KREATOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: KREATOR
Ostatni wielki KREATOR to Renewal, choć, by mówić o upadku TEGO zespołu trzeba być miękkim siurkiem w białych adidasach.
- Aron
- postuje jak opętany!
Nie planuję zakładania rodziny, nie mam żony, nie mam dzieci i nigdy ich nie będę mieć. Nie byłbym w stanie pogodzić grania z zajmowaniem się rodziną, któreś z elementów tej układanki bardzo by ucierpiało. A ja cokolwiek robię w życiu, zawsze wkładam w to 100% siebie. Dlatego też Kreator był, jest i będzie dla mnie zawsze numerem jeden.
ok. Mille, a teraz przestań walić konia, chwyć dłonią za gitarę i zacznij nagrywać krążki jak te z lat osiemdziesiątych.
ok. Mille, a teraz przestań walić konia, chwyć dłonią za gitarę i zacznij nagrywać krążki jak te z lat osiemdziesiątych.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
Przecież nikt, nawet nastolatek nie będzie wymagał, by jego idole z tamtych lat nagrywali, choć podobne albumy. Chyba, że byłby to SLAYER,VOIVOD, bądź MAYHEM,albo ATHEIST...o ekipie Keitha Reiferta nie wspominam, przez skromność.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Pytanie do znawcow: W jakiej kondycji jest obecnie ENDORAMA? Da rade tego sluchac? a CAUSE FOR CONFLICT? Jak sie maja do RENEWAL?
this is a land of wolves now
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
"Endorama" to wciąż największe gówno popełnione przez zespół thrashowy. Sprawdzałem kilka tygodni temu, przesłuchałem kilka razy i... rany boskie. 1/10.
"Cause for confict" to ostatnia w całości przyzwoita płyta Niemców. Cień przy pierwszych pięciu, ale z drugiej strony dość oryginalna na tle reszty dyskografii. W miarę się broni. 6/10.
Obu nie będę miał nigdy na półce.
"Cause for confict" to ostatnia w całości przyzwoita płyta Niemców. Cień przy pierwszych pięciu, ale z drugiej strony dość oryginalna na tle reszty dyskografii. W miarę się broni. 6/10.
Obu nie będę miał nigdy na półce.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Riven
- Kontakt:
Heh, gdybys napisal, ze 3/10, to bym sobie odpuscil, ale skoro to az takie gowno, to musze sprawdzic - z ciekawosci :D. Slyszalem ten album ze dwa razy wieki temu i kompletnie nie wiem co oni tam wymyslili.
Natomiast Extreme Aggression, do ktorego rowniez wrocilem po dlugiej przerwie, rozpierdolil mnie na kawalki. Oczywiscie nie jest to juz ta zwierzeca dzicz, co na PtK, ale riff za riffem - same zajebistosci. Utwor tytulowy to jeden z najlepszych kawalkow thrashowych jakie slyszalem.
Natomiast Extreme Aggression, do ktorego rowniez wrocilem po dlugiej przerwie, rozpierdolil mnie na kawalki. Oczywiscie nie jest to juz ta zwierzeca dzicz, co na PtK, ale riff za riffem - same zajebistosci. Utwor tytulowy to jeden z najlepszych kawalkow thrashowych jakie slyszalem.
- Żułek
po co psuć sobie dzień takim gównem ? ;)Riven pisze:Heh, gdybys napisal, ze 3/10, to bym sobie odpuscil, ale skoro to az takie gowno, to musze sprawdzic - z ciekawosci :D. Slyszalem ten album ze dwa razy wieki temu i kompletnie nie wiem co oni tam wymyslili.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
"Cause For Conflict" to bardzo fajny, niezobowiązujący, przestrzenny thrash. Nie jest to ich najlepsze osiągnięcie, ale nie ma się też czego wstydzić. "Endoramę" też da się posłuchać, na pewno nie jest aż tak kiepska, jak to niektórzy przedstawiają :) Ot, przebojowy gotycki rock ze skrzekliwym wokalem. Ja lubię od czasu do czasu
Oczywiście "Renewal" to dzieło wybitne i pozostawia obie te płyty daleko w tyle.
Oczywiście "Renewal" to dzieło wybitne i pozostawia obie te płyty daleko w tyle.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
Bo bardzo lubie ten zespol i chce dobrze znac cala dyskografie.Żułek pisze:po co psuć sobie dzień takim gównem ? ;)Riven pisze:Heh, gdybys napisal, ze 3/10, to bym sobie odpuscil, ale skoro to az takie gowno, to musze sprawdzic - z ciekawosci :D. Slyszalem ten album ze dwa razy wieki temu i kompletnie nie wiem co oni tam wymyslili.
- Drone
- Gore_Obsessed
Sama prawda. Ja uwielbiam jeszcze "Fatal energy". Od niedawna dorobek Niemców ze złotej dekady mocno u mnie zwyżkuje.Riven pisze:Natomiast Extreme Aggression, do ktorego rowniez wrocilem po dlugiej przerwie, rozpierdolil mnie na kawalki. Oczywiscie nie jest to juz ta zwierzeca dzicz, co na PtK, ale riff za riffem - same zajebistosci. Utwor tytulowy to jeden z najlepszych kawalkow thrashowych jakie slyszalem.
