tak tak, o te z abonamentu mi chodziło.Riven pisze:tak bez wyszukiwania to nie wiem . z low endu bardzo fajnie prezentuje sie galaxy ace 2 - ekran ma akceptowalny, a wydajnosc w normalnym uzyciu jest zupelnie przyzwoita. i bialy model wyglada calkiem elegancko. no ale nowka kosztuje z 600 zl... nie wiem czy kupisz jakiegokolwiek smartfona za 100 zl ;o nawet jesli to bedzie straszny syf ktory bedzie ja wkurwial. chyba ze mowisz o ofercie z abonamentu ale to kompletnie inna bajkaOnly_True_Believers pisze:riven co polecasz z najtańszych smartfonów w cenach 100 - 200 zł dla dziewczyny która chce kupić swojego pierwszego?
edit: popatrzylbym tez na oferte htc, maja od chuja tych modeli ale ich zeszloroczna generacja z dolnej polki wygladala calkiem niezle.
edit2: ogolnie to ponizej poziomu wydajnosci ace 2 wolalbym juz tradycyjna nokie. wolny smartfon to jest gowno. chcesz wyslac smsa albo zadzwonic i czekasz az sie aplikacja wlaczy... w codziennym uzytkowaniu mozna dostac bialej goraczki ;)
Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Re: Smartfon
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Odp: Smartfon
1) netHeadcrab pisze:Chyba jestem jakiś ograniczony, bo na smartphonie głównie korzystam z gier, tapatalk i przeglądarki. Jakby nie gry, chyba równie dobrze mógłbym mieć zwykły telefon.
2) instant messaging
3) mapy
4) i najbardziej produktywna cecha smartfona, ktora regularnie mi pomaga: przenosny router wi-fi.
a od gier to jest tablet ;D
this is a land of wolves now
- 29a
- zaczyna szaleć
Dla ciebie wada, dla mnie zaleta. Szkoda ze nie ma pelnego qwerty z numerykami u gory. Bo trzeba czasami z symbola korzystac.Riven pisze:nie gram na telefonie w zadne gry:). ale nie no, jasne, do podstawowych rzeczy wystarczy. tylko ta klawiatura hehe
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
- Riven
- Kontakt:
wymienisz telefon, pozuzywasz swiftkey i po 3 dniach zapomnisz o fizycznej :) mark my words!
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: Odp: Smartfon
Tablet ma tą samą wadę co telefon, dotykowe sterowanie. Do przenośnego grania wolałbym już ps vita kupić.Riven pisze:a od gier to jest tablet ;D
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Riven
- Kontakt:
no generalnie gry sa do dupy :P. ale Real Racing 3 jest wypas
- 29a
- zaczyna szaleć
Uzywalem swiftkeya, chujowo podpowiada skladnie przy zdalnym restartowaniu klastra ;)Riven pisze:wymienisz telefon, pozuzywasz swiftkey i po 3 dniach zapomnisz o fizycznej :) mark my words!
Pozatym nie da sie nim wlamac emacsem przez sendmail.
Zupelnie inne zastosowanie ;)
- Riven
- Kontakt:
no to powodzenia z desire z na nastepne 5 lat, bo nic nie wskazuje na to , zeby ktos zrobil telefon z fizyczna klawiatura :P
emacsem przez sendmail da sie na ajfonie
emacsem przez sendmail da sie na ajfonie
- chaos
- w mackach Zła
popatrz na wave 2, strasznie tanie są teraz, używałem przez rok i byłem zadowolonyOnly_True_Believers pisze:riven co polecasz z najtańszych smartfonów w cenach 100 - 200 zł dla dziewczyny która chce kupić swojego pierwszego?
- Riven
- Kontakt:

