Metallica, Slayer Warszawa Lotnisko Bemowo 16.06.2010
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Metallica, Slayer Warszawa Lotnisko Bemowo 16.06.2010
no jeszcze bylo z 20tu innych... ale chyba Megadeth sie spotkalo z najgorszym odbiorem przez metalowa brac.
- Rattlehead
Jakoś mnie się nie wydaje, żeby źle ich przyjęto. Przecież metalowa brać nie chciała ich puścić ze sceny. Piękny koncert, no piękny był 

support music, not rumors
-
- rasowy masterfulowicz
Rudy jest już za stary na thrash metal. Dobór kawałków oczywiście zajebisty ale zagrali je jakby im sie nie chcialo. Choc gdybym byl takim maniakiem Megadeth jak Ty tez bylbym zachwycony. Trzeba przyznac, ze tam gdzie stalem przyjecie mieli bardzo dobre.Rattlehead pisze:Właśnie wlazłem do domu. MEGADETH rozpierdolił wszystko z powierzchni ziemi. Jak mogło być słabo skoro zajebali cały Rust In Peace. Moc kurwa moc powiadam.
i całe kurwa szczescie ze nie zagrali Seasons. Zagrali:Slajer trochę zachowawczo, ale pierdolnięcie było, po RiP liczyłęm na całę Seasons...
World Painted Blood
Jihad
War Ensemble
Hate Worldwide
Dead Skin Mask
Beauty Through Order
Angel Of Death
Disciple
Chemical Warfare
Mandatory Suicide
South of Heaven
Raining Blood
niekoniecznie w takiej kolejnosci, i bylo zajebiscie!.
na scenie byli najlepsi, swietne show i zabawa na maksa.Metallica fajnie się zapowiadała ale po trzecim numerze nie mogłem już na to patrzeć. Może brzmieniowo ok, ale ogólnie chujnia.
[/quote]
to było piekne!!!:-)aha krążą słuchu tu i tam, że w sierpniu przypierdoli u nas Pan Morbid Angel z Panem Carcass'em
I AM MORBID
- Maleficio
- Kontakt:
Moje obserwacje jednak były inne. A tak wogóle to fani metaliki dla mnie są absolutną anty elitą metalu... coś jak fani Iron Maiden... znam ludzi co z metalu słuchają tylko Metaliki i nic innego... zero otwartości na inne kapele czy style... zero Deathspell Omegatorstwa;) Przesiedzieć koncert Slayera w ogródku piwnym... ?!?!?
- Mol
ja z kolei znam ludzi, ktorzy uwazaja sie za fanow DM, a nie potrafia docenic rozpierdolu, ktory Suffo robia na scenie
zycie ;p

- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Akurat ja wcale, a wcale nie lubię Suffocation i nie uważam się za fana DM, a stwierdzam, że Suffo są ścisłą czołówką jeśli chodzi o najlepsze koncerty metalowe. Takiej selektywności i "dołów" uświadczyć chyba można jeszcze tylko na Immalejszyn. A widziałem ich już 3 razy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- kocurejro
- postuje jak opętany!
Behemoth - na piwku, wtedy jeszcze bez kolejki, w sekunde
Anthrax - pozytywne zaskoczenie, nawet Belladonna dal rade, przy N.F.L. kupa w gaciach poraz pierwszy
Megadeth - piwko. kolejka 40 minut..dziekowa dla chlopakow.papu.
Slayer - nie narzekam, podobalo sie mnie, choc Araya zaczyna niedomagac. Raining blood - kupa w gaciach poraz drugi.
Metallica - setlista niemal idealna, swietne show, moze i bylo kilka pomylek, ale co tam. Przy Fade to black kupa w majtkach poraz 3 i ostatni.
Nie zaluje ani jednej wydanej zlotowki , o !
Anthrax - pozytywne zaskoczenie, nawet Belladonna dal rade, przy N.F.L. kupa w gaciach poraz pierwszy
Megadeth - piwko. kolejka 40 minut..dziekowa dla chlopakow.papu.
Slayer - nie narzekam, podobalo sie mnie, choc Araya zaczyna niedomagac. Raining blood - kupa w gaciach poraz drugi.
Metallica - setlista niemal idealna, swietne show, moze i bylo kilka pomylek, ale co tam. Przy Fade to black kupa w majtkach poraz 3 i ostatni.
Nie zaluje ani jednej wydanej zlotowki , o !

