Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Aaaa, to wyjmij ten filtr i załóż go tak, jak mówię :)
W pierwszym poście z pośpiechu się machnąłem: to telefon ma być za filtrem, nie modem.
W pierwszym poście z pośpiechu się machnąłem: to telefon ma być za filtrem, nie modem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
Czyli w morfim schemacie zbrakło tylko filtra. W takim razie potrzebuję i tak dwa filtry bo jeden jest do telefonu przy gniazdku (taki stary trup na ścianie:)).
- Drone
No tak, drugi przy modemie załatwi sprawę.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- beastov23
- weteran forumowych bitew
Czym kalibrujesz? Do kolorymetru/spektrofotometru z reguły dostajesz oprogramowanie, więc za jego pomocą tworzysz własny ICC ze swoimi nastawami (zacznij od rekomendowanych przez producenta monitora)... chwila, przecież na necie jest od groma poradników co i jak, ale na forum metalowym, gdzie rządzi Depeche Mode pytasz o takie sprawy. Moc.So_It_Is_Done pisze:W jaki sposób mozna kalibrować monitor? Ściągnąłem plik ICC i co dalej?
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
W najbliższej przyszłości szykuje mi się zmiana kompa, więc jeżeli ktoś zetknął się kiedyś z jakąś dobrą stroną/portalem ze stworzonymi zestawami lub zajmującymi się składaniem pecetów to byłbym wdzięczny za cynk.
Sam się na technikaliach znam jak świnia na gwiazdach a nie chciałbym wywalić kasy w błoto.
Sam się na technikaliach znam jak świnia na gwiazdach a nie chciałbym wywalić kasy w błoto.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Biały
- w mackach Zła
Najlepiej zadać pytanie na forum komputerowym do czego chcesz używać tego kompa (gry, praca, itp.) i ile kasy możesz na niego przeznaczyć to ci zaproponują jakiś zestaw. Przynajmniej ja na tym skorzystałem przy niedawnej wymianie kompa. Jak pytałem o jakieś zestawy z gotowców to zazwyczaj odpowiadano mi, że do chuja się nadają, szczególnie te z oferty sklepów internetowych czy allegro, gdzie masz baner PROCESOR 8 RDZENI, 8 GB RAM, a reszta peryferii jak ze śmietnika.Alsvartr pisze:W najbliższej przyszłości szykuje mi się zmiana kompa, więc jeżeli ktoś zetknął się kiedyś z jakąś dobrą stroną/portalem ze stworzonymi zestawami lub zajmującymi się składaniem pecetów to byłbym wdzięczny za cynk.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Zeby bylo smieszniej ten procesor i ram sa tak ogolnikowo zdefiniowane, ze tez moga byc "jak ze śmietnika"Biały pisze:baner PROCESOR 8 RDZENI, 8 GB RAM, a reszta peryferii jak ze śmietnika.
- Mol
- zahartowany metalizator
bede powtarzal do usranej smierci, walnij sobie dysk SSD pod system :)Alsvartr pisze:W najbliższej przyszłości szykuje mi się zmiana kompa, więc jeżeli ktoś zetknął się kiedyś z jakąś dobrą stroną/portalem ze stworzonymi zestawami lub zajmującymi się składaniem pecetów to byłbym wdzięczny za cynk.
- Biały
- w mackach Zła
Łapią jeleni na takie hasła, myśli taki, że będzie miał super-hiper machine za 1500 zł, ze zintegrowaną kartą graficzną... gdzie nawet jak wrzucą tego Intela z górnej półki to nawet w 50% nie wykorzysta on potencjału.0ms pisze:Zeby bylo smieszniej ten procesor i ram sa tak ogolnikowo zdefiniowane, ze tez moga byc "jak ze śmietnika"Biały pisze:baner PROCESOR 8 RDZENI, 8 GB RAM, a reszta peryferii jak ze śmietnika.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Tak zrobiłem i na PC COm mam juz złożony zestaw który na 99% wezmę ;)Biały pisze:Najlepiej zadać pytanie na forum komputerowym do czego chcesz używać tego kompa (gry, praca, itp.) i ile kasy możesz na niego przeznaczyć to ci zaproponują jakiś zestaw. Przynajmniej ja na tym skorzystałem przy niedawnej wymianie kompa. Jak pytałem o jakieś zestawy z gotowców to zazwyczaj odpowiadano mi, że do chuja się nadają, szczególnie te z oferty sklepów internetowych czy allegro, gdzie masz baner PROCESOR 8 RDZENI, 8 GB RAM, a reszta peryferii jak ze śmietnika.Alsvartr pisze:W najbliższej przyszłości szykuje mi się zmiana kompa, więc jeżeli ktoś zetknął się kiedyś z jakąś dobrą stroną/portalem ze stworzonymi zestawami lub zajmującymi się składaniem pecetów to byłbym wdzięczny za cynk.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Nerwowy
http://allegro.pl/workstation-4x3-7ghz- ... 81941.html
Ten jest spoko - takich podzespołów na śmietniku raczej nie uświadczysz. Nie wiem tylko jak z ceną, bo od lat słabo się orientuję w temacie...
