AUTOPSY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: AUTOPSY
ale to juz wklejałes :) Kamilku, no ponoc taki z ciebie bystrzak i intelektualista :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
535
Nawrzucali byście sobie od chujów jak mężczyźni, strosząc włosy na klatach i plecach, miast marnować kolejną stronę na damskie wypominanie potknięć.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Kurwa, jak można tak bluźnić? Masz przeca sprzęgi w każdym kawałku. GG ALIN to trup więc po kiego on tutaj, jak "The Headless Ritual" sam ściele się trupami gęsto? Tak sobie myślę, że jakoś wyjątkowo melodyjny death metal jest grany przez największych w tym gatunku ostatnio. Immolation rozrywkowo, Suffocation również, Tribulation odleciało w Dissection worship, Autopsy się to także udzieliło. Po tych kilkudziesięciu odsłuchaniach jestem w stanie powiedzieć, że bezproblemowo "The Headless Ritual" wygrywa z poprzedniczką, nowym Immolation i nowym Suffocation, jedynie Tribulation bym tutaj wyróżnił, bo odjechali w bardzo fajną stronę. Ale jeśli chodzi o słodycz, to Drone chyba przez przypadek posmarował napęd jakimś miodem, bo słodyczy ani grama, nawet te melodyjne solówki świetnie się wkomponowały w oślizgłą i ochydną całość. Obrzydliwie obskurna płyta z absolutnie wspaniałymi wokalami Reiferta. No i BRZMIENIE. Nie żadne plastiki i parapety, tylko właśnie dudniące, bulgoczące, tętniące zgnilizną i flakami! Niczego innego się po nich nie spodziewałem, ale i tak ostatni ABSCESS lepszy :DDrone pisze:Jak dla mnie to za mało AUTOPSY w tym AUTOPSY - przyjemnie się słucha, ale dlaczego to jest tak melodyjne i słodkie? Gdzie rzężenia, sprzęgi, punk rock i GG ALLIN, do jasnej ciasnej?
Coś tam było! Człowiek!
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Swoją drogą jest gdzieś już u nas może ten CD? Ktoś może będzie nabywał za wielką wodą? Chętnie się podepnę pod ewentualne wspólne zamówienie :)
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
-
Bambi
- rasowy masterfulowicz
Maria Konopnicka pisze:Co znaczą słowa: "skoncz", "sie", "kompromitowac", "ejstes", "zabwny" i "mzoe" ? To jakieś inowrocławskie regionalizmy?Adrian696 pisze: Kamilku, błagam - skoncz sie kompromitowac, nie ejstes zabwny, no mzoe dla smartfonika :)
]
co masz kurwa do inowroclawia? :)))
HAILSA!!!!!
-
SCREAMBLOODYGORE
- weteran forumowych bitew
Beware! Pojawiły się bootlegi starego wydania Severed Survival CD (wersja z chirurgami).
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re:
Z tym, że nowa lepsza od Macabre Eternal zgadzam się całowicie. Czy The Headless Ritual jest lepszy od ostatnich Immolation i Suffocation, to już przekonany nie jestem ( o Tribulation nie wspominam, bo to nie ten kaliber a i do tego płyty nie dałem rady dosłuchać do końca hehe). Faktycznie słyszlne jest, że sporo z tych starych wyjadaczy tworzy dziś muzykę, jakby przystepniejszą i łatwiejszą w odbiorze. Jednak jesli będą to płyty na poziomie wspominanej 'trójcy' to nie będę się czepiał ;)Skaut pisze: Po tych kilkudziesięciu odsłuchaniach jestem w stanie powiedzieć, że bezproblemowo "The Headless Ritual" wygrywa z poprzedniczką, nowym Immolation i nowym Suffocation, jedynie Tribulation bym tutaj wyróżnił, bo odjechali w bardzo fajną stronę.
- Góral
- w mackach Zła
Re: Re:
+100AroHien pisze: Z tym, że nowa lepsza od Macabre Eternal zgadzam się całowicie.
Trust no one is the absolute Law.
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
P.J.E.C.
Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
-
BOLEK
- weteran forumowych bitew
+2lysstay pisze:+1Góral pisze:+100AroHien pisze: Z tym, że nowa lepsza od Macabre Eternal zgadzam się całowicie.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Rattlehead
-103[/quote]535 pisze:+2BOLEK pisze:lysstay pisze:[quote="AroHien
Z tym, że nowa lepsza od Macabre Eternal zgadzam się całowicie.
+1
/

support music, not rumors
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
te równanie zaczyna nabierać sensu
- Nerwowy
To.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
-
Nasum
Nerwowy pisze:To.
Dziękuję za korektę. Masz rację - "to".
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Dobrze, że choć jedna osoba zobaczyła mój wpis z "minirecką" i miała wyjebane na następnego posta ze zdjęciem ;]AroHien pisze:Z tym, że nowa lepsza od Macabre Eternal zgadzam się całowicie. Czy The Headless Ritual jest lepszy od ostatnich Immolation i Suffocation, to już przekonany nie jestem ( o Tribulation nie wspominam, bo to nie ten kaliber a i do tego płyty nie dałem rady dosłuchać do końca hehe). Faktycznie słyszlne jest, że sporo z tych starych wyjadaczy tworzy dziś muzykę, jakby przystepniejszą i łatwiejszą w odbiorze. Jednak jesli będą to płyty na poziomie wspominanej 'trójcy' to nie będę się czepiał ;)Skaut pisze: Po tych kilkudziesięciu odsłuchaniach jestem w stanie powiedzieć, że bezproblemowo "The Headless Ritual" wygrywa z poprzedniczką, nowym Immolation i nowym Suffocation, jedynie Tribulation bym tutaj wyróżnił, bo odjechali w bardzo fajną stronę.
Odnośnie trójcy - to jest takie czepianie się w jednym gatunku po prostu. Zarówno nowe Immolation jak i Suffocation też polubiłem, ale jednak brzmieniowo mnie te albumy strasznie denerwują. Wszystko stało się zbyt cyfrowe, zgodne z panującymi trendami. Brakuje mi tego walcowatego ciężaru w gitarach i perkusji, zarówno w jednej jak i drugiej kapeli. Z kolei jeśli chodzi o Tribulation, to doskonale brzmienie współgra z muzyką, a wszelkie niuanse pojawiają się właśnie w tłach. Jakoś od początku wiedziałem, że Tobie z "The Formulas of Death" będzie nie po drodze. Jesteś trochę jak Maniek - lubisz melodie, które już słyszałeś i to nie jest żaden przytyk ;]
Coś tam było! Człowiek!
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re:
Nie zaprzeczam ;) Ale w przypadku Tribulation chodzi raczej o to, że te melodie takze znam tyle, że ich nie lubie hehe. Ale jak wspomniałem płyty niedosłuchałem do końca więc i nie będę na jej temat wymądrzał...Skaut pisze: Jakoś od początku wiedziałem, że Tobie z "The Formulas of Death" będzie nie po drodze. Jesteś trochę jak Maniek - lubisz melodie, które już słyszałeś i to nie jest żaden przytyk ;]