IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

Re: IMMOLATION

23-05-2013, 10:21

Alsvartr pisze:
Maria Konopnicka pisze:Zastanawiam się czy słabością Immolation nie są przypadkiem wokale - nie, że są złe, ale nie są wybitne. Największe zespoły death metalowe miały doskonałych wokalistów, Immolation choć czasem doskonały - wokalnie bardzo poprawnie, ale nic co by potrafiło mnie sponiewierać. Choć na żywo jest miazga...
Jak Dolan nie jest wybitny to kto jest?
nergal
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

23-05-2013, 10:34

Alsvartr pisze:Jak Dolan nie jest wybitny to kto jest?
Dolas
support music, not rumors
BOLEK
weteran forumowych bitew

23-05-2013, 10:38

Rattlehead pisze:
Dolas
uściślijmy Franek Dolas
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

23-05-2013, 10:39

BOLEK pisze:
Rattlehead pisze:
Dolas
uściślijmy Franek Dolas
nikt inny
support music, not rumors
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

23-05-2013, 21:17

Nasum pisze:Ja mam nadzieję że ten digi nie będzie wyglądał jak digi Hate Eternal bo wtedy to wkurwiłbym się jeszcze bardziej.
Niestety, dokładnie tak wyglada...
Maria Konopnicka

23-05-2013, 21:36

Alsvartr pisze:
Rzecz gustu - mnie nie porywa... Nie przeszkadza, nie irytuje, jest dobry, ale nie powoduje by muzyka Immolation dzięki niemu zyskiwała. Wybitni wokaliści to tacy, którzy dodają od siebie + 1 do końcowej oceny płyty. Glen Benton w swojej najlepszej formie - to była miazga. David Vincent, John Tardy, albo chociaż aktualna forma, którą prezentuje Martin van Drunen...
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

23-05-2013, 22:00

Maria Konopnicka pisze:
Alsvartr pisze:
Rzecz gustu - mnie nie porywa... Nie przeszkadza, nie irytuje, jest dobry, ale nie powoduje by muzyka Immolation dzięki niemu zyskiwała. Wybitni wokaliści to tacy, którzy dodają od siebie + 1 do końcowej oceny płyty. Glen Benton w swojej najlepszej formie - to była miazga. David Vincent, John Tardy, albo chociaż aktualna forma, którą prezentuje Martin van Drunen...
David Vincent dodał jeszcze koszulki z lateksu.
Coś tam było! Człowiek!
535

23-05-2013, 22:18

Tak zachwalacie, że pożyczyłem sobie ten album i o dziwo! przesłuchałem całość bez chęci wyłączenia, a to w moim przypadku coś musi znaczyć. Nie lubię się męczyć muzyką. Perkusja? Beznamiętne cykanie, bez historii. Przynajmniej jak na jeden raz i ten "nośnik". Natomiast stwierdziłem, że jest tam dużo różnych dźwięków na których można z przyjemnością "zawiesić" ucho. Kto wie? Może, przy okazji jakiejś ułańskiej szarży, zakupię sobie ten krążek, a może nie?
Awatar użytkownika
Skaut

23-05-2013, 22:21

AroHien pisze:
Nasum pisze:Ja mam nadzieję że ten digi nie będzie wyglądał jak digi Hate Eternal bo wtedy to wkurwiłbym się jeszcze bardziej.
bez przesady, jest lepiej trochę.
Coś tam było! Człowiek!
byrgh
zahartowany metalizator

23-05-2013, 22:23

:D akcent na "trochę"
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re:

23-05-2013, 22:31

Skaut pisze:
AroHien pisze:
bez przesady, jest lepiej trochę.
No nie wiem, może ja jeszcze jakąś okrojoną wersje dostałem... Moja wygląda jak ostatni Tormented czyli chujowo.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

23-05-2013, 22:41

535 pisze:Tak zachwalacie, że pożyczyłem sobie ten album i o dziwo! przesłuchałem całość bez chęci wyłączenia, a to w moim przypadku coś musi znaczyć. Nie lubię się męczyć muzyką. Perkusja? Beznamiętne cykanie, bez historii.
Tak jest w istocie - brakuje tej płycie porządnego "zagęstnika" w postaci odpowiednio brzmiących i zagranych bębnów przez co materiał sporo traci.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

23-05-2013, 22:57

Maria Konopnicka pisze: Rzecz gustu - mnie nie porywa... Nie przeszkadza, nie irytuje, jest dobry, ale nie powoduje by muzyka Immolation dzięki niemu zyskiwała. Wybitni wokaliści to tacy, którzy dodają od siebie + 1 do końcowej oceny płyty. Glen Benton w swojej najlepszej formie - to była miazga. David Vincent, John Tardy, albo chociaż aktualna forma, którą prezentuje Martin van Drunen...
Moim zdaniem cholernie sie wyróżnia z całego tłumu death metalowych rzygaczy. Ma głęboki, potęzny i nieastmatyczny wokal, który w tym samym momencie jest na tyle wyraźny że nie trzeba czytać wkładki żeby zrozumiec teksty. Podobnie miał np. Vincent na pierwszych 4 Morbidach. Dla mnie to zdecydowany plus i chociażby za to Ross zasługuje na wyróżnienie.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Mort
rasowy masterfulowicz

23-05-2013, 23:20

Dolan to bardzo mocny punkt Immolation. Zaliczam go do najlepszych.

Obrazek
I AM MORBID
Maria Konopnicka

Re:

24-05-2013, 00:52

Skaut pisze: David Vincent dodał jeszcze koszulki z lateksu.
Dla mnie to on może nawet przebrany za pielęgniarkę po scenie na wrotkach jeździć... Nie zmienia to faktu, że kasuje prawie wszystkich death metalowych krzykaczy w 5 sekund... nawet gdy nie śpiewa to jego wokal brzmi potężniej niż w chwili gdy inni śpiewają :)
[V]

Re: Re:

24-05-2013, 00:57

Maria Konopnicka pisze:
Skaut pisze: David Vincent dodał jeszcze koszulki z lateksu.
Dla mnie to on może nawet przebrany za pielęgniarkę po scenie na wrotkach jeździć... Nie zmienia to faktu, że kasuje prawie wszystkich death metalowych krzykaczy w 5 sekund... nawet gdy nie śpiewa to jego wokal brzmi potężniej niż w chwili gdy inni śpiewają :)
dokładnie tak.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
535

24-05-2013, 07:02

Bez wątpienia Vincent dla death metalu jest tym, kim szalony Węgier dla black metalu. Skórzany kapelusz,wrotki, lateks, strój bohatera z bajki, czy choćby furażerka nie mają tu żadnego znaczenia. Panowie wchodzą na deski, wykonują egzekucję i spokojnie wychodzą. Reszta konkurencji może się tylko bezradnie przyglądać. Jeżeli można mówić o wybitności w tej dziedzinie to Vincent jest pierwszym i naturalnym kandydatem na najwyższy stopień podium.
pr0metheus

24-05-2013, 10:23

Jesli mozna mowic o wybitnosci w tej dziedzinie to nie vincent ale benton gra tu pierwsze skrzypce.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

24-05-2013, 10:43

Benton srenton.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

24-05-2013, 10:47

Coś taki nerwowy? ;)
ODPOWIEDZ