ma wbudowanego klienta FTP? mozna przegladac LAN?Riven pisze: 10. Nie wiem nic o tc na androida, ale Solid explorer ma interfejs tego typu + piękny wygląd i masę funkcjonalności. Nie ma lepszego menedżera plików na andka (do tego robiony przez Polaka :)
Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Mol
- zahartowany metalizator
Re: Smartfon
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Wydaje mi się, że tak. Na pewno ma dobrze zaimplementowane tworzenie folderu sieciowego z telefonu via wifi, wiec pewnie i FTP obsługuje. Zresztą ma wersje próbna to sobie przetestuj, ja takich rzeczy na codzień nie używam.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
Polecam taka oto alternatywę dla standardowej kamery :
https://play.google.com/store/apps/deta ... rginz.snap
Gui oparte na stockowej aplikacji, a więc piękne i przejrzyste (najbardziej podoba mi się swipe w prawo do galerii i kasowanie zdjęć przez swipe w dół ) + kilka usprawnień. Kosztuje z 6 zł ale zdecydowanie warto, zwłaszcza samsung ma okropne app do aparatu ;)
Edit jakby ktoś nie wiedział, bajerem w jelly beanowej kamerze jest to circle menu które uruchamia się long pressem na ekranie
A, no i ma jedną zajebista rzecz na której brak narzekają wszyscy od czasu pojawienia się ekranów dotykowych - można podpiąć funkcje migawki pod volume key, dzięki czemu wreszcie można robić zdjęcia fizycznym przyciskiem, jak w normalnym aparacie
https://play.google.com/store/apps/deta ... rginz.snap
Gui oparte na stockowej aplikacji, a więc piękne i przejrzyste (najbardziej podoba mi się swipe w prawo do galerii i kasowanie zdjęć przez swipe w dół ) + kilka usprawnień. Kosztuje z 6 zł ale zdecydowanie warto, zwłaszcza samsung ma okropne app do aparatu ;)
Edit jakby ktoś nie wiedział, bajerem w jelly beanowej kamerze jest to circle menu które uruchamia się long pressem na ekranie
A, no i ma jedną zajebista rzecz na której brak narzekają wszyscy od czasu pojawienia się ekranów dotykowych - można podpiąć funkcje migawki pod volume key, dzięki czemu wreszcie można robić zdjęcia fizycznym przyciskiem, jak w normalnym aparacie
- 29a
- zaczyna szaleć
Wymiana plikow? Podpinasz i dziala. Adb i inne developerskie rzeczy tez sa.chaos pisze:android komunikuje się bez problemu z linuxem ?
Nie widzialem natomisat jakiejs dedykowanej aplikacji do synchronizacji, ale w sumie po chuj to komu.
@Mol, connectbota mam standardowego. Moze ten drugi ma xforward? Nie wiem co w tej aplikacji mozna chciec zmienic ;). Dziala zawsze jak trzeba.
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
- chaos
- w mackach Zła
aha, na pewno da się aktualizować soft do nowszego ... złoże się działa ewentualnie tylko pamięć masowaRiven pisze:Powiem tak: linux generalnie dobrze komunikuje się z linuxem :).chaos pisze:android komunikuje się bez problemu z linuxem ?
- Riven
- Kontakt:
- chaos
- w mackach Zła
to jak się aktualizuje androida ? nie przez jakieś dziadowskie kies ?Riven pisze:he? ;)
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- chaos
- w mackach Zła
- Morph
- Kontakt:
Jak Windowsa, dostajesz prompta, że aktualizacja dostępna i instalujesz.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
Zalezy jaki update, z reguly jest tak jak pisze Morph, czasem w samsungach trzeba podlaczyc do zjebanego kiesa.
Niestety jesli nie idziesz w nieoficjalne firmwary i czekasz na oficjalne wersje, to nie dosc, ze trzeba czekac na producenta telefonu, to jeszcze opoznienia w aktualizacjach powodowane sa przez zjebanych dostawcow lokalnych (np. Orange).
Ogolnie to jest glowna bolaczka Androida - poki co. Jaki masz telefon i jakiej wersji oczekujesz?
Niestety jesli nie idziesz w nieoficjalne firmwary i czekasz na oficjalne wersje, to nie dosc, ze trzeba czekac na producenta telefonu, to jeszcze opoznienia w aktualizacjach powodowane sa przez zjebanych dostawcow lokalnych (np. Orange).
