MEGADETH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

Re: MEGADETH

18-06-2013, 21:57

Maria Konopnicka pisze:Powiedziałbym, że wszystko zależy od tego kto pisze recenzje i kto wypowiada się na forum. Jeśli jest to osoba kompetentna, inteligentna, doskonale znająca się na muzyce, posiadająca wrodzone poczucie smaku i wrażliwość na piękno, poparte dodatkowo ponadprzeciętnymi zdolnościami erudycyjnymi i rozległą wiedzą o muzyce metalowej, to oczywiście trzeba się kierować jej opinią, bez względu na to czy się z nią zgadzasz czy nie :)
Mówiąc krócej - warto kierować się moimi wypowiedziami zamiast błądzić jak dziecko we mgle, lub niczym pryszczaty początkujący onanista, nurkujący w nocy dłonią w piżamie i niezdarnym ruchem obijać sobie łokieć o ścianę nie zyskując w konsekwencji nic więcej poza spuchniętym napletkiem :)
To było brutalne... :)
Aegir
postuje jak opętany!

18-06-2013, 21:57

Maria Konopnicka pisze:
Aegir pisze: Edit: Widzę, że temat w tzw. międzyczasie został przerobiony.

"Międzyczas" to rusycyzm, uważany za błąd językowy - choć ostatnio dopuszczalny w mowie potocznej to jednak trochę w innym kontekście :) Proponuję zachować czujność w używaniu tego wyrazu, a najlepiej w ogóle go nie używać :)
Toteż jako osoba inteligentna i oczytana, jako osoba stanowiąca swoiste zaprzeczenie wspomnianego wyżej młodzieńca z trądzikiem, ścianą, łokciem oraz opuchlizną, powinieneś zauważyć trzy litery oraz kropkę, które pozwoliłem sobie postawić tuż przed słowem "międzyczas" :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

18-06-2013, 21:58

Kamilku - mądrusiu, nie wiedziałem ze der Zwischenzeit to po rosyjsku :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-06-2013, 22:13

no to jedno :D a drugie to, ze blad jezykowy jest odstepswtem od normy jezykowej a w wypadku zapozyczen i zwiazkow frazeologicznych nie mowimy o normach?
woodpecker from space
Maria Konopnicka

18-06-2013, 22:22

Adrian696 pisze:Kamilku - mądrusiu, nie wiedziałem ze der Zwischenzeit to po rosyjsku :)
Cieszę się, że umiesz z google korzystać, jakbyś jeszcze ukończył filologię polską i zaliczył egzamin z kultury języka polskiego to doskonale być zrozumiał o czym pisałem. B то же время możesz jakiś karmnik zrobić zamiast czas na forum marnować :)
Awatar użytkownika
Triceratops

18-06-2013, 22:26

A to cos sie zmienilo w nauce Marian? Bo u Markowskiego w bodajze Kulturze jezyka polskiego jest o niemieckim pochodzeniu?
Ostatnio zmieniony 18-06-2013, 22:27 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Maria Konopnicka

18-06-2013, 22:26

Triceratops pisze:no to jedno :D a drugie to, ze blad jezykowy jest odstepswtem od normy jezykowej a w wypadku zapozyczen i zwiazkow frazeologicznych nie mowimy o normach?
...mówimy - błąd językowy to właśnie pojęcie oznaczające odstępstwo od skodyfikowanej normy językowej :)
Awatar użytkownika
Triceratops

18-06-2013, 22:31

no ale w tym wypadku to raczej nie jest odstepstwo od normy w tym wypadku uzytkowej a poza tym bledem cos jest kiedy nie znajduje uzasadnienia funkcjonalnego a tutaj uzasadnienie jest jak najbardziej, nie ? :) . no i nie kazde wyjscie poza norme jest bledem.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

18-06-2013, 22:34

Maria Konopnicka pisze:
Adrian696 pisze:Kamilku - mądrusiu, nie wiedziałem ze der Zwischenzeit to po rosyjsku :)
Cieszę się, że umiesz z google korzystać, jakbyś jeszcze ukończył filologię polską i zaliczył egzamin z kultury języka polskiego to doskonale być zrozumiał o czym pisałem. B то же время możesz jakiś karmnik zrobić zamiast czas na forum marnować :)
no wynika z tego ze Ty ukonczyłes - ale w dzisiejsztch czasach byle debil konczy studia - wiec nie ma sie co chwalic Kamilku

daj jakies źródlo, ze to jednak z jezyka rosyjskiego... z przyjemnoscia poczytam, moze faktycznie moj niemiecki słaby

karmniki sa passe, ponoc lepiej teraz rozdawac darmowe rgazetki reklamowe o dupie maryni
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Maria Konopnicka

