Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
535
31-05-2013, 17:41
Drone pisze:Kraft pisze:Jeśli Arch Cadaver jest cokolwiek reprezentatywny, to ciężko mówić o kontynuacji Dawn of Inhumanity. Tam było mroczno i nihilistycznie. Nie ma też hejwi metalowej epickości Macabre. Ja tu słyszę pierwocinę, korzenny wpierdol i jęki z wiwisekcji. Kompozycja przywodzi na myśl Meat z Acts. No jest zajebiście, nie wyłączając brzmienia.
Też mi przyszło na myśl "Acts Of The Unspeakable", najbardziej boska i najdoskonalsza płyta AUTOPSY. Ten kierunek chętniej widzę, jako bardziej akademicki i nieprzystępny dla laików, niż "noc muzeów" zaprezentowaną na "Macabre Eternal".
Zbyt dużo ludzi kręci się teraz wokół AUTOPSY i to mi się nie do końca podoba.
No faktycznie tłumy. Kolego Kraft jak tam sprzedaż Macabre Eternal? Jakby co to ja mam dwa egzemplarze, więc nie wyciągałbym daleko idących wniosków co do ilości słuchaczy.
Masz świadomość tego, że gdyby nie zainteresowanie to Reifert prawdopodobnie nigdy nie wskrzesiłby trupa? Kompletnie nie rozumiem tego podejścia. Pisać o tym, czy nie pisać? Robić szum, czy pozwolić, by zdechło? Coś Pan Inżynier jest jak nastolatka, która chciałaby, a boi się...
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
31-05-2013, 17:44
Kurt pisze:est pisze:Nie zesrajcie się na rzadko. Pokażcie mi chociaż jeden wasz pozytywny post nt. Shitfun z roku kiedy ta płyta wyszła.
To w 1995 istniało to forum?
Nie wiem. Zarejestrowałem się w 2008 :)
-
Nerwowy
- zahartowany metalizator
31-05-2013, 17:46
535 pisze:Drone pisze:Kraft pisze:Jeśli Arch Cadaver jest cokolwiek reprezentatywny, to ciężko mówić o kontynuacji Dawn of Inhumanity. Tam było mroczno i nihilistycznie. Nie ma też hejwi metalowej epickości Macabre. Ja tu słyszę pierwocinę, korzenny wpierdol i jęki z wiwisekcji. Kompozycja przywodzi na myśl Meat z Acts. No jest zajebiście, nie wyłączając brzmienia.
Też mi przyszło na myśl "Acts Of The Unspeakable", najbardziej boska i najdoskonalsza płyta AUTOPSY. Ten kierunek chętniej widzę, jako bardziej akademicki i nieprzystępny dla laików, niż "noc muzeów" zaprezentowaną na "Macabre Eternal".
Zbyt dużo ludzi kręci się teraz wokół AUTOPSY i to mi się nie do końca podoba.
No faktycznie tłumy. Kolego Kraft jak tam sprzedaż Macabre Eternal? Jakby co to ja mam dwa egzemplarze, więc nie wyciągałbym daleko idących wniosków co do ilości słuchaczy.
Masz świadomość tego, że gdyby nie zainteresowanie to Reifert prawdopodobnie nigdy nie wskrzesiłby trupa? Kompletnie nie rozumiem tego podejścia. Pisać o tym, czy nie pisać? Robić szum, czy pozwolić, by zdechło? Coś Pan Inżynier jest jak nastolatka, która chciałaby, a boi się...
No ba, Drone hipsteryzuje strasznie :DDD.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Harlequin
31-05-2013, 18:37
Drone pisze:Też mi przyszło na myśl "Acts Of The Unspeakable", najbardziej boska i najdoskonalsza płyta AUTOPSY.
Mam podobne odczucia, też uważam, że nowemu kawałkowi najbliżej klimatem do "Acts..", które to takze uważąm za swój ulubiony album Auto Psa.
-
535
31-05-2013, 18:43
Coś we mnie krzyczy (Necrocannibalistic Vomitorium), gdy czytam, że można postawić na trójkę, kosztem jedynki i dwójki, ale doskonale to rozumiem i w żadnym wypadku nie potępiam.
