Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
Przecież nie musisz płacić. Wersja darmowa wyświetla raz na jakiś czas komunikat. A program jest świetny, ma dużo innych opcji i jest wart tych paru złotych.
this is a land of wolves now
- chaos
- w mackach Zła
nie jestem przekonany, w końcu to telefon i dzwonienie powinno być priorytetowo potraktowane a nie z buta
- Riven
- Kontakt:
No ale nikt ci nie każe płacić za dzwonienie, przecież normalna aplikacja jest w pełni funkcjonalna. Ta jedna rzecz była w samsungu dobrze wymyślona ale poza tym cały ich interfejs jest kompletnie do dupy. Jakbyś miał iPhone to byś w ogóle mógł zapomnieć o takich bajerach bo tam nic nie można wymienić a dialer jest beznadziejny
- chaos
- w mackach Zła
zdenerwowałem się że mi się programy łączyły z netem i założyłem roota i ponakładałem im bana
da się jakoś pogrupować programy w katalogi ?
da się jakoś pogrupować programy w katalogi ?
- Riven
- Kontakt:
zeby to zrobic nie potrzeba roota, mozna w opcjach data connection wszystko poustawiac
jesli chodzi ci o glowny ekran to wystarczy przeniesc jedna ikone na druga i tworzy sie folder, jesli o app drawer to potrzebujesz nova launcher o ktorym pisalem juz z 50 razy:)
p.s. programy same nie moga sie laczyc z netem, musi byc wlaczony przez uzytkownika. inna sprawa ze background data dla wiekszosci appow to tak sladowe ilosci, ze spokojnie mozna olac.
jesli chodzi ci o glowny ekran to wystarczy przeniesc jedna ikone na druga i tworzy sie folder, jesli o app drawer to potrzebujesz nova launcher o ktorym pisalem juz z 50 razy:)
p.s. programy same nie moga sie laczyc z netem, musi byc wlaczony przez uzytkownika. inna sprawa ze background data dla wiekszosci appow to tak sladowe ilosci, ze spokojnie mozna olac.
- chaos
- w mackach Zła
nie wiem, nie znalazłem ... gdzie to ?Riven pisze:zeby to zrobic nie potrzeba roota, mozna w opcjach data connection wszystko poustawiac
- Riven
- Kontakt:
nie mam teraz telefonu pod reka a ogladam voivod na zywo wiec pozniej moge sprawdzic. gdzies w opcjach data connection przy wykresie zuzycia danych
Edit : system settings > data usage > aplikacja która cię interesuje >

- Riven
- Kontakt:
Recenzja HTC One Google Edition i Galaxy S4 Google Edition:
http://www.theverge.com/2013/6/26/44666 ... oid-review
wreszcie: najlepszy soft (minus pare bajerow) i topowy hardware.
jakbym sral kasa to bez wahania bralbym S4 GE. Nie ma chyba teraz lepszego telefonu na rynku. Gdyby One nie mial tak zjebanego ukladu przyciskow, to trzebaby sie zastanowic, ale S4 wygrywa wymienna bateria i rozszerzalna pamiecia. Poza tym ma zdaje sie lepszy ekran.
p.s. Note 3 Google Edition, to by bylo <3
http://www.theverge.com/2013/6/26/44666 ... oid-review
wreszcie: najlepszy soft (minus pare bajerow) i topowy hardware.
jakbym sral kasa to bez wahania bralbym S4 GE. Nie ma chyba teraz lepszego telefonu na rynku. Gdyby One nie mial tak zjebanego ukladu przyciskow, to trzebaby sie zastanowic, ale S4 wygrywa wymienna bateria i rozszerzalna pamiecia. Poza tym ma zdaje sie lepszy ekran.
p.s. Note 3 Google Edition, to by bylo <3
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
po tygodniu sie przyzwyczaisz - ja mam takie szczescie, ze przy kazdej zmianie telefonu cos mi sie zmienia miejscami etc. ;-)Riven pisze:Gdyby One nie mial tak zjebanego ukladu przyciskow, to trzebaby sie zastanowic,
Guilty of being right
- Riven
- Kontakt:
no tak, ale tu chodzi o bezsensownosc tego rozwiazania. miejsce na trzy przyciski jest, a zamiast tego na srodku dali bezuzyteczne logo HTC. strata miejsca, ktora powoduje, ze nie tylko masz mniej przyciskow, ale do tego zmniejsza ci sie ekran gdy software potrzebuje wyswietlic pasek "menu". nikt nie wie po co to zrobili i oni chyba tez nie ;P
/firstworldproblems
tak poza tym to sama obudowa tego telefonu jest zajebista, ale i tak wolalbym s4 ze wzgledu na - podejrzewam - wieksza wytrzymalosc.
/firstworldproblems
tak poza tym to sama obudowa tego telefonu jest zajebista, ale i tak wolalbym s4 ze wzgledu na - podejrzewam - wieksza wytrzymalosc.
-
- weteran forumowych bitew