Ten jest spoko - takich podzespołów na śmietniku raczej nie uświadczysz. Nie wiem tylko jak z ceną, bo od lat słabo się orientuję w temacie...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
wyskakuje mi błąd o braku openal32.dll - o co chodzi i jak to naprawić?
-
- w mackach Zła
-
- postuje jak opętany!
Czy ktoś z Was wie może, w jaki sposób usunąć z Internet Explorera 10 wgrane do niego adresy przeróżnych witryn? Można to zrobić rzecz jasna manualnie, ale musi chyba być jakiś prostszy sposób? Przeszukałem już wszystko w opcjach przeglądarki, niemniej niewiele to dało. Niezmiernie irytuje mnie, kiedy dostawca jakiejkolwiek usługi elektronicznej próbuje na siłę uszczęśliwiać mnie podpowiedziami odwiedzenia sklepu z bielizną, marketu wielobranżowego, czy witryny portalu informacyjnego. A może najlepiej po prostu pozbyć się tego i ściągnąć inną przeglądarkę (no, w odwrotnej kolejności ; ) ).
- empir
sam sobie odpowiedziałeś :)Aegir pisze:najlepiej po prostu pozbyć się tego i ściągnąć inną przeglądarkę (no, w odwrotnej kolejności ; ) ).
-
- postuje jak opętany!
Już spieszę złożyć sobie gratulacje : ) Ale poważnie - gdyby ktoś wiedział... tak z czystej ciekawości już pytam (nie mogłem też nigdzie na necie znaleźć info na ten temat, ani w serwisach polsko- ani anglojęzycznych).
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
IE mi się spodobal początkowo bo jest zajebiscie szybki i ma swietne GUI, ale niestety po czasie wychodzi masa bugow i niestabilność. Czas dac szanse Chrome'owi.
edit: poprawka, zle zrozumialem Twojego posta. wiem o co Ci chodzi i tez uważam ze to jest do dupy.
edit: poprawka, zle zrozumialem Twojego posta. wiem o co Ci chodzi i tez uważam ze to jest do dupy.
this is a land of wolves now
-
- postuje jak opętany!
Chodzi o adresy w przeglądarce, które są tam już domyślnie. Możesz wyczyścić swoją historię przeglądania, a one i tak nadal tam są. Nawet mimo tego, że nigdy z nich nie korzystałeś. Adresy-podpowiedzi pojawiają się na pasku adresowym i właśnie tam można usunąć je "ręcznie". Jest ich jednak niemało, a poza tym zauważyłem, że nawet po ich "ręcznym" wykasowaniu wracają w momencie kiedy czyścisz historię przeglądania :))
-
- postuje jak opętany!
Jasne. W każdym razie - dzięki.Riven pisze: edit: poprawka, zle zrozumialem Twojego posta. wiem o co Ci chodzi i tez uważam ze to jest do dupy.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
spox. przy czym wydaje mi się, ze one sa generowane automatycznie, prawdopodobnie z wyszukiwarki. Tak czy inaczej strasznie glupia, niepotrzebna rzecz. Nic poki co nie ma szans w porównaniu z podpowiedziami z Firefoxa. Tam wystarczy napisac jedna - dwie litery i z reguly wyswietla Ci rekomendacje strony, na która chciales trafic, nawet konkretnego watku na forum itp. Szkoda, ze FF przez lata zrobil się taki powolny.
this is a land of wolves now