- Riven
- Kontakt:
Ta plyta to kopalnia doskonalych kompozycji. Uwielbiam tez np. "Love us or hate us". W zasadzie to podchodzi mi znacznie bardziej niz Coma of Souls, IMO osiagneli na niej idealny kompromis miedzy, nomen omen, agresja i thrashowa dzicza, a bardziej wyrafinowanymi patentami i "klimatem". Na Coma of Souls szala przechyla sie zdecydowanie w tym drugim kierunku.
- Żułek
Riven pisze:Bo bardzo lubie ten zespol i chce dobrze znac cala dyskografie.Żułek pisze:po co psuć sobie dzień takim gównem ? ;)Riven pisze:Heh, gdybys napisal, ze 3/10, to bym sobie odpuscil, ale skoro to az takie gowno, to musze sprawdzic - z ciekawosci :D. Slyszalem ten album ze dwa razy wieki temu i kompletnie nie wiem co oni tam wymyslili.
czasem niektórych rzeczy lepiej nie słyszeć ;)
już wole Outcast bo na nim jest chociaz genialna Phobia, która jeszcze lepiej sprawdza się na żywo
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Drone
Najlepszy KREATOR obok "Renewal"!Riven pisze:Ta plyta to kopalnia doskonalych kompozycji. Uwielbiam tez np. "Love us or hate us". W zasadzie to podchodzi mi znacznie bardziej niz Coma of Souls, IMO osiagneli na niej idealny kompromis miedzy, nomen omen, agresja i thrashowa dzicza, a bardziej wyrafinowanymi patentami i "klimatem". Na Coma of Souls szala przechyla sie zdecydowanie w tym drugim kierunku.
- Gore_Obsessed
Ja najbardziej cenię ostatnio "Terrible Certainty".
"Outcast" to dla mnie straszne gluty i najsłabsza obok "Endorama" płyta zespołu.
W zasadzie wystarcza mi pięć pierwszych. Gdyby na "Violent revolution" nie było kilku fatalnie przesłodzonych momentów doliczyłbym również ją, ale jest jak jest i jako całość się dla mnie nie broni. Wielkości "Renewal" nie dostrzegam - sorry. Dla mnie ten zespół to przede wszystkim dzikość i żywiołowość, a tego na płycie nr 6 bardzo mało.
"Outcast" to dla mnie straszne gluty i najsłabsza obok "Endorama" płyta zespołu.
W zasadzie wystarcza mi pięć pierwszych. Gdyby na "Violent revolution" nie było kilku fatalnie przesłodzonych momentów doliczyłbym również ją, ale jest jak jest i jako całość się dla mnie nie broni. Wielkości "Renewal" nie dostrzegam - sorry. Dla mnie ten zespół to przede wszystkim dzikość i żywiołowość, a tego na płycie nr 6 bardzo mało.
- Riven
- Kontakt:
A ja przyznam że nigdy nie mogłem się przebić przez Te ruble i Centy. Spróbuję niebawem
- Nerwowy
Trudno żeby było więcej skoro ten materiał to takie wyrachowane, mechaniczne skurwysyństwo ;)Gore_Obsessed pisze:Wielkości "Renewal" nie dostrzegam - sorry. Dla mnie ten zespół to przede wszystkim dzikość i żywiołowość, a tego na płycie nr 6 bardzo mało.
Ostatnio zmieniony 04-12-2014, 16:43 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 1 raz.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- rozkręca się
no i kawałek renewal to dziwnie przypomina pewien kawałek slayera ......
- Drone
Ja też i to ze względu na to dziwaczne, suche brzmienie. To jest dobra płyta o mocnym szkielecie, ale brakuje trochę mięśni.Riven pisze:A ja przyznam że nigdy nie mogłem się przebić przez Te ruble i Centy. Spróbuję niebawem
- Gore_Obsessed
Ta płyta naładowana jest specyficznymi wibracjami - muszę to przyznać, ale w jej kontekście absolutnie nie nasuwają mi się na myśl określenia takie jak "skurwysyństwo". Jeśli chodzi o KREATOR takie określenie pasuje tylko do dwóch pierwszych płyt. Dla mnie synonim "skurwysyństwa" to: dwie pierwsze płyty VENOM, czy belgijskiego WARHEAD, "Second attack" CROSSFIRE, "Long live the loud" EXCITER, "Metal inquisition" PILEDRIVER, "Ace of spades" MOTÖRHEAD, "Zombie attack" TANKARD itp.Nerwowy pisze:Trudno żeby było więcej skoro ten materiał to takie wyrachowane, mechaniczne skurwysyństwo ;)Gore_Obsessed pisze:Wielkości "Renewal" nie dostrzegam - sorry. Dla mnie ten zespół to przede wszystkim dzikość i żywiołowość, a tego na płycie nr 6 bardzo mało.
Przymiotnik "mechaniczny" pasuje mi zdecydowanie bardziej do "Cause for conflict".