IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: IMMOLATION
Taka juz ludzka natura, wszystkim nie dogodzisz, marudzić zawsze ktos będzie. No ale jak na drugoligowców to faktycznie, nieźle wyszło;-)
- nicram
Immolation nagrał zdecydowanie płytę roku w death metalu, więc zupełnie nie rozumiem utyskiwania na Kingdom of Conspiracy. Przez 5 dni bez przerwy słuchałem tego albumu i muszę powiedzieć, że ten zespół nie był w takiej formie od wydania Unholy Cult. Trzy ostatnie wydawnictwa to mistrzostwo (MaD, Providence, KoC). A odnośnie Providence, wie może ktoś coś o reedycji tego materiału?
all the monsters will break your heart
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Nie, Verminous > Portal >>> Immolation, jeśli chodzi o tegoroczny dm.nicram pisze:Immolation nagrał zdecydowanie płytę roku w death metalu,
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
No co Ty? Immolation>Centurian>Portal! :-) Verminous fajny, ale na podium się nie łapie.
- Nerwowy
Fajne to mogą być piosenki Megadeth ;).
- nicram
No nie wiem. Jakoś nie bardzo mi pasują te nowe piosenki Megadeth ;-(
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Coraz bardziej mi siada to nowe Immo. Zdecydowanie zyskuje jak odpali się na dobrym sprzęcie. Co do brzmienia można mieć pewne zastrzeżenia do werbla i braku dynamiki. Na pewno brzmienie garów nie sprawia, że ten album staje się nagle całkowicie niezdatny do słuchania. Sporo dobrych pomysłów, ciekawych riffów, dobrego wokalu. Czego chcieć więcej? Słucha się dobrze i o to głównie przecież chodzi.
Wracam do słuchania.
Wracam do słuchania.
-
neuro
- postuje jak opętany!
Premiera DM-owej płyty roku zapowiadana jest na 24 czerwca ;)Nerwowy pisze:Nie, Verminous > Portal >>> Immolation, jeśli chodzi o tegoroczny dm.nicram pisze:Immolation nagrał zdecydowanie płytę roku w death metalu,
- Nerwowy
Fakt.neuro pisze:Premiera DM-owej płyty roku zapowiadana jest na 24 czerwca ;)Nerwowy pisze:Nie, Verminous > Portal >>> Immolation, jeśli chodzi o tegoroczny dm.nicram pisze:Immolation nagrał zdecydowanie płytę roku w death metalu,
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Na ten moment najbardzien z DMu robi mi Verminous. Szczałym szacunkiem do Auto Psy, ale bardziej ciekawi mnie nowy Gorguts i jego wyczekuje najbardziej.
- nicram
O dobry strzał z tym Gorguts! Ciekawe czy jednak wyjdzie to w tym roku...
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Raczej czy to w ogóle wyjdzie :)nicram pisze:O dobry strzał z tym Gorguts! Ciekawe czy jednak wyjdzie to w tym roku...
The madness and the damage done.
- Harlequin
Otóz to. Co nie zmienia faktu, że jestem cholernie ciekaw w jaki zaułem zabrnęli. Koncert na ubiegłorocznym brutalu był moim zdanien niesamowity.Kurt pisze:Raczej czy to w ogóle wyjdzie :)nicram pisze:O dobry strzał z tym Gorguts! Ciekawe czy jednak wyjdzie to w tym roku...
- Lykantrop
Ale Ci się humor ostatnio poprawił :)Harlequin pisze:Na ten moment najbardzien z DMu robi mi Verminous. Szczałym szacunkiem do Auto Psy, ale bardziej ciekawi mnie nowy Gorguts i jego wyczekuje najbardziej.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
KRIS1977
- zaczyna szaleć
A mnie się wydaje że w całym dorobku albumowym genialnego IMMO ta nowa płytka jest najsłabsza.Tak przelatuje bez emocji podczas słuchania jak żadna inna ich płyta.Może za mało słucham ale tak na teraz to innego zdania nie posiadam.
- Harlequin
No a jak :D po złożeniu wypowiedzenia kamień spadł mi z nerek :DLykantrop pisze:Ale Ci się humor ostatnio poprawił :)Harlequin pisze:Na ten moment najbardzien z DMu robi mi Verminous. Szczałym szacunkiem do Auto Psy, ale bardziej ciekawi mnie nowy Gorguts i jego wyczekuje najbardziej.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: Odp: IMMOLATION
U mnie też nowa płyta nie wzbudza specjalnych emocji, jest bo jest. Już wolę coś starszego sobie włączyć, mimo że już oklepane.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- nicram
Posłuchaj zatem Amon Amarth, to przecież zespół lepszy od Immolation. Tak mówią...:-)
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Taka jest prawda. Słychać, że vikingi potrafią fajną melodię ułożyć, rytm równo nabić, ręce i nogi to ma.
Kerosene keeps me warm.
- nicram
Prosty i skoczny rytm to przecież podstawa, żeby Niemiec zrozumiał, a nie jakieś jebane zmiany tempa itd. A chłopcy z AA też mają długie brody. To daje dodatkowe 100 punktów do mocy!