byciem gejem. Jak bezwarunkowo jarają cię wyłącznie faceci, to jesteś gejem. Jak wolisz płoodozmian to biseksualistą ;-)
Nie znam tematu, ale ok :lol:

Zaklasyfikuję sobie po swojemu. Może jako wersję light, a może, jako wersję "trochę się boję, ale bym chciał". Mówię oczywiście o tym szurostwie. Bo tak czytam, te "braki konsekwencji", pytania do pytań i dywagacje z zakresu "a co z pracownikami w biurach"? Co do puszczania na żywioł nie ma watpliwości. Puścić to se można, wiadomo co, po cichaczu, ewentualnie latawiec na plaży w Łebie. Tutaj jawne szurostwo.
Ostatnio zmieniony 14-05-2021, 09:46 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Duban pisze:Ostatnio widziałem, jak czterech milicjantów z megasuki legitymowało dwóch na oko ledwie pełnoletnich szurów za brak maseczki.
No tak. Dzieci i kobiet się nie boją. Do kozaków już nie fikną.

Awatar użytkownika
Ascetic

14-05-2021, 09:47

empir pisze:
Duban pisze:Ostatnio widziałem, jak czterech milicjantów z megasuki legitymowało dwóch na oko ledwie pełnoletnich szurów za brak maseczki.

Nie do końca prawda. Ostatnio na opolszczyźnie wybili zęby jakiemuś bus-kierowcy, bo śmiał zwrócić wolnościowcowi uwagę. I. w ramach tej zabranej wolności, uwolnił człowieka od zębów.
Poro
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

14-05-2021, 09:48

Ascetic pisze:
Hatefire pisze:
Ascetic pisze:
Nie znam tematu, ale ok Obrazek

Zaklasyfikuję sobie po swojemu. Może jako wersję light, a może, jako wersję "trochę się boję, ale bym chciał". Mówię oczywiście o tym szurostwie. Bo tak czytam, te "braki konsekwencji", pytania do pytań i dywagacje z zakresu "a co z pracownikami w biurach"? Co do puszczania na żywioł nie ma watpliwości. Puścić to se można, wiadomo co, po cichaczu, ewentualnie latawiec na plaży w Łebie. Tutaj jawne szurostwo.
Czym innym jest lęk i niewiedza a czym innym pierdolenie głupot przy braku wiedzy.
Jeśli tylko się czegoś lękasz lub nie ma wiedzy na temat szczepionek i wirusa to spoko. Jest nas wielu.
Ale jeśli mimo to pierdolisz o czipach i depopulacji to jesteś już szurem Obrazek

Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

14-05-2021, 09:49

Ascetic pisze:
empir pisze:

Nie do końca prawda. Ostatnio na opolszczyźnie wybili zęby jakiemuś bus-kierowcy, bo śmiał zwrócić wolnościowcowi uwagę. I. w ramach tej zabranej wolności, uwolnił człowieka od zębów.
No ale to chyba była jakaś patola a nie milicja.

Awatar użytkownika
Ascetic

14-05-2021, 09:51

empir pisze:
14-05-2021, 09:49
Ascetic pisze:
empir pisze:

No ale to chyba była jakaś patola a nie milicja.

Racja. Sorry, nie doczytałem. A i robię trzy na raz. W rzeczy samej to jakiś skurwiały matoł co się pewnie naoglądał za dużo joł-tiuba pewnie był.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

14-05-2021, 09:58

empir pisze:
14-05-2021, 09:48
Jeśli tylko się czegoś lękasz lub nie ma wiedzy na temat szczepionek i wirusa to spoko.
No tylko to poniekąd durna postawa. Znasz się na konstrukcji autobusów, tramwajów pociągów, samolotów itp? Jednak korzystasz z tych środków transportu, ufając, że ma wszelkie certyfikaty, dopuszczenia itp. Generalnie cała nasza cywilizacja opiera się na zaufaniu do klasy merytorycznej. Wiadomo np. lekarze nie są wolni od ludzkich przywar, ale tu wchodzi statystyka. Szansa, że np kolega Sybir będzie wygadywał bzdury jest mniejsza niż w przypadku Pana Zięby specjalisty od maszyn górniczych.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

Co do samych pał. W tym szurowskim lol kontencie jest jedna sprawa, która mnie uderzyła. Właściwie pozytywna, w sensie, że unaocznia coś, z czego ja sobie akurat nie zdawałem sprawy*. Ci artyści z tych konkretnych, czy biedkowych kanałów, jak na tych swoich 30 osobowych antykowidowych "manifestacjach" zaczepiają psy, to te, albo się chowają po krzakach, albo coś dyskutują, ewidentnie nie znając przepisów. Kilka szurków, bez wykształcenia prawniczego, co sobie przewertowały kodeks i poczytały w internecie o prawie, potrafi w 3 minuty zagiąć tych nieuków. Śmieszne i straszne. Inna sprawa, że jest to w większości na live'ach. Jakby nie to pewnie, byłby szturchaniec, albo po stachowiakowemu kop na ryj a nie wymachiwanie konstytucją.

