nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Re: nie wiem /nie znam
cwaniak chciał naraz mysticum i nachtmystium opędzić
- megawat
- weteran forumowych bitew
Panowie - Skullflower. Co najlepiej, dlaczego, z czym to zjeść?
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Też chetnie sie dowiem.megawat pisze:Panowie - Skullflower. Co najlepiej, dlaczego, z czym to zjeść?
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Na pewno pierwsze trzy (Form Destroyer, Xaman i IIIrd Gatekeeper) na początek, względnie dalej Orange Canyon Mind, Tribulation i Strange Keys to Untune God's Firmamanet. Ja jeszcze bardzo lubię Circulus Vitiosus Deus. Generalnie dość płodny projekt, ale pierwsze trzy nieźle oddają jego ducha. Wspomniany wyżej Circulus Vitiosus Deus jest taką ich esencją, rzecz jasna, moim zdaniem (za to aż na trzech płytach). Dużo przyjemnych hałasów, momentami psychodelii, dużo dronów. Na Tribulation nawet power electronics.
The madness and the damage done.
- megawat
Dzięki. :) Polecę z "IIIrd Gatekeeper", "Circulus Vitiosus Deus" i "Tribulation".
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
Kurt w zasadzie wymienił "najważniejsze" pozycje, jednak z perspektywy czasu i czystego uwielbienia wyróżniłbym jeszcze "Exquisite Fucking Boredom". Piękna, psychodeliczna, słoneczna płyta. Najczęściej właśnie wracam do niej.megawat pisze:Panowie - Skullflower. Co najlepiej, dlaczego, z czym to zjeść?
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Wiadomo, że każdy znajdzie w ich dyskografii jakieś "naj". W końcu niemało tego wydał(li).
The madness and the damage done.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Warto się zabrać za Delayed Action Bomb – Beyond The Mirror ?
- Bezdech
Jak jest z wydaniami pierwszych płyt mister Ozziego, tak do Bark at the Moon? Przy tych wydaniach z 2002 zdaje się było sporo majstrowane, a jak te z 1995 z kolorową ramką? Które lepiej się kręcą? Pszyjaciółko pomusz!
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Hatefire
Zamierzam zabrać się za Die Krupps. Dotychczas jakoś rozmijałem się z tym bandem. Co polecacie na początek? Niekoniecznie chodzi mi o najlepszą ich płytę, raczej najbardziej reprezentatywną dla ich stylu, żebym wiedział czy warto sie zagłębiać dalej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Lykantrop
"Volle Kraft Voraus!" będzie w sam raz, nie dość, że najlepsza to zarazem też najbardziej reprezentatywna :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
:D
W wypadku Die Krupps trudno o charakterystyczny okres, bo tyle razy zmieniali styl, ze nie maja raczej albumu reprezentatywnego. Poczatki czysto elektroniczne, koniec industrialno metalowy Ja bym zaczal od swietnego III:Odyssey of the Mind, tytulowy kawalek ma genialny klimatex albo II: The Final Option z flagowym To The Hilt
Ostatnia Paradise Now najbardziej metalowa ale za to ma megazajebisty Taste Of Taboo, ktory jest oczywiscie TOTAL MASA
W wypadku Die Krupps trudno o charakterystyczny okres, bo tyle razy zmieniali styl, ze nie maja raczej albumu reprezentatywnego. Poczatki czysto elektroniczne, koniec industrialno metalowy Ja bym zaczal od swietnego III:Odyssey of the Mind, tytulowy kawalek ma genialny klimatex albo II: The Final Option z flagowym To The Hilt
Ostatnia Paradise Now najbardziej metalowa ale za to ma megazajebisty Taste Of Taboo, ktory jest oczywiscie TOTAL MASA
woodpecker from space
- Hatefire
W sumie ten okres industrialno-metalowy, chyba najbardziej by mnie interesował.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Adrian696
- zahartowany metalizator
w przypadku Die Krupps to za kazdym razem jak cos slucham lub czytam o nich - przypomina mi sie zlota mysl Marii gdy twierdził ze Sepa zagrała ich a nie Ministry :) no wieczny banan na papieTriceratops pisze: W wypadku Die Krupps
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Drone
Adrian696 pisze:w przypadku Die Krupps to za kazdym razem jak cos slucham lub czytam o nich - przypomina mi sie zlota mysl Marii gdy twierdził ze Sepa zagrała ich a nie Ministry :) no wieczny banan na papieTriceratops pisze: W wypadku Die Krupps

Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Adrian696
a to ty czy zona??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Drone
Jaki ty głupi jesteś. To zwykła małpa :)
- Adrian696
jak gosc, ktory przyznaje sie ze leczenia psychiatrycznego nazywa cie głupkiem - to wiedz ze wszystko z toba jest Ok
Ostatnio zmieniony 04-07-2013, 09:07 przez Adrian696, łącznie zmieniany 1 raz.
- Drone
Napisz po polsku powyższą sentencję, bo nie rozumiem, co napisałeś. Może też jestem głupi.
- Adrian696
nie - ty jestes zwyczajnie niedorozwiniety