NEUROSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NEUROSIS
"Honor Found In Decay" to płyta roku 2012, i chuj.
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Kuhwa, od początku nie rozumiałem skąd to pierdolenie, że słaba jest nowa płyta. U mnie ma pokoncertowy renesans, UGH, zwłaszcza jeszcze bardziej doceniam teraz Bleeding the Pigs, numer na poziomie ich najlepszych kawałków.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Proste. Na koncercie zmiazdzyl, chociaz mam jedno minimalne "ale": w kuliminacyjnym momencie zamiast grac na gitarach w rytm tej plemiennej perkusji, napierdalali halas na otwartych strunach - na plycie to brzmi ciut lepiej. Ale i tak bylo to zniszczenie swiatyni.
this is a land of wolves now
- witchfinder
Właśnie dobre to było, nabrało dzięki temu bardziej dzikiego, jazzowego wręcz wymiaru. Dla mnie największy highlight koncertu.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Bleeding The Pigs - bez wątpienia najlepszy utwór na płycie.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
- Riven
- Kontakt:
Koncert byl wchuj dobry i tyle. Dodaliby "Fear and Sickness", "No river to take me home" i "Water is not enough" i moglby konkurowac z Godlflesh - tak jest jednak poziom nizej :P.
-
- w mackach Zła
Mi by sie marzyło usłyszec "Raze the Stray" "To Crawl Under One's Skin" i "Eye" (nie mogę odzałować, ze wyjebali ten kawałek z tracklisty...
Ale i tak koncert fantastyczny.
Ale i tak koncert fantastyczny.
- Mol
- zahartowany metalizator
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Tak.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
Z każdym odsluchem płyta robi się coraz lepsza. W sumie to nawet nie mam czego się przyczepić, wszystko na miejscu jest.
- Raagoon
Nigdy nie miałem żadnych zastrzeżeń do tego albumu. Nieco inna, ale wciąż doskonała muzyka.
-
Zaraz po wydaniu ostatniej płyty Neurosis popełniłem tu taki komentarz, że jest to najlepszy album tego zespołu. Do dziś nie zmieniłem zdania. Doskonały materiał z niezwykłym klimatem.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Co Wy tu wypisujecie... Mi się ta płyta wydała jak na Neurosis tylko poprawna. Powrócę do niej wkrótce w poszukiwaniu nowych doznań...
-
- w mackach Zła
Duza przesada, ale plyta na pewno bardzo bardzo dobra, nie przynosi im wstydu. Rzeczwyiście trochę inna, ale to tylko świadczy ze dziadki ciągle sie rozwijają, nie stoją w miejscu,Pacjent pisze:Zaraz po wydaniu ostatniej płyty Neurosis popełniłem tu taki komentarz, że jest to najlepszy album tego zespołu. Do dziś nie zmieniłem zdania. Doskonały materiał z niezwykłym klimatem.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Bardziej powiedziałbym, że ta płyta nie obrazuje rozwoju lecz jest doskonale adekwatna do miejsca, w którym ten zespół jest dzisiaj. To album całkowicie świadomy i szczery, pokazujący Neurosis takim jakim jest w roku 2012 czy 2013, wliczając w to wiek muzyków i całą przeszłość, dorobek.
The withered bones of those who failed
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
ja jedynie mogę siebie zacytować:Maria Konopnicka pisze:Co Wy tu wypisujecie... Mi się ta płyta wydała jak na Neurosis tylko poprawna. Powrócę do niej wkrótce w poszukiwaniu nowych doznań...
Skaut pisze: Jest co najmniej bardzo dobrze. Wszystko tutaj pięknie się snuje. Trzeba mieć tylko czas, aby poświęcić jej więcej uwagi. Generalnie, oni już nie muszą udowadniać jak ekstremalni są w swoim gatunku. Ta płyta to świetny powiew świeżości i lekkości, a cały klimat nieco elegijny, skierowany jest w zupełnie inne rejony, aczkolwiek są to równie piękne tereny. No i dawno nie widziałem okładki i tytułu tak doskonale odzwierciedlającej zawartość płyty.
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
Bleeding the pigs, My heart for deliverance, All is found in time - poki co najlepsze
- manieczki
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Lepiej byś założył oddzielny temat. Bo w sumie mnie zaciekawili.manieczki pisze:http://iliveforonedollaraday.wordpress. ... ons-house/
The madness and the damage done.
- harvestman
Trochę to przypomina Godflesh. Oni działają już od końca zeszłego roku i nagrywają ( nagrali ) pełny album. Te dwa kawałki dobre, chętnie posłucham całości.manieczki pisze:http://iliveforonedollaraday.wordpress. ... ons-house/