14-05-2021, 09:58
Co do samych pał. W tym szurowskim lol kontencie jest jedna sprawa, która mnie uderzyła. Właściwie pozytywna, w sensie, że unaocznia coś, z czego ja sobie akurat nie zdawałem sprawy*. Ci artyści z tych konkretnych, czy biedkowych kanałów, jak na tych swoich 30 osobowych antykowidowych "manifestacjach" zaczepiają psy, to te, albo się chowają po krzakach, albo coś dyskutują, ewidentnie nie znając przepisów. Kilka szurków, bez wykształcenia prawniczego, co sobie przewertowały kodeks i poczytały w internecie o prawie, potrafi w 3 minuty zagiąć tych nieuków. Śmieszne i straszne. Inna sprawa, że jest to w większości na live'ach. Jakby nie to pewnie, byłby szturchaniec, albo po stachowiakowemu kop na ryj a nie wymachiwanie konstytucją.
* swoją drogą, moje ostatnie pobyty w podwarszawskim komisariacie jak mi gość, ziomeczek taki ichni, machał wyposażeniem drzwi pod nosem (potocznie zwanym ...ką), tylko to potwierdzają. Z akcji, która była też dla mnie gruba, skończyło się na tą chwilę, odpukać, bez konsekwencji. Takie to przygotowanie. A same rozmowy, nie wpuszczenie osoby na kom, mechanizmy na miejscu, to jak z jakiegoś hujowego filmu o albańskiej licji. Chyba mental i przygotowanie to jeszcze z zaszłych lat pozostały.
I na tym te matolskie szurostwo płynie i bazuje. Matoł vs matoł i jest jak jest. A wystarczyłyby klarowne przepisy, przygotowane służby i by się skończyło pyszczenie po ulicach. A tak, raz w prawo. Raz w lewo.
Ostatnio zmieniony 14-05-2021, 10:07 przez
Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
Poro