Zdecydowanie. Te trzy dodatkowe utwory (w dodatku na osobnym CD - więc wychodzi jak w mordę strzelił - EPka) są naprawdę zajebiste, a klimatem troszkę odstają od zasadniczej części płyty (bardziej optymistyczne i rock'n'rollowe są), więc można zrozumieć dlaczego nie zostały na niej umieszczone.Skaut pisze:warto brać wersję 2CD?
BLACK SABBATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re:
all the monsters will break your heart
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BLACK SABBATH
Ehhh, kolejny który nie rozumie marketingu...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- rasowy masterfulowicz
Ja kupię jedynie PL wydanie za 34 zł. Jutro. Starczy.
edit. wersja 2 cd prezentuje się tragicznie, już lepiej wygląda pl wydanie. Paskudny, oczojebny digipack z hologramową okładką ze zmieniającym się obrazkiem przy każdym poruszeniu płyty. Kolorki, tandeta i świecidełka.
edit. wersja 2 cd prezentuje się tragicznie, już lepiej wygląda pl wydanie. Paskudny, oczojebny digipack z hologramową okładką ze zmieniającym się obrazkiem przy każdym poruszeniu płyty. Kolorki, tandeta i świecidełka.
HAILSA!!!!!
- hcpig
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Bębny jeśli chodzi o ich aranżację i produkcję to akurat najsłabszy punkt tej płyty. Przy gitarze I i przede wszystkim basie B w zasadzie nie istnieją. Szkoda, bo z prawdziwie mocarną perkusją płyta jeszcze by zyskała na jakości.Drone pisze:Jak się sprawuje kolega Wilk w roli dobosza?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Believer
- weteran forumowych bitew
www.youtube.com/watch?v=o0W91FrTlYk wersja lepsza niż na płycie,nie zjebana przez produkcję, tu dopiero czuć prawdziwą moc!
- Morbid Marcin
Re: Odp: BLACK SABBATH
Tu jest jeszcze lepsza
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
- w mackach Zła
przy drugim przesłuchaniu ta płyta jeszcze lepsze wrażenie robi jak przy pierwszym
- Lykantrop
Zobaczysz co się będzie działo po trzecim!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Skaut
Bardzo dobry album! Z tą perkusją Nerwowy przesadza, bo kawałki naprawdę są świetnie zaaranżowane i aż tak zjebanej produkcji jak dla przykładu na Death Magnetic nie ma. Co więcej, w jakimś stopniu surowość brzmienia świetnie wpasowuje się klimatem do ich 5 najlepszych płyt. Album doskonale wyważony, choć trochę schematyczny, bo praktycznie większość utworów ma strukturę: rozkręcamy wolno imprezę >>> w połowie podkręcamy tempo >>> na chwilę zwalniamy >>> solówka + podkręcamy tempo. Oczywiście, to bardzo ogólne potraktowanie sprawy, bo na płycie dzieje się naprawdę sporo i w żadnym wypadku ten szablon nie przeszkadza. W gruncie rzeczy bardzo dobrze, że każdy numer snuje się z wolna, aby gdzieś w połowie nabrać odpowiedniego szlifu. To właśnie dzięki długości poszczególnych utworów chce się do "13" wracać. Riffy smakowite, choć podobne słyszało się już miliony razy, wokalnie Ozzy naprawdę daje radę, choć oczywiście nigdy nie był jakimś zajebistym gardłowym, a jammowany, w iście bluesowym stylu "Damaged Soul" wyrasta dla mnie na faworyta całości i jeden z najlepszych numerów Black Sabbath w ogóle.
Coś tam było! Człowiek!
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re:
Skaut, za tę opinię masz u mnie browar, najbliższa okazja to Napalm Death :) Pierdolca dostałem na punkcie tego wałka, jest wręcz hiptotyzujący. W drugiej kolejności wkręcił się we mnie "Live Forever", generalnie druga część płyty jest dla mnie lepsza, choć całość pokochałem bez pamięci. W złym momencie do mnie te kawałki dotarły, w ciul roboty, słuchałem tego mimochodem. Doskonała płyta.Skaut pisze:... a jammowany, w iście bluesowym stylu "Damaged Soul" wyrasta dla mnie na faworyta całości i jeden z najlepszych numerów Black Sabbath w ogóle.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wszystko się zgadza chłopaki. "Damaged Soul" jest zajebista. "Dear Father" też mnie gniecie, zresztą jak cały album. Całkiem niezłe teksty napisali...
all the monsters will break your heart
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
No to jest oczywista sprawa, że to najlepszy numer na płycie. Mogli całą nagrać w tym stylu ;).
A teksty są jak na BS z Ozzem przystało proste i skuteczne. Żadnej poezji i baśni, tylko trud życia, chłód...
A teksty są jak na BS z Ozzem przystało proste i skuteczne. Żadnej poezji i baśni, tylko trud życia, chłód...
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Self
- rasowy masterfulowicz
U mnie jednak na czoło nieśmiało wysuwa się Age of Reason. Solóweczka w rzeczy samej elegancka tam jest.
EDYT: a i właśnie puściłem sobie numery bonusowe. Absolutnie fantastyczne są one, 100% rock n' rolla w Black Sabbath!
EDYT: a i właśnie puściłem sobie numery bonusowe. Absolutnie fantastyczne są one, 100% rock n' rolla w Black Sabbath!
- Dragazes
- w mackach Zła
Słucham właśnie pierwszy raz!
Super!!!
Jestem przy Damaged Soul i na tę chwilę najbardziej podoba mi się ten utwór. Zeitgeist również mega.
Super!!!
Jestem przy Damaged Soul i na tę chwilę najbardziej podoba mi się ten utwór. Zeitgeist również mega.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Headcrab
- Kontakt:
Nowe BS jest lepsze niż ostatni Voivod?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Tylko Riven to wie.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
O, teraz lepiej ;)nicram pisze:Dziadki zagrali tak jakby mieli znowu po 40 lat.
Przy Target Earth to nawet nie stało, ale 13 to dobra płyta, bardzo przyjemnie się jej słucha.Headcrab pisze:Nowe BS jest lepsze niż ostatni Voivod?