BÖLZER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
BÖLZER
Jak ich pierwszy raz posłuchałem to stwierdziłem, że o chłopakach jeszcze może być głośno. Odpowiedzialny za całe zamieszanie jest zgniłek z Witchrist, co może rzucać już jakieś światło na to co prezentuje BÖLZER. Aczkolwiek z macierzystą kapelą nie ma to za wiele punktów zbieżnych, chociaż oczywiście cały czas jest to stylistyka szeroko rozumianego śmierć metalu z domieszką czerni. Nie jest to jakieś takie bestialskie rżnięcie niewiniątek jakich pełno, gdzie z oryginalności robi się półkę z ograniczoną odpowiedzialnością. Jeśli już miałbym się silić na porównania to słyszę tutaj trochę Rites of Thy Degringolade czy Bloody Sign, ale to raczej tylko takie luźne skojarzenia, których absolutnie nie bierzcie sobie do serca. Właśnie wyszła EP "Aura", która robi jeszcze lepiej niż i tak niezłe demo wydane rok temu. Trzymajcie rękę na pulsie, mogą nieźle namieszać na scenie.
A tutaj poczęstunek:
A tutaj poczęstunek:
Ostatnio zmieniony 26-05-2013, 12:30 przez Lykantrop, łącznie zmieniany 1 raz.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
DCI Hunt
Re: BÖLZER
W Witchrist to on się dopiero teraz udziela. To jest dwóch typów ze Szwajcarii. Miałem okazję widzieć ich pierwszy koncert kiedy jeszcze nie mieli nawet demówki. Wyszło na scenę dwóch kolesi i tymi prostymi patentami zrobili taki rozpierdol, że kopary nam opadły do samej podłogi. W najbliższych latach to będzie jeden z najciekawszych zespołów BM. Mówię wam.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Warto zwrócić uwagę na świetne riffowanie, czyli coś czego wielu zespołom zwyczajnie dzisiaj brakuje.
- Góral
- w mackach Zła
Wokal chyba pochodzi z Nowej Zelandii, a w Szwajcarii obecnie mieszka. W każdym bądź razie, mój pierwszy kontakt z muzyką Bolzer miał miejsce tydzień temu podczas ich występu na Deathkult, który mnie kompletnie rozpierdolił. Dwóch typów a tak przysadzili, że nie było co zbierać. Już po samych minach muzyków było widać, że to opętańcy. W domu poprawiłem sobie ich szczęśliwie zakupioną demówką "Roman Acupuncture"(wznowienie, które już w większości miejsc jest wyprzedane) i szczena opadła mi całkiem do podłogi.
Szczególnie riffy są niszczące, momentalnie wpadają do łba i sieją niezłe spustoszenie. Taki "Zeus - Seducer of Hearts" to prze skurwysyński utwór.
Muszę jak najszybciej sprawdzić nowe MLP.
Szczególnie riffy są niszczące, momentalnie wpadają do łba i sieją niezłe spustoszenie. Taki "Zeus - Seducer of Hearts" to prze skurwysyński utwór.
Muszę jak najszybciej sprawdzić nowe MLP.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
- Lykantrop
Wróbelki ćwierkają, że Eryk ma "Aura" mLP na stanie. Fajnie też jakby ktoś miły wydał wszystko na cedeku, bo tak jestem zmuszony do słuchania ubiegłorocznej demówki z mpdrei.
Już nie pamiętam kiedy ostatnio raczkująca kapela zrobiła na mnie takie wrażenie jak Bölzer. Siedzę od rana, słucham "Aura" i nie mogę uwierzyć, że na tak wyeksploatowanym obszarze można uderzyć jeszcze z taką mocą.
Już nie pamiętam kiedy ostatnio raczkująca kapela zrobiła na mnie takie wrażenie jak Bölzer. Siedzę od rana, słucham "Aura" i nie mogę uwierzyć, że na tak wyeksploatowanym obszarze można uderzyć jeszcze z taką mocą.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- metalized
- weteran forumowych bitew
Ja jakoś kiedys przyuważylem ta nazwę ale eee tam nazwa głupia logo głupie potem sprawdzę, dopiero jakis czas potem z ironclouda włączylem Rzymskie Nakłuwanie Ciala i poczulem jak ogromnym błędem było niesprawdzenie tej nazwy wcześniej- zajebizm. Koncert na Deathkult tylko potęznym ciosem w ryło potwierdził to, żal tylko, ze nie zapytalem się Patricka o taśme,było sie posłuchaćb rad pana Górala a nie - nie widzę= nie ma a skoro nie ujrzalem tej taśmy wziąłem sobie Alchemyst, który acz dobry nijak do BólJedynek nie ma startu. A Aura od wtorku kiedy to przybyłem do domu leciala kilkanaście razy a płyt mam do odsłuchu nowych jakieś 20 więc o czyms to świadczy .MOC MOC MOC
P.J.E.C.
- Góral
- w mackach Zła
Dwie godziny temu, listonosz przyniósł MLP "Aura". Miazga, ale w sumie niczego innego się nie spodziewałem. Riffy KzR to jakieś szaleństwo, szczególnie na "Entranced by the Wolfshook". Muszę ich jeszcze kiedyś złapać na żywo.
P.J.E.C.
P.J.E.C.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
w tym przypadku utwór zaszłyszany na fejsie z profilu D666, nie mam pytań w sumię to wyczekuję tego bardzo chyba na równi z niemieckim Beyond
In a world of compromise...some don't
- Lykantrop
Fajnie jakby ktoś demo i "Aura" wydał na cedeku.
- Kingu
Sprostuję, że nie był to pierwszy ale jeden z pierwszch pięciu.DCI Hunt pisze: Miałem okazję widzieć ich pierwszy koncert kiedy jeszcze nie mieli nawet demówki.
Demówkę wydali na CD w jakimś mikro nakładzie na ich koncerty w Nowej Zelandii.Lykantrop pisze:Fajnie jakby ktoś demo i "Aura" wydał na cedeku.
Gitarzysta Bölzer gra też na koncertach na basie w Goatfukk, notabene z polskim git./voc., oraz w Deathcult.
- Lykantrop
Wydali w nakładzie 50 szt. Superos, ale jednak poczekam na jakąś sensowniejszą zbiorczą reedycję :)
- Oki
dobrze mądrego poczytaćLykantrop pisze:Fajnie jakby ktoś demo i "Aura" wydał na cedeku.
- Lykantrop
Na forum NWN przębąkują pierdziele, że coś takiego jest w planach, ale kto i kiedy to ni chuja, zero konkretów.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
Hellthrasher
- postuje jak opętany!
Wyda to Necroshrine Rec,a więc wszysto w rodzinie bo jeśli sie nie mylę to panna Patricka z Iron Bonehead .Lykantrop pisze:Na forum NWN przębąkują pierdziele, że coś takiego jest w planach, ale kto i kiedy to ni chuja, zero konkretów.
SUPPORT VINYL - BURN CD'S!!! ; )
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- metalized
Śmiało moge podpisac sie pod tym tekstem- codziennie minimum raz leci Aura.Sova pisze:mocarny ten MLP, juz go ostro zajechałem igłą
P.J.E.C.
- Góral
- w mackach Zła
ENTRANCED BY THE WOLFSHOOK KURWA BDB MAĆ !!!:-)))
P.J.E.C.
P.J.E.C.
-
535
Nie trawię black metalu z nadmiarem klawiszy i damskimi zaśpiewami.Triceratops pisze:W tytule tematu jest blad, prosze o poprawienie wg tej rozpiski