AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
Re: AUTOPSY
Nie zesrajcie się na rzadko. Pokażcie mi chociaż jeden wasz pozytywny post nt. Shitfun z roku kiedy ta płyta wyszła.
- Harlequin
No nie do końca, myśle, ze 'Macabre Eternal' nie wskazałbys jako najlepsząMaria Konopnicka pisze:Autopsy należy do tej wąskiej grupy zespołów, w przypadku których wskazanie dowolnej płyty jako najlepszej nie budzi we mnie żadnych kontrowersji.
-
535
Harlequin pisze:No nie do końca, myśle, ze 'Macabre Eternal' nie wskazałbys jako najlepsząMaria Konopnicka pisze:Autopsy należy do tej wąskiej grupy zespołów, w przypadku których wskazanie dowolnej płyty jako najlepszej nie budzi we mnie żadnych kontrowersji.
Właściwie dlaczego? Dla przeciętnego fana AUTOPSY, nawet z tego forum, nie trzeba zbyt wiele, by dopuścić się takiego stwierdzenia.
- vicek
- zahartowany metalizator
Dlatego że na tym forum nie może być tak, że ktoś powie że nowsza płyta jest lepsza od tych pierwszych bo go zaraz zjebią.
-
Maria Konopnicka
Re:
Taka opinia wynika ze zbyt powierzchownego przesłuchania tego krążka. Podobnie jest z ostatnim Watain - obie płyty początkowo wydają się trochę za długie, gdy się jednak je dostatecznie uważnie i wielokrotnie przestudiuje, szybko okazuje się, że nie ma na nich żadnej zbędnej sekundySkaut pisze: ostatnia odrobinę za długa ;]
Ostatni Watain, Autopsy, przedostatni Cannibal Corpse - to najczęściej przeze mnie słuchane płyty, jeśli chodzi o nowości ostatnich lat.
- Lykantrop
Bój się boga Marian, zestawianie Autopsy któregokolwiek z ostatnim Watain to hybryda na poziomie róży wsadzonej w psią kupę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
Maria Konopnicka
Nie miałbym z tym żadnego problemu. Genialna płyta! Kto wie, czy właśnie nie jest najlepsza :)Harlequin pisze: No nie do końca, myśle, ze 'Macabre Eternal' nie wskazałbys jako najlepszą
-
Maria Konopnicka
Niczego nie zestawiam - po prostu oba zespoły nagrały bardzo dobre i bardzo długie płyty.Lykantrop pisze:Bój się boga Marian, zestawianie Autopsy któregokolwiek z ostatnim Watain to hybryda na poziomie róży wsadzonej w psią kupę.
-
535
Prawda jest taka, że tu decyduje kolejność powstawania. Można na wysokości 1989, 1991 dać równość, dopuszczam drobne zawirowanie na korzyść dwójki (brzmienie garów potrafi zabić i zadeptać ostatnią koniczynkę w betonowej dżungli). Dżungla w tym wypadku to słowo klucz. Umówmy się, te gary nie mają sobie równych.
-
Maria Konopnicka
Proszę przesłuchać za karę 100 razy "Purity Dilution" :)535 pisze: Umówmy się, te gary nie mają sobie równych.
-
535
Nie. Sposób w jaki nagrana jest perkusja na Mental Funeral powinien porwać tłumy, ba rzesze (tfu!) Ciekawe, że przez 22 lata ów sposób nie zadziałał. Pewnie instrument za bardzo daje po uszach, gdy włączyć na słuchawkach.Maria Konopnicka pisze:Proszę przesłuchać za karę 100 razy "Purity Dilution" :)535 pisze: Umówmy się, te gary nie mają sobie równych.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
To w 1995 istniało to forum?est pisze:Nie zesrajcie się na rzadko. Pokażcie mi chociaż jeden wasz pozytywny post nt. Shitfun z roku kiedy ta płyta wyszła.
The madness and the damage done.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Jeśli Arch Cadaver jest cokolwiek reprezentatywny, to ciężko mówić o kontynuacji Dawn of Inhumanity. Tam było mroczno i nihilistycznie. Nie ma też hejwi metalowej epickości Macabre. Ja tu słyszę pierwocinę, korzenny wpierdol i jęki z wiwisekcji. Kompozycja przywodzi na myśl Meat z Acts. No jest zajebiście, nie wyłączając brzmienia.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
pisząc o pewnych skojarzeniach z Dawn of Inhumanity nie miałem na myśli takich podobieństw. posłuchacie całości to może wyłapiecie o co mi chodzi, jeden numer w żaden sposób tego nie wyświetli. no i Dawn of Inhumanity warto mieć dobrze osłuchane
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Jakby ktoś, coś, gdzieś brał nowego na winylu, chętnie się dokleję.
support music, not rumors
- Kraft
Piszesz o spójności i wrażeniu jednego utworu, tylko podzielonego na części. Spoko, nie mam powodu wątpić, tym bardziej że masz ostukaną całość. Ja tylko zauważam, że na Dawn nie ma ani jednego utworu stylowo pasującego do tego świeżego ochłapu.Bonny pisze:pisząc o pewnych skojarzeniach z Dawn of Inhumanity nie miałem na myśli takich podobieństw. posłuchacie całości to może wyłapiecie o co mi chodzi, jeden numer w żaden sposób tego nie wyświetli. no i Dawn of Inhumanity warto mieć dobrze osłuchane
- Drone
Też mi przyszło na myśl "Acts Of The Unspeakable", najbardziej boska i najdoskonalsza płyta AUTOPSY. Ten kierunek chętniej widzę, jako bardziej akademicki i nieprzystępny dla laików, niż "noc muzeów" zaprezentowaną na "Macabre Eternal". Zbyt dużo ludzi kręci się teraz wokół AUTOPSY i to mi się nie do końca podoba.Kraft pisze:Jeśli Arch Cadaver jest cokolwiek reprezentatywny, to ciężko mówić o kontynuacji Dawn of Inhumanity. Tam było mroczno i nihilistycznie. Nie ma też hejwi metalowej epickości Macabre. Ja tu słyszę pierwocinę, korzenny wpierdol i jęki z wiwisekcji. Kompozycja przywodzi na myśl Meat z Acts. No jest zajebiście, nie wyłączając brzmienia.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
właśnie o spójność mi chodzi (czy raczej o wrażenie spójności, bo to sprawa indywidualna). stylistyka i sprawy, o których piszesz w odniesieniu do pojedynczego utworu to już kwestia drugorzędnaKraft pisze:Piszesz o spójności i wrażeniu jednego utworu, tylko podzielonego na części. Spoko, nie mam powodu wątpić, tym bardziej że masz ostukaną całość. Ja tylko zauważam, że na Dawn nie ma ani jednego utworu stylowo pasującego do tego świeżego ochłapu.Bonny pisze:pisząc o pewnych skojarzeniach z Dawn of Inhumanity nie miałem na myśli takich podobieństw. posłuchacie całości to może wyłapiecie o co mi chodzi, jeden numer w żaden sposób tego nie wyświetli. no i Dawn of Inhumanity warto mieć dobrze osłuchane
- Kraft
Dla mnie pierwszorzędna, poza jakością. Jeśli obie te rzeczy się zgadzają, to formę podania przełknę jaka by nie była, łącznie z niemal grindowym rozdrobnieniem na wspomnianym Acts chociażby.