* swoją drogą, moje ostatnie pobyty w podwarszawskim komisariacie jak mi gość, ziomeczek taki ichni, machał wyposażeniem drzwi pod nosem (potocznie zwanym ...ką), tylko to potwierdzają. Z akcji, która była też dla mnie gruba, skończyło się na tą chwilę, odpukać, bez konsekwencji. Takie to przygotowanie. A same rozmowy, nie wpuszczenie osoby na kom, mechanizmy na miejscu, to jak z jakiegoś hujowego filmu o albańskiej licji. Chyba mental i przygotowanie to jeszcze z zaszłych lat pozostały.

I na tym te matolskie szurostwo płynie i bazuje. Matoł vs matoł i jest jak jest. A wystarczyłyby klarowne przepisy, przygotowane służby i by się skończyło pyszczenie po ulicach. A tak, raz w prawo. Raz w lewo.
Ostatnio zmieniony 14-05-2021, 10:07 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

14-05-2021, 10:04

Ascetic pisze:
Co do samych pał. W tym szurowskim lol kontencie jest jedna sprawa, która mnie uderzyła. Właściwie pozytywna, w sensie, że unaocznia coś, z czego ja sobie akurat nie zdawałem sprawy. Ci artyści z tych konkretnych, czy biedkowych kanałów, jak na tych swoich 30 osobowych antykowidowych "manifestacjach" zaczepiają psy, to te, albo się chowają po krzakach, albo coś dyskutują, ewidentnie nie znając przepisów. Kilka szurków, bez wykształcenia prawniczego, co sobie przewertowały kodeks i poczytały w internecie o prawie, potrafi w 3 minuty zagiąć tych nieuków. Śmieszne i straszne. Inna sprawa, że jest to w większości na live'ach. Jakby nie to pewnie, byłby szturchaniec, albo po stachowiakowemu kop na ryj a nie wymachiwanie konstytucją.
Sorry człowiek wybitny ze mnie jest, ale naprawdę bez problemu zarabiam lepszą kasę gdzie indziej. Ludzie chcą taniego państwa proszę bardzo, ale niech nie plują się potem na przytępawych policjantów czy urzędników. Dostajesz to za co płacisz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

14-05-2021, 10:05

Hatefire pisze:
14-05-2021, 10:04
Ascetic pisze:
Co do samych pał. W tym szurowskim lol kontencie jest jedna sprawa, która mnie uderzyła. Właściwie pozytywna, w sensie, że unaocznia coś, z czego ja sobie akurat nie zdawałem sprawy. Ci artyści z tych konkretnych, czy biedkowych kanałów, jak na tych swoich 30 osobowych antykowidowych "manifestacjach" zaczepiają psy, to te, albo się chowają po krzakach, albo coś dyskutują, ewidentnie nie znając przepisów. Kilka szurków, bez wykształcenia prawniczego, co sobie przewertowały kodeks i poczytały w internecie o prawie, potrafi w 3 minuty zagiąć tych nieuków. Śmieszne i straszne. Inna sprawa, że jest to w większości na live'ach. Jakby nie to pewnie, byłby szturchaniec, albo po stachowiakowemu kop na ryj a nie wymachiwanie konstytucją.
Sorry człowiek wybitny ze mnie jest, ale naprawdę bez problemu zarabiam lepszą kasę gdzie indziej. Ludzie chcą taniego państwa proszę bardzo, ale niech nie plują się potem na przytępawych policjantów czy urzędników. Dostajesz to za co płacisz.
Słusznie.Biorą z łapanki, po taniości. Później po dwóch stronach barykady stają cymbały i jest jak jest.
Poro
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

14-05-2021, 10:34

Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

14-05-2021, 10:36

Headcrab pisze:
14-05-2021, 10:34
Ciekawe jak sprawdzą na ulicy czy ktoś jest zaszczepiony. Może po żółtej opasce na ręku? :facepalm:
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Ascetic

14-05-2021, 10:40

^^ Szury są słodkie. Pośrednio w temacie.

Ukuły pojęcie "segregacja sanitarna", tak, żeby być męczennikami. Teraz nawet czytam, że sa konotacje z żydami, opaski, getta, obozy ... Macie wy jednak nieźle nawalone we łbach. Oj macie.
Poro
vicotnick
rasowy masterfulowicz

14-05-2021, 10:57

Profesor Miłosz Parczewski, lekarz naczelny do spraw COVID-19 w szpitalu wojewódzkim w Szczecinie zaproponował wprowadzenie "godziny policyjnej, a nawet wprowadzenie zakazu przemieszczania się między województwami dla osób, które nie chcą się szczepić".
Panopticon
w mackach Zła

14-05-2021, 10:59

Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

14-05-2021, 11:09

Czujesz się jak Żyd z tamtych czasów? :D
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Zablokowany