- Husar
- weteran forumowych bitew
Co do fanow metallicy to wiekszosc ktorych znam ma z metalem niewiele wspolnego. Metallica, happysad czy nirvana wszystko dla nich jest ok. Chyba w pewnym sesie na tym polega wielkosc mety, ze niby graja metal, a docieraja do wszystkich
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
-
- postuje jak opętany!
Mam mieszane odczucia, bo jakbym chciał sobie pobiegać to raczej nie na lotnisku a tak własnie było. Szkoda, ze jeszcze nie urządzli misiowych poranków o 7 rano, z pracy Warszawę na przełaj komunikacją kombinowaną ale korków nie udało się i tak uniknąć. Rezultat taki, że o istnieniu Behemotha na tym "festiwalu" nie miałem pojęcia. Zanim dodreptałem na Anthrax to skończyli grać, a w momencie jak zabrzmiało Holy wars zacząłem już biec pod scenę, zaliczając kilka upadków. Rozumiem uprzedzenie do Rudego wśród tych dla których metal zaczyna i kończy się na Slayer, ale w moim odczuciu odegranie całego Rust in Peace + kilku hiciorów było zacnym pomysłem i wyszło to naprawdę zakomicie. Może było bardziej statycznie od Anthrax, nie wiem bo niestety nie miałem porównania. Natomiast Slayer- klękajcie narody, obawiałem się ze kondycyjnie Araya nie da rady a i tak zabili, spod sceny ledwo wylazłem i do tej pory jestem nieco połamany. Koncert rewelacja brak słów poza tym, że Raining Blood w takim słońcu tylko działało mi na nerwy.
Metallica, perwszy raz widziałem na żywca choć okazji było wiele. Fajnie było postać bliziutko i posuchać ale o szleństwie już nie było mowy. Żal mi do tej pory koncertu Anthrax, chetnie wybrałbym się do Czech jakby nie było za późno bo mam pewin niedosyt.
Metallica, perwszy raz widziałem na żywca choć okazji było wiele. Fajnie było postać bliziutko i posuchać ale o szleństwie już nie było mowy. Żal mi do tej pory koncertu Anthrax, chetnie wybrałbym się do Czech jakby nie było za późno bo mam pewin niedosyt.
- deusk
- rozkręca się
Niestety widziałem tylko Slayera i Metę. I zdziwiła mnie jedna rzecz, a mianowicie brzmienie Slayera Potęga normalnie.
Do tej pory na otwartych przestrzeniach tu dźwięk zanikał tam brakło tempa a tu szok normalnie. Co do mety jak zwykle zajebiście, chodź to prawda, że gra Larsa coraz bardziej irytująca.
Do tej pory na otwartych przestrzeniach tu dźwięk zanikał tam brakło tempa a tu szok normalnie. Co do mety jak zwykle zajebiście, chodź to prawda, że gra Larsa coraz bardziej irytująca.
-
- postuje jak opętany!
no ale niektóre artykuły to rozpierdalają normalnie:
http://www.tvn24.pl/-1,1661048,0,1,wars ... omosc.html
"Około godziny 18 na scenie rozbrzmiały dźwięki zespołu Megadeth, który ucieszył fanów utworami z najnowszej płyty "Rust in Peace".
A propo's Metallicy zdziwiłem się konkretnie, że wokal Hetfielda nie drażnił tak bardzo jak się spodziewałem, może to efekt spożytego piwa?
http://www.tvn24.pl/-1,1661048,0,1,wars ... omosc.html
"Około godziny 18 na scenie rozbrzmiały dźwięki zespołu Megadeth, który ucieszył fanów utworami z najnowszej płyty "Rust in Peace".
A propo's Metallicy zdziwiłem się konkretnie, że wokal Hetfielda nie drażnił tak bardzo jak się spodziewałem, może to efekt spożytego piwa?
-
- rozkręca się
Wracali z wczorajszego koncertu , 55 osób w autokarze , przyjebał w ciężarówke , o kurwa !
http://www.tvn24.pl/-1,1661055,0,1,wrac ... omosc.html
http://www.tvn24.pl/-1,1661055,0,1,wrac ... omosc.html
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Przez pierdolone korki dotarliśmy z kumplem na lotnisko po 18, Megadeth wchodził akurat z Tornado of Souls. Cóż mogę powiedziec, to co słyszałem, wypadło zajebiście. "Polaris", "Headcrusher" zaskoczyło mnie "Sweating Bullets". ogólnie zajebiście, gdyby nie to, ze nie mając czapki ani okularów musiałem trzymac łape przy czole, żeby cokolwiek widziec.
Slayer - OŻESZKURWAJAPIERDOLE. Tomek na prezydenta, genialny set, i zupełnienie nie rozumiem zarzutów o to, że nie domaga. Jak kurwa nie domaga?W tym wieku, po dopiero co przebytej chorobie i operacji? Mistrzostwo świata, jak przyjebał w Angel of Death albo Raining Blood, to myślałem, że mnie z butów wypierdoli.Setlistę Mort wklejał gdzies wyżej, a ja powiem tyle, że zabrakłow mi czegos z Hell Awaits, chocby tytułowego czy Necrophiliac. No ale set i tak mocarny.
Meta - No cóż, ja tam na nich nie jechałem, więc wycofałem sie trochę, poszedłem z kumplem na ciepłą herbatę i pooglądałem z tyłu. Ładnie zaczęli, bo od "Creeping Death" a pózniejszej kolejności nie jestem pewien, ale napewno poleciało: Four Horsemen, Fade to Black, Sanitarium, Enter Sandman, One, Master of Puppets i gdzies na bisach Seek & Destroy. Tyle rozpoznałem i zapamiętałem, kumpel mówił, że był jeszcze Some Kind of Monster, ale że ja nie znam niczego co wydali po And Justice for All, to nie wiem. Aha, i perkusja w One mnie rozjebała
jak ktoś kto słyszał to wykonanie, i TE STOPY, a mimo to utrzymuje, że Ulrich jest zajebistym bębniarzem, to chyba jest głuchy, albo w ogóle nie ma wyczucia tempa. Skoro ten koleś nie wyrabia we własnych kawałkach, to ja sie nie dziwię, że jak coverowali Slayer, to Lombardzo musiał go zastąpic.
Ogółem spoko, tylko, że rzeczywiście większosc osób przyszła tylko na Metę. 2 czy 3 młyny na Slayerze to jednak porażka. Co wkurwiało najbardziej, to to, że każdy zespół przed Metą miał jakby mniej pierdolnięcia. A Sleja grający ciszej od Metaliki to zbrodnia. Tak czy inaczej na plus.
Slayer - OŻESZKURWAJAPIERDOLE. Tomek na prezydenta, genialny set, i zupełnienie nie rozumiem zarzutów o to, że nie domaga. Jak kurwa nie domaga?W tym wieku, po dopiero co przebytej chorobie i operacji? Mistrzostwo świata, jak przyjebał w Angel of Death albo Raining Blood, to myślałem, że mnie z butów wypierdoli.Setlistę Mort wklejał gdzies wyżej, a ja powiem tyle, że zabrakłow mi czegos z Hell Awaits, chocby tytułowego czy Necrophiliac. No ale set i tak mocarny.
Meta - No cóż, ja tam na nich nie jechałem, więc wycofałem sie trochę, poszedłem z kumplem na ciepłą herbatę i pooglądałem z tyłu. Ładnie zaczęli, bo od "Creeping Death" a pózniejszej kolejności nie jestem pewien, ale napewno poleciało: Four Horsemen, Fade to Black, Sanitarium, Enter Sandman, One, Master of Puppets i gdzies na bisach Seek & Destroy. Tyle rozpoznałem i zapamiętałem, kumpel mówił, że był jeszcze Some Kind of Monster, ale że ja nie znam niczego co wydali po And Justice for All, to nie wiem. Aha, i perkusja w One mnie rozjebała