Ogolnie to jest glowna bolaczka Androida - poki co. Jaki masz telefon i jakiej wersji oczekujesz?
- chaos
- w mackach Zła
na razie mam wave 3 bada 2, zastanawiam się nad galaxy nexus, z bada to tylko kies, a ze nie mam windowsa wiec dupa, dlatego zapytuję jak będzie w przypadku androida, ale po doniesieniach w sprawie inwigilacji znów mam wątpliwości ... taki android od google to będzie szpiegował nawet co czytam jak sram, gdzie sram i czym
- Riven
- Kontakt:
Najpierw sar, teraz inwigilacja... Litości ;). W chemitrail tez wierzysz?
Galaxy nexus powinien mieć aktualizacje natychmiastowo i w tej chwili najnowsza dostępna wersje androida, czyli 4.2.2. I najpewniej dostanie tez kolejne. Żadnego kiesa tam nie potrzeba, idzie over the air prosto na telefon.
Gówno zwane kiesem to wynalazek samsunga, ale ponieważ w nexusach soft leży całkowicie w gestii Google, to na szczęście tego tam nie ma, także w galaxy nexus. Czysty rasowo android ftw o/
Galaxy nexus powinien mieć aktualizacje natychmiastowo i w tej chwili najnowsza dostępna wersje androida, czyli 4.2.2. I najpewniej dostanie tez kolejne. Żadnego kiesa tam nie potrzeba, idzie over the air prosto na telefon.
Gówno zwane kiesem to wynalazek samsunga, ale ponieważ w nexusach soft leży całkowicie w gestii Google, to na szczęście tego tam nie ma, także w galaxy nexus. Czysty rasowo android ftw o/
- chaos
- w mackach Zła
no to fajnie
a co do sar i inwigilacji to potwierdzone fakty, nie wiem czemu się dziwisz ...
smugi na niebie to jakieś gówno
a co do sar i inwigilacji to potwierdzone fakty, nie wiem czemu się dziwisz ...
smugi na niebie to jakieś gówno
- Morph
- Kontakt:
Tzn. SAR jest potwierdzone jako emisja, żadnych wpływów na razie nie udowodniono ;)
A dzięki inwigilacji google'a wiem m.in. gdzie są korki ;)
A dzięki inwigilacji google'a wiem m.in. gdzie są korki ;)
Give birth to something dead
- chaos
- w mackach Zła
nie będę się przegadywał bo temat nie do tego, obyś się nie mylił
- Riven
- Kontakt:
BTW, postanowiłem dać szansę chromowi na note, ale ni huja, ta przeglądarka jest do niczego. Potrafi się ładować 10 sekund i co chwila łapie lagi. A taki Xscope - zajebiście szybki, ładny i z świetnie zaimplementowanym trybem full screen. Szkoda mi tylko tej synchronizacji telefon - desktop z chroma, ale nie jest to warte tego zamulania. Wtf Google?
- 29a
- zaczyna szaleć
podobniez goscie od go-launchera wytlukli jakas przegladarke. Wczoraj mi kumpel z pracy pokazywal. Kliknal w ikone i mu sie momentalnie otworzyla przegladarka :S. Normalnie technologia jutra ;]
edit: https://play.google.com/store/apps/deta ... b3dzZXIiXQ..
@chaos, nie schizuj. Jak sobie zrootujesz telefon to sie instaluje takie cos jak clockwork recovery, ktore potem potrafi rozpakowac zipa z modem, formatowac partycje i czyscic te niewidoczne - cache, bat stats itd. Pewnie nawet jakies rom managery sa ;)
Generalnie tak jak pisal Morph, rozpakowujesz i dziala (o ile to jest wersja skompilowana na ten tel ;)).
edit: https://play.google.com/store/apps/deta ... b3dzZXIiXQ..
@chaos, nie schizuj. Jak sobie zrootujesz telefon to sie instaluje takie cos jak clockwork recovery, ktore potem potrafi rozpakowac zipa z modem, formatowac partycje i czyscic te niewidoczne - cache, bat stats itd. Pewnie nawet jakies rom managery sa ;)
Generalnie tak jak pisal Morph, rozpakowujesz i dziala (o ile to jest wersja skompilowana na ten tel ;)).
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
- Riven
- Kontakt:
Goście od go launchera? Thx but no thx :) jeszcze kiedyś to to było uzywalne, ale jak ostatni raz musiałem używać przed updatem do ics, to było przeladowane tandetne chińskie gówno ;/.
- 29a
- zaczyna szaleć