18-06-2013, 22:44

Triceratops pisze:no ale w tym wypadku to raczej nie jest odstepstwo od normy w tym wypadku uzytkowej a poza tym bledem cos jest kiedy nie znajduje uzasadnienia funkcjonalnego a tutaj uzasadnienie jest jak najbardziej, nie ? :) . no i nie kazde wyjscie poza norme jest bledem.
Nie zamierzam się sprzeczać - zwróć się z tym do wydziału polonistyki UW - być może ich przekonasz i przyszli studenci unikną błędów w edukacji, których między innymi i ja stałem się ofiarą :)
A jak nowy Megadeth Wam się słyszy Panowie? :)
Maria Konopnicka

18-06-2013, 22:50

Adrian696 pisze: no wynika z tego ze Ty ukonczyłes - ale w dzisiejsztch czasach byle debil konczy studia - wiec nie ma sie co chwalic Kamilku
daj jakies źródlo, ze to jednak z jezyka rosyjskiego... z przyjemnoscia poczytam, moze faktycznie moj niemiecki słaby
karmniki sa passe, ponoc lepiej teraz rozdawac darmowe rgazetki reklamowe o dupie maryni
Nie lepiej z bachorem na spacer wyjść niż toczyć jałowe spory na forum ? Ustalmy Adianku - bystry nie jesteś, a kompleksy masz przeogromne i tak ujadasz od lat i szarpiesz za nogawkę bez szacunku dla swoich mleczaków, które dawno już powinny Ci wypaść, ale zwiedzione poziomem intelektu i Twoją dojrzałością wciąż tkwią na swoim miejscu :)

PS. Proszę tylko mnie za tego bachora nie pobij jak się spotkamy przy okazji jakiegoś koncertu :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

18-06-2013, 22:56

Maria Konopnicka pisze:
Adrian696 pisze: no wynika z tego ze Ty ukonczyłes - ale w dzisiejsztch czasach byle debil konczy studia - wiec nie ma sie co chwalic Kamilku
Nie lepiej z bachorem na spacer wyjść niż toczyć jałowe spory na forum ? Ustalmy Adianku - bystry nie jesteś, a kompleksy masz przeogromne i tak ujadasz od lat i szarpiesz za nogawkę bez szacunku dla swoich mleczaków, które dawno już powinny Ci wypaść, ale zwiedzione poziomem intelektu i Twoją dojrzałością wciąż tkwią na swoim miejscu :)
Kamilku, no mozesz swoje prostactwo i nieuctwo przekuwac w zarciki, ale jako filolog o takim autorytecie - podaj zrodlo, ze jednak ty jako magister polonistyki masz racje a cały swiat sie myli :) bo jak na rzie to wynika ze taki z ciebie magister jak z przyjaciela maciusia inzynier...
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

18-06-2013, 22:59

Maria Konopnicka pisze: PS. Proszę tylko mnie za tego bachora nie pobij jak się spotkamy przy okazji jakiegoś koncertu :)
spoko, wiem ze napisałes to specjalnie, a mamusia mnie nauczyła, zeby ułomnym wybaczac... a Ty przeciez zupełnie jak ten Radek co cała Polska mu wybaczyła juz kradzieze złomu :)
535

18-06-2013, 23:00

ramonoth pisze:
nicram pisze:Zilustrowałem Ci fakt, że 90% recenzji tej płyty jest wybitnie negatywna, czyli jednak niewiele osób odbiera ją pozytywnie. Wejdź sobie na stronę fb Megadeth i ludzie jeżdżą po tej płycie tak samo jak po ostatnim Morbid Angel. Pewnie to przez przypadek?
Ale dlaczego tak bardzo jest dla Ciebie ważne to, co inni mówią, nawet jeśli to jest 90%? Ostatnie Morbid Angel jest w kurwę zajebiste i choć je szanuję, to kompletnie nie mają dla mnie znaczenia opinie wszystkich, którzy uważają inaczej. Przez taką postawę teraz wśród moich znajomych z realu nie mam o czym gadać, jeśli chodzi o muzykę. Dobrze, że są takie miejsca, jak to tutaj :)
Mówisz, że tak słabo im to wychodzi?
Obrazek
Maria Konopnicka

