IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: IMMOLATION
Wtedy tak się mogło wydawać, ale dziś okazuje się, że IMMOLATION miało ogromny wpływ, ma go też dzisiaj, wpływ większy niż NOCTURNUS, ATHEIST i AUTOPSY razem wzięci, choć wszystkie te trzy zespoły wolę od IMMOLATION oczywiście. Nie lękajcie się prawdy!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
535
Widzę Panie Inżynier, że jednak trochę pamięć szwankuje, albo...boję się o tym pomyśleć.Drone pisze:Wtedy tak się mogło wydawać, ale dziś okazuje się, że IMMOLATION miało ogromny wpływ, ma go też dzisiaj, wpływ większy niż NOCTURNUS, ATHEIST i AUTOPSY razem wzięci, choć wszystkie te trzy zespoły wolę od IMMOLATION oczywiście. Nie lękajcie się prawdy!
- Drone
IMMOLATION za sprawą boskiego debiutu wdarło się na salony (do jaskiń?) przebojem. W tramwaju, przed mszą, w maglu czy w kolejce po zapiekankę wszyscy rozprawiali o "Dawn Of Possession".
- longinus696
- zahartowany metalizator
Większy niż Nocturnus na pewno, ale czy większy niż Atheist i Autopsy? Wątpię. Prawie cała Szwecja wyrosła na Autopsy, więc raczej nie.Drone pisze:Wtedy tak się mogło wydawać, ale dziś okazuje się, że IMMOLATION miało ogromny wpływ, ma go też dzisiaj, wpływ większy niż NOCTURNUS, ATHEIST i AUTOPSY razem wzięci, choć wszystkie te trzy zespoły wolę od IMMOLATION oczywiście. Nie lękajcie się prawdy!
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sybir
Ołkej, a wpływ Death na scenę death metalową jak się ma do oddziaływania na tęże Immolation?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Drone
Nie wierz w to, że Szwecja wyrosła na AUTOPSY - to tak się nie odbywało. Szli równolegle tą samą drogą. Często popełniamy ten błąd, szukając jakiejś chronologicznej prawidłowości, relacji na zasadzie nauczyciel - naśladowca. A prawda wygląda tak, że w pewien sposób niezależnie od siebie ten sam proces rozwija się jednocześnie w wielu miejscach.longinus696 pisze:Większy niż Nocturnus na pewno, ale czy większy niż Atheist i Autopsy? Wątpię. Prawie cała Szwecja wyrosła na Autopsy, więc raczej nie.Drone pisze:Wtedy tak się mogło wydawać, ale dziś okazuje się, że IMMOLATION miało ogromny wpływ, ma go też dzisiaj, wpływ większy niż NOCTURNUS, ATHEIST i AUTOPSY razem wzięci, choć wszystkie te trzy zespoły wolę od IMMOLATION oczywiście. Nie lękajcie się prawdy!
-
535
W tym samym maglu, panie składając bieliznę rozprawiały o przemijaniu i nikt, żaden inżynier nie wmówi mi że było inaczej.Drone pisze:IMMOLATION za sprawą boskiego debiutu wdarło się na salony (do jaskiń?) przebojem. W tramwaju, przed mszą, w maglu czy w kolejce po zapiekankę wszyscy rozprawiali o "Dawn Of Possession".
- Drone
Wpływ DEATH był wczesny, a IMMOLATION niewczesny. Można powiedzieć, że dopiero po 15 latach zaczęliśmy słyszeć ewidentne wpływy IMMOLATION. Oni byli zbyt trudni do kopiowania i naśladowania "od razu".Sybir pisze:Ołkej, a wpływ Death na scenę death metalową jak się ma do oddziaływania na tęże Immolation?
- Lykantrop
Wpływ "Human" na ten przykład uważam za ogromny. Mnóstwo dzieciaków wtedy chciało być i grać jak Schuldiner, a fascynacja jego osobą była w niektórych przypadkach chorobliwa. I nie ma wątpliwości, że to oni i - w mniejszym stopniu - Cynic oraz Atheist byli odpowiedzialni za powstawanie tego łamijgryf śmierć metalu.Sybir pisze:Ołkej, a wpływ Death na scenę death metalową jak się ma do oddziaływania na tęże Immolation?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Sybir
@Drone: Bardzo mnie bawią Twoje posty, niezmiennie :)
@Lykantrop: Cynic jak Cynic, jakoś nigdy mnie nie poruszył tak naprawdę, ale Atheist - zgoda. O Death to już nawet nie wypada truizmów pisać ;)
@Lykantrop: Cynic jak Cynic, jakoś nigdy mnie nie poruszył tak naprawdę, ale Atheist - zgoda. O Death to już nawet nie wypada truizmów pisać ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lykantrop
Też nie cierpię Cynic, ale prawda czasami jest smutna.Sybir pisze: @Lykantrop: Cynic jak Cynic, jakoś nigdy mnie nie poruszył tak naprawdę, ale Atheist - zgoda. O Death to już nawet nie wypada truizmów pisać ;)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Mort
- rasowy masterfulowicz
Drone pisze: Nie wierz w to, że Szwecja wyrosła na AUTOPSY - to tak się nie odbywało. Szli równolegle tą samą drogą. Często popełniamy ten błąd, szukając jakiejś chronologicznej prawidłowości, relacji na zasadzie nauczyciel - naśladowca. A prawda wygląda tak, że w pewien sposób niezależnie od siebie ten sam proces rozwija się jednocześnie w wielu miejscach.
http://www.karsmakers.nl/metal-e-zine/entombed.htm pisze: What band(s) is Entombed's music most influenced by?
