IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: IMMOLATION
No właśnie nie cykają. Zupełnie inna proporcja gitary/wokal/perkusja z prawdziwego nośnika niż gdy słuchałem tego z komputera.
all the monsters will break your heart
- vicek
- zahartowany metalizator
dziwne , bo ja mam płytę i jest takie samo brzmienie jak te z mp3 ale chuj z tym i tak płyta zajebista ale minimalnie nowe suffo lepsze dla mnie
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Każdy słyszy to, co chce ;)
- Nerwowy
Ja mam flaca i faktycznie jest ciut lepiej niż z mp3. I CO TERAS ?vicek pisze:dziwne , bo ja mam płytę i jest takie samo brzmienie jak te z mp3 ale chuj z tym i tak płyta zajebista ale minimalnie nowe suffo lepsze dla mnie
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Najbliżej do HR moim zdaniem, choć nieco cienia FFG też można dostrzec. Ross zaspiewal prawie tak dobrze jak na debiucie Masachist ;)Nerwowy pisze:A wokalnie ?night_goat pisze:Ale przecież po Media Marktach lata wydanie w plastiku.Lykantrop pisze:Musiałem ostatnio być zmuszony do kupienia tej vinyl repliki ostatniego Graveyard.
Fajne to nowe Immolation, brzmienie do zniesienia, a muzycznie jest bardzo dobrze.
- Nerwowy
Tak, generalnie to jest taka "średnia dolanowa" czyli bardzo wysoki poziom chociaż brakuje jakiegoś pierwiastka szaleństwa. Inna sprawa, że to było pytanie retoryczne, bo śmieszy mnie takie dzielenie wrażeń na wokal/muzykę(sic!)/brzmienie/kompozycje i co tam jeszcze można sobie wymyślić. Album to album ;).est pisze: Najbliżej do HR moim zdaniem, choć nieco cienia FFG też można dostrzec. Ross zaspiewal prawie tak dobrze jak na debiucie Masachist ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Maria Konopnicka
Mnie nie śmieszy - wokale są bardzo, bardzo ważne. W zasadzie nie ma genialnych płyt bez genialnych wokali, bardzo dobrych płyt bez bardzo dobrych wokali. Z nowym IMMOLATION poczekam... nie ucieknie. Mam wrażenie, że poprzedniej płycie jeszcze nie poświęciłem należnego jej czasu.
- night_goat
- zaczyna szaleć
Tak gdzieś pomiędzy basem a perkusją.Nerwowy pisze:A wokalnie ?night_goat pisze:Ale przecież po Media Marktach lata wydanie w plastiku.Lykantrop pisze:Musiałem ostatnio być zmuszony do kupienia tej vinyl repliki ostatniego Graveyard.
Fajne to nowe Immolation, brzmienie do zniesienia, a muzycznie jest bardzo dobrze.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
-
Maria Konopnicka
Zastanawiam się czy słabością Immolation nie są przypadkiem wokale - nie, że są złe, ale nie są wybitne. Największe zespoły death metalowe miały doskonałych wokalistów, Immolation choć czasem doskonały - wokalnie bardzo poprawnie, ale nic co by potrafiło mnie sponiewierać. Choć na żywo jest miazga...
- Maleficio
- Kontakt:
Co to znaczy "Wybitny" death metalowy wokal?
-
Maria Konopnicka
To samo co "wybitny" w każdym innym podgatunku metalu.Maleficio pisze:Co to znaczy "Wybitny" death metalowy wokal?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
w takim Father you're not a dad masz absolutnie genialne wokale, które deklasują większość defowych nudziarzy.Maria Konopnicka pisze:Zastanawiam się czy słabością Immolation nie są przypadkiem wokale - nie, że są złe, ale nie są wybitne. Największe zespoły death metalowe miały doskonałych wokalistów, Immolation choć czasem doskonały - wokalnie bardzo poprawnie, ale nic co by potrafiło mnie sponiewierać. Choć na żywo jest miazga...
this is a land of wolves now
-
est
W zasadzie to zamist Dolana ktokolwiek inny mógłby poryczeć w Immolation, np. Maria, i nikt nie zauważyłby różnicy. Na żywo też byłaby miazga a i o teksty nie musieliby się martwić.
- Mol
-
est
Od teraz Immolation nagrywają tylko mp3 na plastikowych gitarach w pisakownicy przy finale Superbowl. Deal with it!!!
- Skaut
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Jak Dolan nie jest wybitny to kto jest?Maria Konopnicka pisze:Zastanawiam się czy słabością Immolation nie są przypadkiem wokale - nie, że są złe, ale nie są wybitne. Największe zespoły death metalowe miały doskonałych wokalistów, Immolation choć czasem doskonały - wokalnie bardzo poprawnie, ale nic co by potrafiło mnie sponiewierać. Choć na żywo jest miazga...
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Realista
- weteran forumowych bitew
Andrzej jest wybitny