Dlaczego dziwne - zestawienie dwóch zespołów, które chyba w największym stopniu wpłynęły na europejską (i nie tylko) scenę death metalową. Dziwne porównanie to by było jakbym założył temat ACCEPT vs SABATON :))Blackwinged pisze:Dziwne porównanie
NAPALM DEATH vs. ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: NAPALM DEATH vs. ENTOMBED
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
To licytujemy się tutaj na zasadzie kto co bardziej lubi czy która kapela miała większy wpływ na to co będą sobie epigoni brzdąkać w garażach?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Może dziwne w sensie, że Entombed już w samym założeniu, nie może wytrzymać takiego pojedynku, choć kapela to wielka niewątpliwie.
-
- w mackach Zła
LHP niszczy cały death metal więc wybór jest prosty.
-
- zahartowany metalizator
Wpływy mam generalnie w dupie - postawiłem na Napalm Death bo bardziej ich cenię. Tyle, że jak ktoś będzie głosił wyższość Entombed ze względu na ich przemożny wpływ na scenę, do gotów jestem twierdzić, że Napalm Death to zespół jeszcze bardziej wpływowy.Lykantrop pisze:To licytujemy się tutaj na zasadzie kto co bardziej lubi czy która kapela miała większy wpływ na to co będą sobie epigoni brzdąkać w garażach?
SBG niszczy LHP i jak to teraz wygląda?Arisowicz pisze:LHP niszczy cały death metal więc wybór jest prosty.
- Lykantrop
A SBG niszczy "Strappado" i "Seven Churches". To są fakty, Tomasz Lis, witam państwa.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
tera mariusz max kolonko niszczy lisa
z czikago
marjusz max golonko
z czikago
marjusz max golonko
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lykantrop
Bo Ty mówisz jak jest, a ja naginam fakty na zamówienie Tuska.
Dla mnie LHP niszczą pierwsze płyty Death, Napalm Death, Morbid Angel, Deicide, Obituary, Cannibal Corpse,
Autopsy, Terrorzier, Defevation... Ale zgodzę, że LHP to pierwsza dziesiątka :)
Autopsy, Terrorzier, Defevation... Ale zgodzę, że LHP to pierwsza dziesiątka :)
To prawda SBG, niszczy także Seven Churches. Ze Strappado trochę poszalałeś. To i tak jest chuj, bo wszystkie wymienione są niszczone przez War And Pain.Lykantrop pisze:A SBG niszczy "Strappado" i "Seven Churches". To są fakty, Tomasz Lis, witam państwa.
-
no dokładnie strzał w dziesiątkę, inne stawianie sprawy to przejaw ścisłego umysłu ;) skąd w ogóle pomysł, że całość to określony takson, genetycznie spokrewniony ciąg organizmów, wszystko stoi na jakimś niesformułowanym kośćcu, pewnej zamkniętej puli rozwiązań, ale przeważająca część podejrzewam przejawia znikomą podatność na wpływ - to tylko jakiś wymysł japońskich komunistów, nie idźcie tą drogąLykantrop pisze:Gdzieś już tutaj ktoś ostatnio napisał bardzo mądrą rzecz - skąd przekonanie, że coś nie mogło się rozwijać w dwóch miejscach na świecie, w tym samym czasie, absolutnie niezależnie od siebie?
ale po co tyle zniszczenia, wystarczy, że niszczy LHP :D nie masz Pan litości, Panie Lykantrop!Lykantrop pisze:A SBG niszczy "Strappado" i "Seven Churches". To są fakty, Tomasz Lis, witam państwa.
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Nie zagłosuję na nikogo. Dla mnie te zespoły mniej znaczą niż inni klasycy gatunku.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Wystarczy trochę poczytać jeśli się nie pamięta :)Lykantrop pisze:Gdzieś już tutaj ktoś ostatnio napisał bardzo mądrą rzecz - skąd przekonanie, że coś nie mogło się rozwijać w dwóch miejscach na świecie, w tym samym czasie, absolutnie niezależnie od siebie?
-
w jednym numerze z "Fas" więcej pomysłów niż w całych Napalmach i Entombedach razem wziętych, wiemy :)Headcrab pisze:Nie zagłosuję na nikogo. Dla mnie te zespoły mniej znaczą niż inni klasycy gatunku.
Ostatnio zmieniony 31-05-2013, 00:14 przez byrgh, łącznie zmieniany 2 razy.
1. Który klasyk gatunku znaczy dla Ciebie więcej niż Napalm Death?Headcrab pisze:Nie zagłosuję na nikogo. Dla mnie te zespoły mniej znaczą niż inni klasycy gatunku.
2. Jaki to gatunek?
3. Ile w ogóle masz lat?
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Cóż ja poradzę, że bardziej mnie kręcą amerykańskie kapele, niż Napalm Death i te wszystkie Szwedzkie rzeczy.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Wpisujesz się w bezlitosną, chłodną statystykę.Headcrab pisze:Cóż ja poradzę, że bardziej mnie kręcą amerykańskie kapele, niż Napalm Death i te wszystkie Szwedzkie rzeczy.