Choroba Ogień Kwiecień 2013 - MASSEMORD/MEDICO PESTE i in.

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: Choroba Ogień Kwiecień 2013 - MASSEMORD/MEDICO PESTE i i

14-04-2013, 07:05

Foxhound pisze:Massemord... nie mam pytań.
+1
Medico Peste, który znam wyrywkowo, też całkiem ciekawie wypadli choć perkusista za dużo pali:) Trzeba się zaopatrzyć w ich debiut. Wszedłem do klubu gdy swój występ kończyła pann HZ i nie było mi dane zakumać o co chodzi. Dead Factory wolałbym obejrzeć na siedząco. W sumie to nie spodziewałem się, że ten projekt ma taką właśnie formę. Ciężko mi to oceniać z innej perspektywy niż "zwykła tęsknota" bo w takich klimatach się wychowywałem. Massemord elegancko przykurwili ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu. No nie spodziewałem się, że na żywo wychodzi z tej muzy taki pazur (ten ze środkowego palca oczywiście). Zrobił się fajny młyn, w którym raz po raz połyskiwała łysina kolegi metalized (salut!), i - takie odniosłem wrażenie - dało to muzykom dodatkowego kopa. Frekwencyjnie u Bazyla raczej średnia plus w porównaniu z ostatnimi koncertami North i Arkona, ale nie ma na co narzekać. Dodatkowo gdzieś z boku jakiś nieszczęśnik odprawiał swój wieczór kawalerski. Ogólnie jeżeli ktoś zastanawia się jeszcze nad pójściem to warto się wybrać. Pozdrowienia dla forumiarzy i dla tych, dzięki którym mogłem się na tym koncercie znaleźć. Let the world end in fire!
Awatar użytkownika
Harlequin

14-04-2013, 08:36

i nawet ja widziałem CAŁY występ MasseMord. Wrazenia bardzo dobre, choc miałem wrażenie, ze z tyłu sali brzmienie było bardziej czytelne :)
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

14-04-2013, 13:47

Z okazji, że bylem niedaleko Wrocka to zaliczylem dwa przystanki- Wroclaw i Poznań, fakt, ze wrocławski koncert dla mnie trwał raczej niezbyt długo- głównie spędzono na zewnątrz klubu konwersacje czyniąc z kilkoma osobami, które w sumie były powodem mojej tam obecności.
Hekte Zaren- darła sie na mnie jakaś zakryta baba a ja nic nie zrobilem, potem postalem pod sceną na Medico- znudzili mnie troche niestety- zawód lekki jak dla mnie, Dead factory olalem a MasseMord widziałem z 10 minut po czym udałem sie dalej ględzić.
Poznań to juz nieco aktywniejszy udział- Hekte na dystans spędzilem- takie długie intro to nie dla mnie, Medico obejrzalem- jakoś lepiej niż we Wrocławiu ale też zbroja nieskalana została, jak dla mnie pograli i poszli, emocji większych nie zaliczylem. Tak samo jak we Wrocku- DF olano, Massemord-cały set, nawet nieco glaca łysa poświecilem w moshu jak tam powyżej doniosły tajne słuzby wywiadowcze haha. Zdecydowanie udany występ Massemord. Wypadnie nowy materiał zakupić. Dzis Toruń ale starczy tego kto za mnie do pracy jutro pójdzie :D, nie jestem DiaHardem hekte ani nawet massemord
Ostatnio zmieniony 15-04-2013, 05:57 przez metalized, łącznie zmieniany 1 raz.
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
RopetAvSjelen
rozkręca się
Kontakt:

14-04-2013, 23:03

A więc... według mnie ogólne wrażenia z koncertu dobre. Hekte Zaren długo nie zniosłam, niestety nie przemówiło to do mnie kompletnie. Tak samo nie widziałam Dead Factory, bo wolałam posiedzieć i pogadać przy piwie. Co do MasseMord i Medico Peste - podobało mi się i to nawet bardzo. Ogólnie nic tylko iść!
Awatar użytkownika
Loathe
postuje jak opętany!