-
Drone
31-05-2013, 18:44
Nerwowy pisze:535 pisze:Drone pisze:
Też mi przyszło na myśl "Acts Of The Unspeakable", najbardziej boska i najdoskonalsza płyta AUTOPSY. Ten kierunek chętniej widzę, jako bardziej akademicki i nieprzystępny dla laików, niż "noc muzeów" zaprezentowaną na "Macabre Eternal". Zbyt dużo ludzi kręci się teraz wokół AUTOPSY i to mi się nie do końca podoba.
No ba, Drone hipsteryzuje strasznie :DDD.
Precyzuję: zbyt dużo
niewłaściwych ludzi kręci się teraz wokół AUTOPSY.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
535
31-05-2013, 18:45
Jakież warunki więc należy wypełnić by znaleźć się w grupie właściwych? Tak w telegraficznym skrócie.
-
Drone
31-05-2013, 18:50
Nie ma sztywnych kryteriów. To kwestia wyczucia: dzięki niemu można wykryć, kto posiada tę specyficzną aurę (aurę noir można tu dodać) pozwalającą poważnie obcować z ww. dziełami.
-
Dragazes
- w mackach Zła
31-05-2013, 18:50
Trzeba być na liście tych co rozumieją death metal?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
-
535
31-05-2013, 18:54
Drone pisze:Nie ma sztywnych kryteriów. To kwestia wyczucia: dzięki niemu można wykryć, kto posiada tę specyficzną aurę (aurę noir można tu dodać) pozwalającą poważnie obcować z ww. dziełami.
Racja. Woń, zapach, fetor, jakkolwiek to nazwiemy, ma tu znaczenie decydujące.
-
Rattlehead
31-05-2013, 19:32
Drone pisze:Precyzuję: zbyt dużo niewłaściwych ludzi kręci się teraz wokół AUTOPSY.
Nie wiem co to za specyfiki panie Dronu, ale działają chyba nieodpowiednio.
support music, not rumors
-
Drone
31-05-2013, 19:33
Dragazes pisze:Trzeba być na liście tych co rozumieją death metal?
To działa na odwrót: jeżeli ma się właściwą
osobowość, to z automatu jest się na liście.
-
Skaut
31-05-2013, 19:33
Dragazes pisze:Trzeba być na liście tych co rozumieją death metal?
na szczęście death metal to nie black metal, aby go rozumieć.
Coś tam było! Człowiek!
-
Drone
31-05-2013, 19:34
Skaut pisze:Dragazes pisze:Trzeba być na liście tych co rozumieją death metal?
To retoryka wykluczonych z listy. Nie trzeba temu dawać wiary.
-
Skaut
31-05-2013, 19:36
Drone pisze:Skaut pisze:Dragazes pisze:Trzeba być na liście tych co rozumieją death metal?
To retoryka wykluczonych z listy. Nie trzeba temu dawać wiary.
cieszę się, że mnie nie ma na tej liście. Czuję się tak elitarnie.
Coś tam było! Człowiek!
-
Dragazes
- w mackach Zła
31-05-2013, 19:37
A wpis ma charakter konstytutywny czy deklaratoryjny? Czy jest pobierana zań jakaś opłata i co z GIODO?
Ostatnio zmieniony 31-05-2013, 19:40 przez
Dragazes, łącznie zmieniany 2 razy.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
-
Drone
31-05-2013, 19:40
Oczywiście, że konstytutywny. Z tym wiążą się także obowiązki. Kwestię opłat możemy przedyskutować na privie, jeżeli ktoś byłby zainteresowany jednak uczestnictwem.
-
Kraft
- weteran forumowych bitew
31-05-2013, 20:10
535 pisze:Kolego Kraft jak tam sprzedaż Macabre Eternal? (...) Masz świadomość tego, że gdyby nie zainteresowanie to Reifert prawdopodobnie nigdy nie wskrzesiłby trupa?
Gdyby Macabre nie hasało po listach Billboardu nigdy bym tego nie tknął. A tak odkryłem całkiem zjadliwy kawał defa. Jeszcze 2-3 płytki na tym poziomie i awans do drugiej ligi pewny.
-
Adrian696
31-05-2013, 20:17
drugiej ligi czego ze sie tak niesmiało zapytam... bo ja nawet nie chce brac udziału w tych wywodach ;)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
Kraft
- weteran forumowych bitew
31-05-2013, 20:26
No razem z Immolation będą grać...