ekhm...spodziewalem sie znacznie wiecej po Ive'ie ;\. pare rzeczy fajnych dodali (glownie wariacje na temat innych os'ow, glownie WP i Android), ale homescreen wyglada jak teczowe gowno ;). Oh well.
- Mol
- zahartowany metalizator
dobra, w zwiazku z tym, ze niebawem wpadnie mi w lapy Galaxy S3 mam pare pytan:
1. rootowac przed instalacja jakichkolwiek aplikacji czy dopiero gdy bedzie to potrzebne?
2. czy domyslne aplikacje da sie jakos wyjebac w miare prosty sposob? ewentualnie gdzie szukac informacji na ten temat? xda-developers czy polskie fora?
3. jakie aplikacje polecacie? krotko i tresciwie, odtwarzacz podmienie powerampem, a reszta?
4. sprawdzony klient ssh i vnc (kompatybilny z Tight/Ultra)?
5. aktualizowac androida do 4.1 od razu po zakupie/przed/po rootowaniu?
6. cokolwiek Wam przyjdzie do glowy o czym warto wiedziec :)
1. rootowac przed instalacja jakichkolwiek aplikacji czy dopiero gdy bedzie to potrzebne?
2. czy domyslne aplikacje da sie jakos wyjebac w miare prosty sposob? ewentualnie gdzie szukac informacji na ten temat? xda-developers czy polskie fora?
3. jakie aplikacje polecacie? krotko i tresciwie, odtwarzacz podmienie powerampem, a reszta?
4. sprawdzony klient ssh i vnc (kompatybilny z Tight/Ultra)?
5. aktualizowac androida do 4.1 od razu po zakupie/przed/po rootowaniu?
6. cokolwiek Wam przyjdzie do glowy o czym warto wiedziec :)
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
@2 - domyślam się że w S3 są podobne (albo i mniej) jak w Note2. One absolutnie nie przeszkadzają, launchera tylko podmieniasz na jakiegoś wygodnego (np. Nova) i jest IMO OK.
@3 - ale do czego? Do zabawy na kiblu świetny jest Stickman Tennis, do dokumentów Kingsoft Office a do informacji o Whisky Whisky Bible. Sprecyzuj ;)
@3 - ale do czego? Do zabawy na kiblu świetny jest Stickman Tennis, do dokumentów Kingsoft Office a do informacji o Whisky Whisky Bible. Sprecyzuj ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
Od czasu Jelly bean (4.1) można dezaktywowac każdą aplikacje, co w praktyce równa się deinatalacji. Ja w ten sposób pozbylem się np arcychujowego svoice. Z obowiązkowych appow :
Nova launcher
SwiftKey
Solid explorer
Tapatalk 4
Widget locker
Google keep
power toggles
i póki nie ma 4.2: missed it (trochę zubozony ekwiwalent dash clock, ale działa)
Aktualizować odrazu. Root potrzebny tylko jeśli będziesz potrzebował jakiejś konkretnej aplikacji która go wymaga, jeśli nie to szkoda czasu.
Nova launcher
SwiftKey
Solid explorer
Tapatalk 4
Widget locker
Google keep
power toggles
i póki nie ma 4.2: missed it (trochę zubozony ekwiwalent dash clock, ale działa)
Aktualizować odrazu. Root potrzebny tylko jeśli będziesz potrzebował jakiejś konkretnej aplikacji która go wymaga, jeśli nie to szkoda czasu.
- 29a
- zaczyna szaleć
Ssh oczywiscie connectbot. Vnc teamviewer lata ale to chyba na wlasnym protokole. Kiedys jakims rdpem sie bawilem ale wole dedykowane aplikacje do zarzadzania utorrenta xbmc i spotify.
- Riven
- Kontakt:
noo, 2 h dlubania i jest, idealny (na te chwile) setup androida:

a nie jakies kolorowe gowna z ajfona :)
uzyte: nova launcher, minimalistic text, missed it!, widget locker

a nie jakies kolorowe gowna z ajfona :)
uzyte: nova launcher, minimalistic text, missed it!, widget locker
- chaos
- w mackach Zła
a może jednak zmienię tel, jakie opinie o galaxy nexus ? (zwróciłem na niego z powodu bardzo niskiego SAR ;))
- Riven
- Kontakt:
Dobry telefon ale słyszałem że potrafi przymulac z jelly bean i masa ludzi narzekala na słaba baterie. Nexus 4 natomiast...
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 4 Beta
- chaos
- w mackach Zła
ma 2x wyższy sar :), przyjebałem się do tego sar i nie odpuszczęRiven pisze:...Nexus 4 natomiast...
- Riven
- Kontakt:
Co to jest sar?
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Specific_absorption_rate
Coś jak efekt cieplarniany, podobno ważne, podobno ma wpływ, ale jak z Bogiem - niczego nie udowodniono.
Coś jak efekt cieplarniany, podobno ważne, podobno ma wpływ, ale jak z Bogiem - niczego nie udowodniono.
Give birth to something dead