15-04-2013, 10:04

Hekate- nie zdążyłem.
M. Peste- nie wiem czy grali coś z demo, bo się odrobinę spóźniłem, ale materiał z debiutu na żywo wypada dość średniawo.
D. Factory- załapałem się tylko na końcówkę gdyż przy barze postanowiłem troszeczkę ostać i żałuje, gdyż to co zobaczyłęm bardzo mię się podobało (muzyka plus wiele dead factory na projektorze)
MMord- za dużo z nowej płyty, za mało z LTWB, ale Terrorcrusade było za co +, ogółem tak na 3 z plusem u mnie jak i cały gig.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-04-2013, 10:09

Hekate - chujnia na resorach
Paracletus Wannabies - nudny jak flaki z olejem kabaret form sierocych
Dead Factory - koncert wieczoru
MasseMord - coś tam brzdąkali, coś tam grali.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Vitriol
weteran forumowych bitew

15-04-2013, 10:46

czemu hekte aż taka chujnia? lublin dopiero w niedzielę. i nie paracletus tylko glorior belli ;)
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-04-2013, 10:51

Ja tam słyszę tylko nieudolne próby podpierdolenia Paracletus np kawałek "Tremendum et Fascinatio" - mega żałosna bieda, niedorozwinięta interpretacja Paracletus. A Hekte to egzaltowana nudna sraczka.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Vitriol
weteran forumowych bitew

15-04-2013, 10:59

mam nadzieję, że będzie trendowo i religijnie
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-04-2013, 11:03

No wiem, że lubisz takie trendowe i religijne klimaty.
Wolę kakaową dziurę!!
Vitriol
weteran forumowych bitew

15-04-2013, 11:03

lubię lubię
est

15-04-2013, 12:33

Plastek, to może wybierz się na jekieś kapele, które lubisz. O ile są takowe.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

15-04-2013, 12:46

Plastuś ma misję od Boga - słucha tylko chujowej muzyki i gra tylko w chujowe gry. Dzięki takiemu umęczaniu ciała i duszy może być pewny trafienia do Królestwa Niebieskiego. A Ty co zrobiłeś ze swoim życiem? masz ty wogóle rozum i godnośc człowieka?
Vitriol
weteran forumowych bitew

15-04-2013, 12:48

zostawcie plastka, ja go lubię tak jak on nie lubi bop
est

15-04-2013, 12:52

Dobra, zostawiamy go. Możesz go sobie wziąć;)
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

15-04-2013, 15:16

W bunkrze była pustka niczym w obozowym baraku po wieczornym prysznicu.
Medico - widziałem tylko fragment, z racji przetasowania kolejności zespołów. Z płyt fajnie, na żywo tak se.
Dead Factory - widziałem chwile. Gościnnie na wokalu chwilowe chórki Czesława. Ciekawe, ale nie na taki spęd.
Massemord - bywali w lepszej formie, ale alkohol i bardzo duże wrażenie po niesamowitym koncercie dzień wcześniej w Warszawie, miały zdecydowanie duży wpływ na odbiór.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

15-04-2013, 15:19

W Toruniu ok pomimo (a może właśnie dzieki ?) mizernej frekwencji. Metole jak metole, Hekate całkiem nieźle - odczepcie się od dziewczyny ;D, Fabryka pozamiatał - zajebisty kolejowo - przemysłowy łomot i doskonale dobrane wizualizacje. Nawet huta w której kupuję blachy była, o !
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

15-04-2013, 15:36

Loathe pisze:materiał z debiutu na żywo wypada dość średniawo.
A dlaczego tak jest? Moim zdaniem wygląda to tak: żeby wydobyć to, o co chodzi temu zespołowi potrzebne jest dobre nagłośnienie gitar, które robią cały klimat, a w warunkach koncertowych, gdzie w brzmieniu dominują niskie tony perkusji (przede wszystkim), basu i wokalu, gitary schowane są w tle i nie usłyszysz tego czego byś oczekiwał. Generalnie, Medico Peste odegrali materiał bardzo sprawnie, wokal dawał radę.
Plastek pisze:Ja tam słyszę tylko nieudolne próby podpierdolenia Paracletus np kawałek "Tremendum et Fascinatio" - mega żałosna bieda, niedorozwinięta interpretacja Paracletus.
Albumu Paracletus nie znam, ale kawałek Tremendum et Fascinatio jest, moim zdaniem, najlepszym utworem na płycie i na koncercie także był to najlepszy moment występu Medico Peste.

Dead Factory - wizualizacje były zaskakująco kapitalne.
Hekte Zaren - nawet ciekawy pomysł, ale do słuchania w domu, w warunkach koncertowych dla mnie jest to asłuchalne.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Planeswalker
rozkręca się

15-04-2013, 17:09

Hekte Zaren - nawet ciekawy pomysł, ale do słuchania w domu, w warunkach koncertowych dla mnie jest to asłuchalne.
Aye, coś w tym jest.
W domu jakoś to wszystko się trzyma kupy, że tak się wyrażę.
Ja chyba jeszcze za młody jestem by w pełni docenić taki performance :)
No ale jak komuś nie pasi Hekte Zaren w oryginalnym wydaniu, zawsze można posłuchać tego samego głosu na Duszę Wypuścił.
NIE
ODPOWIEDZ