Nicke: Probably Slayer, Celtic Frost, Devastation from Chicago, Repulsion, Autopsy.
I AM MORBID
-
byrgh
to, czemu tu ulegacie, to tzw. efekt kontrastu. to przecież oczywiste, że palma pierwszeństwa należy się j/w: "Severed Survival", "Unquestionable Presence" i "The Key", co nie zmienia faktu tego, że Immolation jest wciąż w pierwszej lidze, lokowanie go niżej zakrawa o kwestie natury czysto upodobaniowej ;) zdania są podzielone, ale myślę, że prawda leży po środku :)
- longinus696
No kurde... przecież to słychać w muzyce, widać na zdjęciach członków zespołu (koszulki), można o tym przeczytać we wkładkach z podziękowaniami.Drone pisze: Nie wierz w to, że Szwecja wyrosła na AUTOPSY - to tak się nie odbywało. Szli równolegle tą samą drogą. Często popełniamy ten błąd, szukając jakiejś chronologicznej prawidłowości, relacji na zasadzie nauczyciel - naśladowca. A prawda wygląda tak, że w pewien sposób niezależnie od siebie ten sam proces rozwija się jednocześnie w wielu miejscach.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- Sybir
@Lykantrop: No ba! Za to ostatnio posłuchałem Pieców Czasu, i trochę się podpiekłem, taki debiut.
Co do Immolation - duża figura na obecnej scenie, zasłużona i bez większych potknięć w dyskografii, jednak obstaję przy stanowisku, że większy był wpływ Morbidów, Death, Autopsy na scenę. No, zaryzykuję i dorzucę jeszcze Incantation (choć w tym przypadku to bardzo subiektywne odczucie). Nie jest jednocześnie moim celem deprecjonowanie dorobku i oddziaływania Immolation - ten jest przemożny, jednak nie dorównuje Przedwiecznym ;)))
Co do Immolation - duża figura na obecnej scenie, zasłużona i bez większych potknięć w dyskografii, jednak obstaję przy stanowisku, że większy był wpływ Morbidów, Death, Autopsy na scenę. No, zaryzykuję i dorzucę jeszcze Incantation (choć w tym przypadku to bardzo subiektywne odczucie). Nie jest jednocześnie moim celem deprecjonowanie dorobku i oddziaływania Immolation - ten jest przemożny, jednak nie dorównuje Przedwiecznym ;)))
- Drone
No, a we wkładce do "Severed Survival" są podziękowania dla NIHILIST, dla IMMOLATION zresztą już też :)longinus696 pisze:No kurde... przecież to słychać w muzyce, widać na zdjęciach członków zespołu (koszulki), można o tym przeczytać we wkładkach z podziękowaniami.Drone pisze: Nie wierz w to, że Szwecja wyrosła na AUTOPSY - to tak się nie odbywało. Szli równolegle tą samą drogą. Często popełniamy ten błąd, szukając jakiejś chronologicznej prawidłowości, relacji na zasadzie nauczyciel - naśladowca. A prawda wygląda tak, że w pewien sposób niezależnie od siebie ten sam proces rozwija się jednocześnie w wielu miejscach.
-
535
Mówiłem. Myśmy murowali, Oni zbierali borówki...Drone pisze:Wpływ DEATH był wczesny, a IMMOLATION niewczesny. Można powiedzieć, że dopiero po 15 latach zaczęliśmy słyszeć ewidentne wpływy IMMOLATION. Oni byli zbyt trudni do kopiowania i naśladowania "od razu".Sybir pisze:Ołkej, a wpływ Death na scenę death metalową jak się ma do oddziaływania na tęże Immolation?
- Mistrz
- postuje jak opętany!
borze, co za bzdury się wypisuje tutaj. dwa pierwsze longi DEICIDE to czyste zło i zniszczenie, spokojnie można te płyty umieścić wśród najlepszych albumów metalowych w ogóle. Nie mają konkurencji w bohaterach tego tematu.
chociażby LUCIFERION, których debiut jest dla mnie więcej wart od dowolnej znanej mi płyty IMMOLATION.Pelson pisze:Kogo natomiast zainspirował Deicide? Hate, Centurian, Thronaeon, Ahret Dev?
-
535
Czyli Altars jest w dupie? Zawsze to powtarzałem. Nie WSZYSCY chcieli uwierzyć.Drone pisze:No, a we wkładce do "Severed Survival" są podziękowania dla NIHILIST, dla IMMOLATION zresztą już też :)longinus696 pisze:No kurde... przecież to słychać w muzyce, widać na zdjęciach członków zespołu (koszulki), można o tym przeczytać we wkładkach z podziękowaniami.Drone pisze: Nie wierz w to, że Szwecja wyrosła na AUTOPSY - to tak się nie odbywało. Szli równolegle tą samą drogą. Często popełniamy ten błąd, szukając jakiejś chronologicznej prawidłowości, relacji na zasadzie nauczyciel - naśladowca. A prawda wygląda tak, że w pewien sposób niezależnie od siebie ten sam proces rozwija się jednocześnie w wielu miejscach.
-
535
ZŁOTE WARY bez przenoszenia, ewidenty karny!!!!Mistrz pisze:borze, co za bzdury się wypisuje tutaj. dwa pierwsze longi DEICIDE to czyste zło i zniszczenie, spokojnie można te płyty umieścić wśród najlepszych albumów metalowych w ogóle. Nie mają konkurencji w bohaterach tego tematu.chociażby LUCIFERION, których debiut jest dla mnie więcej wart od dowolnej znanej mi płyty IMMOLATION.Pelson pisze:Kogo natomiast zainspirował Deicide? Hate, Centurian, Thronaeon, Ahret Dev?