Ogółem spoko, tylko, że rzeczywiście większosc osób przyszła tylko na Metę. 2 czy 3 młyny na Slayerze to jednak porażka. Co wkurwiało najbardziej, to to, że każdy zespół przed Metą miał jakby mniej pierdolnięcia. A Sleja grający ciszej od Metaliki to zbrodnia. Tak czy inaczej na plus.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Slater, moc. trochę ich przyciszyli, ale koncert genialny!!!!
Długipzdy ban do końca życia, za bluźnierstwo!!!!!!!!
Metallica zajebiści, chamskie teksty na ich temat, to gówniarstwo.
megadeth, najsłabszy koncert dnia, rudy nie dawał rady za bardzo.
Anthrax zajebiście, chociaż brakował Busha, przy Only Belladona totalnie się wyłożył.
Jak napisał Kocur: podobnie, nie żałuje ani złotówki.
Długipzdy ban do końca życia, za bluźnierstwo!!!!!!!!
Metallica zajebiści, chamskie teksty na ich temat, to gówniarstwo.
megadeth, najsłabszy koncert dnia, rudy nie dawał rady za bardzo.
Anthrax zajebiście, chociaż brakował Busha, przy Only Belladona totalnie się wyłożył.
Jak napisał Kocur: podobnie, nie żałuje ani złotówki.
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
dobra podajcie setlisty THE BIG FOUR
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- Rattlehead
Dawn Patrol nie było w setliście
support music, not rumors
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Kurwa, omineło mnie "Holy Wars" i "Take No Prisoners" ehhh...
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Seler, to jest tofolkstorm pisze:http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=141686Edinazzu pisze:dobra podajcie setlisty THE BIG FOUR

-
- rasowy masterfulowicz
Slayer zagral 12 kawalkow, a nie 9 jak podali na blabbermouth.
I AM MORBID
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ano, jeszcze Chemical Warfare, Mandatory Suicide i Beauty Through Order,