18-06-2013, 23:12

Adrian696 pisze: Kamilku, no mozesz swoje prostactwo i nieuctwo przekuwac w zarciki
Niczego przekuwać nie będę bo akurat dzisiaj większość postów napisałem w żartobliwym i ironicznym tonem - co osoby obdarzone nieco wyższym poziomem inteligencji od Twojego zapewne doskonale wychwyciły :) Nie oszukujmy się - wszyscy poza Tobą :)
Adrian696 pisze: ale jako filolog o takim autorytecie
Absolutnie żadnego autorytetu w tej dziedzinie nie mam - ba język polski średnio raz w tygodniu wciąż mnie zaskakuję i dowiadują się czegoś nowego :)
Adrian696 pisze: - podaj zrodlo, ze jednak ty jako magister polonistyki masz racje a cały swiat sie myli :)
A napiszę Ci jak było - akurat kwestię "w międzyczasie" miałem na egzaminie z Kultury Języka Polskiego - gdy omówiłem dokładnie na czym polega ów błąd językowy, profesor (wówczas jeszcze doktor) - tu nazwiska nie pamiętam, ale mam w domu gdzieś słownik, który wstępem opatrzył - dodał uzupełniając moją wypowiedź, iż jest to rusycyzm, co mi się wryło w pamięć. Wyobraź sobie, że zanim napisałem ów post, nawet skonfrontowałem swą wiedzę z profesorem google i odnalazłem, iż w istocie mamy do czynienia z germanizmem. Postanowiłem jednak zaufać swojej pamięci i w nadziei, że jeszcze nie śpisz użyłem określenia "rysycyzm", licząc na Twój twardy sprzeciw, rzeczową argumentację i płomienną dyskusję.
Adrian696 pisze: bo jak na rzie to wynika ze taki z ciebie magister jak z przyjaciela maciusia inzynier...
A czy ja gdzieś kiedyś twierdziłem, że szczycę się tytułem magistra? Nigdy w życiu - też uważam, że studia każdy idiota dziś może skończyć i od razu po szkole podstawowej ruszyłem na ulicę rozdawać reklamowe ulotki ? Wybierasz się może na Metal Fest? Na jakieś solo byśmy wyskoczyli...
Maria Konopnicka

18-06-2013, 23:17

Adrian696 pisze: spoko, wiem ze napisałes to specjalnie, a mamusia mnie nauczyła, zeby ułomnym wybaczac...
A to akurat pożyteczna nauka - akceptować samego siebie to pierwszy krok ku duchowej równowadze :)
Adrian696 pisze: a Ty przeciez zupełnie jak ten Radek co cała Polska mu wybaczyła juz kradzieze złomu :)
A Ty jak Andrzej Gołota - choć intelektem nie grzeszysz i erudycją nie imponujesz - to wciąż wiele osób czuje do Ciebie sympatię, przyprawioną pewnie nutką współczucia, ale szczerą :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

18-06-2013, 23:18

Maria Konopnicka pisze: Nie oszukujmy się - wszyscy poza Tobą :)
chyba jednak nie wszyscy :) no ale skoro o jezyku polskim masz nikłe pojecie to matematyki nie wymagam :)
Maria Konopnicka pisze:Cieszę się, że umiesz z google korzystać, jakbyś jeszcze ukończył filologię polską
Maria Konopnicka pisze:Wyobraź sobie, że zanim napisałem ów post, nawet skonfrontowałem swą wiedzę z profesorem google i odnalazłem, iż w istocie mamy do czynienia z germanizmem
LOL
Maria Konopnicka pisze:Wybierasz się może na Metal Fest? Na jakieś solo byśmy wyskoczyli...
nie wybieram sie - wielokrotnie pisałem, ze wole niemieckie koncerty i festy bo mam blizej...
i co na tej solówce chcesz mi zrobic??? loda?? w sumie słuchasz gej metalu z rzeszy to zapedy pedalskie nawet nie dziwia ;)
Maria Konopnicka

18-06-2013, 23:21

Adrian696 pisze: i co na tej solówce chcesz mi zrobic??? loda??
Nie wiem jakie Wy tam zwyczaje macie, liczyłem, że liścia zechcesz mi przylać tak jak swego czasu Dronowi tu zapowiadałeś :) Ale jeśli zamiast tego sobie lody robicie to zdecydowanie nie jestem zainteresowany :)
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

18-06-2013, 23:23

Maria Konopnicka pisze:
Adrian696 pisze: i co na tej solówce chcesz mi zrobic??? loda??
Nie wiem jakie Wy tam zwyczaje macie, liczyłem, że liścia zechcesz mi przylać tak jak swego czasu Dronowi tu zapowiadałeś :) Ale jeśli zamiast tego sobie lody robicie to zdecydowanie nie jestem zainteresowany :)
liscia tobie?? przeciez napisałem ze ułomnym wybaczam... a co do konDrona - co ma wisiec nie utonie...
no a teraz słownik w reke i sie poducz, dyletancie po polonistyce :)
Maria Konopnicka

18-06-2013, 23:24

Abstrahując od fantazji erotycznych Adriana - czy ktoś się jeszcze dziś wypowie o nowym Megadeth? Bo zaraz będę musiał się z forum zwijać... :)
ODPOWIEDZ