interesuje mnie ten telefon(Samsung Solid C3350) zna ktoś? warto?
Ostatnio zmieniony 27-06-2013, 10:00 przez BOLEK, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Riven
- Kontakt:
- Zenek
http://komorkomania.pl/2010/10/08/samsu ... -nie-tylko
http://www.telepolis.pl/porownanie,4,7, ... 66,,1797,0
Z solidem to miałem kontakt z b2710, taki prosty telefon, tyle, że wytrzymały. Jak pracujesz na budowie, tam gdzie jesteś dużo w ruchu, lasy, pola, łaki, woda. to jest super, tyle, że nadaje się głównie do dzwonienia i sms, i w porównaniu do tego co wkleiłeś ma ciut mniejszy ekran, ale jest gps.
Chodzą głosy, ze ten model co wkleiłeś BOLEK jest dużo mniej wytrzymały niż klasyczne Solidy no i nie ma 3G/UMTS
Teściu ma taki, jest myśliwym, więc jego poprzednia zwykła nokia wyglądała jak psu z dupy wyjęta, a samsung wygląda cały czas jak nówka, można spokojnie z kluczami nosić i się nie martwić, że ekran się porysuje.

I tak generalnie w porównaniu do klasycznych Nokii na S40 to trochę chujowy interfejs mają te szajsungi ;D Może kwestia przyzwyczajenia.
Z solidem to miałem kontakt z b2710, taki prosty telefon, tyle, że wytrzymały. Jak pracujesz na budowie, tam gdzie jesteś dużo w ruchu, lasy, pola, łaki, woda. to jest super, tyle, że nadaje się głównie do dzwonienia i sms, i w porównaniu do tego co wkleiłeś ma ciut mniejszy ekran, ale jest gps.
Chodzą głosy, ze ten model co wkleiłeś BOLEK jest dużo mniej wytrzymały niż klasyczne Solidy no i nie ma 3G/UMTS
Teściu ma taki, jest myśliwym, więc jego poprzednia zwykła nokia wyglądała jak psu z dupy wyjęta, a samsung wygląda cały czas jak nówka, można spokojnie z kluczami nosić i się nie martwić, że ekran się porysuje.

I tak generalnie w porównaniu do klasycznych Nokii na S40 to trochę chujowy interfejs mają te szajsungi ;D Może kwestia przyzwyczajenia.
Ostatnio zmieniony 27-06-2013, 12:10 przez Zenek, łącznie zmieniany 4 razy.

- Riven
- Kontakt:
to ja proponuje Galaxy s4 active:

Quad-core 1.9 GHz Krait 300
2 gb ram
ekran 1080p
a tez przezyje kaluze
;d

Quad-core 1.9 GHz Krait 300
2 gb ram
ekran 1080p
a tez przezyje kaluze
;d
- Zenek
yo! tylko b2710 solid kosztuje nówka ciut ponad 200 zeta, a S4 Active? ;D
- chcę kupić Forda Fiestę, co sądzicie?
- Bierz Murcielago, fajna jest.
;)
- chcę kupić Forda Fiestę, co sądzicie?
- Bierz Murcielago, fajna jest.
;)

- Riven
- Kontakt:
no a co bys wolal, fieste czy murcielago? proste! :D
Ostatnio zmieniony 27-06-2013, 11:45 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
-
podobny mam problem jak Twój teśćZenek pisze:http://komorkomania.pl/2010/10/08/samsu ... -nie-tylko
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Zenek
- chaos
- w mackach Zła
no tak, ale firewall blokuje całkowicie komunikację programu ze światem i poprzez fifi i gsmRiven pisze:nie mam teraz telefonu pod reka a ogladam voivod na zywo wiec pozniej moge sprawdzic. gdzies w opcjach data connection przy wykresie zuzycia danych
zajebisty jest mortplayer, teraz tesuję też vanilla player