KARA ŚMIERCI
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
KARA ŚMIERCI
Brakuje mi jakiejś intensywnej dyskusji światopoglądowej. Kto za, kto przeciw, a kto się boi, że to na jego szyi może zacisnąć się gruby sznur sprawiedliwości?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- zaczyna szaleć
Re: KARA ŚMIERCI
Nie ma czegoś takiego, jak "kara" śmierci. Proces karania wiąże się ściśle z kwestiami poznawczymi (czy na poziomie behawioralnym z prostym warunkowaniem) a w przypadku tzw. kary śmierci nie ma mowy o zajściu powyższych procesów, bo umarli nie myślą i nie czują, że tak to skwituję prostacko.
Summa summarum chodzi o eliminację niebezpiecznych/szkodliwych/silnie patogennych jednostek ze społeczeństwa. Jednostek, wobec których resocjalizacja, farmakoterapia i oddziaływania terapeutyczne są bezsilne. W takim wypadku, jeżeli mamy płacić za utrzymanie jegomościa, który tylko czeka X lat na wykonanie egzekucji - mój głos na TAK, zapraszamy do półfinału.
Summa summarum chodzi o eliminację niebezpiecznych/szkodliwych/silnie patogennych jednostek ze społeczeństwa. Jednostek, wobec których resocjalizacja, farmakoterapia i oddziaływania terapeutyczne są bezsilne. W takim wypadku, jeżeli mamy płacić za utrzymanie jegomościa, który tylko czeka X lat na wykonanie egzekucji - mój głos na TAK, zapraszamy do półfinału.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Jestem nie tylko za karą śmierci, ale też za przywróceniem kar cielesnych, ciężkich robót dla osadzonych, publicznych kar upokarzających, łącznie z taką na wzór niegdysiejszej stołecznej kary wstydu. Wszelkie zabiegi niby-resocjalizacyjne to kosztowne i bezcelowe pierdolenie się w tańcu...
- vicek
- zahartowany metalizator
No dobra może i jestem za kara śmierci , ale co wtedy jeżeli sami zostaliśmy wrobiony w jakieś gówno i dostajemy taki wyrok?
poza tym , taka kara śmierci to by mogła być dobry narzędziem do wyeliminowania niepożądanych osób.
poza tym , taka kara śmierci to by mogła być dobry narzędziem do wyeliminowania niepożądanych osób.
-
A jak zostaniesz wrobiony w jakieś gówno i dostajesz dożywocie to co? Z dupy argument.
Grrrówno!
- vicek
wole dożywocie :D
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Nie z dupy bo możesz wyjśćPlasfodeur pisze:A jak zostaniesz wrobiony w jakieś gówno i dostajesz dożywocie to co? Z dupy argument.
this is a land of wolves now
- vicek
dokładnie
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
kara śmierci to wymysl ludzi którzy myślą że zemsta cos daje. a gowno daje
this is a land of wolves now
- Bezdech
Zwracam się z zapytaniem do prowadzącego: Czemu ma służyć ta ankieta?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Drone
Chciałem zobaczyć, czy są tu jacyś przeciwnicy kary śmierci, którzy są w stanie podać jakieś interesujące argumenty na poparcie swoich tez. Póki co takich brak.Bezdech pisze:Zwracam się z zapytaniem do prowadzącego: Czemu ma służyć ta ankieta?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Morph
- Kontakt:
Proste, jest to marnotrawstwo bezcennej siły roboczej, którą można by spożytkować na ubijanie tłucznia pod drogi, sadzenie lasów, czyszczenie murów z bazgrołów, zbierania niedopałków z ulic, zamiatania tychże, etc.Drone pisze: Chciałem zobaczyć, czy są tu jacyś przeciwnicy kary śmierci, którzy są w stanie podać jakieś interesujące argumenty na poparcie swoich tez. Póki co takich brak.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- WaszJudasz
Brak niezawisłych, kompetentnych sądów. Dałbyś polskim sędziom taką władzę?Drone pisze:
Chciałem zobaczyć, czy są tu jacyś przeciwnicy kary śmierci, którzy są w stanie podać jakieś interesujące argumenty na poparcie swoich tez. Póki co takich brak.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- vicek
a dla mnie nie powinno być żadnego prawa , państw , rządów , totalny chaos
- WaszJudasz
Jak w internecie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- postuje jak opętany!
Jestem przeciw. Najcięższe przestępstwa powinny być karane dożywotnim zapierdolem w najgorszych warunkach, np. sprzątaniem po Czarnobylu.
- vicek
+1nan pisze:Jestem przeciw. Najcięższe przestępstwa powinny być karane dożywotnim zapierdolem w najgorszych warunkach, np. sprzątaniem po Czarnobylu.
-
- rasowy masterfulowicz
Daj zarobić uczciwym ludziom. Mordercy powinni kończyć na szubienicy.Morph pisze:Proste, jest to marnotrawstwo bezcennej siły roboczej, którą można by spożytkować na ubijanie tłucznia pod drogi, sadzenie lasów, czyszczenie murów z bazgrołów, zbierania niedopałków z ulic, zamiatania tychże, etc.Drone pisze: Chciałem zobaczyć, czy są tu jacyś przeciwnicy kary śmierci, którzy są w stanie podać jakieś interesujące argumenty na poparcie swoich tez. Póki co takich brak.
I AM MORBID
- Lykantrop
+2vicek pisze:+1nan pisze:Jestem przeciw. Najcięższe przestępstwa powinny być karane dożywotnim zapierdolem w najgorszych warunkach, np. sprzątaniem po Czarnobylu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- zaczyna szaleć
taki Mad Maxvicek pisze:a dla mnie nie powinno być żadnego prawa , państw , rządów , totalny chaos
Jestem za
+1