MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- mad
- weteran forumowych bitew
Re: MEGADETH
Megadeth jak Megadeth - trochę bajerów, melodyjek, refreników i efektów specjalnych. Przesłuchałem 2 razy z empechujek, a wkrótce przesłucham 3. raz z CD, bo kolega - fan już się zapowiedział z płytką i browarkiem. Niestety, bardziej się jaram na to drugie...
Nie chce mi się zastanawiać, czy nowa płytka Megadeth jest lepsza od poprzedniej, a która w XXI w. jest najlepsza w ogóle. Wszystkie są jakieś takie... poprawne. Można słuchać, ale po co? Kupiłem tylko jedną, na więcej się nie zanosi. Jest tyle lepszej muzy.
Nie chce mi się zastanawiać, czy nowa płytka Megadeth jest lepsza od poprzedniej, a która w XXI w. jest najlepsza w ogóle. Wszystkie są jakieś takie... poprawne. Można słuchać, ale po co? Kupiłem tylko jedną, na więcej się nie zanosi. Jest tyle lepszej muzy.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Maria Ty miałbys uszy w gównie, przeciez "fallen" to dla Ciebie jedna z 5 najważniejszych płyt BM. :)Maria Konopnicka pisze:karmniki i liście jak Adrian dołączy.... a na koniec Triceps wszystko zmiesza z gównem. Drone w gównie, Adrian w gównie, karmnik w gównie, bachor Adriana w gównie, moje gazetki reklamowe w gównie, ostatnia płyta Megadeth w gównie i 50 tys. zdjęć, które dziś zrobiłem w gównie, cały masterful w gównie... i wtedy wychodzę JA! CAŁY NA BIAŁO !!!535 pisze: Pójdą w ruch "pałki" i noże.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Maria Ty tak lepiej nie podskakuj bo co innego karate czarny pas a co innego ulica , wiesz jak jest
this is a land of wolves now
- vicek
- zahartowany metalizator
jednak 13 lepsza
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Ten Super Collider to zdradzieckie kurewstwo. Kiedys pisałem, że nie znosze Cryptic Writings (przy czym lubie 'Risk") i po pierwszym odsłuchu (wytrzymałem dojkładnie 5 kawałów) miałem wrażenie, że przekroczyli Superkolajderem granice płynnego stolca. No, ale staram sie dawać przynajmniej jedną szansę jak cos nie podejdzie, no i za drugim razem udało sie wytrzymać do końca, a przy trzecim odsłuchu nawet te kawąłku nucić. No i naszła mnie refleksja, że SuperKolajdera całkiem spoko sie słucha, gdy leci w tle gdzieś mimochodem. Oczywiscie płyta dosc nierówna, ale jest sporo momentów, gdzie ta muzyczka fajki, nienachalnie przebiega w tle. Troche jak taki poprockowy Def Leppard tyle że z innym wokalem - solówki nienachalne, ale całkiem spoko, sekcja cos tam niegłupiego gra.
No i wyszło, że te pozornie banalne pioseneczki to całkiem zgrabny zabieg Mustaina. Efekt - pomimo wielu kontrowersji SuperKolajder bardziej mnie intryguje niz zachowawczy i dosć nijaki 'Thirteen'. I własnie słowa "Intrygujacy", wciagajacy" i 'grower' bardziej mi pasują do SuperKolajder niz okraślanie jej mianem 'dobrej' lub 'złej'
No i wyszło, że te pozornie banalne pioseneczki to całkiem zgrabny zabieg Mustaina. Efekt - pomimo wielu kontrowersji SuperKolajder bardziej mnie intryguje niz zachowawczy i dosć nijaki 'Thirteen'. I własnie słowa "Intrygujacy", wciagajacy" i 'grower' bardziej mi pasują do SuperKolajder niz okraślanie jej mianem 'dobrej' lub 'złej'
- Triceratops
fajny wywiad z rudym w ostatnim Teraz Rocku, no calkiem fajny, wyglada jakby wyluzowal w koncu
woodpecker from space
-
Tak,wlasciwie nie opuszczalo mnie dziwne przeczucie,ze troche zignorowalem nowy material rudzielca I siedzi tu jakis diabeł.Harlequin pisze: SuperKolajder bardziej mnie intryguje niz zachowawczy i dosć nijaki 'Thirteen'
I faktycznie jest,ale nie ten thrash metalowy tylko ten znany z Cryptic Writtings,plyta ukazuje swoje atuty w miare kolejnych przesluchan,to sa po prostu bardzo fajnie zaaranzowane hard rockowe numery. Jestem na tak,kupie sobie nowy Megadeth.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
i to słychać na ostatniej płycie :)Triceratops pisze:fajny wywiad z rudym w ostatnim Teraz Rocku, no calkiem fajny, wyglada jakby wyluzowal w koncu
Wiem. Wiem - Khalidovowi na ulicy byś wpierdolił, bo co innego ring a co innego ulica :) Po co się w ogóle bić? Na tym forum to tylko Adrian lubi z liścia przyłożyć komuś mniejszemu, a Drone swojej żonie... poza tym kultura :)Riven pisze:Maria Ty tak lepiej nie podskakuj bo co innego karate czarny pas a co innego ulica , wiesz jak jest
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Drone dodatkowo nie pozwala żon na koncerty zabierać.
-
albo ma i nie ma zarazem :)
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Naprawdę dobry ten Super Collider, po pierwszej konfrontacji faktycznie strasznie mieszane uczucia miałem, ale płyta zyskuje po kolejnych odsłuchach, zresztą już tutaj o tym było. Po prostu fajne piosenki Rudemu wyszły, zero jakiejkolwiek napinki i sporo ciekawych rozwiązań się tutaj pojawia, nie wiem czy tylko ja w The Blackest Crow słyszę inspirację Led Zeppelin:) Na pewno najciekawsza ich płyta od początku nowego tysiąclecia. Tylko te bębny trochę słabawe.
- Rattlehead
- vicek
jakie to chujowe
- Riven
- Kontakt:
-
- rozkręca się