SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: SEPULTURA
następnym razem ;)
ale gość się marnuje. riffy w sepulturze średnio mu wychodzą, ale z dobrym kompozytorem mógłby nagrać potężny album
ale gość się marnuje. riffy w sepulturze średnio mu wychodzą, ale z dobrym kompozytorem mógłby nagrać potężny album
this is a land of wolves now
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!

Nie o Arise czasem chodziło?Of course you all know whats wrong with this picture, but here is some more album cover trivia for you...
This artwork was done by Michael Whelan who specializes in science fiction and fantasy art. It was supposed to be the cover of SEPULTURA's album "Beneath the Remains", but Roadrunner Records let OBITUARY use it first, even though "Cause of Death" was released in 1990 and "Beneath The Remains" was released in 1989. SEPULTURA chose another Michael Whelan illustration for the "Beneath The Remains" cover. Supposedly Max Cavalera had originally found the artwork in a H.P. Lovecraft collection and wanted to use it as the cover...
This is where everything goes backwards.
-
- weteran forumowych bitew
Też mi się tak wydaje - przynajmniej w jakimś starym wywiadzie, dla MH jak się nie myle, o tym Cavalera opowiadał.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
-
Patrząc na daty premier pasuje zarówno "Beneath.." jak i "Arise", ale też się skłaniam ku tej drugiej. Spróbuję odnaleźć ten wywiad w młotku, chociaż za cholerę nie mogę sobie przypomnieć który to. A co do okładki to w tej chwili nie wyobrażam sobie jej z innym logiem niż Obituary.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ale z logo Sepy też ładnie wygląda :)
Ciekawe co znalazłoby się na froncie Cause of Death gdyby Sepultura użyła tej okładki.
Ciekawe co znalazłoby się na froncie Cause of Death gdyby Sepultura użyła tej okładki.
-
Pewnie któraś z okładek Sepultury - najbardziej pasowałaby ta z "Beneath..." bo z "Arise" to kompletnie by się gryzła z logiem Obituary.
- empir
- zahartowany metalizator
Z tego co pamiętam to chodziło o AriseKnokkelmann pisze: Nie o Arise czasem chodziło?
- Riven
- Kontakt:
No i dobrze wyszlo, BTR ma znacznie lepsza okladke (choć ta tez jest super)
W ogole ten nieco naiwny styl Whelana rozdaje karty, cholernie lubie jego obrazy.
W ogole ten nieco naiwny styl Whelana rozdaje karty, cholernie lubie jego obrazy.
this is a land of wolves now
-
- mistrz forumowej ceremonii
W sumie dobrze jest jak jest :)Nasum pisze:Pewnie któraś z okładek Sepultury - najbardziej pasowałaby ta z "Beneath..." bo z "Arise" to kompletnie by się gryzła z logiem Obituary.
-
Tez tak uważam, chociaż gdyby te okładki pozamieniali to teraz to samo powiedzielibyśmy tylko że w odwrotnej kolejności:-)
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Gdyby nie było dźwięku, obstawiałbym, że to fan Autopsy, bo porusza się całkiem jak niesforny zombie..
This is where everything goes backwards.
- Kraft
hehe, jak na metę to dość lajtowy odjazd...
btw: Lombardo coś kombinuje przy sesji do nowej płyty http://www.youtube.com/watch?v=HTOXW2YJChE
btw: Lombardo coś kombinuje przy sesji do nowej płyty http://www.youtube.com/watch?v=HTOXW2YJChE
- Kraft
ja pierdolę, idź i lansuj się dalej na jednego z trzech rozumiejących Autopsy w tym kraju
Jejku jejku. Obraziła się panienka. Nic juz nie można napisać, by panienki się nie obrażały. Wszystko biorą DO SIEBIE.Kraft pisze:ja pierdolę, idź i lansuj się dalej na jednego z trzech rozumiejących Autopsy w tym kraju
- Rattlehead
- harvestman
Tak, tym razem inspirowało ich " Metropolis " z 1927 r. a producentem został legendarny Ross Robinson :) Naprawdę straszne jest to co się stało z tym zespołem i szczerze współczuję swoim rówieśnikom którzy gdzieś tak w okresie pomiędzy Chaos A.D a Roots tatuowali sobie S gdzie się tylko dało. Jak z tym teraz żyć :)
- vicek
bez przesady , niektóre płyty bez maksa są dobre ale inaczej.
RACZEJ KURWA JA UBOLEWAM NAD TYM CO SIĘ STAŁO Z MOIM UKOCHANYM MORBID ANDRZEJ
ALE TEN MUR DED JEST DOBRY
RACZEJ KURWA JA UBOLEWAM NAD TYM CO SIĘ STAŁO Z MOIM UKOCHANYM MORBID ANDRZEJ
ALE TEN MUR DED JEST DOBRY
- Zenek
Jak z tym żyć? No nie wiem czy jest jakiś wstyd, nagrali co mieli nagrać, rozpadli się - end of story. Przeca to był zespół z pierwszej ligi napierdolu, Vader czy Autopsy mógł tylko patrzeć z zazdrością...